Back to top
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 4:58μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Sakis_Ts
Παρουσίαση προγράμματος των υποψηφίων της Δημοτικής Ενότητας Βλαχέρνας με την παράταξη «Τρίπολη Αύριο»

 

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και φίλες,

Κάναμε γνωστή τη σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» του Κώστα Τζιούμη.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά καθώς θεωρούμε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ανανέωση και τομές ώστε να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος, καλύτερος για όλους. Η σύνθεσή μας αποτελείται κατά κύρια βάση από νέα και φρέσκα άτομα, άτομα με όρεξη και μεράκι για τον τόπο. Άτομα που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και συλλόγους στο χωριό ανά τα χρόνια. Μέσα σε λίγες προτάσεις θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, τις βλέψεις μας για το αύριο του τόπου μας, της Βλαχέρνας μας.

Αρχικά, βασικό μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας για τον κάθε συγχωριανό μας. Η άμεση αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, η καθαριότητα του χωριού, η διατήρηση και επιδιόρθωση των δρόμων, οι ενημερώσεις για τις διακοπές ρεύματος και ο καθαρισμός χορταριών.

Αυτά όλα βέβαια θα αποτελούν υποχρέωσή μας και υποχρέωση της κάθε τοπικής αρχής. Τι παραπάνω έχουμε να προσφέρουμε στον τόπο πέρα από τις βασικές υποχρεώσεις μας;

Στόχος αυτής της ομάδας που διεκδικεί τη ψήφο σας, είναι η εξέλιξη του χωριού σε πόλο έλξης και σε χωριό με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες. Πως θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό; Με τις εξής τομές:

 

 

 • Αξιοποίηση του μοναστηριού της Ι.Μ Παναγίας Ελεούσας και διαμόρφωση του δρόμου προς αυτό, με σκοπό την ανάπτυξη του εκκλησιαστικού τουρισμού στη περιοχή. Το διαμάντι του χωριού που δεσπόζει στον βράχο μπορεί να αξιοποιηθεί όπως έχουν αξιοποιηθεί εκκλησίες και μοναστήρια στα γύρω χωριά και να γίνει σημείο αναφοράς.

 

 • Στενή συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Αναγνωρίζουμε το έργο των συλλόγων του χωριού καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια άριστη σχέση ώστε η τοπική κοινότητα να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των συλλόγων και να επανέλθουν οι πλούσιες πολιτιστικές δράσεις στο χωριό μας.

 

 

 • Ανάδειξη των ορειβατικών μονοπατιών που ξεκινούν από το χωριό μας και προσελκύουν λάτρεις της φύσης.

 

 • Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό, με σκοπό το χωριό να αποκτήσει έναν ακόμη λόγο επίσκεψής του.

 

 

 • Καθαρισμός χωμάτινου γηπέδου 11χ11 ώστε να είναι διαθέσιμο για εκδηλώσεις καθώς το χωριό υστερεί στην ύπαρξη ενός χώρου αρκετού εύρους για μεγάλες εκδηλώσεις.

 

 • Καθαρισμός Άνω Πλατείας με στόχο την ανάδειξή της και την μετατροπή της σε υπαίθριο στέκι και καθαρισμός της πλατείας στους Αγίους Αναργύρους

 

 

 • Η δημιουργία δημόσιας δανειστικής βιβλιοθήκης, ανοιχτή και διαθέσιμη προς τον κάθε ενδιαφερόμενο να δανειστεί βιβλία ή να κάνει ο ίδιος δωρεά δικά του βιβλία.

 

 • Ένωση Βλαχέρνας με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Μαινάλου, μέσω της τοποθεσίας Αρπακωτή, για λόγους πυροπροστασίας αλλά και τουριστικούς και διευκόλυνσης των κατοίκων.

 

 

 • Τσιμεντόστρωση στους Αγίους Αναργύρους.

 

 • Επιδιόρθωση και χτίσιμο της μάντρας στο κοιμητήριο, καθώς κινδυνεύει να γκρεμιστεί ολοσχερώς.

 

 

 • Αλλαγή των μεταλλικών μπαρων με πέτρινες που να ταιριάζουν στην αισθητική του χωριού.

 

 • Αγροτικό Ιατρείο στο χωριό που να αρμόζει στους συγχωριανούς. Με ράμπες για πρόσβαση ΑΜΕΑ και με πλήρη εξοπλισμό.

 

 • Ολοκλήρωση πεζοδρομίων

 

 

 • Τοποθέτηση δεξαμενής πυροπροστασίας.

 

 

 • Δημοτικό τουριστικό περίπτερο στην πλατεία Ρούνη.

 

 • Διαμόρφωση εισόδου και εξόδου, με πετρόχτιστα και φωτισμό.

 

 • Τοποθέτηση μπάρας ΑΜΕΑ στο σχολείο, καθώς είναι το εκλογικό κέντρο σε κάθε εκλογές και ο βασικός χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

 

 

 

 

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν το πρόγραμμα που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Στόχος μας δεν είναι το χωριό να παραμείνει «πέρασμα» αλλά να μετατραπεί σε «προορισμό», και έχουμε όλες τις δυνατότητες για να το πετύχουμε. Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει έχει σκοπό να είναι ομάδα και την επόμενη μέρα, να μην αφεθεί μόνο στον πρόεδρο που θα προκύψει από αυτήν, αλλά να τον πλαισιώσει και να τον στηρίξει. Για αυτόν το λόγο παρουσιάζουμε κοινή προγραμματική ανακοίνωση και όχι ξεχωριστά. Στόχος είναι να έρθουν και άλλοι μαζί, σε αυτή τη δοκιμασία προώθησης και ανανέωσης του χωριού μας. Να τρέξουμε μαζί με τους συλλόγους, μαζί με τους εθελοντές, μαζί με τους συγχωριανούς, για το αύριο αυτού του τόπου. Δεν είμαστε εδώ για να απαξιώσουμε το έργο των προηγούμενων τοπικών αρχών, είμαστε εδώ για το αύριο και με το αύριο θα ασχοληθούμε.

 

Ευχόμαστε καλή και προσωπική επιτυχία σε κάθε υποψήφιο από το χωριό, σε όποιον συνδυασμό και αν βρίσκεται. Την επόμενη των εκλογών θα είμαστε όλοι εδώ, ανεξαρτήτως συνδυασμών και χρωμάτων, για το καλό του χωριού. Σε αυτόν τον αγώνα, τους χρειαζόμαστε όλους.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια