Back to top

Αρχείο για Ειδήσεις

Τέλος τα Υποθηκοφυλάκεια της χώρας. Θα κλείσει και το Υποθηκοφυλάκειο Λεβιδίου.

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος, 2017 στις 6:00μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Τέλος έρχεται σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας με τον οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου που θα αντικαταστήσει τις σημερινές υπηρεσίες. Ουσιαστικά θα μπει λουκέτο στα 394 υποθηκοφυλακεία (μεταξύ αυτών και του Ορχομενού (Λεβιδίου)) που λειτουργούν σήμερα και πλέον θα υπάρχει μια κεντρική υπηρεσία με 17 κτηματολογικά γραφεία και 69 υποκαταστήματα.
Οι πολίτες θα έχουν το 1/3 των σημείων εξυπηρέτησης σε σχέση με σήμερα, ενώ θα κοστίζουν πιο πολύ τα αντίγραφα και για πιστοποιητικά. Για την περιοχή μας, προβλέπεται Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και με υποκαταστήματα σε Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα και Ναύπλιο.
Το σχέδιο νόμου από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση έως 20 Δεκεμβρίου 2017 και αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις γιορτές. Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος δύο ετών.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος, 2017 στις 4:52μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με την απόφαση 894/2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρίπολης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης για το έτος 2018. Από την ανάγνωση του τεχνικού προγράμματος, βλέπουμε πως για την ΒΛΑΧΕΡΝΑ αναφέρονται δύο έργα: Έργα αποκατάστασης οδοστρώματος: 2.466,63 και έργα επέκτασης ηλεκτροφωτισμού 2.400,00. Η ΣΑΤΑ 2018 που αντιστοιχεί στην Βλαχέρνα είναι σύνολο 4.866,43.

Η ΣΑΤΑ 2018 που αντιστοιχεί ανά τοπική κοινότητα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ, έχει ως εξής:
 
Τ.Κ. ΛΕΒΙΔΙΟΥ: 13.408,86
Τ.Κ. ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ: 4.866,43
Τ.Κ. ΔΑΡΑ: 5.010,33
Τ.Κ. ΚΑΝΔΗΛΑΣ: 9.340,41
Τ.Κ. ΚΑΡΔΑΡΑ: 261,64
Τ.Κ. ΚΩΜΗΣ: 1.779,13
Τ.Κ. ΛΙΜΝΗΣ: 2.053,84
Τ.Κ. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ: 222,39
Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ: 2.145,42
Τ.Κ. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ: 562,52
Τ.Κ. ΧΩΤΟΥΣΗΣ: 824,15
ΣΥΝΟΛΟ: 40.475,12
 
Υπάρχουν και ποσά για τεχνικά έργα που αφορούν όλες τις δημοτικές ενότητες ή όλα τα χωριά των δημοτικών ενοτήτων.
 
Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση (107 σελίδες) για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Τρίπολης.

Φάρμακα για ανασφάλιστους θα μαζευτούν στην Τρίπολη.

Παρασκευή, 8 Δεκέμβριος, 2017 στις 3:03μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Οἱ Συνάξεις Νέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας, μέ εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, μαζί μέ τό Ἰατρεῖο Κοινωνικῆς Ἀλληλεγγύης πού συνεργάζεται μέ τήν Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν καί τόν Ἰατρικό Σύλλογο Ἀθηνῶν ἀποφάσισαν νά συλλέξουν φάρμακα πού θά προσφερθοῦν σέ ἀναξιοπαθοῦντες, ἀνασφάλιστους, ἀνήμπορους καί μή ἔχοντες τήν οἰκονομική δυνατότητα νά τά προμηθευτοῦν ἀδελφούς μας, πού τά ἔχουν ἀπολύτως ἀνάγκη γιά τήν ὑγεία τους.
Μᾶς ζητοῦν τά παιδιά μας νά προσφέρωμε φάρμακα πού θά προμηθευτοῦμε ἀπό τά φαρμακεῖα ἤ ἀπό ἐκεῖνα πού μᾶς ἔχουν μείνει στό σπίτι καί δέν τά χρησιμοποιοῦμε, γιατί δέν μᾶς εἶναι ἀναγκαῖα. Ἀρκεῖ βεβαίως τά φάρμακα αὐτά νά εἶναι σφραγισμένα καί νά μήν ἔχουν λήξει.

Ἡ συλλογή θά γίνη στή Πόλη μας ἀπό 19-21 Δεκεμβρίου 2017 στόν Ἱερό Ναό τοῦ Νεομάρτυρος Παύλου (ἐντός τοῦ Ναοῦ) καί κατά τίς ὧρες 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. καί 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ. Προσκαλοῦμε τήν ἀγάπη σας νά ἀνταποκριθῆ στήν ἁγνή φωνή τῶν παιδιῶν μας, πού μέσα στήν τόση ἀπανθρωπιά καί ἀνασφάλεια τῆς ἐποχῆς μας, ἀποτελεῖ ἀναμφισβήτητα ὄαση ἀνθρωπιᾶς καί ἀγάπης.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Πέμπτη, 7 Δεκέμβριος, 2017 στις 12:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

 Με αίτημα να σταλεί άμεσα καθηγητής οικονομίας, για το μάθημα των οικονομικών (μάθημα πανελλαδικών εξετάσεων), οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου Λεβιδίου μάζεψαν υπογραφές και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την απραξία των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας, που εδώ και τρεις μήνες δεν στέλνουν μόνιμο καθηγητή. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους μαθητές, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν παιδιά που θα δώσουν το μάθημα της οικονομίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν υπάρχει αρμόδιος καθηγητής να τους το διδάξει. Αυτό δημιουργεί μειονέκτημα στους τελειόφοιτους του λυκείου Λεβιδίου, σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα. Επίσης οι μαθητές δηλώνουν ότι δεν έχουν επιθετική στάση προς τους καθηγητές τους, αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΤ για τις ειδικές κατηγορίες τιμολογίων νερού

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017 στις 9:06πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg

Τις τελευταίες μέρες στη Βλαχέρνα, γίνεται καταμέτρηση στους υδρομετρητές, ώστε να προκύψει η κατανάλωση του κάθε σπιτιού, επιχείρησης, κλπ.

Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ) ενημερώνει με έγγραφό της, για τις εκπτώσεις που θα ισχύσουν σε συγκεκριμένους πολίτες και επαγγελματίες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά που προβλέπονται, ώστε να τύχουν της έκπτωσης.

Ενημέρωση προς τους πολίτες του δήμου Τρίπολης, για έργα που έχουν γίνει από το Μεθύδριο.

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 στις 10:29μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ενημέρωση προς τους πολίτες για έργα που έχουν γίνει από το Μεθύδριο και αφορούν στην υδροδότηση χωριών του Δήμου Τρίπολης, πραγματοποίησαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Μεθυδρίου Γιώργος Αδαμόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Στο video που ακολουθεί, ο Πρόεδρος του Μεθυδρίου και ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέρονται και στη Βλαχέρνα.

πηγή:www.drt915.gr

ΒΛΑΒΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 στις 9:16μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Τα κανάλια της τηλεόρασης (στην θέση Καστανιά) από το πρωί δεν εκπέμπουν, λόγω τεχνικής βλάβης. Ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ και η ΕΡΤ (τεχνικό τμήμα) για την αποκατάσταση της βλάβης. Το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε σήμερα, ενώ το συνεργείο της ΕΡΤ αναμένετε αύριο.

«Στου Ονείρου μου το Στέκι» στη Βλαχέρνα.

Κυριακή, 29 Οκτώβριος, 2017 στις 3:20μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή επιστρέφουμε «Στου Ονείρου μου το Στέκι», στη Βλαχέρνα!

Γεύσεις, μουσικές, μεσημέρια και βράδια δίπλα στο τζάκι και τη στόφα με την καλύτερη παρέα… εσάς!

Καλό χειμώνα να έχουμε.

Για κρατήσεις 6942.772 656

www.oneirousteki.gr

Την Κυριακή αλλάζει η ΩΡΑ…

Τετάρτη, 25 Οκτώβριος, 2017 στις 10:12μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος θα αλλάξει στις 29 Οκτωβρίου. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας, μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ TV ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Τρίτη, 24 Οκτώβριος, 2017 στις 8:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αύριο θα λειτουργήσουν τα κανάλια τηλεόρασης, που έχουν πάψει να εκπέμπουν λόγω βλάβης στο όρος Καστανιά Βλαχέρνας. Ο τεχνικός που έχει αναλάβει την διόρθωση της βλάβης, ενημέρωσε τον πρόεδρο της τ.κ. Βλαχέρνας, ότι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα εκπέμπουν τα κανάλια TV κανονικά.