Back to top

Αρχείο για Εκλογές

ΝΙΟΒΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024 στις 12:15μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Η Νιόβη Χριστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Ο πατέρας της είναι από τη Νάσια Αχαϊας και η μητέρα της από την Παναγίτσα Αρκαδίας (το γένος Τελώνη). Έχει συγγενείς και στην Βλαχέρνα (οικογένεια Λολώνη).

Αποφοίτησε από Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Leuven και στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των στη Νέα Υόρκη (J.D. με διάκριση, LL.M.). Επίσης, έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Harvard Business School. Έχει εκτεταμένη νομική εμπειρία σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρειών, ενώ έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και με τον τομέα των επενδύσεων.

Είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον. Η κ. Χριστοπούλου είναι venture partner σε ένα επενδυτικό οίκο με έδρα τη Νέα Υόρκη και σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε διεθνείς δικηγορικές εταιρίες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον ως δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα εταιρικού δικαίου, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών, επενδύσεις κτλ. Συνέχισε την σταδιοδρομία της ως νομική σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων και στην εταιρία Amazon στον τομέα των καινοτόμων συστημάτων πληρωμών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια για την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι μέλος της επιτροπής για την Παγκόσμια Ψηφιακή Οικονομία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές επαγγελματικές και ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ζει στη Νέα Υόρκη με την οικογένεια της και είναι μητέρα δύο αγοριών.

Πέραν της δραστηριοποίησής της στο νομικό αντικείμενο, έχει έντονη πολιτική και συγγραφική δραστηριότητα. Ένα ενδεικτικό άρθρο της, που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post κατά την περίοδο της Ελληνικής κρίσης το 2012, ήταν το “Πώς να φτιάχνεις λεμονάδα, όταν σου πετούν λεμόνια” με το οποίο ήθελε να αναδείξει τις ευκαιρίες που διανοίγονται όταν κάποιος βρίσκεται σε κρίση.

Εκλογές στην Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2024 στις 8:25πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.
Η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης καλεί τα μέλη της-Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. (2024-2028). Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 11/02/2024 από ώρα 9π.μ. έως 3μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου στο Δημαρχείο Τρίπολης (Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης).
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Αποτελέσματα εκλογών 15-10-2023

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2023 στις 5:05μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Στις επαναληπτικές εκλογές (15-10-2023) που διεξήχθησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιφερειάρχης Πελοποννήσου εκλέχθηκε ο Δημήτριος Πτωχός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 15-10-23 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:54μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Β ΓΥΡΟΣ) 15-10-23 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, 2023 στις 1:28μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

Μέρα εκλογών η σημερινή για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά η προσέλευση των ψηφοφόρων κυμαίνετε σε χαμηλά επίπεδα  στη Βλαχέρνα.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ (Β΄ ΓΥΡΟΣ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2023 στις 6:41μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου 2023 σε 6 από τις 13 περιφέρειες και σε 84 από τους 332 δήμους της χώρας στα ίδια εκλογικά τμήματα. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών ή των Δημάρχων των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Στο νομό Αρκαδίας και στους πέντε δήμους είχαμε εκλογή των δημάρχων από την πρώτη Κυριακή των εκλογών (8-10-2023). Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15-10-2023 μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών και συγκεκριμένα:

α) Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

β) ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 258)

Α-ΜΑ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 259)

ΜΕ-Ω

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Δήμος Τρίπολης: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:59πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των Βλαχερναίων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχουν ως εξής:

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ (Κώστας Τζιούμης)

ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ – ΤΣΙΩΛΗ ΕΛΕΝΗ: 412

*

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ (Γιάννης Σμυρνιώτης)

ΔΟΥΡΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 571

ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 459

ΠΛΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ: 406

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΣΥΜΕΩΝ: 118

***

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ (Κώστας Τζιούμης)

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 1.979 (εκλέγεται)

ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 424

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 387

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ: 322

ΠΑΡΡΑ ΓΙΟΥΛΑ: 33

*

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ (Γιάννης Σμυρνιώτης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 1.009 (εκλέγεται)

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: 330

ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 118

ΑΜΠΑΤΖΗ ΒΑΛΙΑ: 63

*

Με τον συνδυασμό

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ευάγγελος Γούργαρης)

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 45

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ: 33

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (8-10-2023)

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:32πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Στο δεύτερο γύρο (15-10-2023) των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κριθεί το αποτέλεσμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Δημήτριος Πτωχός και ο Πέτρος Τατούλης θα διεκδικήσουν την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.