Back to top

Έργα Συλλόγου Βλαχ. Τριπ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004
Η «Τζιωλέϊκη Βρύση»

picture5big

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης έγινε η ανάπλαση του χώρου στον  Άγιο Δημήτριο. Κατασκευάστηκε παραδοσιακή βρύση, πέτρινη μάνδρα και πέτρινα παγκάκια. Μάλιστα έγινε σύνδεση και του νερού της Μάνας και τρέχει από την βρύση. Ο χώρος αυτός άλλαξε όψη και έγινε ελκυστικός για κάθε επισκέπτη.

Την χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης, μετά από επιχορήγηση του ΥΠΠΟ, ενώ συνέβαλε και ο  Δήμος Λεβιδίου.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005
Ανακαίνηση της βρύσης της Καστανιάς
και δημιουργία περιβάλλοντα χώρου για αναψυχή.

picture1bigΜε πρωτοβουλία του Συλλόγου των Βλαχερναίων Τρίπολης, ανακαινίστηκε η παραδοσιακή βρύση στην Καστανιά.

Στο πρώτο στάδιο του έργου, φτιάχτηκε το παλιό υδραγωγείο (κουριαλός), που ρίχνει το νερό μέσα στην βρύση, αρμολογήθηκε η βρύση, ανακαινίστηκε η σκεπή της βρύσης, ενώ γύρω από την βρύση κτίστηκε τουράτσι, το οποίο αποτελεί στήριξη,  αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες και για κάθισμα.

picture2bigΣτο δεύτερο στάδιο του έργου, απομακρύνθηκαν οι παλιές κορίτες και την θέση τους πήρε καινούρια πέτρινη υδρορροή (καλντεριμοτή) μέχρι τις Ιτιές. Μετά τις Ιτιές τοποθετήθηκαν  οι παλιές κορίτες, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται για το πότισμα των αιγοπροβάτων της περιοχής. Επίσης  γύρω από την βρύση κτίστηκε πέτρινη μάντρα, πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί παραδοσιακό ξύλινο (εμποντισμένο) κάγκελο. Έτσι ο χώρος αυτός,θα αποτελέσει πόλο έλξης, για πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες.   
Όσο για την χρηματοδότηση του έργου, τα έξοδα του πρώτου σταδίου ανέλαβε ο Σύλλογος των  Βλαχερναίων Τρίπολης (μετά από
picture6big επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού)  και ο ξενιτεμένος συμπατριώτης μας  Κώστας Αλεξ. Καβουρίνος.

Το δεύτερο στάδιο του έργου, συνχρηματοδότησε ο Σύλλογος των Βλαχερναίων Τρίπολης μετά από την οικονομική ενίσχυση που δέχθηκε από την Νομαρχία Αρκαδίας. Επίσης το έργο χρηματοδοτήθηκε και από τους κληρονόμους του αειμνήστου Χρήστου Παπαχρόνη (χρήματα που ανήκαν στον αείμνηστο από τον Οpicture7bigΓΑ) τους Βασίλειο Αθ. Δρακόπουλο και Αθανάσιο Βασ. Δρακόπουλο.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο της ανακαίνισης την βρύσης, ολοκληρώθηκε και πλέον μπορούν οι συμπατριώτες και φίλοι να απολαμβάνουν αυτό το έργο. Το κόστος της τρίτης φάσης ανέλαβε ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης, καθώς επίσης και οι Βασίλειος Αθ. Δρακόπουλος και Νικόλαος Δημ. Καβουρίνος.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005
Οδικοί καθρέπτες.

Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης αγοράσθηκαν οδικοί καθρέπτες, για την βοήθεια και εξυπηρέτηση των οχημάτων, που θα τοποθετηθούν σε επικίνδυνα σημεία στο χωριό.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Δενδροφύτευση πλησίον εκκλησίας Αγίου Δημητρίου

picture8big

 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007
 Ανακαίνιση παραδοσιακής  βρύσης στην Φτελιά.

 picture3big

Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συλλόγου των Βλαχερναίων Τρίπολης, ανακαινίσθηκε πλήρως η βρύση στην ΦΤΕΛΙΑ και τα πέτρινα παγκάκια δίπλα της, «περιμένουν» επισκέπτες.

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Κατασκευή Παραδοσιακής Πέτρινης Βρύσης

πλησίον του Μοναστηριού της Παναγίας Ελεούσας

Ο Σύλλογος των Βλαχερναίων Τρίπολης, όπως είχαμε ανακοινώσει, ολοκλήρωσε την κατασκευή της παραδοσιακής πέτρινης βρύσης, που υδρεύεται από το νερό που έρχεται από το Μισονέρι. Η παραδοσιακή βρύση κατασκευάσθηκε πλησίον του Μοναστηριού της Παναγίας Ελεούσας (στο χώρο “πάρκινγκ” των αυτοκινήτων). Ο Σύλλογος των Βλαχερναίων Τρίπολης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Φώτη Κολλίντζα και Φωτεινή Καρούντζου για τις δωρεές τους, τον Βαγγέλη Κολλίντζα και τον Μισίρ (τεχνίτη) για την κατασκευή της Βρύσης, τον Τζίμη (τεχνίτη) για την σύνδεση του νερού από την πηγή του Μισονερίου στην βρύση, τον Χρήστο Παρασκευόπουλο για τα ανταλλακτικά σύνδεσης του νερού, και τον επιχειρηματία (θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του) που διέθεσε τις πέτρες, για την κατασκευή της βρύσης. Η πρωτοβουλία αυτή, του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης, αξίζει πολλά εύγε, διότι έτσι αναδεικνύονται και διασώζονται ιστορικοί τόποι του χωριού μας. Πολλά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βοήθησαν.

P8093514

P8093767

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Δενδροφύτευση στη Βλαχέρνα

Ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας, φύτεψαν πάνω από 400 έλατα, στην πλαγιά του βουνού (αρχή δρόμου) προς το Μοναστήρι της Παναγίας. Η συμμετοχή ήταν μικρή, αλλά πολύ σημαντική. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην Δασάρχη Βυτίνας, για την παραχώρηση των δέντρων.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ4 ΜΑΡ 2014

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ1 ΜΑΡ 2014

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ2 ΜΑΡ 2014

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ3 ΜΑΡ 2014

ΜΑΙΟΣ 2015

Κατασκευή πέτρινης βρύσης πλησίον του κοιμητηρίου Βλαχέρνας

SYLLOGOS TRIP BRYSH 2015

 

Με πρωτοβουλία και αποκλειστική κάλυψη δαπάνης, του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης, κατασκευάστηκε παραδοσιακή πέτρινη βρύση, πλησίον του Κοιμητηρίου του χωριού μας. Είναι ένα ακόμη έργο που “λαμβάνει” το χωριό μας από Σύλλογο και πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα την υπεραξία που δίνετε στο χωριό μας, από τέτοιες ενέργειες. Πολλά εύγε στον Σύλλογο Βλαχερναίων Τρίπολης.