Back to top

Αρχείο για Παιδεία

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΥΝΕΛΗ!

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024 στις 8:14μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΟΥΝΕΛΗΣ

Α’ Βραβείο

στον “14ο Διαγωνισμό Ερμηνείας Κοντσέρτου Ηλίας Κουσκουβέλης” του τΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οργάνωσε διαγωνισμό ερμηνείας για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 17/05/2024.

Πολλά εύγε στον Δημήτρη!

Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα!

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024 στις 8:48πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30. Οι συμμετέχοντες, στην φετινή διοργάνωση ξεπερνούν τις 60 ομάδες, με άνω των 640 άμεσα συμμετεχόντων, και προέρχονται από όλη την Ελλάδα όπως Αθήνα, Πάτρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι κ.α. αλλά και από Ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Αναλυτικότερες πληροφορίες για την δράση μας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο      robotics.kalamata.gr/

 

Συμμετέχουσες Ομάδες​ από την Αρκαδία:

 
  Σχολείο Καθηγητής Αρ. Μαθητών Ομάδα Κατηγορία
  6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης Αθανάσιος Σκαλουμπακας 6 Από το χθες στο αύριο OPEN
  6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης Αθανάσιος Σκαλουμπακας 6 Η Έξυπνη Πόλη OPEN
  6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης Τσουντουράκη Ευαγγελία 6 Χωχαρούπα OPEN
  Αrcadia Τeam Robotics Αθανάσιος Σκαλουμπακας 8 Αrcadia Τeam Robotics OPEN
  9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης Ιωάννης Καρούντζος 19 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης OPEN
  Παν/μιο Πελοποννήσου
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Μιχάλης Μπατιστάτος 4 ACES HIGH OPEN

Μαθητής (1950-1956) του αείμνηστου δάσκαλου Ηλία Κακούλια, του αφιέρωσε το βραβείο που πήρε το 2024 στον 19ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζογραφίας!

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 στις 10:18μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
 
Δάσκαλε ποτέ δεν είναι αργά.
Θυμάμαι στην ΣΤ’  Δημοτικού που μου είπες να γράψω ένα ποίημα σε μια εκδήλωση του σχολείου, το έγραψα και το είπε ο Λούης Α. Χαραμής.
Ζωγραφίζω από το 1967.
‘Όταν πείρα σύνταξη άρχισα να γράφω .
Έχω γράψει 518 στοίχους, 75 ποιήματα, 290 Απόφθεγμα, 310 μικρά αποφθέγματα, 105 Χαϊκού,
αυτό είναι το πρώτο μου Βραβείο στο αφιερώνω,
ο Μαθητής σου Παντελής Ζώταλης 1950-1956 (Άγγελος)
 
 

51o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 10:51πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πώς «απογειώθηκε» το δημοτικό σχολείο της Βυτίνας!

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 9:49μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Όταν εργάζεσαι σκληρά και επιμένεις, ανταμείβεσαι». Ετσι «αποκωδικοποίησε» ως μαθήτρια δημοτικού η 18χρονη σήμερα Σωτηρία Κατσίγιαννη την κατάκτηση της 1ης θέσης της ομάδας της από το δημοτικό σχολείο της Βυτίνας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Πελοποννήσου. «Είχαμε αφιερώσει πολλές ώρες εκτός σχολείου για να δημιουργήσουμε ένα “έξυπνο πάρκινγκ”».

Η ιδέα των μαθητών και του νεαρού τότε διευθυντή τους είχε συνεπάρει κυριολεκτικά όλο το χωριό. «Οταν αργότερα πήγα γυμνάσιο και συνάντησα παιδιά από άλλα χωριά του νομού, με ρωτούσαν με ενδιαφέρον για τα προγράμματα που υλοποιούσαμε στο δημοτικό», διευκρινίζει.

«Για τις ανάγκες του διαγωνισμού είχα εξοικειωθεί με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch, την οποία βρήκα αργότερα μπροστά μου στο μάθημα της Πληροφορικής· ήμουν πάντοτε ένα βήμα μπροστά».

Το όμορφο χωριό της Αρκαδίας κατόρθωσε τα τελευταία δέκα χρόνια να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα των μαθητών του δημοτικού σχολείου υπό την άοκνη καθοδήγηση του διευθυντή τους.

Ήταν το 2010 όταν ο Γιάννης Καρούντζος περνούσε το κατώφλι του σχολείου, ένα κτίριο που ανεγέρθη το 1904. «Είχα πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2007 και είχα αρχικά υπηρετήσει στη Μεσσηνία και τη Δημητσάνα, ενώ τρία χρόνια αργότερα τοποθετήθηκα στη Βυτίνα», λέει στην «Κ». Γέννημα θρέμμα της περιοχής (Bλαχέρνα), ο Γιάννης Καρούντζος γνώριζε τις ανάγκες της και σχεδίαζε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Το πρόβλημα κατά κανόνα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί, ως επί το πλείστον αναπληρωτές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, είναι επί της ουσίας περαστικοί, συγκεντρώνουν μόρια για να μπορέσουν να μετακινηθούν εκεί όπου επιθυμούν να διδάξουν».

Ο ίδιος ήθελε να προσφέρει στον τόπο του. «Πήγα σχολείο στο τριθέσιο του χωριού μου, κρατώ πολύ όμορφες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια· ήταν ο δάσκαλός μου που με προέτρεψε να βάλω ψηλά στο μηχανογραφικό τα παιδαγωγικά, πίστευε ότι το επάγγελμα του δασκάλου μου ταίριαζε». Το 2012 αναλαμβάνει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, τη διεύθυνση του δημοτικού. «Ημασταν μια παρέα νέων εκπαιδευτικών», θυμάται σήμερα, «οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είχαν διδακτική εμπειρία, είχαν όμως περγαμηνές».

Ενδεικτικά, «υπήρξε εποχή που είχαμε δύο δασκάλους διδάκτορες, έναν με τρία μεταπτυχιακά και άλλους δύο με δύο μεταπτυχιακά και αντίστοιχες ξένες γλώσσες».

Το πενταθέσιο σχολείο ξεκινάει μια σταθερή, ανοδική πορεία. Χαρακτηριστικά, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη ρομποτική και η ομάδα της Βυτίνας, Vytina Robotics, έφθασε να αποσπάσει το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο ρομποτικής το 2019. Το 2018 ο κ. Καρούντζος συμμετείχε στο θερινό σχολείο του «Playing with Protons», στο οποίο επιμορφώθηκε στη διάδοση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στο CERN.

Επιστρέφοντας μετέδωσε όσα έμαθε στους μικρούς μαθητές του. Τα επόμενα χρόνια οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, μέχρι τη στιγμή που στους μαθητές δίνεται η ευκαιρία το 2019 να διεξαγάγουν το δικό τους επιστημονικό πείραμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Στη φήμη που απέκτησε το δημοτικό σχολείο της Βυτίνας οφείλεται η αύξηση των μαθητών του, τη στιγμή που άλλα δημοτικά του νομού κλείνουν. Από Σεπτέμβριο ο πολυμήχανος εκπαιδευτικός θα διδάσκει στην Τρίπολη. Ο αποχαιρετισμός του «κύριου Γιάννη», όπως όλοι τον φώναζαν στη Βυτίνα, από τους μαθητές, μικρούς και μεγαλύτερους, ήταν δύσκολος. Η βαλίτσα του είναι γεμάτη με αναμνήσεις αλλά και διακρίσεις.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2023 στις 9:38πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:

Ελένη Βασ. Κουνέλη

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

***

Βασιλική Ιωαν. Μπίθα

Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

***

Γεώργιος Δημ. Πανούσης

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Σάμος

***

Σταυρούλα Ευαγ. Βαβαρούτα

(εγγονή Σταυρούλας Παν. Μεγρέμη-Τροκάνα)

ΙΑΤΡΙΚΗ Αλεξανδρούπολης

***

Φένια Σύριου (το γένος Βασιλικής Συμεών Τσαρουχά)

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης

ΕΚΠΑ – Αθήνα

***

Χρήστος Αθανασίου Παπαναστασίου

Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

***

Θεοδώρα Αθανασίου Παπαναστασίου

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος)

***

Ιωάννης Ευαγ. Σπυράκης (το γένος Σοφίας Δ. Ντόκου)

Πάντειο Πανεπιστήμιο

***

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!

Συνεχής ενημέρωση…

Gold & Platinum βραβεία για το Δημ. Σχ. Βυτίνας στα Education Leaders Awards 2023!

Τρίτη, 4 Ιουλίου, 2023 στις 11:59μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Κορυφαία στιγμή για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας και επιστέγασμα για μια πολύ παραγωγική περίοδο αποτέλεσαν τα ετήσια βραβεία Education Leaders Awards 2023.

Σε μια λαμπρή Τελετή Απονομής, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για να επικροτήσουν την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events, με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες που ξεχώρισαν με τις δραστηριότητές τους και διακρίνονται για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αποτελούν ακαδημαϊκοί και στελέχη της εκπαίδευσης με Πρόεδρο την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός Παιδείας. Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με το «Gold βραβείο» στην ενότητα «Ρομποτική & AI», για την επιτυχημένη δραστηριοποίηση του Σχολικού Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τη γενικότερη συμβολή του στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη σχολική μονάδα. Η υποψηφιότητα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, εντυπωσίασε την Κριτική Επιτροπή και απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο της ενότητας «Εκπαίδευση-τηλεκπαίδευση», κατακτώντας, ταυτόχρονα, το κορυφαίο «Platinum Βραβείο»!

Αντίστοιχο βραβείο απέσπασαν το Πολυτεχνείο Κρήτης – TUC TIE Lab και ο Δήμος Αθηναίων στην κατηγορία Εξωστρέφεια & Συνεργασία και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign στην κατηγορία Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις.

Η επιτυχημένη πορεία του σχολείου στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησε το 2017 με την ανάπτυξη πρωτότυπων έργων και τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων στους περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής και τα φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας. Σημαντικές στιγμές αποτέλεσαν η διάκριση με την 1η θέση (2017) και 2η θέση (2018) στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, η 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas (2019), η απονομή του Βραβείου Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Athens Science Festival (2018), η διάκριση στο διαγωνισμό Mission Space Lab του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (2019), η συμμετοχή στα τελικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών κ.α. Χαρακτηριστικά έργα του εργαστηρίου ρομποτικής αποτέλεσαν το i-parking, Arcadia Planitia, Robo-Bee, Smart Vytina.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός για την ανάπτυξη και λειτουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ήταν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Καρούντζος Ιωάννης.

Πολλά συγχαρητήρια

στους μαθητές και στον δάσκαλο Ιωάννη Γ. Καρούντζο!!

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Τρίτη, 4 Ιουλίου, 2023 στις 7:55πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1996) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2022. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας συγχαίρει τον εκπαιδευτικό Γιάννη Καρούντζο που ολοκλήρωσε την πορεία του στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023 στις 8:42πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, αναφέρει: 

Ο Γιάννης είχε όραμα για τη σχολική μονάδα της Βυτίνας. Έθεσε στόχους για την αναβάθμισή της και την οδήγησε στην εκπλήρωσή τους με συστηματική προσπάθεια και πρόγραμμα. Ανέπτυξε πρωτοβουλίες στις οποίες οι μαθητές διοχέτευσαν την ενέργειά τους και μέσα σε συνθήκες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, διδάχθηκαν την υπευθυνότητα και την κοινωνική ευαισθησία.

Αντιλαμβανόμενος από νωρίς το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες στην προσωπική εξέλιξη των μαθητών καθώς και στις μεθόδους κατάκτησης της γνώσης, φρόντισε για τη διάχυση νέων μεθόδων και δρομολόγησε καινοτόμες δράσεις όπως τα μαθήματα ρομποτικής. Και κέρδισε σπουδαίες διακρίσεις για τη Γορτυνία μας στον τομέα της ρομποτικής, ανοίγοντας νέους πνευματικούς ορίζοντες για τους μαθητές μας.
Διαφοροποίησε τη συμβατική διδασκαλία, προώθησε την ομαδικότητα και τη συνεργασία στο χώρο του σχολείου και μερίμνησε για τη δόμηση και την τήρηση των κανόνων δημοκρατικής συμπεριφοράς και οργάνωσης της σχολικής ζωής.
 
Από τη θέση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας είναι υπεύθυνος για δραστηριότητες και δράσεις οι οποίες συνετέλεσαν στη διαμόρφωση μιας σχολικής κουλτούρας που συσπειρώνει μαθητές και δασκάλους γύρω από αυτό. Δημιούργησε ένα σχολείο, όπου καλλιεργήθηκαν και άνθισαν η κριτική σκέψη, η ερευνητική ικανότητα, η επικοινωνιακή δεξιότητα, ο δημοκρατικός διάλογος, η ελεύθερη έκφραση, η φαντασία και η ψυχαγωγία. Ένα σχολείο που αξιοποίησε τη δυναμική της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπηρέτησε τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Ένα πολιτισμένο και μοντέρνο σχολείο που ωφέλησε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Καθοδηγητής των μελών της σχολικής κοινότητας δημιούργησε ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς συγκρούσεις όπου αναπτύχθηκαν η συνεργασία, ο αμοιβαίος σεβασμός και ο δημοκρατικός διάλογος. Διαχειρίστηκε κάθε ζήτημα που ανέκυπτε σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής. Υπηρέτησε με όρεξη, πάθος, καινοτομία, επιμονή και δυναμισμό και αυτό είμαι πεπεισμένος πως θα συνεχίσει να κάνει ανεβαίνοντας τη σκάλα της ιεραρχίας.
 
Ενώ εκείνος θα προχωράει, η Γορτυνία και η Βυτίνα θα διαχειρίζονται μια μεγάλη απώλεια. Όλοι όμως ανεξαιρέτως θα είμαστε ευγνώμονες και θα αισθανόμαστε τυχεροί για το πέρασμα του εκπαιδευτικού Γιάννη Καρούντζου από τις ζωές μας.