Back to top
Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2021 στις 8:25πμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.
200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΗΡΩΑΣ, ΠΕΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ!

Φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821, έρχεται στην μνήμη μας οι μεγάλες στιγμές της Ηρωικής δράσης των μεγάλων γεγονότων της, αλλά και μικρότερες όπως του καπετάν Δημήτρη Τσαρουχά από τον Μπεζενίκο, που μας θυμίζει την ρύση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: “Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί δεν εκάναμε επανάσταση”.

Ο Δημήτριος Τσαρουχάς ήταν ήρωας της Επαναστάσεως του 1821 που σκοτώθηκε σε νεαρή ηλικία (περίπου 23 ετών) σε μάχη εναντίον των Τούρκων στον «Άγιο Αιμιλιανό», που βρίσκεται στη θέση Σαχτοκούλι, κοντά στις σημερινές «Μουριές».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, ήταν από τους πρωτεργάτες του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία στην περιοχή της Βλαχέρνας (τότε Μπεζενίκου).

 

 

Σχόλια
  1. Παναγιώτης Λολώνης
    25 Μαρτίου, 2021

    Εξαιρετικό αφιέρωμα. Συγχαρητήρια! Θα πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο για όλους τους υπόλοιπους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Χρόνια πολλά.

  2. Πάνος Κ.
    30 Μαρτίου, 2021

    Εξαιρετικά

  3. Tam
    4 Απριλίου, 2021

    Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο δημόαιο ευχαριστώ σε ΄όσους εργάστηκαν για να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν με άρθρα τους, τα γεγονότα των δύο πεσόντων, Δημητρίου Τσαρουχά (1821) και Αναστασίου Τσαρουχά (1921), σε μάχη.
    Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Vlaxerna.gr, για την τιμή που έκανε στους δύο προγόνους μου, να δημοσιεύσει εκτενή άρθρα που περιγράφουν την συμμετοχή τους (200 και 100 χρόνια πριν αντιστοίχως) στους Αγώνες της Πατρίδας. Θέλω να πιστεύω ότι συνέβαλαν στην καλύτερη γνώση της Ιστορίας.

    Μετά τιμής
    Θανάσης Σωτ. Τσαρουχάς

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια