Back to top

Αρχείο για Τοπικό Συμβούλιο Βλαχέρνας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, 2023 στις 12:10μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση φωτιστικών στύλων στην εθνική οδό που διασχίζει την Βλαχέρνα. Ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το έτος 2018, ολοκληρώνεται μετά από πέντε έτη.

Είχαν τοποθετηθεί ήδη φωτιστικά και απέμεναν τα υπόλοιπα, τα οποία θα τοποθετηθούν (επτά φωτιστικά) στην είσοδο του του χωριού από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης έως οικία Κουνέλη και ακόμη επτά φωτιστικά από οικία Κολλίντζα έως κατάστημα Πιτ-Παν. Ένα έργο σημαντικό για τον δρόμο του χωριού μας, που διασφαλίζει την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, 2023 στις 8:23πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς για την τρίτη συνεχόμενη ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, στο πρόσωπό μου. Η επιλογή σας, να με εκλέξετε στην θέση του Προέδρου της δημοτικής μας κοινότητας για την επόμενη πενταετία, με γεμίζει με ευθύνη και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον προγραμματισμό νέων.

Τα έργα υποδομής που έγιναν ή εξελίσσονται στο χωριό μας, (ενδεικτικά αναφέρω: εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, αντικατάσταση δευτερεύοντος αγωγού ύδρευσης, επέκταση αγωγού ύδρευσης προς κόμβο 111, οικογενειακό πάρκο Βλαχέρνας, πλήρης φωτισμός εθνικής οδού που διασχίζει το χωριό μας, ασφαλτόστρωση δρόμων, έργα αγροτικής οδοποιίας), προέρχονται από αγώνα δεκαετίας και κύριο μέλημά μου ήταν και είναι η συνεργασία με τις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου μας και της περιφέρειας μας.

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού τελείωσαν και τα αποτέλεσμα αυτών είναι απολύτως σεβαστό. Το χωριό μας πρέπει οργανωμένο και ενωμένο να κοιτάζει το μέλλον και την συνεχή βελτίωσή του.

Πέραν των ανωτέρω έργων, μια σειρά άλλων έργων, όπως οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν και η βελτίωση του γηπέδου 5x5 (κερκίδα, πάγκοι, κλπ), η αξιοποίηση των παλαιών γηπέδων 11x11, η βελτίωση και ανάπλαση δημόσιων χώρων (Αγίου Τρύφωνα, Μεσαία βρύση, κλπ), η δεντροφύτευση σε δρόμους, η επέκταση των αγωγών ύδρευσης σε σημεία που χωριού που δεν ήταν στην αρχική μελέτη, η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) του έργου διάσωσης και ανάδειξης του Μοναστηριού της Παναγίας Ελεούσας (που με την βοήθεια και της εκκλησίας και του ΥΠΠΟ έχει φτάσει προ χρηματοδότησης), η βελτίωση και τσιμεντόστρωση του δρόμου της Καστανιάς για το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, η μετατροπή του δυόροφου κτιρίου της τοπικής κοινότητας σε πράσινο κτίριο μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι μερικά από αυτά που θα αποτελέσουν προτεραιότητα στην νέα πενταετία (2024-2028) για την δημοτική μας κοινότητα.

Και βέβαια η καθημερινότητα (καθαριότητα, φωτισμός, πολιτική προστασία, αγροτικοί δρόμοι, τυχόν βλάβες, κλπ) ήταν και θα είναι πάντα στις άμεσες προτεραιότητες.

Όπως γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια, η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του χωριού, είναι επιλογή συνείδησης και αγάπης για αυτό, χωρίς κανένα άλλο σκοπό.

Η ανταπόδοση σας και η στήριξής σας, δικαιώνει τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μαζί. Στο χωριό μας, πάντα υπήρχαν και υπάρχουν αφανείς ήρωες, που βοηθούν στην κάθε προσπάθεια και στον κάθε αγώνα για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για το χωριό μας.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά και σας υπόσχομαι πως θα είμαι δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, παλεύοντας για το καλό της ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ.

