Back to top

Αρχείο Σεπτέμβριος, 2022

ΓΕΝΝΗΣΗ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 9:40πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο συνεργάτης του vlaxerna.gr Αθανάσιος Γεωργ. Καρούντζος και η σύζυγός του Μαρία Δ. Ρουμελιώτη απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 8:45μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, η Ελένη Κυριαζοπούλου  το γένος Βασιλείου Κατσούλη.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΠΕΝΘΗ

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 6:35μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | dimmeg

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 100 ετών, η Αγάπη Παν. Σπινθουράκη (πεθερά του Γεωργίου Δημ. Μεγρέμη).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΓΑΜΟΣ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 11:54πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Η Γεωργία Διον. Σαράντη  (το γένος Παναγιώτας Χρ. Πανούση) και ο Παρασκευάς Δέμος, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Βίον Ανθόσπαρτον.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ!

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 8:08πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Κορυφώνονται στην Αρκαδική πρωτεύουσα την Κυριακή, οι λαμπρές εορταστικές, επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την Άλωση της Τριπολιτσάς.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου της Τρίπολης, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί η Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός της Ημέρας απ’ τον καθηγητή Μελέτη Μελετόπουλο (Θέμα: Το πρώτο ελεύθερο ελληνικό έδαφος μετά το 1453”).

Ακολούθως, στο Μνημείο των Αρχιερέων και των Προκρίτων, αλλά και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Άρεως, θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση των στεφάνων. Στις 12 το μεσημέρι, επί της οδού Τάσου Σεχιώτη, θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση. Θα λάβουν μέρος σχολεία, φιλαρμονικές, σωματεία, σύλλογοι, αντιπροσωπείες ιστορικών πόλεων, χορευτικά σύνολα, πρόσκοποι, οδηγοί, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 5:59μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών,

ο Παναγιώτης Κων. Παπακωνσταντίνου.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) σε δήμους και κοινότητες.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 8:40πμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Το ΤΑΠ επιβλήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 1993, υπέρ των δήμων και κοινοτήτων. Το ΤΑΠ υπολογίζεται επί της αξίας της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των δήμων και κοινοτήτων, είτε βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εντός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων και στα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων. (ν.2130/1993 άρθρο 24 παρ. 1 α).

Από τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως υπόκεινται στο ΤΑΠ μόνο τα κτίσματα, είτε είναι νόμιμα είτε είναι αυθαίρετα, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή προστίθεται στην αξία του κτίσματος και η αξία ακάλυπτης έκτασης διπλάσιας εκείνης που καταλαμβάνει το κτίσμα (άρθρο 24 παρ. 1 ν.2130/93, Αποφ. Υπ. Εσωτ. 8752/2221994).

Ο συντελεστής του τέλους καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από μηδέν εικοσιπέντε τοις χιλίοις (0,25‰), μέχρι μηδέν τριάντα πέντε τοις χιλίοις (0.35‰) και είναι ενιαίος για όλη τη διοικητική τους περιφέρεια.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους και ισχύει και για τα επόμενα έτη μέχρι να τροποποιηθεί. (ν.2130/1993 άρθρο 24 παρ. 2).

Το τέλος αυτό βαρύνει τον κύριο του ακινήτου και σε περίπτωση επικαρπίας ή νομής τον επικαρπωτή ή νομέα αντίστοιχα  (κατά την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους).

Ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας ακινήτων οφείλει να υποβάλει δήλωση για τα ακίνητα εκείνα στα οποία έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης και εντός διμήνου από της μεταβολής (π.χ. προσθήκη-απόκτηση κτίσματος, μεταβίβαση-αφαίρεση κτίσματος κλπ.), (ν.2130/1993 άρθρο 24 παρ. 5).

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 6:17μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, στη Θεία Λειτουργία & το 40ήμερο Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη Αττικής, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 υπέρ αναπαύσεως ψυχής του αειμνήστου Παναγιώτη (Τάκη) Γ. Καραχάλιου.

Εκ της οικογενείας.

Τραγωδία στην Κανδήλα Αρκαδίας | Νεκρός 15χρονος Ποδηλάτης!

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 10:57πμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Νέα στοιχεία έρχονται σιγά σιγά στο φως για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κανδήλα Αρκαδίας με θύμα έναν 15χρονο. Σύμφωνα με τις νέες πληροφόριες, ο 15χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε, συγκρούστηκε, για άγνωστη ακόμα αιτία, στο 39,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας, με άλλο ποδήλατο, το οποίο οδηγούσε 13χρονος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποδήλατο που οδηγούσε ο 15χρονος και είχε κατεύθυνση από Νεμέα προς Λεβίδι, συγκρούστηκε με προπορευόμενο ποδήλατο, που οδηγούσε ο 13χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 15χρονος. Στη συνέχεια ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του. Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο ποδηλάτων διενεργεί το τμήμα Τροχαίας της Τρίπολης.

ΠΗΓΗ

Στα “Απάτητα Βουνά” και το Μαίναλο;;

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 7:53μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στη διαδικασία συλλογής στοιχείων σχετικά με τις υφιστάμενες άδειες ΑΠΕ σε μια ομάδα βουνών της χώρας, προκειμένου να εξεταστεί η ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο των “Απάτητων Βουνών” βρίσκεται το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους του υπουργείου. Η ύπαρξη, στις περιοχές αυτές, αδειοδοτημένων έργων, θα αποτελέσει παράγοντα για να μην ενταχθούν, δηλώνουν στο energypress οι ίδιοι κύκλοι και φέρνουν το παράδειγμα του Κόχυλα στη Σκύρο, όπου υπάρχει αδειοδοτημένη επένδυση αιολικών. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να μπεί στα “Απάτητα Βουνά” ένα μέρος κάποιου βουνού που μελετάται, εκεί όπου χρήζει ιδιαίτερης προστασίας η βιοποικιλότητα, και το υπόλοιπο βουνό να μην μπει.

Την πρόθεση του ΥΠΕΝ να εμπλουτίσει, με 6 ακόμα περιοχές, τον κατάλογο των «Απάτητων Βουνών» στα οποία, μεταξύ άλλων, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς, μιλώντας σε ημερίδα για τις ΑΠΕ που γίνεται στη Λάρισα. Συγκεκριμένα ο κ. Αμυράς είπε:

«Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση πρέπει να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα. Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη, θεσμοθέτησε τα «Απάτητα Βουνά», μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου κάποια βουνά έχουν ενταχθεί σε καθεστώς υψηλότερης προστασίας, όπως η απαγόρευση διάνοιξης δρόμου ή τεχνητής επιφάνειας. Τέτοια είναι ο Σμόλικας, η Τίμφη, ο Ταΰγετος, τα Λευκά Όρη, το όρος Χατζή στη Θεσσαλία, μία μεγάλη περιοχή στα Άγραφα και το Σάος στη Σαμοθράκη.

Σας ενημερώνω σήμερα ότι, επιπλέον θα μπουν και το Φαλακρό Όρος στη Δράμα, το όρος Κόχυλας στη Σκύρο, ο  Ερύμανθος στην Αχαΐα, το Μαίναλο στην Αρκαδία, ο Πάρνωνας σε Αρκαδία και Λακωνία και το όρος Δίκτη στο Λασίθι».

Υπενθυμίζεται ότι στη δημιουργία κατηγορίας “απάτητα βουνά” προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Ιανουάριο, προσδιορίζοντας τις περιοχές εκείνες όπου απαγορεύεται η διάνοιξη νέων δρόμων και η δημιουργία τεχνητών επεμβάσεων, που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον. Οι εν λόγω περιοχές υπάγονται σε καθεστώς υψηλής προστασίας.

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση ΑΠΕ στις εν λόγω περιοχές, αφενός μεν απαγορεύεται στο εξής να εκδοθούν άδειες, αφετέρου το ΥΠΕΝ υποδεικνύει ότι όσες άδειες έχουν εκδοθεί στις συγκεκριμένες περιοχές θα ανακληθούν.

Κατά τα λοιπά, όπως ανέφερε στην ημερίδα ο κ. Αμυράς «Η Ελλάδα έχει από τα πιο αυστηρά πλαίσια στην ανάπτυξη ΑΠΕ, ενδεικτικά από τις 100 αιτήσεις επιλέγονται οι 6. Έχουμε κάνει βήματα για την απλοποίηση της αδειοδότησης και όσον αφορά το πλαίσιο για τα  υπεράκτια αιολικά, με διαυγή τρόπο ώστε να γνωρίζουν ακριβώς και οι τοπικές κοινωνίες. Σχετικά με τις περιοχές natura, αυτές έχουν ζώνες και ανάλογα με τον διαχωρισμό γίνονται παρεμβάσεις. Η Ελλάδα έχει καλή βαθμολόγηση στη διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων, όμως χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα. Τις επόμενες μέρες θα βγουν σε διαβούλευση ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για περιοχές, ώστε να προστεθούν πλήρως στο καθεστώς natura, για κάθε ζώνη χωριστά».

πηγή:energypress.gr