Back to top

Αρχείο για Παιδεία

Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023 στις 9:32πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Σχολικά Πρωταθλήματα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Κόρινθο. Συνδιοργανωτής ο Σ.Α.Κ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ και ο Δήμος Κορινθίων με την εμπειρία ετών και την άψογη συνεργασία των σκακιστικών συλλόγων της Πελοποννήσου έφεραν εις πέρας την διοργάνωση σκακιού με την πρωτοφανή συμμετοχή 246 μαθητών από όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης, Γιώργος Ηλ. Ματθαιόπουλος (το γένος Έφης Δ. Καβουρίνου), κατέκτησε την τέταρτη θέση! Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν το χάρηκαν, αφού μετά από τρία έτη (λόγω της πανδημίας) δεν πραγματοποιούνταν αγώνες!

“Ποτέ Ξανά” από το Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου.

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023 στις 7:59μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Το δικό τους μήνυμα, έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Λεβιδίου, με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος!

Κλειστά και την Τετάρτη όλα τα σχολεία στον Δήμο Τρίπολης!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023 στις 7:31μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Δεδομένου των χαμηλών θερμοκρασιών και του έντονου παγετού, που αναμένεται να επικρατήσουν, κυρίως τις πρωινές ώρες στον Δήμο μας, με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις, κλειστές θα παραμείνουν, την Τετάρτη 8/2/2023, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών, σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης. Παράλληλα, συστήνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2023 στις 10:19μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Η 1η και 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Παπάγου από το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου, φιλοξενήθηκαν από την τοπική κοινότητα Βλαχέρνας, Μάλιστα τους έγινε ξενάγηση από τον συμπατριώτη μας, μελισσοκόμο και παραγωγό τσαγιού, Αθανάσιο Γ. Καρούντζο. Επίσης οι πρόσκοποι στις δραστηριότητες τους, ήταν να βρουν το πιο παλαιό σπίτι του χωριού!

Η τοπική κοινότητα Βλαχέρνας έχει φιλοξενήσει πολλές φορές Προσκόπους, οι οποίοι αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους και γνωρίζουν την φύση και τις ομορφιές του τόπου μας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Εκ του Μετώπου της Μικράς Ασίας 1921-1922”

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022 στις 11:07μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 24 Καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2022!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022 στις 7:41μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Είκοσι τέσσερα μέλη (24) μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται και φέτος μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.
Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντας το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Τα είκοσι τέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα κατανέμονται ως εξής: έξι (6) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης έξι (6) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και  πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Μεταξύ των είκοσι τεσσάρων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και η αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Ελένη Τσιπλάκου από Λεβίδι Αρκαδίας.
 
Πηγή: Foititikanea.gr

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022 στις 11:09πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:

Ελένη Γεωργ. Τσαρουχά

Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο), Τμήμα Ψυχολογίας (ΣΚΕ)

***

Νατάσα Γεωργ. Μπέρτσου

(το γένος Κων/νας Βασ. Πανούση)

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,

Τμήμα Γεωπονίας (Ηράκλειο Κρήτης)

***

Εύα Νικ. Κουτσούγερα

ΕΚΠΑ, ΝΟΜΙΚΗ Αθηνών

***

Παπουτσή Φωτεινή του Κων/νου

ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

***

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

Βαρδιάμπασης Κων/νος του Βασιλείου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

Κωστούρος Θεοφάνης του Πέτρου

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Μιχαλόπουλος Παναγιώτης του Βλάση

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)

Ξύδη Κωνσταντίνα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

Στριφτόμπολας Κων/νος του Γεωργίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Νίνης Μηνάς

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑΣ)

Κακώνης Τρύφωνας του Νικολάου

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ & ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)

***

Συνεχής ενημέρωση…

Ο Ρομποτικός μελισσοκόμος “RoboBEE” στην ERT1 για το Φεστιβάλ Μελιού της Βυτίνας!

Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022 στις 9:16πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας «Vytina Robotics» παρουσίασαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» το ρομπότ μελισσοκόμος, που αναλαμβάνει τη φόρτωση και εκφόρτωση των κυψελών, μια από τις πιο δύσκολες εργασίες που πρέπει να κάνουν τακτικά οι μελισσοκόμοι.

Προπονητής – παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Γ. Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το σχετικό video από ΕΡΤ

Πανελλήνιες 2022: Ανακοίνωση βαθμολογιών μέσα στην εβδομάδα!

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022 στις 9:26μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2022. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου 2022.

Εναλλακτικά, θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους, μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.). Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2022 θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 2η θέση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας!

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2022 στις 10:20μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, που κατέλαβαν την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHELLAS για την ομάδα Lousios Waterpower Team του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης –Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στον εκπαιδευτικό συμπατριώτη μας, Ιωάννη Γ. Καρούντζο!