Back to top
Παρασκευή, 13 Αυγούστου, 2021 στις 4:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ

Είμαι κάτοικος Βλαχέρνας, στο παρελθόν ο δήμος Τρίπολης έκανε μια μελέτη για την σύνδεση του δρόμου που πηγαίνει στη μονή Παναγίας της Ελεούσας με τον δρόμο του Μαινάλου. Η απόσταση διάνοιξης του εν λόγο δρόμου είναι 1.700 μέτρα. Εάν ο δρόμος ανοίξει θα είναι ποιο εύκολη η πυρόσβεση και η αποκοπή πυρκαγιάς.

Με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Γορτυνία επιβάλλεται η διάνοιξη του εν λόγω δρόμου. Το κόστος της διάνοιξης των 1.700 μέτρων είναι πολύ μικρό σε σχέση με την ασφάλεια του Δρυμού του Μαινάλου και τον Natura. Θα σας παρακαλούσα να φροντίσετε για την μελέτη και την διάνοιξη του εν λόγο δρόμου.

Ιωάννης Κουνέλης

Βλαχέρνα Αρκαδίας

Τηλ. 6980 062 790

(Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε στην Περιφέρεια Πελ/σου και στο δήμο Τρίπολης).

Σχόλια
  1. Ηλίας Σ. Τσαρουχάς
    13 Αυγούστου, 2021

    Η διάνοιξη δρόμων απαιτεί σοβαρή μελέτη και μάλιστα στο Μαίναλο ιδιαίτερη προσοχή ,πόσο μάλλον ο δρόμος μετά την Παναγία Ελεούσα καθόσον στην πλευρά αυτή υπάρχουν πέντε πηγές νερού ,οι μοναδικές σε αυτήν την περιοχή. Επίσης ένας δρόμος από μόνος του δεν σταμάτα την φωτιά ,παρά χρίζονται και άλλες δράσεις από φορείς ,υπηρεσίες και προσωπικά από τον καθένα μας.

  2. Γιάννης Κουνέλης
    14 Αυγούστου, 2021

    Αγαπητέ φίλε Ηλία είναι θέμα επιστημόνων η εν λόγω μελέτη ωστόσο από τις 5 πηγές το χωριό δεν παίρνει ούτε το 1%. Η άγρια φύση (αγριογούρουνα, πουλιά και αλεπούδες απολαμβάνουν τις πηγές!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια