Back to top
Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019 στις 7:50μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Κέφι, χορός και πλούσια εδέσματα στην Αγαλαίικη γιορτή – γουρουνοχαρά!

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος του Αγροτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λίμνης “Άγαλι” που πραγματοποίησε την “Αγαλαίικη γιορτή” καθώς και η αναβίωση του εθίμου του γουρουνίσματος-“Γουρουνοχαρά”, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο όμορφο χωριό της Λίμνης Αρκαδίας.

Στις εκδηλώσεις του Συλλόγου παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, τόσο από το χωριό, όσο και από τα γειτονικά χωριά (Κώμη, Χωτούσα, Κανδήλα, Βλαχέρνα κλπ) και πολλοί αιρετοί. Το κέφι, ο χορός και τα πλούσια εδέσματα (φαγητά, αλλά και γλυκά με βάση το γάλα) ήταν τα κύρια συστατικά της όλης εκδήλωσης που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του χωριού και η μεταλάμπαδευσή τους, στις νέες γενιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Αντιδήμαρχοι κα. Καρούντζου, κ. Λαγός, κ. Κανελλόπουλος, κ. Χατζόπουλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Οικονομόπουλος, κ. Καραλής, κ. Τσιαμούλος Νικολαος και Τσιαμούλος Ζαχαρίας.

πηγή: www.pna.gr

Παρασκευή, 6 Δεκέμβριος, 2019 στις 1:25μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | argy
ΠΕΝΘΗ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών η Σταυρούλα Δημ. Καρέλλα (το γένος Πάνου Παπακωνσταντίνου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί το Σάββατο 7/12, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας-Αττικής.

Τετάρτη, 4 Δεκέμβριος, 2019 στις 9:02πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy
ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ.

Δευτέρα, 2 Δεκέμβριος, 2019 στις 8:36μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ!

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄  70, μερικοί ρομαντικοί του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, επανιδρύουν τον Σ.Σ.Α. Ορχομενός Λεβιδίου. Ανάμεσα τους και ένας νεαρός από το Πέραμα (πρώην παίχτης του Περαμαϊκού) που είχε τοποθετηθεί ως αγροτικός ιατρός στο Λεβίδι. Ο Πέτρος Περιμένης πρωτοστατεί στην δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας, συμμετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αυτή και το όνομα του μνημονεύετε μέχρι σήμερα στο τόπο μας: “Την ομάδα την ίδρυσαν ο…., ο…..και ο γιατρός ο Πέτρος Περιμένης”.
Ο Σύλλογος θέλησε πέρσι να τον τιμήσει για την προσφορά του, όμως προσωπικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στην τελετή.
Από χθες ο Πέτρος Περιμένης καθηγητής Ουρολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ δεν είναι πια μαζί μας. Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών και το κείμενο αυτό είναι ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη του και την προσφορά του στον σύλλογο και στο Λεβίδι. Να τον θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι.

Σ’ ευχαριστούμε…

ΥΣ: Στην φώτο ο Πέτρος Περιμένης, όρθιος 2ος από αριστερά, σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της ομάδας στο παλιό γήπεδο του Άστρους.

πηγή: Κρεοπωλείο Κουμπούρης Δημήτρης Παρασκευόπουλος (f/b)

Δευτέρα, 2 Δεκέμβριος, 2019 στις 2:56μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Την Παρασκευή 29/11, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Βλαχέρνας και Δάρα, για το γνωστό θέμα της απόκτησης των κεραιών (πιάτων) από όλους τους κατοίκους των “λευκών περιοχών”. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος Κώμης και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Δαραίων.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, καθώς επίσης και για το πως μέχρι σήμερα λύνεται το πρόβλημα, όταν τα κανάλια δεν εκπέμπουν. Ως γνωστόν η περιοχή μας, ανήκει στις “ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ” της Digea και το πρόβλημα αυτό ήρθε να το λύσει ο Νόμος 4563/2018 του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που προβλέπει την επιχορήγηση (μέσω παρόχων Digea και  Cosmote tv) για την προμήθεια κεραιών (τα γνωστά πιάτα) για τους μόνιμους κατοίκους, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κανάλια.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, επικοινώνησε με τους αρμοδίους και θα αποστείλει αίτημα για την επίσπευση της τοποθέτησης κεραιών (πιάτων) στις “ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”, καθώς επίσης και στο να συμπεριληφθούν στην απόφαση και οι επαγγελματίες αλλά και οι παραθεριστές (μη μόνιμοι κάτοικοι)!