Back to top

Αρχείο για Τουρισμός

Όρος Μαίναλον: Δίκτυο μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας!

Σάββατο, 13 Μαΐου, 2023 στις 11:48μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy

Το όρος Μαίναλον εκτείνεται σε περίπου 800.000 στρέμματα, κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδος. Το πολύμορφο ανάγλυφο, το τεράστιο σύμπλεγμα των δασών, η ποικιλία των οικοσυστημάτων και η δεσπόζουσα θέση του στο κέντρο της Πελοποννήσου, το χαρακτηρίζει ως κόμβο επικοινωνίας μιας πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Ταυτόχρονα, το Μαίναλον και η Αρκαδία με το απαράμιλλο και εν πολλοίς ανέγγιχτο βουκολικό τους τοπίο, αποτελούν το παγκόσμιο σύμβολο του Αρκαδικού Ιδεώδους. Το κατεξοχήν τοπόσημο και αρχέτυπο του οικουμενικού κινήματος του Αρκαδισμού! Αναγνωρίζεται επίσης ως λίκνο της μεγάλης επανάστασης του 1821 και των συνταρακτικών γεγονότων που καθόρισαν την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και ταυτόχρονα επηρέασαν την ευρωπαϊκή ιστορία. Επομένως, τα αυθεντικά τοπία του βουνού και τα μνημεία της ζωής και του μόχθου των Αρκάδων στην ενότητά τους συνθέτουν ένα φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον που αξίζει να προστατευτεί και να αναδειχθεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση το δίκτυο των μονοπατιών του Μαινάλου, μήκους περίπου 350 χιλιομέτρων, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό οικοανάπτυξης. Σχεδιάστηκε στο μέγιστο μέρος του από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.) και υλοποιήθηκε (έρευνα, καθαρισμός,σηματοδότηση), μεταξύ των ετών 2000 και 2020. Στην προσπάθεια αυτή που διαρκώς εξελίσσεται, συμμετείχαν σε καθαρά εθελοντική βάση, τα μέλη του Σ.Α.Ο.Ο., τοπικοί φορείς και εθελοντές των παραμαινάλιων οικισμών, με την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης και των δασαρχείων. Αξιοποιήθηκαν εγκαταλελειμμένα μονοπάτια κτηνοτρόφων και ημιονηγών, που σε μεγάλο βαθμό έπαψαν να επιτελούν τους παραδοσιακούς τους σκοπούς. Διασυνδέθηκαν σε 5 κύριους και 14 συνδετήριους κλάδους, που σαν ιστός αράχνης αγκαλιάζει 30 ορεινούς οικισμούς. Το δίκτυο διέρχεται από ιστορικές τοποθεσίες, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, καλντερίμια, αλώνια, πηγές, κρήνες, σπήλαια, καταφύγια, νερόμυλους, γεφύρια και ιερές μονές. Μάλιστα ο γορτυνιακός κλάδος του μήκους 75χλμ (Στεμνίτσα – Ι.Μ. Προδρόμου – Δημητσάνα – Ζυγοβίστι – Ελάτη – Βυτίνα – Νυμφασία – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο – Λαγκάδια), με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρούνιου, την υποστήριξη του Σ.Α.Ο.Ο. και των κατοίκων της περιοχής, έχει πιστοποιηθεί ήδη (2015) από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας (ERA). Χαρακτηρίστηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και το 10ο στην Ευρώπη, Leading Quality Trail (LQT). Ας απολαύσουμε μια μοναδική περιπλάνηση στο βουνό του Πάνα, του γενάρχη μας του Αρκάδα και της κλεφτουριάς του 1821. Με σεβασμό στην φύση, στους διαχρονικούς ξωμάχους της και στους ενδεδειγμένους κανόνες ασφαλείας.

Κύρια Μονοπάτια 277 km

πηγή: www.saoo.gr

2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης!

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023 στις 8:22μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Χθες την πρώτη μέρα, 74 κλασικά-ιστορικά οχήματα έδωσαν μάχη με το χρόνο με 100 χιλιόμετρα στο σαββατιάτικο σκέλος και πέντε δοκιμασίες έως την Πλατεία Άρεως όπου έγινε ο τερματισμός μπροστά από το άγαλμα του Αρχιστράτηγου, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 
Σήμερα στο Κυριακάτικο 2ο Σκέλος, τα κλασικά-ιστορικά, συνέχισαν για ακόμη 100 περίπου χιλιόμετρα και 5 Δοκιμασίες Ακριβείας ως το τερματισμό στο Λεβίδι! Πέρασαν μάλιστα και από Βλαχέρνα!
 
 
Πηγή: www.drt915.gr

Σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου!

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023 στις 11:32μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy

Σε πλήρη λειτουργία θα είναι από το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2023, το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας Μαινάλου. Σύμφωνα με ανάρτηση των υπευθύνων του κέντρου, απ’ το Σάββατο, 27 του μήνα, το χιονοδρομικό κέντρο, θα είναι σε πλήρη λειτουργία, με όλους τους αναβατήρες ανοιχτούς και με πατημένες τις πίστες (πλην ανατολικής, που θα είναι για τους snowoarderς …).

Έχει πέσει στο χιονοδρομικό, πάνω από 30 εκατοστά, φρέσκο χιόνι.

Όλοι οι δρόμοι, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο, οδηγούν στην Οστρακίνα.

πηγή: www.ertnews.gr

ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL: ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ “Ο ΜΙΜΗΣ”!

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022 στις 10:27πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Τα γυρίσματα για τα χωριά της Αρκαδίας συνεχίζονται αμείωτα! Από την εκπομπή “Η ζωή στο χωριό” μέχρι την εκπομπή ‘Χαμηλή Πτήση” προβάλλονται σε μεγάλη συχνότητα οι Αρκαδικές ομορφιές μέσα από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό περιφερειακό κανάλι της Ελλάδος IONIAN CHANNEL
 
Βλαχέρνα Αρκαδίας: “Ταβέρνα Ο ΜΙΜΗΣ”!
 
 
 
 

Δείτε στο παρακάτω video το αφιέρωμα (από 1:37:15 και μετά):

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) 2022 για συνταξιούχους και ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ)!

Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2022 στις 8:32πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy

Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Αναλυτικά τα επτά προγράμματα για το 2022 έχουν ως εξής:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής: Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δικαιούνται μέχρι έντεκα (11) ημέρες – δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από  5 Ιουλίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής: Οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας δικαιούνται παράλληλα με τις δέκα 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα 10 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων των ανωτέρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικός τουρισμός έχουν:

Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023.

Σημείωση: το 4ημερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδρομικού τουρισμού έχουν:

α) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ:

Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από: 15-6-2022 έως: α) 03-09-2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση)  για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και  β) 20-9-2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ από 23 Μαΐου 2022 έως και 7 Ιουνίου 2022

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων έχουν:

α) Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

β) Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2022, ανεξαρτήτως του μήνα γεννήσεως.

Τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, τα δε τέκνα έχουν δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ:

Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα. Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα  των δωρεάν βιβλίων έχουν:

α) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) Τα μέλη των οικογενειών  των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ:

Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου έχουν:

α) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ  και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν: Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Προϋποθέσεις:  Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ή να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2022 ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

ΚΛΗΡΩΣΗ

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Βλαχέρνα Αρκαδίας…Μαγιάτικη βραδιά…!!

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022 στις 11:42μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

foto: TAKHS (Avin)

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2021 στις 11:05μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Φωτογραφία  από την χθεσινή πανσέληνο των λουλουδιών με φόντο το κάστρο της Βλαχέρνας (του Γιώργου Βασ. Τσιώλη).

Μεγάλη ανακάλυψη στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας – Υπάρχει σύνδεση δύο σπηλαίων!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2020 στις 7:21μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Ένα σημαντικό γεγονός για την σπηλαιολογία στη χώρα μας, έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ομάδα από την σπηλαιολογική ομάδα “Σπηλαιολογία Αργολίδας και Κορινθίας” και τον ΣΠΗ.ΝΑ ανακάλυψαν την σύνδεση των σπηλαίων Κάψια και Τούση στην Αρκαδία.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από τον οικισμό Κάψια, στο νοτιοδυτικό άκρο της πεδιάδας της Αρχαίας Μαντινείας και αποτελεί τμήμα ενός συστήματος ενεργών και ανενεργών καταβοθρών. Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα. Και προέρχονται από άτομα που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια πλημμύρας του σπηλαίου κατά τους ιστορικούς χρόνους. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο κατά τα νεολιθικά, ελληνιστικά χρόνια και στον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ.

Από το 1911 όπου έγινε η επίσημη ανακοίνωση για τον σπηλαιολογικό αυτό θησαυρό και το 1974 όπου ανακαλύφθηκε το νέο τμήμα του σπηλαίου, το 2020 φαίνεται ότι ήρθε να αποκαλύψει των σύνδεση του σπηλαίου Κάψια με το σπήλαιο Τούση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά σπήλαια που οι σπηλαιολόγοι πιθανολογούν ότι συνδέονται με αλλά και έχουν γίνει ελάχιστες συνδέσεις, μιας και απαιτούν πολύ μεγάλη προσπάθεια εξερεύνηση και επιμονή.

Σε ανάρτησή της, σε σελίδα στο Facebook, η Σπηλαιολογία Αργολιδοκορινθίας αναφέρει μεταξύ άλλων: Συγχαρητήρια στον Γιάννη Φαρσάρακη και τους σπηλαιο-συντρόφους του, για αυτή την επιτυχία! Τώρα θα χρειαστεί να γίνει η χαρτογράφηση της σύνδεσης των δυο σπηλαίων ώστε να δούμε, εκτός των άλλων και το μήκος του συστήματος πλέον, Κάψια – Τούση.

Για την ιστορία: το μεγαλύτερο σπήλαιο σε μήκος στον κόσμο είναι το Μαμούθ στις ΗΠΑ, στην ουσία είναι ένα σύστημα σπηλαίων που ενώθηκε από σπηλαιολόγους…υπάρχει μια περιγραφή ενός από αυτών, για τα αισθήματα που ένιωσε όταν μετά από ώρες εξερεύνησης αντίκρισε την κουπαστή του διαδρόμου της τουριστικής διαδρομής του Μαμούθ!

Νέο Δ.Σ. για την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2020 στις 9:09πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Με επιτυχία και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμμετοχής των μελών ολοκληρώθηκαν οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Διοικητικών Οργάνων της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν εντυπωσιακά υψηλό εφόσον ξεπέρασε το 80%. Από τα 107 μέλη ξενοδοχεία της Αρκαδίας συμμετείχαν στην ψηφοφορία τα 88. Από τη διαλογή των ογδόντα οκτώ (88) εγκύρων ψηφοδελτίων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (42)
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (17)
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (37)
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (87)
ΡΟΙΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (25)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (24)
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (25)
 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (56)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (29)
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (34)
 
Για αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (39)
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (34)
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (87)
ΡΟΙΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (20)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (24)
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ) για την επόμενη τριετία συγκροτήθηκε σε σώμα με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
 
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΡΟΪΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: ΕΦΟΡΟΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΤΑΜΙΑΣ
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ
 

 

Σε δήλωσή του ο για τρίτη συνεχόμενη θητεία Πρόεδρος ΔΣ της ΕΞΑ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) κ. Κων/νος Μαρινάκος επεσήμανε ότι: «Όλοι οι αντιπρόσωποι στα Διοικητικά Όργαναπου εξελέγησαν από τις εν λόγω αρχαιρεσίες και εγώ προσωπικά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας ξενοδόχους έναν προς έναν για την ένθερμη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες της Ένωσής μας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μας. Η υψηλή συμμετοχή των μελών μας στις εν λόγω αρχαιρεσίες αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά σηματοδοτούν ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων μας ώστε μέσα από την συνεργασία και την ομαδικότητα να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία στην οποία έχει περιέλθει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η δημόσια υγεία αλλά και η επιχειρηματικότητα και η οικονομία στο σύνολό της. Όλοι εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς απέναντι στα μέλη μας».

Δ.Τ.