ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΥ (ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ)
Συνεργείο του δήμου Τρίπολης, κλάδεψε τα δέντρα επί της εθνικής οδού και εντός οικισμού της Βλαχέρνας.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ
Σε ένα ιδιαίτερα γιορτινό περιβάλλον, αρκετοί Βλαχερναίοι και όχι μόνο, παραβρέθηκαν στην πλατεία Ρούνη, για τη φωταγώγηση του δέντρου, όπου θα σημάνει και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους του χωριού μας. Ο πρόεδρος Δημήτρης Κολλίντζας καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα των φώτων του δέντρου.
Ο Βασίλης Μεγρέμης εκ μέρος του Τ.Σ. ευχαρίστησε τους χορηγούς – Βασίλη Παπαχρόνη, Παναγιώτη Παπαχρόνη (Πητ Παν), Αρκαδική Γεύση και τον φίλο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του – για τις προσφορές τους στην εκδήλωση.
Η γιορτινή μουσική, μαζί με τα γλυκά, αναψυκτικά, τσίπουρο, ξηρούς καρπούς και ο ζεστός τραχανάς έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.
Η Βλαχέρνα εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές
ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ.
Πέντε νέους κάδους απορριμμάτων, παρέλαβε η κοινότητα Βλαχέρνας από τον δήμο Τρίπολης (3 πράσινους και 2 μπλε ανακύκλωσης).
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αναμεταδότη στην θέση Καστανιά (Βλαχέρνας) και πλέον τα ιδιωτικά κανάλια τηλεόρασης πανελλήνιας εμβέλειας και ελεύθερης λήψης είναι σε λειτουργία, σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προβούν σε επανασυντονισμό (αυτόματο ή χειροκίνητο) των τηλεοπτικών τους δεκτών. Ο αναμεταδότης είχε σοβαρή βλάβη (από κεραυνό) και το κόστος αποκατάστασης ανέλαβαν και το διεκπεραίωσαν από κοινού ο πρόεδρος της Δ.Κ. Βλαχέρνας και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Δάρα.
Να σημειώσουμε ότι όσο τα κανάλια TV δεν ήταν σε λειτουργία, όποιοι (μόνιμοι κάτοικοι) είχαν προμηθευτεί τον εξοπλισμό μέσω του προγράμματος ΤΑΨΙ (λόγω “λευκής περιοχής”) μπορούσαν και έβλεπαν από εκεί. Σημειώνουμε ότι μέσω του προγράμματος ΤΑΨΙ, οι κάτοικοι δεν έχουν κάποια χρέωση διατήρησης και μπορούν να συντονίζουν και να έχουν πρόσβαση στα κανάλια TV από εκεί, όσο η περιοχή μας θα είναι “λευκή”!
* Οι “λευκές περιοχές” είναι οικισμοί (4.079 συνολικά) που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και μέσω του αντίστοιχου προγράμματος, οι κάτοικοί τους, είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μέσω επίγειας ή δορυφορικής ευρυεκπομπής. Η υποβολή αιτήσεων για τον τρέχοντα κύκλο του προγράμματος έχει λήξει από την 15-3-2024.
* Στην περιοχή μας, οι οικισμοί που ανήκουν στις “Λευκές Περιοχές” είναι: Βλαχέρνα, Δάρα, Κανδήλα, Καρδαρά, Κώμη, Μονή Κανδήλας, Παναγίτσα, Χωτούσσα, Αγριδάκιον, Βυτίνα, Ελάτη, Καμενίτσα, Καρβούνι, Λάστα, Μαγούλιανα, Παν (Καμπέας), Μονή Αγίων Θεοδώρων, Μονή Παναγίας Κερνίτσης, Νυμφασία, Πυργάκι.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΧΤΟ!
Πολλοί συμπατριώτες μας, όλο τον χρόνο επισκέπτονται τον Όχτο (βίγλα), για να βγάλουν φωτογραφίες από ψηλά το χωριό μέχρι τον κάμπο, την Χωτούσα, το Άγαλι, τον Σαϊτά!
Όταν ανεβαίνουν με τα πόδια χρειάζεται ένας χώρος να ξαποστάσουν. Μετά από αίτημα κάποιων ανθρώπων στο σημείο τοποθετήθηκε ξύλινο παγκάκι και όπως μας είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, θα τοποθετηθούν και άλλα. Ευελπιστούμε στο μέλλον να φτιαχτεί και ο δρόμος.
foto-reportaz: J.K.
ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΥΡΓΟΥ!
Πεταμένα μπάζα και μεγάλη ποσότητα γυαλιών, στην Εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου, μετά την διασταύρωση του 111 στην θέση Μυγδαλίτσες, έκαναν την εμφάνισή τους ξαφνικά! Χθες ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βλαχέρνας, ειδοποιήθηκε από περαστικό κάτοικο Νυμφασίας και αμέσως με την σειρά του ειδοποίησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Τρίπολης. Σήμερα άμεσα, συνεργείο του δήμου, μάζεψε τα γυαλιά και τα μπάζα, διότι εκτός της παράνομης ενέργειας αυτού/ων που το έκαναν, υπήρχε και κίνδυνος ατυχήματος ανθρώπων, αλλά και σοβαρός κίνδυνος πυρκαϊάς λόγω των πολλών γυαλιών!
Ως γνωστόν η απόθεση μπαζών και συναφών υλικών στους δρόμους και σε κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο. Βέβαια πάντα υπάρχουν και ασυνείδητοι, που διαλέγουν την εύκολη λύση και τον χώρο που τους βολεύει και όχι τους χώρους που νόμιμα υπάρχουν για την εναπόθεση! Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ξεπερνάει κάθε λογική, αφού τα γυαλιά δίπλα στο Μαίναλο μπορούν να προκαλέσουν και πυρκαϊά, με βαριές συνέπειες για τον τόπο μας!
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.
Καλούνται τα μέλη των ομάδων πυρασφάλειας των δημοτικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Λεβιδίου, αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5/2025 και ώρα 07:00 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Λεβιδίου.
Μέλη ομάδας πυρασφάλειας Δ.Κ. Βλαχέρνας.
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Την Τρίτη 25 Μαρτίου 2025 θα τελεστεί Θεία λειτουργία το πρωί (ώρα έναρξης 7:30πμ) και μετά το πέρας αυτής θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση (ώρα 9:00πμ) και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας.


















