Μετά τιμής
Δημήτριος (Τζίμης) Κολλίντζας

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΕΥΚΗΣ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 8:12πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Το δασαρχείο Βυτίνας ενημερώνει τους κατοίκους ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, ΚΑΡΔΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΨΙΑ που θέλουν να προμηθευτούν καυσόξυλα πεύκης, για κάλυψη ατομικών αναγκών, να υποβάλουν αίτηση έως την Δευτέρα 25-09-2023. Η ποσότητα που θα λάβει έκαστος θα οριστεί από την Υπηρεσία και θα διατεθεί ατελώς.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023 στις 10:25πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης (στο δρόμο κάτω από το κοιμητήριο του χωριού, πλησίον οικίας Κολλιτζογιαννάκη), έχει προκαλέσει το άδειασμα της δεξαμενής! Ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΤ και ο υδραυλικός του δήμου και αναμένεται η επισκευή της βλάβης εντός της ημέρας.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023 στις 10:49πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, , | Ν.Δ.Κ.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Καπετάν Αλέξη Νικολάου, στο ηρώο που υπάρχει στο σημείο της ταφής του και κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρη Κολλίντζα και την πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων κα Νανσυλένα Πανούση.

Στην εκδήλωση, αλλά και στην Θεία λειτουργία στο Μοναστήρι, παραβρέθησαν ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Πραχαλιάς.

foto: TAM

Η ομιλία για τον Εορτασμό της 79ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Σάββατο, 29 Ιουλίου, 2023 στις 8:04πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για την επέτειο του ολοκαυτώματος εκφώνησε ο συμπατριώτης μας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, οικονομολόγος και υποψήφιος διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΛ. Ιωάννης Δουρίδας (το γένος Ευφροσύνης Ανδρ. Τζιώλα).

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, σε όσους έχασαν τη ζωή τους, ποτίζοντας με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας, είναι ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν αντιστεκόμενοι στο ζυγό του Άξονα και για τους συγχωριανούς μας, που αναίτια έχασαν τη ζωή τους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των συγχωριανών μας συνάδει με το πνεύμα του Στρατηγού Μιλτιάδη, ο οποίος πριν από τη μάχη στο Μαραθώνα, απευθυνόμενος στους Έλληνες, είπε:

«Εάν τους νικήσουμε, αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν.

Εάν μας νικήσουν, εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε».

Για άλλη μια φορά υπήρξε ιστορικό κάλεσμα υπέρ βωμών και εστιών.

Οι γενναίοι της Βλαχέρνας, με την ηρωική τους στάση, μιμούμενοι τους προγόνους μας, που κατατρόπωσαν τους Πέρσες ενάντια σε κάθε στρατιωτική πραγματικότητα και πιθανότητα, ξεπέρασαν εαυτόν και όρια καθήκοντος, γράφοντας μία από τις πιο λαμπρές και   ένδοξες σελίδες, όχι   μόνο  της   δικής   μας,   αλλά   και   της   παγκόσμιας ιστορίας, μπαίνοντας έτσι στο πάνθεον των ηρώων.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Ιούλιο του ‘44 αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στις ψυχές των ανθρώπων. Η επιδρομή  της γερμανικής φάλαγγας στο χωριό μας μετά την εμπλοκή της με το 2ο λόχο του 11ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, είχε ως αποτέλεσμα την πυρπόληση του συνόλου των σπιτιών του χωριού, καθώς και τη δολοφονία τριών αμάχων, οι οποίοι δεν έφυγαν από το χωριό. Μετά τα σπίτια, σειρά είχαν οι σοδιές και τα ζώα. Οι κάτοικοι του Μπεζενίκου που είχαν καταφύγει στο Μαίναλο, έβλεπαν με κομμένη την ανάσα από τις κορυφές του, τις σκηνές της φρίκης.

Συγκλονιστική η μαρτυρία του Διμοιρίτη Μαρίνου Φωτόπουλου, που περιγράφει την εικόνα του χωριού, την επόμενη ημέρα του ολοκαυτώματος:

«Μπαίνοντας στο χωριό ένιωθες πως έμπαινες σε νεκροταφείο. Μια άσχημη μυρουδιά που ερχόταν από τ’ αποκαΐδια σε έπνιγε. Ότι μπορούσε να καεί είχε καεί και μόνο οι πέτρες των τοίχων έστεκαν αλλά κι αυτές ραγισμένες από τις μεγάλες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα έσκασαν τα πελεκημένα αγκωνάρια στις πόρτες και τα παράθυρα γιατί από κει έβγαιναν οι φλόγες. Γύρω στη γειτονιά αμίλητοι άνθρωποι τριγυρνούσαν κι έμοιαζαν με φιγούρες χορού σε αρχαία τραγωδία. Κάτω στο χώμα, σε μια άκρη βρίσκεται το απανθρακωμένο σώμα ενός ανθρώπου. Είναι ο γέρο–Λολώνης ή μάλλον τα κόκαλά του που περιμένουν την ταφή τους. Πιο κάτω άλλο πτώμα γέροντα βρίσκεται σωριασμένο. Είναι ο γέρο–Τρύφωνας Κατσούλης. Ένας γέρος που έτσι κι αλλιώς βρισκόταν κοντά στο θάνατο. Η αγριότητα όμως δεν έχει όρια…».

Τα αντίποινα δεν άργησαν να έρθουν. Τρεις μέρες αργότερα, ο 2ος Λόχος του 1ου Τάγματος του ΕΛΑΣ, με 70-80 περίπου άνδρες και διοικητή τον έφεδρο αξιωματικό Αντωνιάδη, έστησε ενέδρα στο ίδιο περίπου σημείο που είχε γίνει η εμπλοκή της 19ης Ιουλίου και παγίδευσε μία διελαύνουσα γερμανική φάλαγγα πέντε οχημάτων, καταστρέφοντας τα τέσσερα από αυτά και σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες στρατιώτες, με αποτέλεσμα 35-40 νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες. 

Βαρύς ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασε αυτός ο τόπος μαρτυρίου, στο διάστημα της γερμανικής κατοχής 1941–1944.

Μαχητές:

Ντίνος Κολλίντζας

Γιώργης Καρούντζος

Γιάννης Πανούσης

Βαγγέλης Λολώνης

Από τον άμαχο πληθυσμό:

Θοδωρής Κουτσούγερας

Τάσης Κουτσούγερας

Γιώργης Κουτσούγερας

Βασίλης Κουτσούγερας

Αριστείδης Αποστολόπουλος

Τρύφωνας Κατσούλης

Δημήτρης Λολώνης

Φώτης Κουνέλης

Αναστάσιος Τζιώλας

Αντιστάθηκαν, πάλεψαν, θυσιάστηκαν, λέγοντας ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό.

Υπερηφάνεια και συγκίνηση μας κατακλύζει όλους για τους ένδοξους προγόνους μας και συνάμα μια βαριά ευθύνη. Ένα χρέος για την ιστορική μνήμη, για την τιμή του διαμετρήματός τους στο διάβα της ιστορίας.

Αξίζει μόνο να αναλογιστεί κανείς τους συσχετισμούς του φόρου αίματος, που προσέφερε η μικρή Ελλάδα σε συνάρτηση με το συνολικό πληθυσμό της, όσο και την αναγνώριση σε παγκόσμια κλίμακα του καθοριστικού της ρόλου στην τελική έκβαση της επέλασης του Άξονα.

Εάν ο ελληνικός λαός δεν είχε αντισταθεί σε αυτό το βαθμό, πληρώνοντας αυτονόητα και το αντίστοιχο βαρύτατο τίμημα, οι γερμανικές δυνάμεις θα είχαν προ πολλού στρέψει το επιθετικό τους ενδιαφέρον προς την ανέτοιμη Ρωσία. Αυτό που κανένας γερμανικός νους δεν φαντάστηκε ότι μπορεί να αντιμετώπιζε επί ελληνικού εδάφους, ο ελληνικός ηρωισμός, έδωσε το χρόνο στις Συμμαχικές Δυνάμεις να ετοιμάσουν το καίριο πλήγμα για τον Άξονα. Και όλα αυτά εν μέσω του ρωσικού βαρύ χειμώνα. Το ελληνικό θαύμα ψυχής, το οποίο μεταπολεμικά αναγνωρίστηκε παγκοσμίως συνολικά από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, ήταν από τους καθοριστικότερους παράγοντες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

Παρακάτω παρατίθενται αδιάψευστα ιστορικά ντοκουμέντα της παγκόσμιας αναγνώρισης:

«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον ελληνικό λαό, του οποίου η αντίστασης έκρινε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» (Στάλιν, 31.01.1943).

«Οι Έλληνες δίδαξαν διά μέσου των αιώνων την αξιοπρέπεια. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο του γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας» (Φραγκλίνος Ρούζβελτ, 10.06.1943).

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας, εξαναγκάσασα αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα» (Βρετανός στρατάρχης σερ Χ. Αλεξάντερ, 28.10.1941).

Αλλά ακόμα και ανώτεροι Γερμανοί αξιωματικοί, όπως ο στρατάρχης Βίλχελμ Κάιτελ, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη της Νυρεμβέργης:          
«Η απροσδόκητη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων εβράδυνε την επίθεση κατά της Ρωσίας για περισσότερο από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση αυτή, η εξέλιξη του πολέμου θα ήτο διαφορετική, τόσο εις το Ανατολικό μέτωπο όσο και εις τον πόλεμο γενικά, και άλλοι σήμερα θα ήσαν εις την θέσιν του κατηγορουμένου».

Τα μηνύματα της σημερινής επετείου είναι ξεκάθαρα και διαχρονικά.

Καταδικάζουμε τη μισαλλοδοξία των Ναζιστών και τη θηριωδία που προκάλεσαν, η οποία συνιστά ασύγκριτο αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε διαρκώς, προασπιζόμενοι τα ιδανικά και τις αξίες μας, αντιτασσόμενοι με παρρησία σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, που προσπαθεί να αποστερήσει  τα δικαιώματα και την ελευθερία μας. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, καθότι ο αγώνας δεν τελείωσε τότε. Η πατρίδα μας από το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει άλλου είδους προκλήσεις και επιθέσεις, που κλονίζουν το αίσθημα και την ασφάλεια μας. Μπορεί να μην είναι πολεμικές, είναι όμως εξίσου κρίσιμες για το μέλλον μας. Αναφανδόν, είναι αναγκαίο να σταθούμε στις επάλξεις αντιμετωπίζοντας τις νέες προκλήσεις, ως άξια τέκνα τέτοιων προγόνων.

Χρέος της δικής μας γενιάς όσο και των επερχόμενων είναι να διαφυλάξουμε αυτό που μας παραδόθηκε, συναισθανόμενοι τη σημασίας της ιστορικής συνέχειας. Το  οφείλουμε στους ηρωικούς προγόνους μας.

Σας ευχαριστώ.

Εκδηλώσεις εορτασμού της 79ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944

Κυριακή, 23 Ιουλίου, 2023 στις 5:32μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Με το πέρας της επίσημης δοξολογίας, οι επίσημοι και ο κόσμος συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων, όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο.

Η ομιλία για το χρονικό της ημέρας, έγινε από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, οικονομολόγο και υποψήφιο διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΛ. Ιωάννη Δουρίδα (το γένος Ευφροσύνης Ανδρ. Τζιώλα).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική, πολιτειακή ηγεσία και τους συλλόγους.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  Βλαχέρνας Δημήτρης Κολλίντζας

Ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης Ταξίαρχος Αλέξανδρος Χατζηαλεξανδρής

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Παππάς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης Παναγιώτης Νικολόπουλος

Για τα θύματα πολέμου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής Πηνελόπη Παπαχρόνη

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευάγγελος Γιαννακούρας

Ο υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιωάννης Χασάπης

Η Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ουρανία Αναγνωστοπούλου

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων Γιώργος Τσιώλης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχερναίων Τρίπολης Κωνσταντίνος Τσαρουχάς

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας Αθανάσιος Τσιώλης

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώμης Ιωάννης Ντόκος

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας Παναγιώτης Παλούκος

Η εκπρόσωπος του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λίμνης ¨ΤΟ ΑΓΑΛΙ¨ Δήμητρα Βαρδουνιώτη

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμος Τρίπολης πρόσφερε κέρασμα σε κατάστημα του χωριού μας.

Τέλεση Δοξολογίας για τον εορτασμό της 79ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά Στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944.

Κυριακή, 23 Ιουλίου, 2023 στις 12:19μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Βάση του προγράμματος τελέστη η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, από τον π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο, παρουσία πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και πολιτιστικών συλλόγων.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2023 στις 9:39πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Στην πλατεία της Μεσαίας βρύσης στη Βλαχέρνα, τοποθετήθηκαν φωτιστικά με φωτοβολταϊκά, από τον δήμο Τρίπολης. Η πλατεία είχε μείνει χωρίς φωτισμό λόγω βλάβης των παλαιών φωτιστικών και η κοινότητα Βλαχέρνας από το 2019, αλλά και πολίτες είχαν κάνει αιτήματα για να υπάρξει αντικατάσταση.

Την Κυριακή 23/7/2023 θα γίνουν οι εκδηλώσεις της 79ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά Στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944.

Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2023 στις 10:37μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | Ν.Δ.Κ.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 79ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που θα γίνουν στις 23 Ιουλίου 2023.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
 
Γενικός Σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης από της 8ης πρωινής ώρας της 22ης Ιουλίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 23ης Ιουλίου 2023. Φωταγώγηση του Μνημείου.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
 
07:00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
10:00 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.
10:30 π.μ. Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, οικονομολόγο και υποψήφιο διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΛ., Ιωάννη Δουρίδα (το γένος Ευφροσύνης Ανδρ. Τζιώλα). Κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
 
* Για την κατάθεση στεφάνων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τελετάρχη στο τηλέφωνο 2796 360 008 (έως 20/07/2023).