Back to top

Αρχείο για Ειδήσεις

ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2024 στις 6:05μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Γύρω στις 16:30 σήμερα, άρχισαν μπουμπουνητά, έντονη βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024 στις 11:00μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Η σημερινή προγραμματισμένη πρώτη πρόσκληση για Γενική Συνέλευση της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω μη απαρτίας. Η συμμετοχή των μελών ήταν απελπιστικά ελάχιστη και δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Να σημειώσουμε πως για την πραγματοποίηση της Γ.Σ. πρέπει να παραβρεθούν το 1/2 των ταμειακά εντάξει μελών (κατά την πρώτη πρόσκληση) ή το 1/3 των ταμειακά εντάξει μελών (δεύτερη πρόσκληση) ή το 1/4 των ταμειακά εντάξει μελών (τρίτη πρόσκληση) και όχι λιγότερο από 15 μέλη (σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού). Αναμένεται ανακοίνωση νέας ημερομηνίας για την δεύτερη πρόσκληση για Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

Νέα παράταση υποβολής δήλωσης στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων!

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024 στις 2:25μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με την απόφαση ΥΠ 790/27-5-2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας παρατείνεται η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 (Α’ 27) ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης στη σχετική πλατφόρμα που έχει τεθεί σε λειτουργία, των υπόχρεων της παρ. 3 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων!

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024 στις 12:46μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αναρτήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων (akatharista.apps.gov.gr) στην οποία μέχρι το τέλος Μαΐου 2024 ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες  θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ότι έχουν καθαρίσει οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα.

Η νέα πλατφόρμα εκτός των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων ιδιοκτητών, έχει και ψηφιακή υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται καταγγελίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Την πλατφόρμα δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 1.000 έως 54.000 ευρώ και απειλούνται με φυλάκιση δύο χρόνων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την οποία καθορίζονται τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα οι υποχρεώσεις των δήμων είναι μεταξύ των άλλων οι εξής:

Ο οικείος Δήμος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, μεριμνά για τη διενέργεια αυτεπάγγελτης αυτοψίας, εξέτασης καταγγελιών για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων του άρθρου 1, ή/και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους υπόχρεους που υπέβαλαν θετική δήλωση στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υ.Κ.Κ.Π.Π.), το οποίο και ενημερώνει για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

Ειδικά για περιφραγμένους ή επαρκώς περιτοιχισμένους χώρους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για καθαρισμό τους, ο οικείος Δήμος, ταυτόχρονα με την επιβολή του προστίμου του άρθρου 6 της παρούσας, αιτείται προς την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία τη διενέργεια αυτοψίας, αποστέλλοντας το Παράρτημα Α της παρούσας, για τη βεβαίωση τυχόν συνδρομής υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς και βάσει αυτής προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων για την άρση του κινδύνου.

Σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς, ο οποίος διαπιστώνεται με σχετικό έγγραφο της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (παρ. 3 του άρθρου 5), επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας των προηγούμενων εδαφίων, ο επείγων αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον οικείο Δήμο για την άμεση άρση του κινδύνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Μετά το “άνοιγμα” της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πηγαίνουν Υ/Δ οι ιδιοκτήτες στον οικείο δήμο, ούτε να στέλνουν την Υπεύθυνη δήλωση με e-mail στον δήμο!

ΕΩΣ 31/05/2024 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, κλπ!

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 στις 11:29μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Με βάση τα προβλεπόμενα θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε καθαρισμό των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων από την 1η έως την 30η Απριλίου κάθε έτους, και στη συντήρησή τους καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Στην συνέχεια όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέχρι την 31η Μαΐου (ισχύει για φέτος), να προβούν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο. Λόγω ότι δεν έχει ανοίξει μέχρι τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, καλούνται οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν  Υ/Δ στο δήμο Τρίπολης!

Πολλοί δήμοι για την αποφυγή ταλαιπωρίας και μετακίνησης των ιδιοκτητών, δέχονται την αποστολή e-mail προς το αρμόδιο τμήμα τους, με σχετικό κείμενο (π.χ.: καθάρισα το οικόπεδο ιδιοκτησίας μου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή/χωριό: ΧΧΧΧ, εντός οικισμού ή στην οδό: ΧΧΧΧ με αριθ.: ΧΧ ή ΚΑΕΚ: ΧΧΧΧ,  στοιχεία επικοινωνίας: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο σταθερό ή/και κινητό).

***

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24-5-2024, ώρα: 09:30πμ:

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, εκτάσεων, κλπ. των χωριών της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου, μπορούν να αποστείλουν την εν λόγω Υπεύθυνη Δήλωση (θεωρημένη από GOV ή ΚΕΠ) στο e-mail: d.levidiou@gmail.com. Εναλλακτικά μπορούν να την παραδίδουν αυτοπροσώπως στο πρώην δημαρχείο Λεβιδίου!

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 στις 10:42μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα 20/5/2024 έως Παρασκευή 24/5/2024

ΘΕΣΗ:

Ανατολικό Μαίναλο. Ρέμα Λαγκάδας

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

2 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα ελάτης

(ήτοι ένα αγροτικό εκάστη οικογένεια)

Τα καυσόξυλα διατίθενται ΑΤΕΛΩΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ!

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024 στις 6:21μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Ο πρόεδρος της Μ.Κ.Β. Παναγιώτης Κ. Καβουρίνος, αφού ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Μ.Κ.Β. ώστε το Σωματείο να είναι πιο λειτουργικό και σύγχρονο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 5:00 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Βλαχέρνας. Κατόπιν αφού εγκριθεί από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Τρίπολης το νέο τροποποιημένο καταστατικό, θα κηρυχθούν αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής  με βάση το νέο καταστατικό.

ΚΑΝΔΗΛΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, πηγή Σίντζι: ένα από τα βαθύτερα σπήλαια που έχουν εξερευνηθεί υποβρυχίως στον κόσμο!

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024 στις 8:02πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Την 1η Μαΐου 2024 ο δύτης Bart Pitala εξερεύνησε το σπήλαιο Σίντζι φτάνοντας σε βάθος 240 μέτρων, καθιστώντας το ένα από τα βαθύτερα σπήλαια που έχουν εξερευνηθεί υποβρυχίως στον κόσμο. Οι προσπάθειές του υποστηρίχθηκαν από μια διεθνή ομάδα Πολωνών και Ελλήνων σπηλαιοδυτών.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ – ΧΩΤΟΥΣΑΣ

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024 στις 11:59πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Τμήμα του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνας – Χωτούσας ασφαλτοστρώθηκε τις τελευταίες μέρες, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα 500 μέτρα ασφάλτου στρώθηκαν, από τη θέση Παλιογάλαρα έως λίγο πριν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στο τμήμα αυτό, τα τελευταία χρόνια το οδόστρωμα είχε σχεδόν διαλυθεί και ο δρόμος ήταν επικίνδυνος για τα αυτοκίνητα. Επίσης καλύφθηκαν κάποιες λακκούβες στον ίδιο δρόμο, έως την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.