Back to top

Αρχείο για Εκδηλώσεις

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ (Αναλήψεως)!

Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 στις 8:10πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Το πρώτο πανηγύρι στην Αρκαδία!

Εγκαίνια του διαιτολογικού – διατροφολογικού γραφείου του συμπατριώτη μας Θανάση Τσιώλη!

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024 στις 8:25μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

«Αλλάζουμε Συνήθειες, Αλλάζουμε ζωή!»

Τα εγκαίνια του Διαιτολογικού – Διατροφολογικού Γραφείου του συμπατριώτη μας Θανάση Β. Τσιώλη (επί της οδού Δεληγιάννη 9, στην Τρίπολη), έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα! Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν την οδό Δεληγιάννη στην Τρίπολη, πολλοί φίλοι, συμπατριώτες αλλά και επίσημοι, έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Βλαχέρνας π. Παναγιώτης, ενώ ακολούθησε και ο Βασίλης Μεγρέμης με το ποιητικό του! Ακολούθησε μουσική εν μέσω πλούσιων εδεσμάτων, γλυκών (παραδοσιακές δίπλες), ποτών και πολλών ευχών για καλές δουλειές από όλους!

Το vlaxerna.gr εύχεται στο συμπατριώτη, φίλο και συνεργάτη Θανάση Τσιώλη, καλές δουλειές και να μας καταφέρει όλους να «Αλλάξουμε Συνήθειες για να Αλλάξουμε ζωή!»

πηγή foto: f/b Τα νέα της Τρίπολης

Εγκαίνια Διαιτολογικού Γραφείου Θανάση Τσιώλη

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024 στις 10:28πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Sakis_Ts

Σας προσκαλώ στα εγκαίνια του διαιτολογικού μου γραφείου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:30

Η παρουσία σας, θα με τιμήσει ιδιαιτέρως.

Με εκτίμηση,

Θανάσης Β. Τσιώλης

Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

 

Ο 2ος ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ!

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 στις 7:04μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Με επιτυχία και φέτος πραγματοποιήθηκε ο 2ος ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, εις μνήμην του τοπικού μας Οσίου Λεοντίου. Οι προσκυνητές συγκεντρώθηκαν στην θέση Λάζος και ξεκίνησαν την διαδρομή, ακολουθώντας τα χνάρια του Οσίου Λεοντίου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση καθημερινώς έφερνε νερό με το ασκί από την Βρύση της Καστανιάς και το άφηνε στην θέση Δέντρο για να πίνουν οι περαστικοί, ενώ στον γυρισμό του προς το Μοναστήρι κουβαλούσε μία πέτρα κάθε φορά, που τις χρησιμοποίησε για την κατασκευή του τάφου του, που διασώζεται μέχρι σήμερα εντός του Ναού της Παναγίας των Βλαχερνών. Τα ανωτέρω αλλά και αρκετά άλλα που αναφέρει η παράδοση για τον Όσιο Λεόντιο, τα είπε στους προσκυνητές ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Ι. Καρούντζος στην πρώτη στάση που έγινε πλησίον στην θέση Δέντρο. Πριν τις επτά το απόγευμα που ήταν προγραμματισμένος ο Εσπερινός, έφτασαν όλοι στο Μοναστήρι της Καστανιάς.

Η απόλαυση της θέας του χωριού μας, αλλά και των βουνοκορφών που το περικλείουν, ήταν θέμα συζήτησης των περιπατητών. Όταν έφτασαν όλοι στο Μοναστήρι αγνάντεψαν από ψηλά και άλλα Μοναστήρια σε γειτονικά χωριά, αλλά και άλλα χωριά!

Ο εφημέριος του χωριού μας, π. Παναγιώτης, τέλεσε τον Εσπερινό και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, υποδέχθηκε τους προσκυνητές και ανακοίνωσε πως για τον Όσιο Λεόντιο, τον βίο του, κλπ, έχουν ενδιαφερθεί από την Κύπρο, από την Έδεσσα, κ.α. περιοχές. Τόνισε, ότι ο Όσιος Λεόντιος επεκτείνει την φήμη του και σε άλλες περιοχές, κυρίως μέσω των αναρτήσεων που γίνονται, αλλά και στην “θέληση του ιδίου του Αγίου” που θέλει να γίνει “γνωστός” σε όλους!

Υπήρχε αρτοκλασία από την Εκκλησιαστική επιτροπή και γλυκά-κεράσματα από συμπατριώτες που συμμετείχαν στον Λεόντιο δρόμο. Μοιράστηκαν αναμνηστικές εικόνες του Οσίου Λεοντίου, ενώ υπήρχαν και φωσφορίζοντα πολύχρωμα βραχιόλια, ώστε στην κάθοδο των προσκυνητών να φέγγουν μέσα στην νύχτα. Η κάθοδος-επιστροφή των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακή, αφού ξεκίνησαν με το σούρουπο και στην μέση περίπου της διαδρομής είχε πέσει το σκοτάδι της νύχτας και είχαν ανάψει τα φώτα στο χωριό!

Η διαδρομή στα χνάρια του Οσίου Λεοντίου, ήρθε για να μείνει και να συνεχιστεί εις τους αιώνες! Η αποδοχή από στους συμπατριώτες είναι άκρως ικανοποιητική, αφού όπως είδαμε φέτος ήρθαν περισσότεροι από πέρσι και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλογιστούμε ότι η παραμονή αλλά και η εορτή του Οσίου Λεοντίου, είναι εργάσιμες μέρες και οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, που έρχονται τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό, συνήθως έχουν αναχωρήσει.

Η ιδέα της διαδρομής, θα εμπλουτιστεί σύντομα και με άλλες πρωτοβουλίες, ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες-προσκυνητές και ο Όσιος Λεόντιος να αποτελεί σημεία αναφοράς για το χωριό μας.

 

foto: TAM

Ο Όσιος Λεόντιος βοήθειά μας

και ας παραδειγματιστούμε από την Πίστη του

και την προσφορά του στον συνάνθρωπο!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ….ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ!!

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 στις 1:26μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Την Τετάρτη του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο Λεβίδι ο διαγωνισμός Μαγειρικής στο Πάρκο Κάτω Βρύσης! Οι κατηγορίες ήταν τρεις: Παραδοσιακό φαγητό, Gourmet και γλυκό. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν και Βλαχερναίοι! Ο φωτορεπόρτερ του ΒΛΑΧΕΡΝΑ.GR ήταν εκεί και κατάγραψε την εκδήλωση!
Νικήτρια στο γλυκό ήταν η Ελένη Κουτσούγερα-Τσιώλη, δεύτερη η Θεώνη Μπερέτσου και τρίτη η Βίκυ Καρβουνιάρη. Στο Gourmet νικήτρια η ΙΖΑΜΠΕΛ, δεύτερη η Ελένη Σταυροπούλου και τρίτη η Ντίνα Β. Κουτσούγερα. Στο παραδοσιακό φαγητό νικητής ο Μάριος Ηλιόπουλος, δεύτερος ο Γιώργος Ηλιόπουλος και τρίτη η Γεωργία Μπαγέρη. Στο διαγωνισμό του παραδοσιακού φαγητού συμμετείχαν και η Ντίνα Β. Κουτσούγερα και ο Θανάσης Β. Τσιώλης. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης συμμετείχε και η Νανσυλένα Δ. Πανούση!
 
Εύγε στους νικητές, στους συμμετέχοντες και στους οργανωτές!
Και του χρόνου!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto:TAM

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗ!

Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024 στις 10:25μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | vasilaras

 

foto:TAM

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ “ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗ” ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024 στις 11:51μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.

Το καθιερωμένο έθιμο της “κουλούρας του Αγιώργη”, πραγματοποιήθηκε και φέτος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου. Στο ξωκκλήσι του Αγιώργη στο κάμπο της Βλαχέρνας, το έθιμο αυτό προέρχεται προ αιώνων και διατηρείται κάθε χρόνο. Μαθητές και μαθήτριες, αλλά και οι γυναίκες έτρεξαν με πάθος, για την διατήρηση του εθίμου! Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος! Πάνω από όλα μετράει η συμμετοχή και βέβαια συγχαρητήρια στους νικητές! Και του χρόνου!

Συνεχής ροή φωτογραφιών…

Αύριο Τρίτη 7 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ εις μνήμην ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ!

Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024 στις 4:09μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.

Αύριο Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, εις μνήμην του Οσίου Λεοντίου του εν Βλαχέρνη ασκήσαντος!  Ο εφημέριος του χωριού μας, π. Παναγιώτης, μας ενημέρωσε πως φέτος ο εσπερινός για την εορτή του Οσίου Λεοντίου, θα τελεστεί στο Μοναστήρι της Καστανιάς την Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα 07:00 το απόγευμα.

Η διαδρομή (4.319μ.) θα ξεκινήσει από το δημόσιο δρόμο στην στροφή προς Καστανιά (θέση Λάζος, πριν την διακλάδωση) και θα φτάσουμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Βλαχερνών, στο ασκηταριό και στον τάφο του ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ και με το πέρας του εσπερινού θα επιστρέψουμε!

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 5:15 μμ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ/ΕΝΑΡΞΗΣ 2ου ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: 5:30 μμ

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα αρχίσει η επιστροφή προς το χωριό!

Θερμή παράκληση:

Λόγω του Εσπερινού που θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστήρι της Καστανιάς, αν υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν να έρθουν με αυτοκίνητο, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να ξεκινήσουν από 6:30μμ και μετά, ώστε να μην εμποδίσουν τους δρομείς!

Ετοιμαστείτε λοιπόν, πάρτε μαζί σας το μπαστούνι σας, “ασκί” με νερό, φαναράκι, βάλτε καλά παπούτσια, για να περπατήσουμε στα χνάρια της διαδρομής του ΟΣΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ!