Back to top
Τρίτη, 4 Ιουλίου, 2023 στις 11:59μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.
Gold & Platinum βραβεία για το Δημ. Σχ. Βυτίνας στα Education Leaders Awards 2023!

Κορυφαία στιγμή για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας και επιστέγασμα για μια πολύ παραγωγική περίοδο αποτέλεσαν τα ετήσια βραβεία Education Leaders Awards 2023.

Σε μια λαμπρή Τελετή Απονομής, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για να επικροτήσουν την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events, με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες που ξεχώρισαν με τις δραστηριότητές τους και διακρίνονται για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αποτελούν ακαδημαϊκοί και στελέχη της εκπαίδευσης με Πρόεδρο την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός Παιδείας. Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με το «Gold βραβείο» στην ενότητα «Ρομποτική & AI», για την επιτυχημένη δραστηριοποίηση του Σχολικού Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τη γενικότερη συμβολή του στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη σχολική μονάδα. Η υποψηφιότητα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, εντυπωσίασε την Κριτική Επιτροπή και απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο της ενότητας «Εκπαίδευση-τηλεκπαίδευση», κατακτώντας, ταυτόχρονα, το κορυφαίο «Platinum Βραβείο»!

Αντίστοιχο βραβείο απέσπασαν το Πολυτεχνείο Κρήτης – TUC TIE Lab και ο Δήμος Αθηναίων στην κατηγορία Εξωστρέφεια & Συνεργασία και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign στην κατηγορία Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις.

Η επιτυχημένη πορεία του σχολείου στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησε το 2017 με την ανάπτυξη πρωτότυπων έργων και τη συμμετοχή των μαθητικών ομάδων στους περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής και τα φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας. Σημαντικές στιγμές αποτέλεσαν η διάκριση με την 1η θέση (2017) και 2η θέση (2018) στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, η 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas (2019), η απονομή του Βραβείου Επικοινωνίας της Επιστήμης στο Athens Science Festival (2018), η διάκριση στο διαγωνισμό Mission Space Lab του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (2019), η συμμετοχή στα τελικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών κ.α. Χαρακτηριστικά έργα του εργαστηρίου ρομποτικής αποτέλεσαν το i-parking, Arcadia Planitia, Robo-Bee, Smart Vytina.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός για την ανάπτυξη και λειτουργία του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ήταν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Καρούντζος Ιωάννης.

Πολλά συγχαρητήρια

στους μαθητές και στον δάσκαλο Ιωάννη Γ. Καρούντζο!!

Σχόλια
 1. ΕΛΕΝΗ Γ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ
  6 Ιουλίου, 2023

  Συγχαρητήρια στο λαμπρό δάσκαλο ,συμπατριώτη μου Γιάννη Καρούντζο!! Σαν δασκαλοπαίδι κι’ εγώ συγκινούμαι για την εξελικτική πορεία κάποιων φωτισμένων δασκάλων ,όπως ο Γιάννης , που αποτελούν εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας , που θα στοχεύει στην πρόοδό τους μέσα από την καλλιέργεια του χαρακτήρα και του πνεύματός τους.

 2. ΦΩΤΗΣ Π. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
  7 Ιουλίου, 2023

  Συγχαρητήρια φίλε Γιάννη – ΔΑΣΚΑΛΕ!!
  Σου εύχομαι να ανεβαίνεις τη σκάλα της επιτυχίας και πάντα να ανταμίβεσαι!

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια