Back to top
Πέμπτη, 27 Απρίλιος, 2017 στις 11:30μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Διευκρινήσεις για τη συνταξιοδότηση αγροτών που συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Φ.10034/18282/566/20-4-2017 δόθησαν διευκρινήσεις για τη συνταξιοδότηση αγροτών που συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα. Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Οι παλιοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ που βγήκαν ή βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι 31-12-2016 και παράλληλα συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα δεν θα περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%.

2. Οι συνταξιούχοι αγρότες, δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

3. Όσοι νέοι συνταξιούχοι αγρότες που βγήκαν ή βγαίνουν στη σύνταξη από 01-01-2017 τους δίνεται μεταβατικότητα μέχρι το 2024 (όπως τους παλιούς) και δεν θα περικόπτεται και σε αυτούς η σύνταξη κατά 60%. (Προσοχή! Εφόσον έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ τα προηγούμενα χρόνια).

4. Οι παλιοί συνταξιούχοι όλων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ, που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, δηλαδή μέχρι 13-05-2016 και συνεχίζουν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, δεν θα τους περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%.

5. Οι νέοι συνταξιούχοι (από 01-01-2017) όλων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, πλην ΟΓΑ, που θα θελήσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, θα τους περικόπτεται η σύνταξη τους κατά 60%.

6. Όσοι αγρότες ήταν στη πρόωρη σύνταξη και φυσικά δεν επιτρεπόταν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, και τώρα μέσα στο 2017 λήγει η 10ετής περίοδος και θα πάρουν την κανονική σύνταξη και θέλουν να ασκήσουν αγροτική δραστηριότητα, θα τους περικόπτεται η σύνταξη κατά 60%, διότι θεωρούνται νεοεισερχόμενοι, μετά την ψήφιση του νόμου.

7. Όσοι συνταξιούχοι που θα κάνουν πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το 2017, θα υποστούν περικοπή κατά 60% γιατί αναγνωρίζονται ως νεοεισερχόμενοι.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:44μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
Εστία φωτιάς στο Λεβίδι και κοντά στις παρυφές του Μαινάλου

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 στις 6:38μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy
Από τις 2 έως 19 Μαΐου 2017, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.

Από την εφετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου. Για το σχολικό έτος 2016-2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους, ενώ για αυτά που έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
  • Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη  διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.
  • Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
Τρίτη, 25 Απρίλιος, 2017 στις 12:47μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.
ΠΕΝΘΗ

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 ετών, η Κωνσταντίνα Φωτ. Τσαρουχά (σύζυγος Τρύφων Σάμπρα, Αμερική).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Κυριακή, 23 Απρίλιος, 2017 στις 7:39μμ | Κατηγορία: Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | ΠπΚ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

«Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, και των πτωχών υπερασπιστής, ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος,Τροπεοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.»

Η Βλαχέρνα γιόρτασε σήμερα τον Άγιο Γεώργιο στο ομώνυμο ξωκλήσι που βρίσκεται στην αρχή του κάμπου του χωριού σημείο στο οποίο, κατά την τοπική παράδοση, είχε την έδρα του ο αγάς της περιοχής την περίοδο της τουρκοκρατίας μιας και το χωριό, Μπεζενίκος τότε βρισκόταν στο σημερινό Παλιοχώρι. Παρόλο που δεν ήταν η γιορτή Δευτέρα του Πάσχα πλήθος κόσμου από το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν το εκλλησάκι για να τιμήσουν την μνήμη του πραγματικά λαοφιλούς Αγίου.

Ιερουργούντος του ιερέα της ενορίας μας π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία , σήμερα Κυριακή, που συμπτωματικά εφέτος είναι και η μεγάλη γιορτή της Κυριακής του Θωμά. Μετά τον Όρθρο πραγματοποιήθηκε και αρτοκλασία. Ο άρτος ήταν προσφορά της οικογένειας Κώστα και Γεωργίας Δρακόπουλου οι οποίοι μετά την απόλυση πρόσφεραν στο εκκλησίασμα χυμούς και γλυκίσματα. Να τονιστεί ότι τηρήθηκε με ευλάβεια και αυτή την χρονιά το έθιμο της κουλούρας του Αγιώργη. Πολλές κουλούρες-τάματα λοιπόν είχαν τοποθετηθεί στολισμένες μπροστά στην εικόνα του Αγίου, στο τέμπλο, όπως συνηθίζεται. Επίσης είχαμε και τάματα-σφαχτά από τον Κώστα Τριαντ. Τσαρουχά και τον Βασίλη Αθ. Τσιώλη. Τυχεροί οι: Γιώτα Β. Πανούση και Τάκης Μπαλάσης. Ακολούθως έγινε και το πατροπαράδοτο τρέξιμο για την κουλούρα όπου ο πρώτος παίρνει ως έπαθλο – ευλογία.

Και του χρόνου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

 

Κυριακή, 23 Απρίλιος, 2017 στις 3:52μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | argy
«ΑΕΘΛΙΟΣ» 2017: Εκκίνηση του δρόμου 62 χλμ Λεβίδι – Αρχ.Νεμέα

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου, η εκκίνηση του δρόμου 62 χλμ Λεβίδι – Αρχ.Νεμέα που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ». Η εκκίνηση δόθηκε από τον Λεβιδιώτη δημοτικό σύμβουλο Χαρ. Σταμάτη από την κεντρική πλατεία του Λεβιδίου και ο τερματισμός είναι το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Οι διοργανωτές  ευχαρίστησαν του επαγγελματίες του Λεβιδίου για την στήριξη τους. Είναι μια εκδήλωση που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο στο Λεβίδι και πρόβαλε την περιοχή μας.

πηγή:levidinews.gr

*** Στην ιστοσελίδα www.aethlios.gr μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα.