Back to top
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2014 στις 4:22πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Κατά την έναρξη της προγραμματισμένης Λαϊκής Συνέλευσης του χωριού μας ο δήμαρχος Τρίπολης κος Παυλής τοποθετήθηκε και ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τους δημότες και τους κατοίκους του χωριού μας.

DSCF1259

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

  • Στόχος μας είναι να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.
  • Η προηγούμενη δημοτική αρχή έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην πόλη και όχι τόσο στα χωριά μας, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
  • Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και στόχος είναι να στηρίξουμε τα χωριά χωρίς βέβαια να ξεχάσουμε την πόλη.
  • Να στηρίξουμε την περιφέρεια, την επαρχεία γιατί μία ισχυρή επαρχεία με αναπτυξιακό πρόγραμμα θα ισχυροποιήσει την πόλη.
  • Να ξεχάσουμε τα προσωπικά ρουσφέτια και να γίνουν έργα που θα βοηθηθεί ο κόσμος.
  • Ο πρόεδρος δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του για τα προβλήματα του χωριού, θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να συμβάλουν και να λένε την άποψη τους μέσο των λαϊκών συνελεύσεων, έτσι ώστε να φτάνει στον δήμαρχο μία τοποθέτηση. Η γενική συνέλευση προβλέπεται με νόμο από τον Καλλικράτη ώστε να λέγονται και να αξιολογούνται όλα τα θέματα. Χωρίς πρακτικό συνέλευσης από οποιοδήποτε χωριό, δεν θα προχωράει κανένα έργο. Θα πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε.
  • Ο ρόλος του προέδρου είναι συντονιστικός. Πρέπει να λειτουργεί ως ενδιάμεσος κρίκος ώστε να μεταφέρει τις δικές σας ανάγκες προς τον δήμο, να παρακολουθεί την εξέλιξή τους και να υπογράφει για την υλοποίησή τους. Ο πρόεδρος θα είναι συνυπεύθυνος και θα έχει επιτελικό ρόλο.
  • Τα έργα θα γίνονται κατόπιν μελέτης. Η τακτική που γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο των πατεράδων μας να την ξεχάσουμε.
  • Είμαι πολύ απογοητευμένος με την προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί τα χρήματα που μπήκαν στον δήμο μας από τα κονδύλια του κράτους, αθροιστικά ήταν λιγότερα από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης και δεν μιλάμε για τις είδη προγραμματισμένες ώριμες μελέτες, που παρέλαβαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
  • Θα εξοικονομήσουμε χρήματα από την σωστή διαχείριση των εσόδων και εξόδων.
  • Τα κακός κείμενα στην οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, σε έλλειμμα ή πλεόνασμα, θα πρέπει να το αλλάξουμε και δεν θα υπάρχει δήμος δύο ταχυτήτων. Ο δήμος θα είναι ενιαίος. Ίδιες απαιτήσεις έχουν όλοι οι πολίτες, πρέπει να εξυπηρετούνται με τον ίδιο τρόπο.
  • Θα γίνει σάρωμα στο θέμα της διοικητικής αναδιοργάνωσης του δήμου, θα αξιολογηθούν όλοι, θα γίνει κατανομή όπως πρέπει και όλοι θα μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Η αξιολόγηση θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία πιστοποιημένη από το κράτος και θα κάνουμε την λειτουργία του ISO. Θα πρέπει ο καθένας να είναι καταρτισμένος στο αντικείμενο του ή να εκπαιδευτεί κατάλληλα, ώστε να είναι ευδιάθετος σε αυτό που θα κάνει. Η συμπεριφορά τους και η εξυπηρέτηση προς τους πολίτες, αλλά και προς τους αιρετούς θα πρέπει να είναι η πρέπουσα. Επίσης θα στελεχώσουμε τις υπηρεσίες μας στην περιφέρεια ώστε να απολαμβάνεται και εσείς αυτό που μπορούμε να σας δώσουμε.
  • Θέλουμε να γνωρίζουμε άμεσα την οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόβλημα προκύπτει στον δήμο και η λύση να προέρχεται από τις κεντρικές υπηρεσίες και όχι όπως παλιά που περιμέναμε να το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος.
  • Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να καταγράφουμε τα καθημερινά προβλήματα τα οποία θα κατηγοριοποιήσουμε σε τέσσερις κατηγορίες, φωτισμός, ύδρευση, καθαριότητα και συντήρηση δρόμων (δεν ισχύει για τους επαρχιακούς δρόμους, ανήκουν στην περιφέρεια). Το 80% – 90% αυτών των προβλημάτων αντιπροσωπεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η πληροφορία θα λαμβάνεται μέσω τηλεφωνικού συστήματος και στον αριθμό 15181(θα ενεργοποιηθεί συντόμα) με δωρεάν χρέωση για τον πολίτη και η καταγραφή θα γίνεται αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο. Το μήνυμα θα μεταφέρεται στην αρμόδια υπηρεσία με βάση λέξεις κλειδιά, που θα αναγνωρίζει το σύστημα π.χ. φωτισμός, νερό, κτλ. Θα γίνεται πλήρη καταγραφή των κλήσεων οι οποίες θα πρωτοκολλούνται και θα γίνονται οι σχετικές ενημερώσεις.
  • Σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πενταετίας στο χωριό και στην περιοχή σας. Στόχος είναι να καταγραφούν και να αξιολογηθούν τα προβλήματα, ώστε η λύση τους αν μπορεί, να είναι άμεσα δυνατή ή σε βάθος πενταετίας. Ότι σας αναλογεί από χρήματα θα τα πάρετε. Δεν θα μεταφερθούν αλλού. Είναι από τα δικά σας ανταποδοτικά, δεν σας τα χαρίζει κανείς.
  • Το κορυφαίο έργο για μένα, είναι η ύδρευση για το χωριό σας την οποία σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α.Τ. θα προσπαθήσω να δώσω λύση άμεσα, αφού κατατεθούν οι σχετικές μελέτες εντός εξαμήνου και να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του δικτύου εντός του 2015. Επίσης δεν ξεχνάμε τον φωτισμό, την οδοποιία, την καθαριότητα και τις αναπλάσεις.
  • Για το θέμα του νερού θα συμβληθούμε με ιδιώτη υδραυλικό ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τα χωριά του πρώην δήμου Λεβιδίου και θα μπορεί άμεσα να επισκευάσει την βλάβη. Δεν θα υπάρχει ένας ανάδοχος για επτά δημοτικά διαμερίσματα.
  • Πρέπει να φτιάξουμε δομές ώστε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή, αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αγωνιστούμε, να σχεδιάσουμε σωστά και να υπάρχει η διάθεση για δουλειά. Έχουμε και εμείς την ευθύνη, να τους στηρίξουμε και να τους κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή.
  • Θα δώσω έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και όχι με λόγια αλλά με έργα ξεκινώντας με την μεταφορά της Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής από την Τρίπολη στην Τεγέα, ενώ η Διεύθυνση της Ζωικής Παραγωγής θα μετακινηθεί στο Λεβίδι. Οι γεωπόνοι μαζί με τεχνικό προσωπικό θα μετακινηθούν στο νέο χώρο, όπου θα στηρίζουν όλους τους αγρότες του δήμου. Ο κάθε γεωπόνος θα έχει στην ευθύνη του έναν πρώην Καποδιστριακό δήμο, όπου θα μπορεί να συμβουλεύει και να κάνει εξειδικευμένα σεμινάρια σε νέους αγρότες, να γίνει αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής με προτάσεις για νέες καλλιέργειες και να τους στήριζει κάνοντας συμβολαιογραφική παραγωγή για την προώθηση των προϊόντων τους. Στο Λεβίδι η Διεύθυνση της Ζωικής Παραγωγής θα στελεχωθεί με κτηνίατρο. Επίσης ο δήμος θα κάνει εδαφολογικές αναλύσεις για το τι καλλιέργειες ευδοκιμούν στην κάθε περιοχή και θα γίνει φυσική απογραφή της πρωτογενούς παραγωγής.
  • Το γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου θα μεταφερθεί στις παρυφές του Μαινάλου στο παλιό πέτρινο σχολείο του Κάψια, όπως επίσης και το Σωματείο Ξενοδόχων.
  • Τελειώνοντας ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος Τρίπολης είναι ένας τους δεκατρείς δήμους της χώρας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τόνισε ότι όλοι μας θα πρέπει να ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που πληρούν τα κριτήρια, ώστε να λάβουν το σχετικό επίδομα.

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια