Άνεμος: 16km/h S
Υγρασία: 72%
Πίεση: 1010.5mbar
UV index: 1
11°C
11°C
11°C
10°C
8°C / 5°C
9°C / 1°C
4°C / -2°C
5°C / -4°C
ΠΕΝΘΗ
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 95 ετών,
ο Μιχαήλ Γεωργ. Κουτσούγερας.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.
ΓΕΝΝΗΣΗ
Ο Ανδρέας Φωτ. Μάρκου (το γένος Δήμητρας Ανδρ. Τζιώλα) και η Δήμητρα Βασ. Πιτερού, απέκτησαν αγοράκι.
Να σας ζήσει!
ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ) – ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2026
«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι»
Στην μητρόπολη του χωριού μας τελέστηκε η θεία λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός από τον ιερέα π. Ιωάννη Κότσιφα. Οι επίτροποι μοίρασαν στο εκκλησίασμα τον Αγιασμό, για να τον μεταφέρουν στα σπίτια τους και να αγιάσουν με αυτόν τους ανθρώπους, τα σπίτια, τα ζώα και τα χωράφια.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
Ανάγνωση από τον π. Ιωάννη, της Εγκυκλίου των Αγίων Θεοφανίων του Σεβασμιότατου της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης Κότσιφας αγίασε το νερό της δεξαμενής του χωριού. Ο αγιασμός των υδάτων της δεξαμενής γίνονταν πριν πολλά έτη, επί εποχής αείμνηστου Παπα-Σταμάτη, ενώ τα τελευταία πενήντα έτη είχε ατονίσει αυτό το έθιμο. Καλό θα είναι να συνεχιστεί κάθε έτος και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, να αγιάζονται τα νερά της δεξαμενής!
ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΙΑΣΗΣ – ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2026
“Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…”
Της Πρωτάγιασης σήμερα, παραμονή των Θεοφανίων και ο π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος αγίασε τα σπίτια και τα καταστήματα της Βλαχέρνας.
2010 – 2026: 16 ετών το www.Βλαχέρνα.GR!!
Από τον Ιανουάριο του 2010 καθημερινά ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους συμπατριώτες και φίλους όπου γης! Φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους χωρίς να υπολογίζει την απόσταση που τους χωρίζει, προβάλλει την ιστορία και τα έθιμα του τόπου μας, συγκεντρώνει πλούσιο λαογραφικό, φωτογραφικό και ιστορικό υλικό του χωριού μας, “στεγάζει” τους πολιτιστικούς φορείς του χωριού μας, προβάλλει τους συμπατριώτες μας επαγγελματίες, αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας! Το Βλαχέρνα.GR αποτελεί πηγή πρωτογενών ειδήσεων και για πολλά αλλά αρκαδικά και πανελλήνια site! Πάντα έγκυρα και αξιόπιστα!
Η βοήθεια και η συνεργασία πολλών συμπατριωτών μας και φίλων μας είναι μεγάλη και τους ευχαριστούμε! Ιδιαίτερη αναφορά στους συμπατριώτες και φίλους του εξωτερικού, που όπως μας λένε, κάθε μέρα βλέπουν και διαβάζουν τα νέα από την γενέτειρα τους και νιώθουν ότι βρίσκονται σε αυτήν!
Χρόνια μας Πολλά!
























































































































