Back to top
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 7:12μμ | Κατηγορία: Εκλογές | DHMOS
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Δήμος) ΑΘ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ (Οδοντίατρος): Στόχος μου είναι η ανάπτυξη του χωριού και η αποφυγή της ερημοποίησής του!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Στόχος μου είναι η ανάπτυξη του χωριού και η αποφυγή της ερημοποίησής του. Η προσπάθειά μου θα επικεντρωθεί στους παρακάτω τομείς:

1.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ–ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:

Προσφορά βοήθειας για οδική πρόσβαση και ηλεκτροδότηση αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Προσπάθεια ασφαλτόστρωσης βασικών αγροτικών οδών στο χώρο του αναδασμού για τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων. Προσπάθεια παραγωγής προϊόντων προστασίας ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και βιολογικών προϊόντων. Επιστημονική και τεχνική βοήθεια κάθε είδους. Στόχος η οικονομική  ευμάρεια αγροτών και κτηνοτρόφων.

2.ΧΩΡΙΟ: Αισθητική αναβάθμιση όλου του οικισμού. Αναβάθμιση του χώρου της Δεξαμενής με επίκεντρο την παλιά πέτρινη Δεξαμενή με το νερό της «Μάνας» για την αναψυχή μας. Αναβάθμιση του χώρου άθλησης ποδοσφαίρου 5Χ5, των γύρω χώρων και προσπάθεια εξοπλισμού με απινιδωτή. Πληροφοριακές πινακίδες για τα αξιοθέατα του χωριού. Ολοκλήρωση ημιτελών έργων. Ασφαλτόστρωση εθνικής οδού που διασχίζει το χωριό και ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών οδών. Βελτίωση χωμάτινων δρόμων. Λύση προβλημάτων υδροδότησης και πλήρους εκτέλεσης των έργων. Κατασκευή και συντήρηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας: Ρέμα Αράπισσας, Άγιος Δημήτριος, Μεσαία Βρύση και όπου αλλού χρειάζεται. Προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης περιφερειακά του χωριού και διάνοιξη οδών πρόσβασης σε πυροσβεστικά για λόγους πυρασφάλειας.

3.ΜΑΙΝΑΛΟ: Δημιουργία στενότερων δεσμών με το όρος Μαίναλο μέσω της γνωστοποίησης των ήδη χαραγμένων αναγνωρισμένων μονοπατιών. Χάραξη νέων, με βάση τις παλαιότερες ημιονικές οδούς που φαίνονται στους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Άμεση σύνδεση της Βλαχέρνας με το Μαίναλο. Ανάδειξη θέσεων του βουνού που είναι συνδεδεμένες με την ιστορία και την παράδοση του χωριού. Ανάπτυξη έτσι του περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού.

4.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ–ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Βυζαντινού Κάστρου του Μπεζενίκου και της όλης ιστορίας του χωριού διαχρονικά.

Τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού με την ανάδειξη του  Μοναστηριού της Παναγίας Βλαχέρνας που είναι του 16ου-17ου αιώνα. Υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης του Βυζαντινού Μοναστηριού Παναγίας Ελεούσας που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. την 29/05/2018.

Αξιοποίηση του χωριού ως παραδοσιακού οικισμού. Προβολή και ρύθμιση της περιοχής στο πρόγραμμα «Natura2000». Ένταξη της Βλαχέρνας στους οδικούς και τουριστικούς χάρτες . Φροντίδα και ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορες εποχές του χρόνου.

Πιστεύω πως με την βοήθεια των Βλαχερναίων όλης της γης και των φίλων της Βλαχέρνας θα πετύχουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης του χωριού μας.

Ο πόλεμος θα είναι εναντίον της ερημοποίησης του χωριού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΘ.  ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ,  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Υποψήφιος σύμβουλος δημοτικής Κοινότητας Βλαχέρνας

Με τον συνδυασμό

«ΤΡΙΠΟΛΗ—ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Σχόλια
 1. ΓΙΩΡΓΟΔ
  29 Σεπτεμβρίου, 2023

  Πληροφοριακές πινακίδες για τα αξιοθέατα του χωριού.
  Σχετικά με αυτό θα πρότεινα καλύτερα να γίνει διαφήμιση πχ.
  Σε τουριστικά γραφεία,τηλεόραση.

 2. Παναγιώτης Λολωνης
  29 Σεπτεμβρίου, 2023

  Δεν μπορώ να πω, υπάρχει σειρά προτάσεων. Καλό θα ήταν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι να έστελναν τις δικές τους προτάσεις, όπως καλό θα ήταν να υπήρχαν στοιχεία για το κόστος υλοποίησης όλων αυτών

 3. ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
  29 Σεπτεμβρίου, 2023

  Καλή σου επιτυχία, φίλε μου !
  Είμαι σίγουρη βέβαια, πως με την εκλογή σου η επιτυχία θα αφορά το χωριό και όχι εσένα !
  Ελπίζω να το γνωρίζουν αυτό οι Βλαχερναίοι.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια