Back to top

Αρχείο για Παιδεία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Εκ του Μετώπου της Μικράς Ασίας 1921-1922”

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022 στις 11:07μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 24 Καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2022!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022 στις 7:41μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Είκοσι τέσσερα μέλη (24) μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.
Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντας το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Τα είκοσι τέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα κατανέμονται ως εξής: έξι (6) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης έξι (6) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και  πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Μεταξύ των είκοσι τεσσάρων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και η αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Ελένη Τσιπλάκου από Λεβίδι Αρκαδίας.
 
Πηγή: Foititikanea.gr

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022 στις 11:09πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:

Ελένη Γεωργ. Τσαρουχά

Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο), Τμήμα Ψυχολογίας (ΣΚΕ)

***

Νατάσα Γεωργ. Μπέρτσου

(το γένος Κων/νας Βασ. Πανούση)

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,

Τμήμα Γεωπονίας (Ηράκλειο Κρήτης)

***

Εύα Νικ. Κουτσούγερα

ΕΚΠΑ, ΝΟΜΙΚΗ Αθηνών

***

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!

Συνεχής ενημέρωση…

Ο Ρομποτικός μελισσοκόμος “RoboBEE” στην ERT1 για το Φεστιβάλ Μελιού της Βυτίνας!

Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022 στις 9:16πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας «Vytina Robotics» παρουσίασαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» το ρομπότ μελισσοκόμος, που αναλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των κυψελών, μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που πρέπει να κάνουν τακτικά οι μελισσοκόμοι.

Προπονητής – παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Γ. Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το σχετικό video από ΕΡΤ

Πανελλήνιες 2022: Ανακοίνωση βαθμολογιών μέσα στην εβδομάδα!

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022 στις 9:26μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2022. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου 2022.

Εναλλακτικά, θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους, μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.). Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2022 θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 2η θέση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας!

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2022 στις 10:20μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, που κατέλαβαν την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHELLAS για την ομάδα Lousios Waterpower Team του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης –Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στον εκπαιδευτικό συμπατριώτη μας, Ιωάννη Γ. Καρούντζο!

Τα σχολεία της Γορτυνίας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

Κυριακή, 8 Μαΐου, 2022 στις 11:51μμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Με σπουδαίες διακρίσεις για τα σχολεία της Γορτυνίας ολοκληρώθηκε ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, σήμερα 8 Μαΐου στην Καλαμάτα, από τον οποίο οι ομάδες προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό WRO Hellas, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 29 Μαΐου.

Η μαθητική ομάδα «Lousios Waterpower Team» με μαθητές/-τριες της περιοχής της Δημητσάνας παρουσίασε ένα έργο αυτόματης διαχείρισης νερού για τη βέλτιστη αξιοποίηση της πηγής του Αϊ-Γιάννη, που τροφοδοτεί τις καλλιέργειες του Παλαιοχωρίου, ενώ η ομάδα «Dimitsana Watermill» πρότεινε έναν υβριδικό αλευρόμυλο, εμπνευσμένο από τους μύλους του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, με σκοπό την αναβάθμιση των παραδοσιακών αλευρόμυλων της Δημητσάνας. Οι δυο ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό της Αθήνας.

Ο «RoboBee», το ρομπότ μελισσοκόμος της μαθητικής ομάδας «Vytina Robotics» του πολυβραβευμένου μαθητικού Ομίλου Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την δημιουργία ενός ρομπότ μελισσοκόμου, που αναλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των κυψελών, μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που πρέπει να κάνουν τακτικά οι μελισσοκόμοι της περιοχής της Βυτίνας.

Επιπλέον, τρεις ομάδες από τα Δημοτικά Σχολεία Δημητσάνας και Τροπαίων προκρίθηκαν στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ.

Στην πρώτη συμμετοχή των μαθητών/-τριών σε μεγάλη εκδήλωση, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω το υγειονομικών μέτρων, και σε συνέχεια της κοινής αποστολής των σχολείων της περιοχής, που ξεκίνησε το 2019, οι συμμετοχές στον διαγωνισμό για μαθητές/-τριες των Δημοτικών Σχολείων της Γορτυνίας είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείων, στην πολύτιμη συνεργασία των σχολείων με τους τοπικούς φορείς, όπως το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που διαχειρίστηκε την προετοιμασία μιας μεγάλης ομάδας μαθητών/-τριών της περιοχής της Δημητσάνας, τη συνεχή στήριξη από τους Συλλόγους Γονέων ναι Κηδεμόνων, αλλά και την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Γορτυνίας.

Με αφετηρία την εμπειρία των προηγούμενων ετών από τις διακρίσεις του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας και με διάθεση εξωστρέφειας τόσο για την παροχή τεχνογνωσίας και εξοπλισμού ρομποτικής, όσο και ανάπτυξης συνεργασιών, το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια ενεργή εστία καινοτομίας και δημιουργικότητας στην απομακρυσμένη περιοχή της ορεινής Αρκαδίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο του Δήμου Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα υποστήριξης της μετακίνησης της κοινής αποστολής των σχολείων στην Καλαμάτα, όπως επίσης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας για την ενίσχυση του σχολείου με εξοπλισμού ρομποτικής για την αδιάλειπτη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις δράσεις και τους διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια.

Προπονητής – παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Κατσικερός Μαρίνος. Υπεύθυνη του προγράμματος ρομποτικής του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης η Τοπική Διαχειρίστρια κα. Παπαδοπούλου Ηρώ-Χριστίνα με την υποστήριξη της Προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας κας Μπεκιάρη Μαντώς.

πηγή: dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Ημερομηνίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Δευτέρα, 11 Απριλίου, 2022 στις 8:55πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκινούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.
 
Συγκεκριμένα:
Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων:
15 Ιουνίου 2022.
Λήξη μαθημάτων γυμνασίων:
30 Μαΐου 2022.
Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων:
20 Μαΐου 2022.
Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων:
3 Ιουνίου 2022.
Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων:
2 Ιουνίου 2022.
 

Χορήγηση Επετειακών Εκδόσεων για το 1821 στον Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τετάρτη, 2 Μαρτίου, 2022 στις 9:03μμ | Κατηγορία: Παιδεία, | TSARHL

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην έκδοση μιας σειράς ιστορικών συγγραμμάτων τα οποία απευθύνονται, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, σε βιβλιοθήκες, δήμους, συλλόγους, σχολεία και άλλα πολιτιστικά και πνευματικά ιδρύματα της χώρας.

Έχοντας υπόψιν τα ανωτέρω, ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ζήτησε να συμπεριληφθεί και αυτός στους αποδέκτες μιας σειράς των ανωτέρω συγγραμμάτων.  Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αιτήθηκε να του χορηγηθούν και οι τρεις εκδόσεις της σειράς, ήτοι:

  • το «Χρονολόγιο της Ελληνικής Επανάστασης 1821»,
  • το «Δεσποτάτο του Μυστρά» και
  • «Η επανάσταση στην Πελοπόννησο με την πένα των πρωταγωνιστών».

Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Συλλόγου και, σε συνεννόηση με τον κ. Πέτρο Σαραντάκο, παρέδωσε στον Σύλλογο την εν λόγω σειρά βιβλίων.  Πέραν της σειράς αυτής, η Περιφέρεια χορήγησε στον Σύλλογο και ορισμένα ακόμη βιβλία, όπως είναι:

  • «Η Ελληνική επανάσταση του 1821» του ιστορικού κ. Καργάκου (3 τόμοι)
  • «Η ναυμαχία του Ναβαρίνου», του Αντώνη Τάντουλου
  • «Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής φυλής» του Θ. Κολοκοτρώνη
  • «Ο Θ. Κολοκοτρώνης και η Φαλαισία» του Αθανασίου Χριστοφιλάκη και
  • «Σάλπιγξ Ελληνική».

Όλα τα ανωτέρω βιβλία θα βρίσκονται στο γραφείο του Συλλόγου διαθέσιμα προς δανεισμό, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο του Συλλόγου.  Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τον κ. Σαραντάκο Πέτρο για την χορήγηση των εν λόγω βιβλίων στον Σύλλογό μας.

Κλειστά την Δευτέρα 24/1 τα σχολεία στον Δήμο Τρίπολης.

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022 στις 6:55μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο και πιθανές χιονοπτώσεις, ο Δήμος Τρίπολης με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, για αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες δεν καθιστούν μόνο δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως την παραμονή τους  στις αίθουσες δεδομένου της αναγκαιότητας να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα για εξαερισμό.

Απόλυτή μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και σε όλη τη σχολική διαδικασία με τα τωρινά υγειονομικά δεδομένα.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες, θα γίνει σύσκεψη την Δευτέρα, όπου θα επανεκτιμηθούν τα καιρικά δεδομένα και η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς” και θα ενημερωθούν οι πολίτες εκ νέου.

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης