Back to top

Αρχείο Σεπτέμβριος, 2023

Παρουσίαση προγράμματος των υποψηφίων της Δημοτικής Ενότητας Βλαχέρνας με την παράταξη «Τρίπολη Αύριο»

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 4:58μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Sakis_Ts

 

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και φίλες,

Κάναμε γνωστή τη σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» του Κώστα Τζιούμη.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά καθώς θεωρούμε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ανανέωση και τομές ώστε να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος, καλύτερος για όλους. Η σύνθεσή μας αποτελείται κατά κύρια βάση από νέα και φρέσκα άτομα, άτομα με όρεξη και μεράκι για τον τόπο. Άτομα που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και συλλόγους στο χωριό ανά τα χρόνια. Μέσα σε λίγες προτάσεις θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, τις βλέψεις μας για το αύριο του τόπου μας, της Βλαχέρνας μας.

Αρχικά, βασικό μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας για τον κάθε συγχωριανό μας. Η άμεση αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, η καθαριότητα του χωριού, η διατήρηση και επιδιόρθωση των δρόμων, οι ενημερώσεις για τις διακοπές ρεύματος και ο καθαρισμός χορταριών.

Αυτά όλα βέβαια θα αποτελούν υποχρέωσή μας και υποχρέωση της κάθε τοπικής αρχής. Τι παραπάνω έχουμε να προσφέρουμε στον τόπο πέρα από τις βασικές υποχρεώσεις μας;

Στόχος αυτής της ομάδας που διεκδικεί τη ψήφο σας, είναι η εξέλιξη του χωριού σε πόλο έλξης και σε χωριό με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες. Πως θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό; Με τις εξής τομές:

 

 

 • Αξιοποίηση του μοναστηριού της Ι.Μ Παναγίας Ελεούσας και διαμόρφωση του δρόμου προς αυτό, με σκοπό την ανάπτυξη του εκκλησιαστικού τουρισμού στη περιοχή. Το διαμάντι του χωριού που δεσπόζει στον βράχο μπορεί να αξιοποιηθεί όπως έχουν αξιοποιηθεί εκκλησίες και μοναστήρια στα γύρω χωριά και να γίνει σημείο αναφοράς.

 

 • Στενή συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Αναγνωρίζουμε το έργο των συλλόγων του χωριού καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια άριστη σχέση ώστε η τοπική κοινότητα να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των συλλόγων και να επανέλθουν οι πλούσιες πολιτιστικές δράσεις στο χωριό μας.

 

 

 • Ανάδειξη των ορειβατικών μονοπατιών που ξεκινούν από το χωριό μας και προσελκύουν λάτρεις της φύσης.

 

 • Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό, με σκοπό το χωριό να αποκτήσει έναν ακόμη λόγο επίσκεψής του.

 

 

 • Καθαρισμός χωμάτινου γηπέδου 11χ11 ώστε να είναι διαθέσιμο για εκδηλώσεις καθώς το χωριό υστερεί στην ύπαρξη ενός χώρου αρκετού εύρους για μεγάλες εκδηλώσεις.

 

 • Καθαρισμός Άνω Πλατείας με στόχο την ανάδειξή της και την μετατροπή της σε υπαίθριο στέκι και καθαρισμός της πλατείας στους Αγίους Αναργύρους

 

 

 • Η δημιουργία δημόσιας δανειστικής βιβλιοθήκης, ανοιχτή και διαθέσιμη προς τον κάθε ενδιαφερόμενο να δανειστεί βιβλία ή να κάνει ο ίδιος δωρεά δικά του βιβλία.

 

 • Ένωση Βλαχέρνας με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Μαινάλου, μέσω της τοποθεσίας Αρπακωτή, για λόγους πυροπροστασίας αλλά και τουριστικούς και διευκόλυνσης των κατοίκων.

 

 

 • Τσιμεντόστρωση στους Αγίους Αναργύρους.

 

 • Επιδιόρθωση και χτίσιμο της μάντρας στο κοιμητήριο, καθώς κινδυνεύει να γκρεμιστεί ολοσχερώς.

 

 

 • Αλλαγή των μεταλλικών μπαρων με πέτρινες που να ταιριάζουν στην αισθητική του χωριού.

 

 • Αγροτικό Ιατρείο στο χωριό που να αρμόζει στους συγχωριανούς. Με ράμπες για πρόσβαση ΑΜΕΑ και με πλήρη εξοπλισμό.

 

 • Ολοκλήρωση πεζοδρομίων

 

 

 • Τοποθέτηση δεξαμενής πυροπροστασίας.

