Back to top
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021 στις 12:29μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Οι 200 ποδηλάτες που τιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πέρασαν από την Βλαχέρνα!

Διακόσια χρόνια απ’ την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, διακόσιοι ποδηλάτες στέλνουν σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, το μήνυμα της Ελευθερίας, σ’ ένα συμβολικό μαραθώνιο ποδηλατικό αγώνα που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Με αφετηρία, την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και με την σύμπραξη έξι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμος Τρίπολης!

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν  από  την Αγία Λαύρα, σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, με τελικό προορισμό την πόλη της Καλαμάτας. Το πρωί της Κυριακής πέρασαν και από την ιστορική Βλαχέρνα!!

foto: kaiti gali

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021 στις 10:00μμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022: Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου 2021

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν τα ίδια με την περσινή χρονιά και η προθεσμία για την καταβολή τους, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες των επιβατικών αυτοκινήτων, υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη εις διπλούν! Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, θέτοντας το όχημά τους σε “ηλεκτρονική ακινησία”. Με τη διαδικασία της “ηλεκτρονικής ακινησίας” πλέον, οι κάτοχοι των οχημάτων δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία. Με ηλεκτρονική αίτηση η οποία περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού, του αριθμού, του Τ.Κ. και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας από την πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πληρωμή ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022 χωρίς κωδικούς Taxisnet

Πληρωμή ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022 με κωδικούς Taxisnet

Τα φετινά ειδοποιητήρια, περιλαμβάνουν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει και στις τράπεζες ή με κάθε τραπεζικό μέσο (e-banking, ΑΤΜ) ή στα ΕΛΤΑ. Επίσης οι τράπεζες έχουν βγάλει και προγράμματα πληρωμής των τελών, με άτοκες δόσεις. 

 

 

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021 στις 7:40μμ | Κατηγορία: Αγγελία | Ν.Δ.Κ.
ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Πωλείται οικόπεδου 500τμ εντός οικισμού Βλαχέρνας Αρκαδίας.

Τηλ. 6944 96 94 58  (κυρία Κατερίνα)

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021 στις 12:05μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.
ΓΕΝΝΗΣΗ

Ο Χρήστος Ευθ. Δήμιζας (το γένος Θεοδώρας Κ. Κουνέλη) και η σύζυγός του Έφη Δρόσου, απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021 στις 9:57πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ισχυροί άνεμοι έπληξαν την νύχτα την Βλαχέρνα!

Ισχυροί άνεμοι έπληξαν την νύχτα την Βλαχέρνα, με αποτέλεσμα μικροζημιές (κεραμίδια από σκεπές, γλάστρες από μπαλκόνια, κλπ). Το σημαντικότερο ήταν ένα δέντρο ελιάς που βρέθηκε στο δρόμο !!

foto: Kaiti Gali

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021 στις 2:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | TSARHL
 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων αποδεχόμενο την δωρεά του Δημητρίου Π. Δρακόπουλου υπέρ μνήμης της Μητέρας του Σωτηρίας Δρακοπούλου, μελέτησε (σε συνεργασία με τον δωρητή) και προχώρησε στην αξιοποίηση της. Αποφασίστηκε να υλοποιήσει την ανάπλαση της παλαιάς δεξαμενής του χωριού, η οποία είχε υποστεί αρκετές φθορές από τον χρόνο και έχριζε επισκευής.

Για την υλοποίηση του έργου το Δ.Σ. ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών, ώστε να διαμορφώσει την εικόνα της δεξαμενής χωρίς να πειράξει τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και να διατηρήσει τον χαρακτήρα της, όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι. Έτσι  το έργο  σχεδιάστηκε με γνώμονα να αποτελέσει έναν υψηλής αισθητικής δημόσιο χώρο για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού.

Το έργο ανατέθηκε σε ειδικευμένους τεχνίτες πέτρας. Με την επίβλεψή μας, καθάρισαν τους αρμούς περιμετρικά, έγινε από την αρχή αρμολόγημα, θωρακίστηκε με σκυρόδεμα άνωθεν και  έγινε διαμόρφωση της βρύσης έμπροσθεν  με  τρεχούμενο νερό. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκε πέτρα (αγκωνάρια παλιά) προσφορά του Σωτηρίου Ηλ. Τσαρουχά, ώστε να διατηρηθεί το ύφος της παλαιότητας.

Στο έργο έχει προβλεφθεί υδραυλική εγκατάσταση για τρεχούμενο νερό από την πηγή Μάνα, στην δεξαμενή, στην πέτρινη βρύση στο Άγιο Δημήτρη και στην Μεσαία βρύση μετά την ολοκλήρωση του έργου από τον εργολάβο του νέου υδραγωγείου. Να επισημάνουμε και την δωρεά στο παρελθόν του Σταύρου Φιλ. Κολιόπουλου στην μεταφορά με υδροσωλήνα του νερού από την πηγή Μάνα στην δεξαμενή. Για την ολοκλήρωση του έργου, να τονίσουμε την προσφορά σε έργο και είδος των συμπατριωτών μας, όπως καθαρισμός πέριξ από θάμνους και σκάψιμο με  κομπρεσέρ του Κώστα Χαρ. Λολώνη, μαδέρια, δεξαμενή νερού και μεταφορές από τον Δημήτρη Γ. Τσέκο, αντλία νερού και μεταφορές υλικών από το Κώστα Φελέσκουρα, υδραυλικές συνδέσεις από τον Βασίλη Ι. Πανούση, οι οποίοι ήταν παρόντες σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζονταν και την έφερναν εις πέρας.

Για την ολοκλήρωση του έργου χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της δωρεάς (εις μνήμη της αειμνήστου Σωτηρίας Δρακοπούλου), χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου και η προσφορά των συμπατριωτών μας, που προαναφέραμε.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους και τον καθένα ξεχωριστά και ειδικά τον δωρητή Δημήτρη Π. Δρακόπουλο που έγινε η αφορμή με την δωρεά του, να υλοποιηθεί το έργο.