Back to top

Αρχείο για Τουρισμός

Βλαχέρνα Αρκαδίας…Μαγιάτικη βραδιά…!!

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022 στις 11:42μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

foto: TAKHS (Avin)

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2021 στις 11:05μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Φωτογραφία  από την χθεσινή πανσέληνο των λουλουδιών με φόντο το κάστρο της Βλαχέρνας (του Γιώργου Βασ. Τσιώλη).

Μεγάλη ανακάλυψη στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας – Υπάρχει σύνδεση δύο σπηλαίων!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2020 στις 7:21μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Ένα σημαντικό γεγονός για την σπηλαιολογία στη χώρα μας, έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ομάδα από την σπηλαιολογική ομάδα “Σπηλαιολογία Αργολίδας και Κορινθίας” και τον ΣΠΗ.ΝΑ ανακάλυψαν την σύνδεση των σπηλαίων Κάψια και Τούση στην Αρκαδία.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. από τον οικισμό Κάψια, στο νοτιοδυτικό άκρο της πεδιάδας της Αρχαίας Μαντινείας και αποτελεί τμήμα ενός συστήματος ενεργών και ανενεργών καταβοθρών. Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα. Και προέρχονται από άτομα που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια πλημμύρας του σπηλαίου κατά τους ιστορικούς χρόνους. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο κατά τα νεολιθικά, ελληνιστικά χρόνια και στον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ.

Από το 1911 όπου έγινε η επίσημη ανακοίνωση για τον σπηλαιολογικό αυτό θησαυρό και το 1974 όπου ανακαλύφθηκε το νέο τμήμα του σπηλαίου, το 2020 φαίνεται ότι ήρθε να αποκαλύψει των σύνδεση του σπηλαίου Κάψια με το σπήλαιο Τούση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά σπήλαια που οι σπηλαιολόγοι πιθανολογούν ότι συνδέονται με αλλά και έχουν γίνει ελάχιστες συνδέσεις, μιας και απαιτούν πολύ μεγάλη προσπάθεια εξερεύνηση και επιμονή.

Σε ανάρτησή της, σε σελίδα στο Facebook, η Σπηλαιολογία Αργολιδοκορινθίας αναφέρει μεταξύ άλλων: Συγχαρητήρια στον Γιάννη Φαρσάρακη και τους σπηλαιο-συντρόφους του, για αυτή την επιτυχία! Τώρα θα χρειαστεί να γίνει η χαρτογράφηση της σύνδεσης των δυο σπηλαίων ώστε να δούμε, εκτός των άλλων και το μήκος του συστήματος πλέον, Κάψια – Τούση.

Για την ιστορία: το μεγαλύτερο σπήλαιο σε μήκος στον κόσμο είναι το Μαμούθ στις ΗΠΑ, στην ουσία είναι ένα σύστημα σπηλαίων που ενώθηκε από σπηλαιολόγους…υπάρχει μια περιγραφή ενός από αυτών, για τα αισθήματα που ένιωσε όταν μετά από ώρες εξερεύνησης αντίκρισε την κουπαστή του διαδρόμου της τουριστικής διαδρομής του Μαμούθ!

Νέο Δ.Σ. για την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2020 στις 9:09πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Με επιτυχία και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμμετοχής των μελών ολοκληρώθηκαν οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων Διοικητικών Οργάνων της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν εντυπωσιακά υψηλό εφόσον ξεπέρασε το 80%. Από τα 107 μέλη ξενοδοχεία της Αρκαδίας συμμετείχαν στην ψηφοφορία τα 88. Από τη διαλογή των ογδόντα οκτώ (88) εγκύρων ψηφοδελτίων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (42)
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (17)
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (37)
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (87)
ΡΟΙΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (25)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (24)
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (25)
 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (56)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (29)
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (34)
 
Για αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) εκ των υποψηφίων εξελέγησαν, κατά τη σειρά της αναγραφής τους στο ψηφοδέλτιο, οι ακόλουθοι υποψήφιοι με τους έναντι αυτών ψήφους:
 
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ (39)
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (34)
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (87)
ΡΟΙΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (20)
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (24)
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ) για την επόμενη τριετία συγκροτήθηκε σε σώμα με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
 
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΡΟΪΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: ΕΦΟΡΟΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΤΑΜΙΑΣ
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ
 

 

Σε δήλωσή του ο για τρίτη συνεχόμενη θητεία Πρόεδρος ΔΣ της ΕΞΑ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) κ. Κων/νος Μαρινάκος επεσήμανε ότι: «Όλοι οι αντιπρόσωποι στα Διοικητικά Όργαναπου εξελέγησαν από τις εν λόγω αρχαιρεσίες και εγώ προσωπικά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας ξενοδόχους έναν προς έναν για την ένθερμη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες της Ένωσής μας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μας. Η υψηλή συμμετοχή των μελών μας στις εν λόγω αρχαιρεσίες αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά σηματοδοτούν ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων μας ώστε μέσα από την συνεργασία και την ομαδικότητα να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία στην οποία έχει περιέλθει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η δημόσια υγεία αλλά και η επιχειρηματικότητα και η οικονομία στο σύνολό της. Όλοι εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς απέναντι στα μέλη μας».

Δ.Τ.

“Βλαχέρνα Αρκαδίας Ιερές διαδρομές”

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020 στις 8:55πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Το επιτελείο του vlaxerna.gr ετοίμασε ένα βίντεο με τίτλο: “Βλαχέρνα Αρκαδίας Ιερές διαδρομές”, με στόχο την προβολή του χωριού και των εκκλησιών του. Στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες που εδώ και 10 χρόνια το vlaxerna.gr αποθανατίζει, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλα βίντεο (βρύσες, μνημεία, κλπ). Tο κανάλι You Tube του vlaxerna.gr εμπλουτίζετε συνεχώς!

Νομιμοποίηση του υφιστάμενου ορειβατικού καταφυγίου «Πάνος Αλεξόπουλος» στη θέση Στρούγκες, του όρους Μαινάλου!

Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020 στις 6:26μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, έγινε η νομιμοποίηση του υφιστάμενου ορειβατικού καταφυγίου «Πάνος Αλεξόπουλος» στη θέση Στρούγκες, βορειοδυτικά της κορυφής Οστρακίνα του όρους Μαινάλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό να εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού. Το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται σε έκταση εμβαδού τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (3.000,00 τ.μ.), σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, εντός περιοχής Natura με κωδικό GR2520001.

Η πρόσβαση στο καταφύγιο πραγματοποιείται από τη δημόσια οδό Καρδαρά – Βυτίνα και από σηματοδοτημένα, συντηρημένα και καθαρισμένα ορειβατικά μονοπάτια από Καρδαρά, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Αλωνίσταινα, Ροεινό και Κάψια.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ Β 2739/04-07-2020.

Πεζοπορική διαδρομή από το καταφύγιο Μαινάλου έως τη Βλαχέρνα.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, 2020 στις 11:07πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy

Την Κυριακή 2-2-2020 ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διοργανώνει μαζί με τον Ε.Ο.Σ. Μολάων-Νοτιοανατολικής Λακωνίας, πεζοπορική διαδρομή από το καταφύγιο του Μαινάλου έως τη Βλαχέρνα.

Ξεκινώντας από το καταφύγιο (γύρω στις 9:00) και διασχίζοντας το ελατοδάσος και τα καταπράσινα λιβάδια, θα καταλήξουμε στη Βλαχέρνα, σε μία σχετικά εύκολη διαδρομή που όμως, λόγω της εποχής, απαιτεί προσοχή και κατάλληλο ντύσιμο.

Ώρες πορείας: 5

Βαθμός δυσκολίας: 1

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής στις 8:00 από τα εντευκτήρια του συλλόγου, Λαγοπάτη 43. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 693-7031237 (Νίκος Μπουρτσουκλής).

πηγή:www.eostripolis.gr

Στο Συνέδριο Τουρισμού του τμήμα του ΔΙΕΚ Τρίπολης Θρησκευτικού Τουρισμού

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2019 στις 3:47μμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Στα πλαίσια της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης, το Συνέδριο για τον Τουρισμό με διακεκριμένους ομιλητές και επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Για τον Θρησκευτικό Τουρισμό και δη, για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις επίτιμος προσκεκλημένος στο βήμα του Συνεδρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρευρέθηκαν δε, και παρακολούθησαν την ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη ο κ. Ιωάννης Κατσίρης Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης, καθώς και σπουδαστές από το ΙΕΚ, του τμήματος του Θρησκευτικού Τουρισμού και των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με την παρουσία της καθηγήτριάς τους, Θεολόγου, κας Καβουρίνου Ευφροσύνης. Η Θεολόγος κ. Καβουρίνου Ευφροσύνη (από Βλαχέρνα) διδάσκει Αρχές Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στα ΙΕΚ Τρίπολης, ένα μάθημα με ιδιαίτερο θρησκευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον και η παρουσία της με καταρτιζομένους του τμήματος, αναδεικνύει και το κοινωνικό του ενδιαφέρον και χαρακτήρα.

πηγή: www.arcadiaspot.gr

Εντυπωσιακό βίντεο που καταγραφεί από ψηλά μοναδικές εικόνες από το Λεβίδι και τη Βλαχέρνα!

Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2019 στις 9:35πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.
Ο Χρήστος Κιντής (εκ Γορτυνίας) ξαναχτυπά με ένα εντυπωσιακό βίντεο που καταγραφεί από ψηλά μοναδικές εικόνες από το Λεβίδι και τη Βλαχέρνα!
 

 

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο Ανατολικό Μαίναλο – Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019 στις 9:21πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | argy

Υποδοχή της άνοιξης στο θαυµάσιο µονοπάτι Βλαχέρνα-Λεβίδι.

Α’ πορεία: Βλαχέρνα-Μισονέρι-Λεβίδι

Ώρες: 4.00 | Κατηγορία: Α+

Β’ πορεία: Βλαχέρνα-Μισονέρι-Πετρίτες (1503 µ.)-Λεβίδι

Ώρες: 5.30 | Κατηγορία: Β+

Αναχώρηση: 8.00 π.µ.

Υπεύθυνοι: Μανδρώνη ∆., Καραµάνης Τ., Κατσούλας Π., Νικολουζάκη Ειρ., Παρασκευοπούλου Τ.

www.saoo.gr