Back to top

Αρχείο για Θεολογικά/Εκκλησιαστικά

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 26 Οκτώβριος, 2019 στις 11:34μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Εόρτασε το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στο πάνω μέρος του χωριού. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την Θεία λειτουργία, υπήρχαν αρτοκλασίες από εορτάζοντες, κεράσματα και κουλούρες προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου. Στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο εφημέριος του χωριού, π. Παναγιώτης, ενώ το παρόν έδωσε και ο σεβάσμιος Ιερέας του χωριού μας, π. Ματθαίος. 

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

 

 

ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος, 2019 στις 4:48μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | CLOLONIS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Ο Αρκάς Αθανάσιος Μαρτίνος αναλαμβάνει Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους!

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019 στις 9:56πμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | argy

Ο Αρκάς εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος (με καταγωγή από τη Στεμνίτσα) αναλαμβάνει Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρόσωπο του κ. Μαρτίνου συγκλίνουν όλοι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει οικονομικά πολύ το Άγιο Όρος, με δωρεές του σε όλες τις ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Οι πληροφορίες θέλουν εκτός από τον Διοικητή κ. Μαρτίνο να διορίζεται και υποδιοικητής ο οποίος θα τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει και θα γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις υποχρεώσεις της Διοίκησης. Για τη θέση αυτή υπάρχουν πολλές προτάσεις αλλά όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» υποδιοικητής θα είναι ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους.

πηγή: www.pna.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 16 Αύγουστος, 2019 στις 10:02μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Στις δεκαέξι Αυγούστου, επομένη του Δεκαπενταύγουστου, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παναγία η Γοργοεπήκοος στον ομώνυμο Ναό, που βρίσκεται στο κτήμα του συγχωριανού μας εκπαιδευτικού, Αθανασίου Γ. Κουτσούγερα, ο οποίος είναι και ο κτήτορας του συγκεκριμένου Ιερού Ναού τον οποίο έχει παραχωρήσει και αποτελεί παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της Βλαχέρνας.

Στην τελετή χοροστάτησαν οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος, π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και π. Παναγιώτης Σταμάτης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κτήτορας της εκκλησίας κ. Αθανάσιος Κουτσούγερας και η οικογένειά του προσέφεραν στους παρευρισκόμενους άρτους και διάφορα γλυκίσματα.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.

 

 

Πανηγυρική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα

Πέμπτη, 15 Αύγουστος, 2019 στις 11:01μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Με τη συμμετοχή πολλών προσκυνητών από τη Βλαχέρνα, ιερουργούντος του εφημέριου του χωριού π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, τελέστηκε και εφέτος η πανηγυρική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας με αφορμή την κοίμηση της Θεοτόκου. Υπήρχαν αρτοκλασίες και τάματα προσφορά πολλών πιστών.

 

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίτη, 13 Αύγουστος, 2019 στις 1:40πμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Mε τη δέουσα ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019, Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας, στη Βλαχέρνα. Κάτω από το υπέροχα φωτιζόμενο κάστρο Μπεζενίκου, ηχούσαν οι ψαλμωδίες των Ιερέων και των ψαλτάδων. Υπήρχε προσέλευση προσκυνητών ντόπιων και από γειτονικά χωριά (Λεβίδι, Δάρα, Τρίπολη, Άργος, κ.α.). Συγχαρητήρια στην εκκλησιαστική επιτροπή στους εθελοντές/τριες και στους συμμετέχοντες σε αυτήν την θρησκευτική εκδήλωση.

Το Βλαχέρνα.gr μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ “Τam” σας παρουσιάζει εικόνες από την Ιερά Αγρυπνία!

 

Παρασκευή 16 Αυγούστου: Γιορτάζουμε την Παναγία την Γοργοεπήκοο.

Πέμπτη, 8 Αύγουστος, 2019 στις 4:43μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, θα γιορτάσουμε την Παναγία την Γοργοεπήκοο στο ομώνυμο παρακκλήσι στη Βλαχέρνα στο κτήμα Θανάση Κουτσούγερα.

Τη Θεία Λειτουργία θα τελέσουν (από ώρα 7πμ), οι Αιδεσιμότατοι Ιερείς κ.κ Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και Παναγιώτης Σταμάτης. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας θα ισχύσει όπως πάντα κατά τα καθιερωμένα.

Εκ της οικογενείας Αθ. Κουτσούγερα.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 2 Αύγουστος, 2019 στις 4:47μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, θα πραγματοποιηθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα.

(Ώρα έναρξης: 21:00)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τετάρτη, 31 Ιούλιος, 2019 στις 9:59μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | ΠπΚ