Back to top
Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018 στις 12:55μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | J.Arkas
“Exploring Vlacherna”. Μια ψυγαγωγική δραστηριότητα για το φετινό καλοκαίρι

Μια ενδιαφέρουσα ψυχαγωγική δραστηριότητα κυκλοφόρησε σήμερα για όσους βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στη Βλαχέρνα και έχουν διάθεση για περιήγηση και βόλτες στους δρόμους του χωριού.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης και ξενάγησης σε σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα της περιοχής της Βλαχέρνας, που δημιουργήθηκε για ψυχαγωγία. Είναι παράλληλα μια εκπαιδευτική δραστηριότητα σε χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, μέσα από τους οποίους αντλούνται γνώσεις και πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος.

 

Η εφαρμογή χρησιμοποιώντας πληροφορίες gps καθοδηγεί τους χρήστες σε χώρους που βρίσκονται στην περιοχή της Βλαχέρνας και τους αναθέτει διάφορες δοκιμασίες (ερωτήσεις quiz, λήψεις φωτογραφιών, αναζήτηση πληροφοριών). Κάθε επιτυχημένη ολοκλήρωση δραστηριότητας ή σωστής απάντησης ανταμείβει τους χρήστες με βαθμούς. Κάθε λανθασμένη απάντηση αφαιρεί βαθμούς από το σύνολο της ομάδας.

Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι διάρκειας περίπου 2-3 ωρών που εκτυλίσσεται μέσα στα όρια του χωριού (συνολική απόσταση για περπάτημα περίπου 2,5χλμ). Η δραστηριότητα  απευθύνεται σε νέους, νέες και ενήλικους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού, ενώ θα παραμείνει ενεργή όλο το καλοκαίρι. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο και για παιδιά ηλικίας >10 με την απαραίτητη συνοδεία ενηλίκων.

 

Οργανώστε την ομάδα σας, κατεβάστε την εφαρμογή ActionBound για Android ή IOS συσκευές και ύστερα σκανάρετε τον γραμμωτό κώδικα που βρίσκεται παρακάτω για να ξεκινήσετε τη δραστηριότητα ή πατήστε από το κινητό σας τον σύνδεσμο “Exploring Vlacherna link”

Σκανάρετε αυτόν τον κώδικα με την εφαρμογή ActionBound για να ξεκινήσετε την αποστολή “Exploring Vlacherna’

 

Χρήσιμες συμβουλές

– Φροντίστε το κινητό σας να είναι φορτισμένο.

– Δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ κινείστε στον χώρο. Μπορείτε να κατεβάσετε την αποστολή κατά την έναρξη όταν θα βρίσκεστε κάπου με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σύνδεση απαιτείται μόνο για την πρόσβαση στο επιπλέον υλικό (υπερσύνδεσμοι).

– Για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής επιλέξτε από το αρχικό μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής την Αγγλική γλώσσα.

– Από το μενού της αποστολής μπορείτε να κάνετε παύση της εφαρμογής για να συνεχίσετε αργότερα. Προσοχή, μην αφαιρέσετε την εφαρμογή από το παρασκήνιο της συσκευής σας μέχρι να τελειώσετε.

– Σε περίπτωση που το gps της συσκευής σας “κολλήσει” ή δυσλειτουργεί και δείχνει λανθασμένες κατευθύνσεις και αποστάσεις επιλέξτε PAUSE BOUND από το μενού και ύστερα επιλέξτε να συνεχίσετε την αποστολή.

 

Η δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν συνδέεται με κανέναν τοπικό ή ευρύτερο δημόσιο ή άλλο φορέα. Δημιουργήθηκε για ψυχαγωγία το καλοκαίρι του 2018 ενώ δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος για τους εμπλεκομένους. Προσφέρεται δωρεάν προς χρήση. Υπεύθυνος συγγραφικής ομάδας: Καρούντζος Ιωάννης, εκπαιδευτικός. email: giannis.karountzos@gmail.com

Σχόλια
  1. Κωνσταντίνος Λολώνης
    30 Ιουλίου, 2018

    Γιάννη συγχαρητήρια για τη δημιουργία του “exploring vlacherna”. Χαίρομαι που βρήκες το χρόνο και έστησες την εφαρμογή, προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα ψυχαγωγική δραστηριότητα σε όσους βρεθούν στην Βλαχέρνα και επιλέξουν να παίξουν το παιχνίδι εξερεύνησης και ξενάγησης στα αξιοθέατα της περιοχής του χωριού μας. Χθες που τρέξαμε το “exploring vlacherna” κάνοντας το τελευταίο τεστ πριν τη δημοσίευση του στο vlaxerna.gr, ομολογώ ότι έμεινα αρκετά ενθουσιασμένος, για την απλότητα και λειτουργία του προγράμματος, αλλά συνάμα έμαθα και εγώ κάποιες πληροφορίες για τον τόπο μας, που δεν ήξερα. Μετά από αυτή την εμπειρία διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, προτρέπω τον καθένα που θα βρεθεί στην Βλαχέρνα να τρέξει την εφαρμογή “exploring vlacherna” και είμαι σίγουρος, ότι θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Η προσπάθεια σου αυτή υποδηλώνει για άλλη μία φορά, ότι όταν κάποιος θέλει, μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του για το καλό του τόπο του. Συγχαρητήρια και πάλι για τον εθελοντισμό σου και εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σου σε κάθε επόμενη προσπάθεια.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια