Back to top

Αρχείο για Παιδεία

Μέχρι την Κυριακή 5/9/2021, η υποβολή αιτήσεων για τις 180.0000 επιταγές αγοράς βιβλίων.

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, 2021 στις 2:09μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ

Μέχρι την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021 του ΟΑΕΔ. Έως σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί 120.000 αιτήσεις για 233.000 επιταγές.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου. Συνολικά θα εκδοθούν 180.000 επιταγές αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.600.000€, σημειώνοντας αύξηση κατά 20% του αριθμού επιταγών και του προϋπολογισμού, συγκριτικά με τα προγράμματα προηγουμένων ετών αντίστοιχα.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2020:

– είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του eΕΦΚΑ ή
– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
– συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
– συμπληρώνουν τουλάχιστον 4 συνεχείς μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι:

www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion

Πάροχοι:

www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα πρέπει να έχουν κωδικούς ΟΑΕΔ. Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και σε ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr/deltia-bivlion

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!!

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021 στις 11:21μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:

Κώστας Χρηστ. Κολλίντζας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

***

Κώστας Βασ. Δρακόπουλος (Draco-door)

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

***

‘Αγγελος Αναστ. Κουτσούγερας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γεώργιος Αναστ. Κουτσούγερας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

*** Να σημειώσουμε ότι ο Άγγελος και ο Γεώργιος είναι δίδυμα αδέρφια και εγγόνια του αειμνήστου π. Γεωργίου Κουτσούγερα (Παπαγούλη).

***

Γεώργιος  Δημ. Μεγρέμης

(δισέγγονος γερο-Κοράτση)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

***

Σταματίνα Γκόγκου

(το γένος Φωτεινής Αθαν. Τσαρουχά)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

***

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες.

Συνεχής ενημέρωση…

Ο Βλαχερναίος μαθητής Κώστας Χρ. Κολλίντζας διακρίθηκε στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό στα οικονομικά ΕΡΜΗΣ!

Τετάρτη, 7 Ιουλίου, 2021 στις 10:43μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Για μια ακόμη φορά το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά ένα περιφερειακό μικρό σχολείο αλλά ένα σχολείο με ενεργούς μαθητές/τριες γεμάτους πάθος και δίψα για μάθηση.
Οι μη αστικές περιοχές της Αρκαδίας πάντα αναδείκνυαν παιδιά με διακρίσεις, έτσι και φέτος το ΓΕ.Λ. Λεβιδίου με το μαθητή της 3ης τάξης Κωνσταντίνο Κολλίντζα διακρίθηκε στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό στα οικονομικά “Ερμής” για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Από το σύνολο των συμμετοχών τελικά υπέβαλαν έγκυρο γραπτό 418 μαθητές και διακρίθηκαν 30 μαθητές που θα βραβευθούν τον Οκτώβριο σε διαδικτυακή εκδήλωση.
 
Συγχαρητήρια στον μαθητή μας
αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές της Γ’ τάξης
που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!
Γενικό Λύκειο Λεβιδίου
 

*** Το vlaxerna.gr συγχαίρει τον φίλο Κώστα για την διάκρισή του και του εύχεται πάντα επιτυχίες!

Φοιτητικό επίδομα: έως 30/07/2021 οι αιτήσεις!

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021 στις 9:34πμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα και πλέον οι δικαιούχοι έχουν περιθώριο έως την 30/07/2021, να κάνουν τις αιτήσεις τους. στην πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις, όπως ορίζει η σχετική απόφαση, αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και υποβάλλονται ήδη από την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι δικαιούχοι του φοιτητικού επιδόματος:

Προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης είναι να είναι ο φοιτητής είτε Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατέχει ακαδημαϊκή ταυτότητα και να έχει δικό του ΑΦΜ.

Σημειώνεται πως η υπηκοότητα αφορά μόνο τον φοιτητή όχι τους γονείς ή κηδεμόνες του.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, ενώ σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων, τότε τη δήλωση πρέπει να κάνει εκείνος που φαίνεται ότι βαρύνει ο φοιτητής και στον οποίο εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση δικαιούχοι θεωρούνται και ο ίδιος ο φοιτητής σε περίπτωση που:

  • Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
  • Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
  • Είναι πάνω από 25 ετών.
  • Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Βήμα – βήμα η διαδικασία αίτησης για το φοιτητικό επίδομα:

Οι αιτήσεις γίνονται στο stegastiko.minedu.gov.gr και για την είσοδο στο σύστημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του TAXISnet.

Ο αιτών καλείται να συμπληρώσει υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία:

  • Αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή.
  • Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας. Στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής, δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται).
  • Αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου.
  • Αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, την Δ.Ο.Υ., καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Με την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών δηλώνει υπεύθυνα πως τα στοιχεία που δήλωσε είναι αληθή.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ο φοιτητής δεν έχει Ακαδημαϊκή Ταυτότητα σε ισχύ, τότε υποβάλλει αίτηση χορήγησης του επιδόματος, αφού προηγουμένως αιτηθεί και παραλάβει την Ακαδημαϊκή του Ταυτότητα. Αν η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα έχει ακυρωθεί λόγω λήξης της φοιτητικής ιδιότητας (περάτωση σπουδών, διακοπή φοίτησης κλπ.) τότε λαμβάνονται υπόψη στοιχεία της τελευταίας ακυρωμένης Ακαδημαϊκής του Ταυτότητας και ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Ιδρύματος βεβαιώνει κατά την επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού κριτηρίου ότι ο φοιτητής είχε τη φοιτητική ιδιότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Οι φοιτητές – υπήκοοι χωρών της Ε.Ε. που δηλώνουν ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Στις περιπτώσεις που ο υπόχρεος φορολογικής δήλωσης δικαιούχος γονέας απεβίωσε μετά τη λήξη του οικονομικού έτους 2020 και ο φοιτητής/τέκνο του υπαγόταν σε αυτόν ως προστατευόμενο μέλος, ο/η σύζυγος του θανόντος θα πρέπει να υποβάλει οριστικά την αίτηση του εμπρόθεσμα.

Μετά την αίτηση, θα πρέπει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου: Εργαστήρια για παιδιά με θέμα “Με την χάρτα του Ρήγα”

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021 στις 9:44πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου, προκειμένου να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, διοργανώνει σε συνεργασία με τον δήμο, σειρά εργαστηρίων για παιδιά με θέμα “Με την Χάρτα του Ρήγα”.

Τα εργαστήρια αντλούν εκπαιδευτικό υλικό από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Αύγουστο 2021, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ή σε ανοιχτό χώρο, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας και απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή τους, παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή μέχρι 10 Ιουλίου 2021, στο e-mail της βιβλιοθήκης levidilibrary@gmail.com με την ένδειξη “Καλοκαιρινά εργαστήρια”.

Στο μήνυμα θα πρέπει να αναφέρεται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, η τάξη δημοτικού που φοίτησε φέτος, το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας του γονέα που υποβάλλει την συμμετοχή.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

Κυριακή, 23 Μαΐου, 2021 στις 8:23μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
(Ο.Π.= Ομάδα Προσανατολισμού)

ΔΕΥΤΕΡΑ

14-6-2021

– ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

16-6-2021

– ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

– ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18-6-2021

– ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

– χημεια

– πληροφορικη

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ

22-6-2021

– ιστορια

-ΦΥΣΙΚΗ

– οικονομια

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

 

 

“Ελληνικές γωνιές” στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη!

Σάββατο, 13 Μαρτίου, 2021 στις 7:53μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Βιβλία Ελλήνων συγγραφέων “ταξίδεψαν” για την Βοσνία-Ερζεγοβίνη,  με σκοπό την προώθηση τους σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και στη συνέχεια την τοποθέτηση τους, στις Ελληνικές Εστίες, που σταδιακά δημιουργούνται.

Με πρωτοβουλία του πρέσβη Δημήτρη Παπανδρέου, από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης βιβλίων και πράγματι το εγχείρημα αυτό βρήκε μεγάλη και θερμή ανταπόκριση από ανθρώπους που αγαπούν τα ελληνικά γράμματα την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Ο συμπατριώτης μας, συγγραφέας Βασίλης Ν. Κουνέλης, συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή και έγραψε στο f/b:

Τα βιβλία για τη Βοσνία καταμετρήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε 23 κούτες, για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Σημαντικοί τίτλοι ελληνικής πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, ξένοι πεζογράφοι, ιστορικά και πολιτικά κείμενα, που εκδόθηκαν τους τελευταίους 6 μήνες έως 30 χρόνια πίσω, καινούργια ή σε άριστη κατάσταση θα ταξιδέψουν την ελληνική γλώσσα στη φίλη χώρα. Τελευταίος σκυταλοδρόμος οι εκδ. Καπόν, που πήραν την σκυτάλη της προσφοράς από τον Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, την Elisavet Kotzia και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ευχαριστίες πολλές στον φίλο Μελέτη Μελετόπουλο. Ευχαριστίες στην Μαρία Παπαγιάννη, το βιβλιοπωλείο Επί λέξει, τον Γιάννη Μπασκόζο, τον Τάσο Ευσταθίου, και στις εκδόσεις Παπαζήση, των οποίων η διάθεση για προσφορά θα ικανοποιηθεί σε επόμενη αποστολή, μετά το καλοκαίρι. Θερμές ευχαριστίες και στα παιδιά μου Κων/νο και Ελένη, για την μεγάλη βοήθεια στην καταμέτρηση και το πακετάρισμα. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο φίλος μου από την στρατιωτική θητεία πρέσβης Dimitris Papandreou δεν είχε αυτή την έμπνευση!

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ με τίτλο “Ατομική Υγιεινή”, σε παιδικούς σταθμούς.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2021 στις 9:06πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανισότητες στην Υγεία» (Joint Action Health Equity Europe) και συγκεκριμένα στο Πακέτο Εργασίας 6 «Υγιεινό Περιβάλλον Διαβίωσης» πραγματοποίησε δράση αγωγής υγείας με τίτλο: «Ατομική Υγιεινή» στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης, Αλέας και Λεβιδίου.

Η ενημέρωση περιλάμβανε οδηγίες σχετικά με κανόνες ατομικής υγιεινής όπως υγιεινή χεριών, στοματική υγιεινή και ατομική καθαριότητα.

Θερμές ευχαριστίες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης και το προσωπικό των παιδικών σταθμών για τη συνεργασία σε δράσεις αγωγής υγείας.

Voucher 200 ευρώ για Tablet, Laptop, Η/Υ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021 στις 11:15μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Εντός των επομένων ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και φοιτητές θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet  για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ούτε να αναρτήσουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, καθώς τα στοιχεία τους θα έχουν εισαχθεί αυτόματα.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.
Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει ουσιαστικά, έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε θα μπορεί είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά από κάποιο φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή θα είναι δικαιούχοι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ (ενδεικτικά):

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 τέκνο και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 τέκνα με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 τέκνο και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 τέκνα και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.