Back to top

Αρχείο για Υγεία

5η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΑΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022 στις 1:42μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Λεβίδι την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου!

Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022 στις 9:20πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Η αιμοδοσία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Στο χώρο του θα υπάρχουν κατάλληλα μέτρα αντισηψίας. Τηλέφ. επικοινωνίας: 27960-22390 (τηλ. Περιφερικού Ιατρείου), 6978 184 819 (Βασ. Βαρδιάμπαση, Ιατρού ΠΙ Λεβιδίου).
 
Πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε από τους άλλους…
Δίνω αίμα…
ΔΙΝΩ ΖΩΗ!!!
Δέκα Λεπτά από το χρόνο σου… ΜΙΑ ΖΩΗ!!
 
πηγή:levidinews.gr

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων.

Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022 στις 7:52πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν από χθες Δευτέρα, το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.

Ειδικότερα, αναφορικά με κάθε υπηρεσία:

Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Με την ψηφιοποίηση του μέχρι πρότινος έγχαρτου Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού, το παιδιατρικό ιστορικό περνά στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ). Έτσι, το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού εμφανίζεται πλέον ως μια ξεχωριστή υποκατηγορία του ΑΗΦΥ και είναι προσβάσιμο στους γονείς μέσα από το ehealth.gov.gr, στην ενότητα «Παιδιατρικό Ιστορικό».

Στο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού εμφανίζονται τα δεδομένα υγείας του παιδιού για κάθε ηλικιακή του περίοδο. Εμφανίζεται, επίσης, και το σύνολο των εμβολιασμών που έχουν καταχωριστεί από τον ιατρό στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων (τόσο όσοι εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει, όσο και οι επόμενοι που έχουν προγραμματιστεί από τον ιατρό).

Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Με το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα οργάνωσης των βασικών παιδιατρικών εμβολιασμών. Η σύσταση του Μητρώου Εμβολιασμού Παιδιών κι Εφήβων αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή των εμβολίων για όλα τα νοσήματα. Στο Μητρώο θα καταχωρίζονται όλα τα δοσολογικά σχήματα που χορηγούνται μέχρι και την εφηβική ηλικία, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για Παιδιά κι Εφήβους και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται στους γονείς η δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες του Εθνικού Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων που αφορούν στην εμβολιαστική κάλυψή των παιδιών τους, τα οποία είναι ασφαλιστικά εξαρτώμενα μέλη τους.

Στην εκπομπή MEGA STORIES, η συμπατριώτισσα μας Σπυριδούλα Τσαρουχά.

Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2022 στις 6:42μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΝΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

Το μόνο σίγουρο στη ζωή ενός ανθρώπου είναι πως στο τέλος αυτής της προσωπικής πορείας εμφανίζεται ένα σκοτεινό μονοπάτι που οδηγεί προς στο αναπόφευκτο τέλος. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το MEGA STORIES παρουσίασαν ιστορίες πόνου και ανακούφισης, που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια αυτού του μονοπατιού. Πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν λόγω μιας απειλητικής για την ζωή τους ασθένειας και για ανθρώπους που τους συμπαρίστανται, προσφέροντας τους, ιατρική και ψυχολογική φροντίδα. Μία συνοδοιπορία που στόχο έχει να ανακουφίσει.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά τους ανθρώπους που υλοποιούν την Ανακουφιστική Φροντίδα ασθενών, τους εθελοντές που στηρίζουν αυτή την ύψιστη πράξη αγάπης αλλά και τους ασθενείς με τους συγγενείς τους που απολαμβάνουν αυτήν την ευεργετική προσφορά της. Για τους ανθρώπους της «Γαλιλαίας» και της «Μέριμνας», των εξειδικευμένων κέντρων παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας αυτό το πέρασμα προς το αναπόφευκτο τέλος δεν θα πρέπει να είναι μοναχικό αλλά λυτρωτικό και γαλήνιο.

Στην εκπομπή MEGA STORIES, μίλησε και η συμπατριώτισσα μας, Δρ. Σπυριδούλα Αθαν. Τσαρουχά, Διοικητική Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο σπίτι, της Μέριμνας.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την εκπομπή

Εκπαιδευτική Διημερίδα Πελοποννήσου: “Οι Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία”

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022 στις 10:04πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Η Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας, οργανώνει την  Εκπαιδευτική Διημερίδα Πελοποννήσου, «Οι νέες προοπτικές στην ογκολογία» 4ο Έτος, στις 25-26 Φεβρουαρίου 2022, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η Εκπαιδευτική διημερίδα θα έχει άρωμα Βλαχέρνας, αφού θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Ιατρός Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος (παθολόγος – Ογκολόγος, γ.ν.α. «Ο ευαγγελισμός») και η Ελεούσα Π. Κατσούλη (νοσηλεύτρια – προϊσταμένη Ογκολογικού τμήματος γ.π.ν. Τρίπολης «η ευαγγελίστρια»).

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Λεβίδι την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 2021 στις 9:54μμ | Κατηγορία: Υγεία | argy

Κρούσματα covid στην περιοχή μας!

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 2021 στις 7:30μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 168 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 30.695 rapid test και ανευρέθηκαν 1.080 θετικά (3,52%). 

BYTINA

110 rapid test με 1 θετικό (0.91%)

αφορά σε 1 γυναίκα με ηλικία τα 16 έτη

ΚΑΝΔΗΛΑ

81 rapid test με 7 θετικά (8.64%)

αφορούν σε 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη

ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

15 rapid test με 2 θετικά (13.33%)

αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 82 έτη

Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Προσωρινός προϊστάμενος στο Ουρολογικό Τμήμα, ο ιατρός Χαράλαμπος Κοκκινάκος.

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021 στις 11:32μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Με απόφασή του, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τάσος Τζανής, αναθέτει καθήκοντα προσωρινού Προϊσταµένου στον κ. Κοκκινάκο Χαράλαµπο του Παναγιώτη, Ιατρό κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Ουρολογίας µε βαθµό ∆ιευθυντή, στο Ουρολογικό Τµήµα του Χειρουργικού Τοµέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκοµείου.

Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

Η Σπυριδούλα Τσαρουχά (από Βλαχέρνα) στην ΕΡΤ-1!

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021 στις 9:35πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Η Σπυριδούλα Αθαν. Τσαρουχά, νοσηλεύτρια, Διοικητική Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο σπίτι, της Μέριμνας, συμμετείχε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ-1.