Back to top
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021 στις 3:41μμ | Κατηγορία: Υγεία | CLOLONIS
ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Μετά τα τελευταία τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν πριν λίγες μέρες στο χωριό μας (σε μία οικογένεια), ο ΕΟΔΥ έκανε σήμερα rapid test στο πρώην δημοτικό σχολείο. Στα 101 τεστ που έγιναν βρέθηκαν δύο (2) θετικά κρούσματα, τα οποία είναι του στενού οικογενειακού κύκλου της οικογένειας που είχαν εντοπιστεί τα κρούσματα κορωνοϊού.  Έγιναν κάποια τεστ σε σπίτια σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μεταβούν στο σχολείο και τρία άτομα προσήλθαν από διπλανά χωριά.

Η συμμετοχή σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιητική, παρόλο που κάποιοι ήταν αρνητικοί στο να κάνουν το τεστ, φαινόμενο που παρουσιάζεται και σε άλλα χωριά όπως πληροφορούμαστε. Δικαιολογίες του τύπου “τι θα κάνω εγώ με τις δουλειές μου, αν βγω θετικός στον ιό και πρέπει να μείνω καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες” ακούγονται γενικώς από κάποιους, οι οποίοι  με τον τρόπο αυτό δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και κάτω από προϋποθέσεις μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό στην οικογένεια τους και στην κοινωνία. Χρειάζεται λίγο περισσότερη ευαισθησία απ΄  όλους μας και τήρηση των μέτρων με ευλάβεια έως ότου περάσει η πανδημία.

Το ότι ο ΕΟΔΥ έρχεται συχνά στο χωριό μας, αυτό είναι υπέρ της μη διάδοσης του κορονοϊού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και το προσωπικό του ΕΟΔΥ και τον Ιατρό της περιοχής μας, κ. Βασίλη Βαρδιάμπαση για την γρήγορη κάθε φορά ανταπόκριση τους.

 

Σχόλια
  1. Δημήτρης Μεγρέμης
    8 Ιανουαρίου, 2021

    Η απάντηση στις δικαιολογίες του τύπου “τι θα κάνω εγώ με τις δουλειές μου, αν βγω θετικός στον ιό και πρέπει να μείνω καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες”, είναι:
    Τί θα κάνω εγώ αν πεθάνει ο πατέρας ή η μάνα μου, η γυναίκα μου ή/και το παιδί μου.

    ¨Όλοι στα τεστ ΤΩΡΑ και ειδικά οι επαγγελματίες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα.

    Ειδικά οι επαγγελματίες να έχετε υπόψη πως θα θυμόμαστε ποιοι φερθήκατε υπεύθυνα και ποιοι ΟΧΙ.

  2. Β Κουνέλης
    9 Ιανουαρίου, 2021

    Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η εξέταση ειδικά των επαγγελματιών έπρεπε να είναι προτεραιότητα των ίδιων, πόσω μάλλον στη δωρεάν εξέταση! Ας μην ανοίγουμε δρόμους στην ασθένεια…

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια