Back to top
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, 2022 στις 11:01μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Η ΕΜΑΚ θα επιχειρήσει να διασώσει τις αγελάδες και τα μοσχαράκια από τον γκρεμό, στην περιοχή της Κανδήλας!
Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε στην περιοχή Χάνι της Κανδήλας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις 4 παγιδευμένες αγελάδες με τα 4 μοσχαράκια σε βραχώδη περιοχή.
 

 

Σήμερα το μεσημέρι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκαν στο σημείο και μετά από αυτοψία αποφάσισαν πως πρέπει να κληθεί η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Κυριακή 9/01 το πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα εγκλωβισμένα ζώα από ασφαλή πέρασμα από τον κοκκινόβραχο Κανδήλας. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μορφολογίας του εδάφους, αλλά και λόγω του ότι οι συγκεκριμένες αγελάδες έχουν μάθει να ζουν ελεύθερες σε ημιάγρια κατάσταση και δεν θα είναι υπάκουες. Εάν δεν είναι εφικτή η λύση αυτή θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες να δεθούν ή ακόμη και να ναρκωθούν για να μεταφερθούν.

Τα ζώα που ανήκουν σε κτηνοτρόφους της κοινότητας Παλαιοπύργου Αρκαδίας. είναι ελεύθερα στα βουνά της περιοχής όπου και τρέφονται και φημίζονται για το νόστιμο κρέας τους.

πηγή: www.pna.gr

Σχόλια
  1. Ν.Δ.Κ.
    10 Ιανουαρίου, 2022

    Ολοκληρώθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ 9-1-2022, με επιτυχία η επιχείρηση της ΕΜΑΚ (από Ελευσίνα) στην Κανδήλα Αρκαδίας, για την διάσωση 4 αγελάδων και 4 μοσχαριών που είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη περιοχή. Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε λίγο μετά της 15:00 το μεσημέρι.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια