Back to top

Αρχείο για Αγροτικά

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΣΔΕ) 2023

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023 στις 8:07πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Αγαπητοί Παραγωγοί,

ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» σας ενημερώνει πως ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2023. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η υποβολή της δήλωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένο ραντεβού.

Επικοινώνησε άμεσα με το Συνεταιρισμό μας για να υποβάλεις τη δήλωση σου, στα τηλέφωνα:

 • Κεντρικά γραφεία Τρίπολης (28ης Οκτωβρίου 8) : 2710-230603 – 604 -609.
 • Εργοστάσιο ζωοτροφών: (3ο χλμ Τρίπολης – Πύργου / Άγιος Ελευθέριος) : 2710-230631
 • Ψυγεία-Συσκευαστήρια Τεγέας: 2710-556738
 • Κατάστημα Άστρους: (1ο χλμ Άστρους-Λεωνιδίου): 27550-22140
 • Κατάστημα Μεγαλόπολης: (Λ. Ζέρβα & Ι. Σκαλτσά / έναντι Λαϊκής Αγοράς) : 27910-23833
 • Κατάστημα Λεβιδίου: 27960-22798
 • Νέο κατάστημα Τροπαίων: (δίπλα από το συμβολαιογραφείο της κας Φλώρας Προμπονά) : 27970-23336.

 ΕΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ-ΕΚΤΡΟΦΗΣ 2023

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Ο παραγωγός απαραιτήτως πρέπει να έχει μαζί του τους κωδικούς TaxisNet, με σκοπό να εκδοθεί ο 6ψήφιος Κωδικός Υποβολής σε Πύλη ή να προσκομίσει απευθείας τον 6ψήφιο Κωδικό Υποβολής σε Πύλη, που απαιτείται για την υποβολή της Αίτησής του και προσωπικό email.
 • Μισθωτήρια αγροτεμαχίων
 • Όλα τα μισθωτήρια αγροτεμαχίων που αφορούν εκτάσεις ανά αγροτεμάχιο πάνω από 40 στρέμματα ή με αντικείμενο μίσθιου από 960 ευρώ και πάνω θα είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.
 • Χειρόγραφα μισθωτήρια, εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 1, γίνονται αποδεκτά εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του ΚΑΕΚ και του Α.Τ.ΑΚ. των μισθωμένων αγροτεμαχίων.
 • Εξακολουθούν να ισχύουν οποιασδήποτε κατηγορίας πολυετή χειρόγραφα μισθωτήρια αγροτεμαχίων, τα οποία έχουν υποβληθεί παλαιότερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και βρίσκονται σε ισχύ το 2023.
 • Oτι δηλώνετε στο ΟΣΔΕ2023 πρέπει να το έχει ο παραγωγός στην κατοχή του πριν τις 31/05/2023.
 • Όσα δικαιολογητικά ανανεώνονται κάθε χρόνο ή έχουν αλλάξει από πέρυσι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζονται, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (φωτοτυπίες σε χαρτί Α4):

 1. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ (Για νέες αιτήσεις)
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (Για νέες αιτήσεις ή εφόσον έχει αλλάξει)
 3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ IBAN ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Για νέες αιτήσεις ή εφόσον έχει αλλάξει)
 4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΓΑ (Για νέες αιτήσεις στους ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ)
 5. Α.Μ.Κ.Α. (Για νέες αιτήσεις)
 6. ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΩΝ
 7. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Ε9 (Για νέα Ε9)
 8. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ (Προσφάτως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές- ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ)
 1. ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΘΕΡΙΝΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ (Για μετακινούμενους κτηνοτρόφους)
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (Για Μελισσοκόμους)
 3. ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ, ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ, ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ
 4. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
 5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
 6. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Για αμπελουργούς)
 7. ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΓΣΑ ’87 Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

πηγή: easarcadias.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ.Ο.Ε.Β. ΕΛΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2023 στις 9:15μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | CLOLONIS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του TOEB Έλους Kανδήλας καθώς και ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων  στον οργανισμό μας, ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κύριο Παναγιώτη Νίκα, για την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων  και αρδευτικού δικτύου στο Έλος Κανδήλας.

Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 1.241.195,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (ΠAA) 2014-2020.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν την αντικατάσταση στα αντλιοστάσια εξαρτημάτων μηχανικών και ηλεκτρολογικών τα οποία έχουν φθαρεί ή καταστραφεί όλα αυτά τα χρόνια όπως, αεροσυμπιεστές, αυτόματοι επανακινητές, ογκόμετρα, αντεπιστροφές, βαλβίδες (κλακέτα), καθώς και οι σωληνώσεις των υποβρυχίων αντλιών που έχουν τρυπήσει με την χρήση όλων αυτών των χρόνων. Όσων αφορά το δίκτυο άρδευσης, θα τοποθετηθούν διακόπτες σε διάφορες διακλαδώσεις του δικτύου, για τον καλύτερο χειρισμό σε περίπτωση βλάβης και την οικονομία του νερού. Επίσης θα αντικατασταθούν αντιπληγματικές βαλβίδες και αυτόματα εξαεριστικά.

Πληροφορούμε επίσης τους καλλιεργητές καταναλωτές μας, πως σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα στην καλοκαιρινή λειτουργία του δικτύου από την παράλληλη εκτέλεση των εργασιών.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Χρήστο Λαμπρόπουλο καθώς και τους υπαλλήλους της περιφέρειας που ενεπλάκησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος μας για χρηματοδότηση.

Ευχόμαστε σε όλους

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου 

Ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ξηρογιάννης.

Έκτακτη ενίσχυση για μελισσοκόμους!

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023 στις 7:53πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει πως αναμένεται σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των μελισσοκόμων. Αφορά 6.800 δικαιούχους και συγκεκριμένα επαγγελματίες άνω των 110 κυψελών (8 € ανά κυψέλη) και ετεροεπαγγελματίες άνω των 110 κυψελών (4 € ανά κυψέλη). Λεπτομέρειες επί της διαδικασίας -όπως ο τρόπος και ο χρόνος- θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο.

Διεθνές συνέδριο τυροκομίας στην Τρίπολη 29 έως 31 Μαρτίου 2023.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023 στις 11:43μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη, θα χτυπά η καρδιά της ελληνικής τυροκομίας το τριήμερο 29 με 31 Μαρτίου 2023, όπου διοργανώνεται το Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και το Φεστιβάλ Τυριού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί βιωματική επίσκεψη στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων καθώς και Εκδήλωση γευσιγνωσίας- γευστικά ταιριάσματα τυριών και οίνων στο «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη.

Ο Δήμος Τρίπολης θα λειτουργήσει γραφείο αγροτικής παραγωγής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λεβιδίου.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2023 στις 9:01πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛHΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου
Τηλ.: 2713600402,403

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τετάρτη, αρχόμενης από 15 Φεβρουαρίου 2023 και από ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ. ο Δήμος Τρίπολης θα λειτουργήσει γραφείο αγροτικής παραγωγής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λεβιδίου (1ος όροφος), παρουσία γεωπόνου ή του Αντιδημάρχου κ. Μαρκόπουλου Γεωργίου, για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την γεωργία και κτηνοτροφία. Όποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος θέλει να ενημερωθεί, μπορεί να προσέρχεται στο γραφείο την προαναφερόμενη μέρα και ώρα.

O Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Μαρκόπουλος Γεώργιος

Οι λυκότοποι της Πελοποννήσου!

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022 στις 10:52πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Ομάδα επιστημόνων υπό την επίβλεψη του Δρ Θεόδωρου Κομηνού ανακοίνωσαν σε συνέδριο στην Ουγγαρία, την κατανομή του τσακαλιού και του λύκου στην Ελλάδα με τη χρήση της μεθόδου των φωτοπαγίδων, επίσης συνέλεξαν και έγκυρες πληροφορίες με αποδείξεις. Στον ορεινό όγκο, στο νότιο μέρος της Αχαΐας (Πίνακας 1) υπάρχουν οι περισσότερες αναφορές.

Σε δημοσίευμα του συγγραφέα κ. Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου στο www.kalavrytanews.com/ αναφέρεται στις 16/10/22: «Εδώ και μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, τα τσακάλια, που καθώς φαίνεται πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, αποδεκατίζουν μικρότερα και μεγαλύτερα κοπάδια αιγοπροβάτων στα βουνά μας.

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές απόγνωσης των κτηνοτρόφων μας, που πέρα από τις άλλες γνωστές δυσκολίες (καιρικές συνθήκες, οικονομικές δυσχέρειες και ειδικά η εκτόξευση τελευταία των τιμών του πετρελαίου κίνησης, των ζωοτροφών κλπ), τα ζώα τους που κατασπαράζονται από τα τσακάλια καθημερινά.

Να σημειωθούν, παράλληλα, και οι αναφορές που γίνονται για εμφάνιση λύκων, που κάνουν το μεγάλο πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Ενδεικτικά παραθέτω τη μαρτυρία πολύ γνωστού μου κτηνοτρόφου: «Μέσα σε επτά μήνες έχασα 31 σφαχτά! Το κακό έχει παραγίνει! Δεν πάει άλλο! Τρώνε τα ζωντανά μας μπροστά στα μάτια μας! Σε λίγο θα τρώνε εμάς! Είμαι αποφασισμένος όσα μου μείνανε, ή όσα τελικά μου μείνουν, να τα πουλήσω! Δυο-τρία χρόνια που θέλω ακόμα να συνταξιοδοτηθώ, κάτι θα μπορέσω να κάνω να ζήσω!…».

Δυστυχώς, για το αθηνοκεντρικό κράτος μας η επαρχία κείται μακράν και η καλλιεργούμενη ζωοφιλία βολεύει… Για τους αγρότες όμως που παλεύουν εκεί έξω αυτά είναι ζωτικής σημασίας.

Πίνακας 1. Οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή των οποίων εντοπίστηκε λύκος.

Σχήμα 1. Γεωμορφολογία της Πελοποννήσου και με κίτρινο η περιοχή στην οποία υπάρχουν οι περισσότερες αναφορές.

πηγή: www.ihunt.gr

Έκτακτη ενίσχυση των Κτηνοτρόφων

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2022 στις 3:15μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Οι κτηνοτρόφοι των κλάδων αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας καθώς επίσης και οι κτηνοτρόφοι των κλάδων πτηνοτροφίας (αυγοπαραγωγές ή/και κρεοπαραγωγές όρνιθες) και χοιροτροφίας είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, σύμφωνα με την Υ.Α. που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 5873/2022 «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Στόχος του Μέτρου η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και του μεγεθυμένου κόστους παραγωγής στην κτηνοτροφία.

Ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης πραγματοποιείται ανά δικαιούχο σύμφωνα με την κλάση των επιλέξιμων ζώων και βάσει της έδρας της εκμετάλλευσης. Για τον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης θα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 5.480 ευρώ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα με την κλάση που ανήκει ο κάθε δικαιούχος και την έδρα της εκμετάλλευσης, βάσει του αριθμού των ενήλικων ζώων που κατέχει, όπως αυτός προσδιορίζεται μετά τους σχετικούς ελέγχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που η έδρα τους βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%. Για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επαυξημένο κατ’ αποκοπή ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Ακολουθεί πίνακας με τα ενδεικτικά ποσά ανά κλάση και περιοχή της χώρας:

Αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022 στις 9:51μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, είτε για το έτος 2021 είτε για το έτος 2022 είναι δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης για αγορές λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκαν με παραστατικά που εκδόθηκαν από 01/10/2021 έως και 30/09/2022.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ», στα πλαίσια της υποβοήθησης των παραγωγών, αναλαμβάνει την ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

– Τιμολόγια αγοράς λιπασμάτων που εκδόθηκαν από 01/10/2021 έως και 30/09/2022.

– Κωδικοί

 Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από 15/11/2022 έως τις 25/11/2022:

– Στα γραφεία του Συνεταιρισμού στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 8 – Τρίπολη ( 2ος όροφος), τηλ. 2710 230603, 2710 230604.

– Στο κατάστημα Άστρους Κυνουρίας στη διεύθυνση 1ο χλμ. Ε.Ο. Άστρους  – Λεωνιδίου, τηλ. 27550 22140.

Σημαντική επισήμανση: Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που δεν έχουν επικαιροποιήσει την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Συνεταιρισμό μας

ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ: Συμμετοχή στην 29η έκθεση Agrotica 2022.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2022 στις 7:25μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Η 29η Agrotica δίνει τον δυναµικό παλµό της, στη Θεσσαλονίκη από τις 20 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, αποτελώντας το κομβικό σηµείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο και την αγροτική οικονομία. Με πλήθος επίκαιρων και στοχευμένων εκδηλώσεων και εντυπωσιακό αριθμό φιλοξενούμενων αγοραστών από το εξωτερικό (hosted buyers), η φετινή Agrotica αναμένεται να αποτυπώσει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, το σφυγμό της αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα.

Στην έκθεση συμμετέχει και η εταιρεία συμπατριωτών μας  ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ, (ΑΦΟΙ Β. ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ).

*** Η Φυτοθρεπτική, μέλος του ομίλου PhytoGroup, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιείται στην ελληνική και διεθνή γεωργική αγορά. Με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της θρέψης και 3 ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής λιπασμάτων, αποτελεί πλέον βασικό παράγοντα εφοδιασμού εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ενσωματώνουν νεωτερισμούς και καινοτομίες. Η εμπειρία και η γνώση του ανθρώπινου δυναμικού της, σε συνδυασμό με τα καινοτόμα προϊόντα που διαθέτει και τις στενές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους πελάτες της, έχουν κατατάξει τη Φυτοθρεπτική ανάμεσα στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Δίωξη αγριόχοιρων και υβριδίων από ειδικά συνεργεία.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2022 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιτρέπεται -κατ’ εξαίρεση- η ελεγχόμενη δίωξη των αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων, σε όλη την επικράτεια, από ειδικά συνεργεία, που θα συσταθούν άμεσα με αποφάσεις των Επιθεωρητών Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλεί ο υπερπληθυσμός τους στη γεωργία, στη δημόσια ασφάλεια και στη βιοποικιλότητα.

Μεταξύ των λόγων που επέβαλλαν την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης αναφέρονται:

 • Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδος καταγράφεται υπερπληθυσμός του είδους Sus scrofa (αγριόχοιρου) και κυρίως υβριδίων αυτού που προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες με αντίστοιχα αποτελέσματα στην αγροτική οικονομία.
 • Το γεγονός ότι, παρά τα διαχειριστικά μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα, όπως είναι η αυξημένη κάρπωση των αγριόχοιρων κατά την κυνηγετική περίοδο σε όλη τη χώρα, δεν μειώθηκε ο πληθυσμός των αγριόχοιρων, ούτε και οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή, ενώ γίνονται και συνεχής αναφορά σε ζημιές που προκαλούνται από αυτούς και τα υβρίδιά τους.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση.