Back to top

Αρχείο για Εκλογές

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Αποτελέσματα εκλογών 15-10-2023

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2023 στις 5:05μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Στις επαναληπτικές εκλογές (15-10-2023) που διεξήχθησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιφερειάρχης Πελοποννήσου εκλέχθηκε ο Δημήτριος Πτωχός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 15-10-23 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:54μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Β ΓΥΡΟΣ) 15-10-23 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, 2023 στις 1:28μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

Μέρα εκλογών η σημερινή για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά η προσέλευση των ψηφοφόρων κυμαίνετε σε χαμηλά επίπεδα  στη Βλαχέρνα.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ (Β΄ ΓΥΡΟΣ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2023 στις 6:41μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου 2023 σε 6 από τις 13 περιφέρειες και σε 84 από τους 332 δήμους της χώρας στα ίδια εκλογικά τμήματα. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών ή των Δημάρχων των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Στο νομό Αρκαδίας και στους πέντε δήμους είχαμε εκλογή των δημάρχων από την πρώτη Κυριακή των εκλογών (8-10-2023). Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15-10-2023 μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών και συγκεκριμένα:

α) Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

β) ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 258)

Α-ΜΑ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 259)

ΜΕ-Ω

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Δήμος Τρίπολης: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:59πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των Βλαχερναίων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχουν ως εξής:

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ (Κώστας Τζιούμης)

ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ – ΤΣΙΩΛΗ ΕΛΕΝΗ: 412

*

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ (Γιάννης Σμυρνιώτης)

ΔΟΥΡΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 571

ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 459

ΠΛΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ: 406

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΣΥΜΕΩΝ: 118

***

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ (Κώστας Τζιούμης)

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 1.979 (εκλέγεται)

ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 424

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 387

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ: 322

ΠΑΡΡΑ ΓΙΟΥΛΑ: 33

*

Με τον συνδυασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ (Γιάννης Σμυρνιώτης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 1.009 (εκλέγεται)

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: 330

ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 118

ΑΜΠΑΤΖΗ ΒΑΛΙΑ: 63

*

Με τον συνδυασμό

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ευάγγελος Γούργαρης)

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 45

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ: 33

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (8-10-2023)

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2023 στις 7:32πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Στο δεύτερο γύρο (15-10-2023) των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κριθεί το αποτέλεσμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Δημήτριος Πτωχός και ο Πέτρος Τατούλης θα διεκδικήσουν την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, 2023 στις 9:27πμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Μετά τις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 8-10-2023, προέκυψε το νέο συμβούλιο στην δημοτική κοινότητας Βλαχέρνας για την περίοδο 01-01-2024 έως 31-12-2028. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το νέο συμβούλιο έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τζίμης) Λ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π. ΜΕΓΡΕΜΗΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑ (ΝΤΙΝΑ) Β. ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ

***

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, 849/3-8-2023: Στις εκλογές των τριμελών συμβουλίων δημοτικής κοινότητας με πληθυσμό από διακόσιους έναν (201) έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους, η κατανομή των τριών (3) εδρών του συμβουλίου γίνεται αναλογικά, μεταξύ όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές και έχουν υποψηφίους για το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, με την ακόλουθη διαδικασία:

  • Υπολογίζεται το εκλογικό μέτρο. Το εκλογικό μέτρο ισούται με το ακέραιο πηλίκο που προκύπτει, παραλειπομένου του κλάσματος, από τη διαίρεση του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στη δημοτική κοινότητα όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές και είχαν υποψηφίους για το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας με τον αριθμό των εδρών του συμβουλίου αυξημένο κατά μία (1) μονάδα, δηλ. με τον αριθμό τέσσερα (4).
  • Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται με το εκλογικό μέτρο και κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες, όσες το ακέραιο πηλίκο αυτής της διαίρεσης.
  • Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση έδρες, οι έδρες που απομένουν, κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων αυτών των συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα που έχουν. Σε περίπτωση που υπάρχουν συνδυασμοί που έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, γίνεται κλήρωση.
  • Αν μετά τη διανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, αυτές κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε συνδυασμός.
  • Αν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί με το εκλογικό μέτρο είναι περισσότερες από τις προς διάθεση έδρες, η πλεονάζουσα έδρα αφαιρείται από τον συνδυασμό που έχει το μικρότερο σχετικώς υπόλοιπο έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, διενεργείται κλήρωση από το αρμόδιο πρωτοδικείο.

Υπογραμμίζεται ότι μετά την εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας, ο συνδυασμός που λαμβάνει στη δημοτική κοινότητα την πλειοψηφία των εδρών του συμβουλίου δεν ταυτίζεται οπωσδήποτε με τον συνδυασμό του δημάρχου. Επιπλέον, δεν τίθεται από τον νομοθέτη ως προϋπόθεση για τη δυνατότητα κατάληψης έδρας στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, ένας συνδυασμός να έχει συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 3% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων στη δημοτική κοινότητα.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ!

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2023 στις 3:24μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.