Back to top

Αρχείο Φεβρουάριος, 2024

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ!

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024 στις 10:03μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | argy

Άγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν σε κατάστημα εστίασης στο Λεβίδι και άρπαξαν χρήματα και είδη τροφίμων. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου άγνωστοι δράστες παραβίασαν ταβέρνα – ψησταριά στην πλατεία Λεβιδίου και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και είδη τροφίμων. Άδειασαν τα ψυγεία και τους καταψύκτες από νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα και προκάλεσαν ζημιά στην ταμειακή μηχανή. Να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες, αφού αφαίρεσαν τα καλώδια από τις κάμερες και τις έσπασαν. Οι δράστες αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους, έφυγαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν και Πρακτορείο ΟΠΑΠ στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ έκλεψαν και δελτία «Ξυστό». Την υπόθεση ερευνά Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

ΟΙ “ΑΔΕΛΦΟΙ” ΚΑΝΤΑΝΙΩΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024 στις 3:11μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Σύλλογος Καντανιωτών Αττικής επισκέφθηκε την περιοχή μας και έκοψε την βασιλόπιτα του, για το νέο έτος, στο κέντρο SUNSET στο Καρδαρά. Η εκδρομή των Καντανιωτών περιείχε βόλτα στην Μαντινεία, στα Σπήλαια Κάψια και στην αδελφοποιημένη Βλαχέρνα. Στην εκδήλωση τους συμμετείχε ενεργά 8μελής αντιπροσωπεία από την Βλαχέρνα. Ως γνωστόν η μαρτυρική Κάντανος Χανίων και η μαρτυρική Βλαχέρνα έχουν αδελφοποιηθεί από το έτος 2005 και οι δεσμοί των κατοίκων των δύο χωριών καλά κρατούν!

Καλή Χρονιά στους αδελφούς ΚΑΝΤΑΝΙΩΤΕΣ!

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024 στις 10:22μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

“Έφυγε” από τη ζωή πλήρης ημερών

ο κηροπλάστης και ποτοποιός Γεώργιος Μπίρης.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 3:30μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη Αρκαδίας.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024 στις 11:50πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Χρήστος Τρ. Σάμπρας (το γένος Κων/νας Φωτ. Τσαρουχά) και η Σόνια Λέρος  απέκτησαν αγοράκι (το έκτο τέκνο τους), (ΑΜΕΡΙΚΗ).

Να σας ζήσει!

Μνημόσυνο για τους απαγχονισθέντες της οδού “Ταξιαρχών” στη Τρίπολη.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2024 στις 9:46μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Η καθιερωμένη επέτειος στη μνήμη των απαγχονισθέντων πατριωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τιμήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στην Τρίπολη. Ογδόντα (80) χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1944, όταν δέκα Έλληνες πατριώτες απαγχονίστηκαν από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στην οδό «Ταξιαρχών» στην Τρίπολη.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ!

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024 στις 9:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Χθες βράδυ, όχημα του δήμου με την αρπάγη, φόρτωσε το παλαιό ταρτάν του γηπέδου 5×5 και ότι άλλο υπήρχε. Είχαν μείνει στο μεγάλο γήπεδο  από την ανακατασκευή του γειτονικού γηπέδου 5×5! Ο εργολάβος τα είχε αφήσει εκεί και ήδη με τις άσχημες καιρικές συνθήκες (αέρας, κλπ) είχαν σκορπίσει!  Σύντομα θα φύγουν και τα μπάζα και θα καθαριστεί όλο το γήπεδο. Κάλιο αργά παρά ποτέ!!

Δημιουργία Οικογενειακού πάρκου στην μαρτυρική Βλαχέρνα

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024 στις 7:20μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας του πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στην Βλαχέρνα. Το έργο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία της  Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των ελληνογερμανικών σχέσεων, αρχής γενομένης από την ελληνική ανεξαρτησία, με ειδική έμφαση στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το χωριό της Βλαχέρνας αποτελεί μαρτυρικό χωριό καθώς ήταν τόπος ολοκαυτώματος από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής το 1944 και για το λόγο αυτό αντιμετώπισε δυσμενείς διαχρονικές επιπτώσεις. Το σχέδιο για την υλοποίηση «Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στην Βλαχέρνα» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ αφορά στη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης για τους κατοίκους και επισκέπτες της Κοινότητας Βλαχέρνας. Στόχος του έργου είναι να ζωογονήσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων, να βελτιώσει την ποιότητα διαβίωσης τους και να δημιουργήσει ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και νέων κατοίκων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, μίλησε για το έργο αναφέροντας ότι για το έργο φέτος η Ομοσπονδία της Γερμανίας ενέκρινε το ποσό των 85.000 ευρώ και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στον εξωτερικό χώρο. Με αυτά τα χρήματα που εγκρίθηκαν κρίναμε, με την Τεχνική Υπηρεσία, ότι για να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο και όχι ημιτελές, ότι θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι εξωτερικές εργασίες, αφού το έργο που πρέπει να γίνει στο κτίριο χρειάζεται περισσότερα χρήματα» Όταν έρθουν και τα άλλα χρήματα θα γίνουν και οι παρεμβάσεις στο κτίριο και στον εσωτερικό χώρο. Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός χώρου αθλοπαιδιών, φύτευση πρασίνου και τοποθέτηση καθισμάτων. Το δεύτερο υποέργο, που έχει να κάνει με το παλιό σχολείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία λαογραφικού μουσείου και χώρου εκδηλώσεων.

Πηγή: www.arcadiaportal.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024 στις 11:01μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο της αγαπημένης μας

συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής & θείας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΙΧ. ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ

Το Γένος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ

προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, για την ανάπαυση της ψυχής της, στη Θεία Λειτουργία & το Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας Μαντινείας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 & ώρα 9:30 π.μ.

 Ο ΣΥΖΥΓΟΣ

Μιχαήλ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φωτεινή & Πίτερ Σώζου

Γεωργία Κουτσούγερα

Βασιλική Κουτσούγερα

Μαρία Κουτσούγερα

ΟΙ ΕΓΓΟΝΕΣ

Φοίβη & Ναταλία Π. Σώζου

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ  ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

www.megremisfunerals.com

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024 στις 8:56μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης στον εξωτερικό χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της Βλαχέρνας, βάση του προγράμματος δημιουργίας οικογενειακού πάρκου, που χρηματοδοτεί η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Θα αναρωτιόταν βέβαια κάποιος: “γνωρίζουν οι Βλαχερναίοι τι προβλέπεται να γίνει στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού μας και γιατί άρχισαν τα έργα απέξω και όχι από μέσα στο σχολείο” ??

ΠΕΝΘΗ

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2024 στις 8:13μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών, η Αναστασία Δημ. Πανουσοπούλου (γερο-Χούτα)

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 3:30μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα (Κοιμητήριο Βλαχέρνας). Η σορός της εκλιπούσης θα βρίσκεται στον ίδιο Ναό από ώρα 3:00μμ. Να σημειώσουμε ότι η θεια-Τασιά έφυγε την ημέρα των γενεθλίων της!

Αιωνία της η μνήμη!