Back to top
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, 2020 στις 11:41μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | argy
Τα νέα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ζώων που προκαλούν αγροτικές ζημιές

Επιβολή διοικητικού προστίμου στους ιδιοκτήτες ζώων που προκαλούν φθορές προβλέπει διάταξη (άρθρο 38) του ν.4760/2020 που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 11/12, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 247).

Επιβολή διοικητικού προστίμου σε ιδιοκτήτη ζώου που προκάλεσε αγροτικές φθορές:

Στο άρθρο 39 του ν. 3585/2007 (Α΄ 148), προστίθεται παρ. 5 ως εξής:

«5. Στον ιδιοκτήτη των ζώων που προκάλεσαν αγροτικές φθορές, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 4, επιβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) των κατά τόπους Περιφερειών, διοικητικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται ως εξής:

α) Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για πρώτη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.

β) Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για δεύτερη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ.

γ) Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για τρίτη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

δ) Για κάθε επόμενη περίπτωση πλέον της τρίτης φοράς το διοικητικό πρόστιμο διπλασιάζεται. Ο ιδιοκτήτης των ζώων ενημερώνεται για την παράβαση και την επιβολή προστίμου που του επεβλήθη με συστημένη επιστολή, οφείλει δε να εξοφλήσει το πρόστιμο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της.

Σε περίπτωση, κατά την οποία το πρόστιμο δεν εξοφληθεί, το ποσό βεβαιώνεται από την κατά τόπον αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Η παρούσα δεν εφαρμόζεται, εφόσον ιδιοκτήτης του ζώου είναι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζονται η διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων, υποβολής ένστασης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.»

 

 

Σχόλια
  1. Αθ.Κουτσούγερας
    13 Δεκεμβρίου, 2020

    Αλλιώς ήταν τότε που όλα τα έβλεπε ο Αγροφύλακας(Μπίνιαρης) από την Τραγασούρα και έκανε “πρωτόλολλο” κατευθείαν και γινόταν δίκαιη λύση ‘η γινόταν συμβιβασμός’η απαλλαγή .Έτσι δινόταν η ευκαιρία στους διάδικους να πιουν και κανα κατρούτσο στην υπόγα στο Λεβιδι με μπακαλέο ή ξερό χταπόδι.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια