Back to top

Αρχείο για Αγροτικά

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι», Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων!

Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2024 στις 9:21πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, άνοιξε χθες Τρίτη 9 Απριλίου 2024, για υποβολή αιτήσεων. Μέσω του προγράμματος ενισχύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος έως 50kW από επαγγελματίες αγρότες, από αγρότες ειδικού καθεστώτος και από αγροτικές επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να έχουν ενεργή αγροτική παροχή και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων κατά το τρέχον έτος, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως παράγοντας τη δική τους «πράσινη» ενέργεια, θα μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν ενίσχυση 30% και έως 350 ευρώ ανά kW, με το ποσό της επιδότησης να μην σωρεύεται στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που λαμβάνουν οι αγρότες. Διευκρινίζεται πως για αιτήσεις ισχύος έως 30kW εφαρμόζεται ο ενεργειακός συμψηφισμός (net metering), ενώ για αιτήσεις από 31kW έως 50kW συμψηφίζεται η κατανάλωση, η οποία συμπίπτει την ίδια χρονική στιγμή με την παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού, και εφόσον υπάρχει περίσσεια παραγωγή αυτή αποζημιώνεται με μία σταθερή τιμή από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ -ως απλός αυτοπαραγωγός). Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία ή παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό. Εφόσον διαθέτει άνω της μιας αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας έχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για την χρηματοδότηση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος έως 50kW για κάθε μια εξ’ αυτών.

Αιτήσεις, με σκοπό τη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Φωτοβολταϊκό στο χωράφι», υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2024, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (pvstegi.gov.gr), κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.

Στο πρόγραμμα η κατάταξη των αιτήσεων θα γίνει με βάση δύο ομάδες προτεραιότητες και έως την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού:

-Α’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά έως και 10,8kW

-Β’ Ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά πάνω από 10,8kW και έως 50kW

Οι αιτήσεις σε κάθε ομάδα θα κατατάσσονται με βάση τη χρονική σειρά υποβολής τους, ενώ στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και επιλαχόντες.

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αξίζει να επισημανθεί πως ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στην στέγη» από επαγγελματίες αγρότες και για ισχύ έως 10,8kW. Ωστόσο, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων, αποκλειστικά, από τα νοικοκυριά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-1-2024: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2024 στις 10:13μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | THANOS

Ο Σύλλογος επαγγελματιών μελισσοκόμων Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας, οργανώνει  σεμινάριο με θέμα: Ασθένειες μελισσιών με έμφαση στο ακάρι βαρρόα, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης. 

Δήμος Τρίπολης: Ημερίδα με θέμα “Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας”.

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023 στις 10:41μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί στη ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας – Ενημέρωση και λύσεις από τους ειδικούς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μουσείου–Αρχείου Αλ. Παπαναστασίου στο Λεβίδι, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 11:00 έως 14:00.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη
 
Θέματα:
– Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής των αιγοπροβάτων και παράγοντες που την επηρεάζουν.
Ομιλητής:
Ζήσης Αριστοτέλης, Ζωοτέχνης της εταιρείας ΟΜΗΡΟΣ – AGROLAKT
 
– Πρόγραμμα διατροφής των αιγοπροβάτων για ζώα με υγεία και υψηλή παραγωγή.
Ομιλητές:
Αγαπητός Δημήτρης, Ζωοτέχνης της εταιρείας AGROLAKT
Χαρίτος Σαράντος, Ζωοτέχνης του Α.Κ.Σ Αρκαδίας
 
– Χρήσιμες και ουσιαστικές συμβουλές για τους κτηνοτρόφους από ομάδα κτηνιάτρων.
Ομιλητές:
Τσεκμεκίδης Κώστας, κτηνίατρος MSD ΟΜΗΡΟΣ
Σακελαριάδης Θεμιστοκλής, Κτηνίατρος
Γεωργακόπουλος Αθανάσιος, Κτηνίατρος
Σταθόπουλος Μαρίνης,  Κτηνίατρος – Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης.
 
– Συζήτηση με τους κτηνοτρόφους.
 
Χορηγός:

Τα στοιχεία για τη μελισσοκομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023 στις 11:21μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την απογραφή του περασμένου Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά 1.605 παραγωγοί με 176.719 μελίσσια.

Η εικόνα ανά ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) είναι η εξής:

α) στην Αρκαδία 508 παραγωγοί με 58.110 μελίσσια,

β) στην Κορινθία 208 παραγωγοί με 18.392 μελίσσια,

γ) στην Αργολίδα 198 παραγωγοί με 32.023 μελίσσια,

δ) στη Λακωνία 311 παραγωγοί με 36.866 μελίσσια,

ε) στη Μεσσηνία 310 παραγωγοί με 22.042 μελίσσια

και στ) στην Τριφυλία 70 παραγωγοί με 9.286 μελίσσια.

Ωστόσο, καθώς δεν έχουν κάνει απογραφή όλοι οι παραγωγοί, εκτιμάται ότι ο συνολικός τους αριθμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε περίπου 4.000 και κατέχουν περίπου 212.000 μελίσσια, ενώ η μέση ετήσια παραγωγή εκτιμάται σε περίπου 3.000 τόνους.

Κυριότερα είδη παραγόμενου μελιού είναι από ελάτη και πεύκο στην Αρκαδία, από πορτοκάλι σε Αργολίδα και Λακωνία, από θυμάρι σε παραλιακές περιοχές ανατολικά και νότια, και ακόμα από ρείκι καστανιά και κουμαριά κατά τόπους.

Συνολικά στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτουργούν 38 συσκευαστήρια με δυναμικότητα 1.453 τόνους και 50 εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή). Αναλυτικά ανά Π.Ε. η εικόνα είναι η εξής, α) Αρκαδία, 9 με δυναμικότητα 154 τόνους, εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή) 30, β) Αργολίδα 9 με δυναμικότητα 250 τόνους, εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή) 2, γ) Κορινθία 1 με δυναμικότητα 350 τόνους, εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή) 14, δ) Λακωνία 7 με δυναμικότητα 642 τόνους, εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή) 4 και ε) Μεσσηνία 12 με δυναμικότητα 57 τόνους, εγκαταστάσεις μελισσοκομίας (ιδιοπαραγωγή) 0.

Τέλος, υπάρχει έγκριση για την απευθείας πώληση έως 1.200 κιλών ετησίως από τους μελισσοκόμους σε τελικό καταναλωτή ή σε τοπικά καταστήματα.

Πηγή: www.gargalianoionline.gr

Ζωικό κεφάλαιο: Υποχρεωτική απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων για το 2023.

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2023 στις 8:20μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Την υποχρέωση να διενεργούν απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευση τους υποχρεωτικά και με δική τους ευθύνη, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, έχουν όλοι οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων.

Σε ό,τι αφορά τα αιγοπρόβατα η απογραφή γίνεται  στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ για τους χοίρους από 1 έως και 31 Δεκεμβρίου.

Υποχρέωση απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι και χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή ακόμη και αυτοί που τυχαίνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μη διαθέτουν ζώα. Τονίζεται ότι η απογραφή και η συμπλήρωση του Μητρώου γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχουν αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Πώς κοινοποιείται η απογραφή

Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι προβαίνουν στην κοινοποίηση της απογραφής των αιγοπροβάτων και χοιροειδών. Να σημειωθεί ότι η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει꞉

α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων ή χοίρων στην κτηνιατρική υπηρεσία

β) είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση της ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.

Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.

Να σημειωθεί  ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η συμπλήρωση του μητρώου είναι υποχρεωτική. Για τους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας θα πρέπει μέχρι 15 Νοεμβρίου 2023 να ολοκληρώσουν την απογραφή, προκειμένου να μπορέσει να γίνει κανονικά η πληρωμή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ενταγμένοι δικαιούχοι της 4ης και της 5ης πρόσκλησης του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» καθώς και, οι ενταγμένοι δικαιούχοι (παράτασης)1ης και 2ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», οφείλουν να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων μέχρι και την Τετάρτη 15-11-2023 για το έτος εφαρμογής 2023.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται στους κτηνοτρόφους από τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΣΔΕ) 2023

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023 στις 8:07πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Αγαπητοί Παραγωγοί,

ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» σας ενημερώνει πως ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2023. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η υποβολή της δήλωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένο ραντεβού.

Επικοινώνησε άμεσα με το Συνεταιρισμό μας για να υποβάλεις τη δήλωση σου, στα τηλέφωνα:

 • Κεντρικά γραφεία Τρίπολης (28ης Οκτωβρίου 8) : 2710-230603 – 604 -609.
 • Εργοστάσιο ζωοτροφών: (3ο χλμ Τρίπολης – Πύργου / Άγιος Ελευθέριος) : 2710-230631
 • Ψυγεία-Συσκευαστήρια Τεγέας: 2710-556738
 • Κατάστημα Άστρους: (1ο χλμ Άστρους-Λεωνιδίου): 27550-22140
 • Κατάστημα Μεγαλόπολης: (Λ. Ζέρβα & Ι. Σκαλτσά / έναντι Λαϊκής Αγοράς) : 27910-23833
 • Κατάστημα Λεβιδίου: 27960-22798
 • Νέο κατάστημα Τροπαίων: (δίπλα από το συμβολαιογραφείο της κας Φλώρας Προμπονά) : 27970-23336.

 ΕΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ-ΕΚΤΡΟΦΗΣ 2023

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Ο παραγωγός απαραιτήτως πρέπει να έχει μαζί του τους κωδικούς TaxisNet, με σκοπό να εκδοθεί ο 6ψήφιος Κωδικός Υποβολής σε Πύλη ή να προσκομίσει απευθείας τον 6ψήφιο Κωδικό Υποβολής σε Πύλη, που απαιτείται για την υποβολή της Αίτησής του και προσωπικό email.
 • Μισθωτήρια αγροτεμαχίων
 • Όλα τα μισθωτήρια αγροτεμαχίων που αφορούν εκτάσεις ανά αγροτεμάχιο πάνω από 40 στρέμματα ή με αντικείμενο μίσθιου από 960 ευρώ και πάνω θα είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.
 • Χειρόγραφα μισθωτήρια, εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 1, γίνονται αποδεκτά εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του ΚΑΕΚ και του Α.Τ.ΑΚ. των μισθωμένων αγροτεμαχίων.
 • Εξακολουθούν να ισχύουν οποιασδήποτε κατηγορίας πολυετή χειρόγραφα μισθωτήρια αγροτεμαχίων, τα οποία έχουν υποβληθεί παλαιότερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και βρίσκονται σε ισχύ το 2023.
 • Oτι δηλώνετε στο ΟΣΔΕ2023 πρέπει να το έχει ο παραγωγός στην κατοχή του πριν τις 31/05/2023.
 • Όσα δικαιολογητικά ανανεώνονται κάθε χρόνο ή έχουν αλλάξει από πέρυσι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζονται, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (φωτοτυπίες σε χαρτί Α4):

 1. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ (Για νέες αιτήσεις)
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (Για νέες αιτήσεις ή εφόσον έχει αλλάξει)
 3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ IBAN ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Για νέες αιτήσεις ή εφόσον έχει αλλάξει)
 4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΓΑ (Για νέες αιτήσεις στους ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ)
 5. Α.Μ.Κ.Α. (Για νέες αιτήσεις)
 6. ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΩΝ
 7. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Ε9 (Για νέα Ε9)
 8. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ (Προσφάτως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές- ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ)
 1. ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΘΕΡΙΝΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ (Για μετακινούμενους κτηνοτρόφους)
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (Για Μελισσοκόμους)
 3. ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ, ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ, ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ
 4. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
 5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
 6. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Για αμπελουργούς)
 7. ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΓΣΑ ’87 Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

πηγή: easarcadias.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΕΛΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2023 στις 9:15μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | CLOLONIS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του TOEB Έλους Kανδήλας καθώς και ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων  στον οργανισμό μας, ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κύριο Παναγιώτη Νίκα, για την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων  και αρδευτικού δικτύου στο Έλος Κανδήλας.

Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 1.241.195,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (ΠAA) 2014-2020.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν την αντικατάσταση στα αντλιοστάσια εξαρτημάτων μηχανικών και ηλεκτρολογικών τα οποία έχουν φθαρεί ή καταστραφεί όλα αυτά τα χρόνια όπως, αεροσυμπιεστές, αυτόματοι επανακινητές, ογκόμετρα, αντεπιστροφές, βαλβίδες (κλακέτα), καθώς και οι σωληνώσεις των υποβρυχίων αντλιών που έχουν τρυπήσει με την χρήση όλων αυτών των χρόνων. Όσων αφορά το δίκτυο άρδευσης, θα τοποθετηθούν διακόπτες σε διάφορες διακλαδώσεις του δικτύου, για τον καλύτερο χειρισμό σε περίπτωση βλάβης και την οικονομία του νερού. Επίσης θα αντικατασταθούν αντιπληγματικές βαλβίδες και αυτόματα εξαεριστικά.

Πληροφορούμε επίσης τους καλλιεργητές καταναλωτές μας, πως σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα στην καλοκαιρινή λειτουργία του δικτύου από την παράλληλη εκτέλεση των εργασιών.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Χρήστο Λαμπρόπουλο καθώς και τους υπαλλήλους της περιφέρειας που ενεπλάκησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος μας για χρηματοδότηση.

Ευχόμαστε σε όλους

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου 

Ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ξηρογιάννης.

Έκτακτη ενίσχυση για μελισσοκόμους!

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023 στις 7:53πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει πως αναμένεται σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των μελισσοκόμων. Αφορά 6.800 δικαιούχους και συγκεκριμένα επαγγελματίες άνω των 110 κυψελών (8 € ανά κυψέλη) και ετεροεπαγγελματίες άνω των 110 κυψελών (4 € ανά κυψέλη). Λεπτομέρειες επί της διαδικασίας -όπως ο τρόπος και ο χρόνος- θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο.

Διεθνές συνέδριο τυροκομίας στην Τρίπολη 29 έως 31 Μαρτίου 2023.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023 στις 11:43μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη, θα χτυπά η καρδιά της ελληνικής τυροκομίας το τριήμερο 29 με 31 Μαρτίου 2023, όπου διοργανώνεται το Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και το Φεστιβάλ Τυριού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί βιωματική επίσκεψη στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων καθώς και Εκδήλωση γευσιγνωσίας- γευστικά ταιριάσματα τυριών και οίνων στο «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη.

Ο Δήμος Τρίπολης θα λειτουργήσει γραφείο αγροτικής παραγωγής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λεβιδίου.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2023 στις 9:01πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛHΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου
Τηλ.: 2713600402,403

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τετάρτη, αρχόμενης από 15 Φεβρουαρίου 2023 και από ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ. ο Δήμος Τρίπολης θα λειτουργήσει γραφείο αγροτικής παραγωγής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λεβιδίου (1ος όροφος), παρουσία γεωπόνου ή του Αντιδημάρχου κ. Μαρκόπουλου Γεωργίου, για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την γεωργία και κτηνοτροφία. Όποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος θέλει να ενημερωθεί, μπορεί να προσέρχεται στο γραφείο την προαναφερόμενη μέρα και ώρα.

O Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Μαρκόπουλος Γεώργιος