 

 

 • Δημοτικό τουριστικό περίπτερο στην πλατεία Ρούνη.

 

 • Διαμόρφωση εισόδου και εξόδου, με πετρόχτιστα και φωτισμό.

 

 • Τοποθέτηση μπάρας ΑΜΕΑ στο σχολείο, καθώς είναι το εκλογικό κέντρο σε κάθε εκλογές και ο βασικός χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

 

 

 

 

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν το πρόγραμμα που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Στόχος μας δεν είναι το χωριό να παραμείνει «πέρασμα» αλλά να μετατραπεί σε «προορισμό», και έχουμε όλες τις δυνατότητες για να το πετύχουμε. Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει έχει σκοπό να είναι ομάδα και την επόμενη μέρα, να μην αφεθεί μόνο στον πρόεδρο που θα προκύψει από αυτήν, αλλά να τον πλαισιώσει και να τον στηρίξει. Για αυτόν το λόγο παρουσιάζουμε κοινή προγραμματική ανακοίνωση και όχι ξεχωριστά. Στόχος είναι να έρθουν και άλλοι μαζί, σε αυτή τη δοκιμασία προώθησης και ανανέωσης του χωριού μας. Να τρέξουμε μαζί με τους συλλόγους, μαζί με τους εθελοντές, μαζί με τους συγχωριανούς, για το αύριο αυτού του τόπου. Δεν είμαστε εδώ για να απαξιώσουμε το έργο των προηγούμενων τοπικών αρχών, είμαστε εδώ για το αύριο και με το αύριο θα ασχοληθούμε.

 

Ευχόμαστε καλή και προσωπική επιτυχία σε κάθε υποψήφιο από το χωριό, σε όποιον συνδυασμό και αν βρίσκεται. Την επόμενη των εκλογών θα είμαστε όλοι εδώ, ανεξαρτήτως συνδυασμών και χρωμάτων, για το καλό του χωριού. Σε αυτόν τον αγώνα, τους χρειαζόμαστε όλους.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 11:42μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης επισκέφτηκε τη Βλαχέρνα ενόψει του προεκλογικού αγώνα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 10:35μμ | Κατηγορία: Εκλογές | CLOLONIS

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, επισκέφτηκε τη Βλαχέρνα ενόψει του προεκλογικού αγώνα.

Επίσκεψη του Υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη στην Βλαχέρνα, σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου!

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 10:22πμ | Κατηγορία: Εκλογές | PitPan

Ο Υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Τρίπολη-Ενωμένοι Μπροστά” του Δήμου Τρίπολης, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ, θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 29/9 και ώρα 08:30 το βράδυ στην Βλαχέρνα και συγκεκριμένα στο κατάστημα εστίασης “ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ”.

Το πρόγραμμα

των σημερινών επισκέψεων του Γιάννη Σμυρνιώτη έχει ως εξής:

19:30 ΛΕΒΙΔΙ

20:30 ΒΛΑΧΕΡΝΑ

21:30 ΔΑΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Δήμος) ΑΘ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ (Οδοντίατρος): Στόχος μου είναι η ανάπτυξη του χωριού και η αποφυγή της ερημοποίησής του!

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 7:12μμ | Κατηγορία: Εκλογές | DHMOS

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Στόχος μου είναι η ανάπτυξη του χωριού και η αποφυγή της ερημοποίησής του. Η προσπάθειά μου θα επικεντρωθεί στους παρακάτω τομείς:

1.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ–ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:

Προσφορά βοήθειας για οδική πρόσβαση και ηλεκτροδότηση αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Προσπάθεια ασφαλτόστρωσης βασικών αγροτικών οδών στο χώρο του αναδασμού για τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων. Προσπάθεια παραγωγής προϊόντων προστασίας ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και βιολογικών προϊόντων. Επιστημονική και τεχνική βοήθεια κάθε είδους. Στόχος η οικονομική  ευμάρεια αγροτών και κτηνοτρόφων.

2.ΧΩΡΙΟ: Αισθητική αναβάθμιση όλου του οικισμού. Αναβάθμιση του χώρου της Δεξαμενής με επίκεντρο την παλιά πέτρινη Δεξαμενή με το νερό της «Μάνας» για την αναψυχή μας. Αναβάθμιση του χώρου άθλησης ποδοσφαίρου 5Χ5, των γύρω χώρων και προσπάθεια εξοπλισμού με απινιδωτή. Πληροφοριακές πινακίδες για τα αξιοθέατα του χωριού. Ολοκλήρωση ημιτελών έργων. Ασφαλτόστρωση εθνικής οδού που διασχίζει το χωριό και ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών οδών. Βελτίωση χωμάτινων δρόμων. Λύση προβλημάτων υδροδότησης και πλήρους εκτέλεσης των έργων. Κατασκευή και συντήρηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας: Ρέμα Αράπισσας, Άγιος Δημήτριος, Μεσαία Βρύση και όπου αλλού χρειάζεται. Προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης περιφερειακά του χωριού και διάνοιξη οδών πρόσβασης σε πυροσβεστικά για λόγους πυρασφάλειας.

3.ΜΑΙΝΑΛΟ: Δημιουργία στενότερων δεσμών με το όρος Μαίναλο μέσω της γνωστοποίησης των ήδη χαραγμένων αναγνωρισμένων μονοπατιών. Χάραξη νέων, με βάση τις παλαιότερες ημιονικές οδούς που φαίνονται στους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Άμεση σύνδεση της Βλαχέρνας με το Μαίναλο. Ανάδειξη θέσεων του βουνού που είναι συνδεδεμένες με την ιστορία και την παράδοση του χωριού. Ανάπτυξη έτσι του περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού.

4.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ–ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Βυζαντινού Κάστρου του Μπεζενίκου και της όλης ιστορίας του χωριού διαχρονικά.

Τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού με την ανάδειξη του  Μοναστηριού της Παναγίας Βλαχέρνας που είναι του 16ου-17ου αιώνα. Υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης του Βυζαντινού Μοναστηριού Παναγίας Ελεούσας που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. την 29/05/2018.

Αξιοποίηση του χωριού ως παραδοσιακού οικισμού. Προβολή και ρύθμιση της περιοχής στο πρόγραμμα «Natura2000». Ένταξη της Βλαχέρνας στους οδικούς και τουριστικούς χάρτες . Φροντίδα και ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορες εποχές του χρόνου.

Πιστεύω πως με την βοήθεια των Βλαχερναίων όλης της γης και των φίλων της Βλαχέρνας θα πετύχουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης του χωριού μας.

Ο πόλεμος θα είναι εναντίον της ερημοποίησης του χωριού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΘ.  ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ,  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Βλαχέρνας

Με τον συνδυασμό

«ΤΡΙΠΟΛΗ—ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Επίσκεψη του Δημάρχου Κώστα Τζιούμη στην Βλαχέρνα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 3:43μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Sakis_Ts

O Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, θα επισκεφτεί την Βλαχέρνα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Δήμαρχος θα βρίσκεται στις 19:30 στο Πνευματικό κέντρο του χωριού, για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, Πνευματικό Κέντρο Βλαχέρνας, 19:30. 

ΓΕΝΝΗΣΗ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 1:22μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Βασίλειος Δημ. Κουτσούγερας (εγγονός γερο-Σουσή, Αμερική) και η σύζυγός του Dagmara Plichta, απέκτησαν αγοράκι. Το όνομά του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Να σας ζήσει!

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ (Αυτοδιοικητικές εκλογές 8/10/2023)

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 9:40μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

ΛΕΒΙΔΙ

5

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΝΔΗΛΑ

5

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ

2

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΑΡΑ

2

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ

1

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΩΜΗ

1

ΚΟΙΝ.ΓΡΑΦΕΙΟ

ΛΙΜΝΗ

1

ΚΟΙΝ.ΓΡΑΦΕΙΟ

ΧΩΤΟΥΣΑ

1

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ

1

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

1

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΡΔΑΡΑ

1

ΚΑΡΔΑΡΑ

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΧΩΡΟΣ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 258)

Α-ΜΑ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΛΑΧΕΡΝΑ (Α/Α: 259)

ΜΕ-Ω

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΕΛΑΤΗΣ

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 12:53μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Το δασαρχείο Βυτίνας ενημερώνει τους κατοίκους της ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ που θέλουν να προμηθευτούν καυσόξυλα ελάτης, για κάλυψη ατομικών αναγκών, να υποβάλουν αίτηση έως την Πέμπτη 28-09-2023. Η ποσότητα είναι ορισμένη από την Υπηρεσία, οι αιτήσεις έχουν όριο και τα ξύλα θα διατεθούν ατελώς.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

ΒΑΠΤΙΣΗ

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 9:18πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Βιβή Βερβενιώτη-Ξουράφη και ο Γιώργος Χρ. Βλαχοκυριάκος, βάπτισαν την κορούλα τους. Το όνομά της Κυριακή.

Νονά η Μαρία Τρυφ. Δρακοπούλου.

Να σας ζήσει! Πάντα άξια η νονά!