Back to top

Αρχείο για Ειδήσεις

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 6 Μαΐου, 2023 στις 10:45μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Βλαχέρνα, από ώρα 10:00πμ έως 11:00πμ.

Βυτίνα Αρκαδίας: Άγνωστοι δράστες ανατίναξαν το ΑΤΜ!

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2023 στις 10:30μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ATM) στη Βυτίνα Αρκαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα όταν ακούστηκε δυνατός κρότος από το σημείο που βρίσκεται τοποθετημένο το ΑΤΜ. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, ενώ οι δράστες είχαν φύγει χωρίς να γνωρίζουμε εάν κατάφεραν να αποκομίσουν χρηματικό ποσό. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023 στις 1:38μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας | Ν.Δ.Κ.

Συνάντηση είχες χθες Τρίτη 25/04/2023 ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Βλαχέρνας με το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για θέματα του χωριού. Ο πρόεδρος εδώ και χρόνια έχει αναφέρει στους αρμοδίους το θέμα με την ολοκλήρωση του φωτισμού (τοποθέτηση και των υπολοίπων φωτιστικών στύλων) στην εθνική οδό που διασχίζει το χωριό και από ότι φαίνεται το έργο θα ολοκληρωθεί. Επίσης μετά τα έργα για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, η αποκατάσταση της ασφάλτου της εθνικής οδού που διασχίζει το χωριό είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Από την Βλαχέρνα περνούν όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα προς την τουριστική Γορτυνία και άλλα χωριά και πρέπει να αποκατασταθεί ο δρόμος σύντομα και μάλιστα όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η αποκατάσταση θα αφορά ολόκληρο το μήκος και το πλάτος του δρόμου.  Η Περιφέρεια ως γνωστόν είναι υπεύθυνη μόνο για την εθνική οδό.  Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και ο Περιφερειάρχης τόνισε στον Πρόεδρο, να τον κρατάει ενήμερο για τα συγκεκριμένα έργα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ/Ε ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΑΝΑ ΧΩΡΙΟ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο, 22 Απριλίου, 2023 στις 8:23πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ: σύνολο 2.753

Αναλυτικά:

Δημοτική Κοινότητα Λεβιδίου: 920

Δημοτική Κοινότητα Βλαχέρνης: 481

Δημοτική Κοινότητα Δάρα: 312

Δημοτική Κοινότητα Κανδήλας: 559

Δημοτική Κοινότητα Καρδαρά: 21

Δημοτική Κοινότητα Κώμης: 99

Δημοτική Κοινότητα Λίμνης: 110

Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού: 10

Δημοτική Κοινότητα Παλαιοπύργου: 132

Δημοτική Κοινότητα Παναγίτσας: 43

Δημοτική Κοινότητα Χωτούσσης: 66

Γειτονικά χωριά:

Δημοτική Κοινότητα Βυτίνας: 561

Δημοτική Κοινότητα Καμενίτσης: 189

Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας: 114

Δημοτική Κοινότητα Κάψα: 252

***

ΕΛΛΑΔΑ (πληθυσμός της χώρας): 10.482.487

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Έδρα: Τρίπολις,η): 539.535

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ): 77.592

(Αναλυτικά ανά δήμο Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ):

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (79 κοινότητες): 44.165

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (26 κοινότητες): 9.483

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (61 κοινότητες): 8.784

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (70 κοινότητες): 7.915

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (16 κοινότητες): 7.245

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-04-2023 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2023 στις 7:49πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας | Ν.Δ.Κ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Βλαχέρνα (στο άνω μέρος του χωριού), από ώρα 12:00πμ έως 15:00μμ.

 

Σύνδεση του αγωγού του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης με την δεξαμενή της Βλαχέρνας.

Δευτέρα, 3 Απριλίου, 2023 στις 8:44πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας | Ν.Δ.Κ.

Ένα σημαντικό έργο, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, έφτασε στο τέλος του! Οι σωλήνες αμιάντου αντικαταστάθηκαν από νέας τεχνολογίας σωλήνες και ως εκ τούτου θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα νερού και θα αποφεύγεται η σπατάλη νερού από τις βλάβες και δεν θα ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές από διακοπές υδροδότησης.

Πρέπει να προστεθεί ότι, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία (Οδηγία 98/83/ΕΚ) για το πόσιμο νερό, τα κράτη μέλη της Ε.Ε., οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται ότι το πόσιμο νερό είναι υγιεινό, καθαρό και απαλλαγμένο κάθε ουσίας που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Το έργο “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ ΤΩΝ Τ.Κ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, ΔΑΡΑ, ΛΙΜΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ΧΩΤΟΥΣΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ”, είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020 και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος-μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον», μετά την σχετική μελέτη που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Μεθυδρίου για ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ. Η σύμβαση υλοποίησης του έργου είχε υπογραφεί από τον Μάιο του 2019 και είχε δοθεί άμεσα και η προκαταβολή ποσού προς τον ανάδοχο του έργου.  Το συνολικό μήκος του αγωγού μέχρι την δεξαμενή της Βλαχέρνας είναι 1.503,17 μέτρα και κατασκευάστηκε από χυτοσιδηρούς σωλήνες. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα χρόνια του χωριού μας, των κατοίκων και των επισκεπτών του!

Το επόμενο μεγάλο έργο, είναι να ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΤΑΠΤΟΚ από το έτος 2019 και έχει ξεκινήσει τεχνικά από το καλοκαίρι του 2021! Πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι (εργολάβος, υπηρεσίες, ΔΕΥΑΤ, κλπ.) σύντομα θα ολοκληρώσουν το έργο!

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 στις 9:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα είναι η Βλαχέρνα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, λόγο προβλήματος στους αναμεταδότες στην περιοχή του Λεβιδίου. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Κολλίντζας, η ΔΕΗ κάνει έργα στο Λεβίδι με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ρεύματος προς τους αναμεταδότες στο όρος Ελινίτσα, από τους οποίους παίρνουν σήμα και οι αναμεταδότες στην Καστανιά. Το ρεύμα θα αποκατασταθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου  τις απογευματινές ώρες, οπότε αναμένεται να επανέλθει και το τηλεοπτικό σήμα. 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023 στις 11:24μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Λόγω της σύνδεσης του αγωγού του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης, με την δεξαμενή, θα υπάρξει από αύριο βράδυ ΤΕΤΑΡΤΗΣ και έως το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, διακοπή της υδροδότησης του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού, θα πρέπει να συγκεντρώσουν νερό για τις ανάγκες τους και να κάνουν λελογισμένη χρήση! Παράλληλα με την σύνδεση θα γίνει και καθαρισμός της δεξαμενής.

Ένα έργο που ξεκίνησε από τον Μάιο 2019, φτάνει στο τέλος του, μετά από τέσσερα χρόνια! Δυστυχώς οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (γραφειοκρατικές και μη) οδηγούν σε ταλαιπωρία τους κατοίκους των χωριών και μπλέκουν τα έργα σε απίστευτα γρανάζια! Ευχόμαστε το άλλο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης να τελειώσει και αυτό σύντομα, διότι από ότι φαίνεται δεν έχει ξεφύγει και αυτό από την “συνήθη”  πορεία των έργων!  

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΥΑΤ (νερού)

Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023 στις 8:26πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Οι λογαριασμοί ΔΕΥΑΤ για το νερό, μοιράστηκαν στους καταναλωτές στο χωριό μας. Πρόκειται για τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της περιόδου 01/07/2021-31/12/2021 και μπορούν να πληρωθούν μέσω ΕΛΤΑ ή με τραπεζικό μέσο ή στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ στην Τρίπολη (τηλ.2710 223 223 – 2710 237 890). Ο αγροτικός διανομέας-ταχυδρόμος μοίρασε τα σχετικά ειδοποιητήρια. Οι καταναλωτές-ιδιοκτήτες παροχής, που διαμένουν εκτός Βλαχέρνας, θα πρέπει να αναζητήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023 στις 8:32πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Καλές δουλειές!