Back to top

Αρχείο για Υγεία

Με “άρωμα Βλαχέρνας” το 7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας στην Τρίπολη!

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος, 2019 στις 9:06πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, ο Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πραγματοποίησαν το 7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας από την Παρασκευή 8/11 έως και την Κυριακή 10/11/2019 στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 
 
Μεταξύ των ομιλητών και συντονιστών ο Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος MSc, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», η Σπυριδούλα Αθαν. Τσαρουχά Νοσηλεύτρια, PhD, Διοικ. Υπεύθυνη Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι «Μέριμνα» Αθήνας, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων και η Ελεούσα Π. Κατσούλη Νοσηλεύτρια Γ.Ν. Τρίπολης.
 
***
Στην ίδια ημερομηνία πραγματοποιήθηκε και το 4ο Συνέδριο Αλλεργιολογικών τμημάτων Στρατιωτικών Νοσοκομείων, στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής ο Βλαχερναίος Σπυρίδων (Άκης) Ιωαν. Μεγρέμης  PhD, Research Fellow, Lecturer in Metagenomics Division of Evolution and Genomic Science School of Biological Sciences, University of Manchester, UK (Ερευνητής, Λέκτορας στο Τμήμα Εξέλιξης και Γονιδιωματικής Επιστήμης της Μεταγονιδιωματικής Σχολής Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 6 Νοέμβριος, 2019 στις 10:32πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Ο ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο ιατρείο στην Βλαχέρνα ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 06:00μ.μ.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις το Νοέμβριο για παιδιά και μαθητές σε Τρίπολη και χωριά του Δήμου (Κανδήλα, Λεβίδι, κλπ).

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019 στις 9:15πμ | Κατηγορία: Υγεία | argy

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής επισκέπτεται το Δήμο Τρίπολης για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων παιδιά/μαθητές σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους.

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, θα βρίσκονται στο Δήμο Τρίπολης.

Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι από τον Οδοντιατρικό και τον Ιατρικό Συλλόγου Τρίπολης παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά/μαθητές.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, το 411 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης, την 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο Τρίπολης.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο “ΟΠΑΠ” αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
 
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης θα βρίσκεται στα χωριά της Τρίπολης (Κανδήλας, Βλαχοκερασιάς, Σταδίου, Νεστάνης, Λεβιδίου) από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς ωτορινολαρυγγολογικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές και από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00 θα βρίσκεται στην Πλατεία  Άρεως στην Τρίπολη πραγματοποιώντας προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.

Ακόμα, η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στη Τρίπολη από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις,

καλέστε στο τηλέφωνο: 2713.600429 ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ “περί εμβολιασμών” ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ.

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος, 2019 στις 5:31μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Την ερχόμενη Κυριακή 3/11/2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου, θα πραγματοποιηθεί ιατρική ενημέρωση – συζήτηση “περί εμβολιασμών” από την Δ/ντρια παιδιατρικής του Γ.Ν.Ναυπλίου κυρία Γεωργία Παναγοπούλου. Κατά την διάρκεια της ιατρικής ενημέρωσης θα παραβρίσκεται και ο Δ/ντης του Κ.Υ. Δημητσάνας, ιατρός κύριος Βασίλειος Βαρδιάμπασης.

Η ημιμάθεια είναι ό,τι χειρότερο…και οι ειδικοί γνωρίζουν πάντα καλύτερα από εμάς.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 16 Οκτώβριος, 2019 στις 10:05πμ | Κατηγορία: Υγεία | CLOLONIS

Ο ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο ιατρείο στην Βλαχέρνα ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 5:30μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος, 2019 στις 2:42μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Ο ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο ιατρείο στην Βλαχέρνα ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 06:00μ.μ.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) επισκέφτηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Σάββατο, 7 Σεπτέμβριος, 2019 στις 6:59μμ | Κατηγορία: Υγεία | argy

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) επισκέφτηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και είχε συνεργασία με το Διοικητή και τα στελέχη του Νοσοκομείου σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους πέρασαν και από τα μαγειρεία του Νοσοκομείου τα οποία βρήκαν πολύ καθαρά και σύγχρονα, συγκρινόμενα και με τα Restaurant της Αμερικής. Μάλιστα δοκίμασαν και το φαγητό των ασθενών το οποίο ήταν πολύ νόστιμο αν και νοσοκομειακό (επειδή είναι ανάλατο) όπως είπαν. Η ΠΟΑ πάντα ενδιαφέρεται και στηρίζει το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα ανέλαβε να ανακαινίσει, με εξολοκλήρου δικά της έξοδα, το νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Συλλόγου της Μασαχουσέτης “The Arcadian Society of Massachusetts Tripolitsa Inc.”, κ. Γιάννης Βέμης επισκέφτηκε το Ουρολογικό Τμήμα και οι ιατροί του Τμήματος (εκτός ωραρίου) του παρουσίασαν το σύγχρονο Σύστημα Ουρολογικής Διαθερμίας για Εξάχρωση του Προστάτη με Πλήρες SET Ρεζεκτοσκοπίου (TURis), το οποίο ο Σύλλογός τους δώρισε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ο Διοικητής και οι ιατροί ευχαρίστησαν τους δωρητές.

Με τέτοιον σύγχρονο εξοπλισμό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο περνάει σταδιακά στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί αντάξια τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

πηγή: www.pna.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 3 Σεπτέμβριος, 2019 στις 9:55πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Ο ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο ιατρείο στην Βλαχέρνα ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 06:00μ.μ. αντί για αύριο Τετάρτη.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Λεβίδι

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 στις 2:50μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
 
 
 
πηγή: www.levidinews.gr 

Δωρεάν μαστογραφία και “Τεστ-ΠΑΠ” στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου

Τρίτη, 11 Ιούνιος, 2019 στις 8:49πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Κ.Υ. Δημητσάνας και το Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” με σκοπό τον έλεγχο του γυναικείου πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού & του τραχήλου της μήτρας. Ο Προληπτικός έλεγχος θα γίνεται από Δευτέρα 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 έως και Παρασκευή 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, τις εργάσιμες ώρες, στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου.