Back to top

Αρχείο Ιούνιος, 2019

ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019 στις 10:50πμ | Κατηγορία: Αγγελία | Ν.Δ.Κ.

Πωλείται αγροτεμάχιο εντός αναδασμού

έκτασης 7.370τμ, στη Βλαχέρνα Αρκαδίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945.042468

(πωλήθηκε)

Προετοιμασία για τον 3ο κύκλο καταγραφής παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών κάνει η Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2019 στις 7:26μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | TSARHL

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι δύο προηγούμενοι κύκλοι καταγραφής δημοτικών τραγουδιών του τόπου μας και τα αντίστοιχα CDs/DVDs, καθώς και η προβολή τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, η χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή και του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λίμνης «Το Άγαλι» καθώς και του Συλλόγου των Απανταχού Χωτουσιωτών «Ο Άγιος Χαράλαμπος» άρχισες εντατικές προετοιμασίες για τον 3o κύκλο καταγραφής τραγουδιών καθώς και για τη δημιουργία αντίστοιχου CD.

Η Χορωδία, πρωταρχικά, θα αποτελείται από τρεις ομάδες και οι πρόβες θα γίνονται χωριστά εκεί που δραστηριοποιούνται τα μέλη της κάθε ομάδας, σε Βλαχέρνα, Τρίπολη και Αθήνα. Στην τελική ευθεία και οι τρεις ομάδες θα ενοποιηθούν για να παρουσιαστεί, ως σύνολο πλέον, το πρόγραμμα. Φιλοδοξείται η εν λόγω τελική καταγραφή να γίνει με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και ενδεχομένως, αυτή τη φορά, ως συναυλία σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο και την προβολή του όπως πάντα σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Ο Σύλλογος, όπως και τις προηγούμενες δύο (2) φορές, ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλέσει όλους όσους αγαπούν την παραδοσιακή μουσική,να γίνουν μέλη της χορωδίας και να συμμετάσχουν στην ωραία αυτή προσπάθεια που αποσκοπεί στη διάσωση και διάδοση της ανεκτίμητης παραδοσιακής μας κληρονομιάς.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

6936 986 701, Θανάσης Κουτσούγερας

6983 521 983, Ηλίας Τσαρουχάς

6977 034 333, Πάνος Λολώνης και

6945 145 236, Κατερίνα Κουρή (Άγαλι)

6976 770 979, Χαρ.Παπακώστας (Χωτούσα)

Ευρωπαϊκή διάκριση της “διαστημικής” ομάδας του Δ. Σχ. Βυτίνας από την ESA

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2019 στις 7:39μμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Νικήτρια στέφθηκε η διαστημική ομάδα Vytina Aerospace των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, που υλοποιούσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)!

Το έργο αφορούσε τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής και οι μαθητές διεξήγαγαν επιστημονική έρευνα στη διάρκεια του σχολικού έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, λαμβάνοντας φωτογραφίες της Γης και άλλα δεδομένα από το διάστημα!

Μετά την ανάλυση των φωτογραφιών και την ολοκλήρωση της έρευνας, η ομάδα υπέβαλε έκθεση στην ESA, όπου και η επιστημονική ομάδα του οργανισμού ξεχώρισε τις κορυφαίες εργασίες για την ποιότητα και την επιτυχία της έρευνας που διεξήγαγαν.

Οι νικήτριες ομάδες είχαν την καταπληκτική ευκαιρία να συναντήσουν μέσα από μια διαδικτυακή επικοινωνία τον επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης αστροναυτών της ESA, αστροναύτη Frank de Winne, που συνομίλησε μαζί τους για θέματα επιστήμης και διαστήματος.

 

Διαβάστε Περισσότερα παρακάτω

Read the rest of this entry »

“Έφυγε” ο Αρκάς πρώην υπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2019 στις 5:56μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Αρκάς Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρώην Υπουργός. Άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία της Χιλιαδούς, στην Εύβοια.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019 στις 3:19μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του αγαπημένου μας
συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού & θείου

ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΧΡ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

ΕΜΠΟΡΟΥ – ΑΡΤΟΠΟΙΟΥ

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, για την ανάπαυση της ψυχής του, στη Θεία Λειτουργία & το Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας Μαντινείας την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 & ώρα 9:30 π.μ.

 
Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Χριστίνα
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Χρήστος & Ελένη – Μαρία Κολλίντζα
Σοφία & Ευστάθιος Καδάς
Δημήτριος Κολλίντζας & Αικατερίνη Γαλλή
ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
Λυκούργος, Κωνσταντίνος & Χρήστος Χρ. Κολλίντζας
Βασιλική & Χριστίνα Ευστ. Καδά
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ
 
Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν.
 

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019 στις 12:24μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | THANOS

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Παναγιώτης (Τάκης) Ηλ. Καρούντζος (αδερφός Τσακαγιάννη, Μέγαρα).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

 

Παραπλανητικά (από την Φυλλιώ Τσαρουχά την διασημότερη αστρο-πολυλογού!)

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2019 στις 6:17μμ | Κατηγορία: Ζώδια | Ν.Δ.Κ.

Διάλογος ενός επαγγελματία ψυχιάτρου με μια αστρολόγο της “πλάκας”:

– Γεια σου Φυλλιώ. Είμαι ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ψυχίατρος-συγγραφέας και κάνω  μια επιστημονική έρευνα σχετικά με τους υποψήφιους των εκλογών. Για να μην στα πολυλογώ μίλησα με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι μου είπαν ότι εσείς οι υποψήφιοι, είστε απαξιωμένοι στα μάτια τους, ότι λέτε ψέματα για να εκλεχθείτε και ότι κοιτάτε μόνο το συμφέρον σας!

– Χα! Για κάτσε να ακούσεις και την πλευρά των υποψηφίων! Σκαμπάζεις να σου μιλήσω ζωδιακά ή μόνο επιστημονικώς συνεννοείσαι?

– Ε, κάτι σκαμπάζω κι εγώ, εκτός των επιστημονικών!

Λοιπόν, άκου…

Ο Κριός μπήκε φουριόζος στο εκλογικό κέντρο. Από τη φούρια του έριξε το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο στης Ευρωβουλής και  το Δημοτικό, δεν ξέρει κι ο ίδιος πού!!

Ο Ταύρος, αφού μάζεψε τους φίλους του, έφαγαν και ανάλυσαν σοβαρά πολιτικά θέματα (καλαμπουράκια λέγανε, αλλά τέλος πάντων), τελευταία στιγμή έφτιαξε δικό του συνδυασμό και ψήφισε τον εαυτό του!

Ο Δίδυμος έπιασε την κουβέντα έξω από το εκλογικό κέντρο, έκανε αναλύσεις  για την κυρία Κατίνα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί και πλένει τα πιάτα στο χέρι και για τον κύριο Μήτσο που αλλάζει ακόμη το λάστιχο του αυτοκινήτου του με το γρύλο! Ξέχασε να ψηφίσει!

 

 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019 στις 9:23μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | TSARHL

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019 στις 2:53μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης, πλησίον του Πνευματικού κέντρου, έχουμε διακοπή νερού σε μεγάλο μέρος του χωριού. Αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη.

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2019 στις 6:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Έντονη καταιγίδα με ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό και τη γύρω περιοχή στις 6:00 μ.μ. Σε λίγο χρόνο, περίπου μισή ώρα, άνοιξαν οι ουρανοί και η δυνατή βροχή σε συνδυασμό με το χαλάζι και τις αστραπές  δημιούργησαν Φθινοπωρινό τοπίο. Ελπίζουμε η χαλαζόπτωση να μην έκανε μεγάλες καταστροφές.