Back to top

Αρχείο Δεκέμβριος, 2018

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο ΣΙΚΑΓΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 στις 6:47μμ | Κατηγορία: Ευχές | vasilaras

Οι ανταποκριτές του vlaxerna.gr είπαν τα κάλαντα στους συμπατριώτες Βλαχερναίους στο ΣΙΚΑΓΟ-USA!! 

ΤΑ. ΚΑΛΑΝΤΑ. ΕΨΑΛΑΝ. ΟΙ. ΦΙΛΟΙ. ΣΤΟ. ΜΑΣΤΕΡ. ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΛΛΑ. ΚΑΛΗ. ΧΡΟΝΙΑ.ΣΕ. ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ. ΤΟ. ΒΡΟΧΕΡΟ. ΣΙΚΑΓΟ

Gepostet von Vasilhs Megremhs am Montag, 31. Dezember 2018

Η “ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ” ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 στις 4:44μμ | Κατηγορία: Ευχές | LENA

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:34πμ | Κατηγορία: Ευχές | Ν.Δ.Κ.

ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!!

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:23μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Οι διαρρήκτες αδίστακτοι, συνεχίζουν το έργο τους, στα χωριά μας! Χθες βράδυ εισέβαλαν σε σπίτι, στη Βλαχέρνα, στο κέντρο του χωριού! Ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού και έψαξαν ντουλάπες, κομοδίνα, άνοιξαν συρτάρια, ψάχνοντας πιθανόν για χρήματα. Στο τέλος πήραν κάποιες μικροσυσκευές, φεύγοντας μάλλον από άλλο παράθυρο! 

Δυστυχώς το έχουμε ξαναγράψει,τα χωριά μας έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών και απατεώνων. Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

ΓΕΝΝΗΣΗ

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2018 στις 7:22μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Βαγγέλης Παλάντζας (το γένος Ειρήνης Χρ. Καρούντζου, γέρο Κούρκαφα) και η σύζυγός του Νάντια, απέκτησαν αγοράκι. 

Να σας ζήσει.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2018-2019.

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, 2018 στις 9:20πμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Υπεγράφη η απόφαση (Πολ.1236/2018, ΦΕΚ 5864/28-12-2018) για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έχει αλλαγές σε σχέση με την περσινή απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά στο vlaxerna.gr

τις προϋποθέσεις για το επίδομα θέρμανσης:

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι ή σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει ή διαζευγμένοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος 2017 είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το φορολογικό έτος 2017 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το φορολογικό έτος 2017 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 0,160 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται. Το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Συγκεκριμένα:

Στην Α’ ζώνη, περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας και το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Συνεπώς, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (25 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,160 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Στη Β’ ζώνη, περιλαμβάνονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής και το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 15 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Συνεπώς, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής ανέρχεται σε 2,40 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (15 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,160 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Στη Γ’ ζώνη, περιλαμβάνονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου και το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 8 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Ως εκ τούτου, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής ανέρχεται σε 1,28 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (8 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,160 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Στη Δ’ ζώνη, περιλαμβάνονται οι νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού και το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 5 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας. Άρα, το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής  ανέρχεται σε 0,80 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (5 επιδοτούμενα λίτρα Χ επίδομα 0,160 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Επιπλέον, οι ορεινοί δήμοι που βρίσκονται στους νομούς των ζωνών Β’, Γ’ και Δ’ εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτή στην οποία εντάσσεται ο νομός στον οποίο ανήκουν, δηλαδή στις ζώνες Α’, Β’ και Γ’ αντίστοιχα. (Σύμφωνα με τον “Κλεισθένη” στον νόμο Αρκαδίας όλοι οι δήμοι είναι ορεινοί, με αποτέλεσμα φέτος ο Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ να εντάσσεται στην Α’ Ζώνη!! Συγκεκριμένα ο νόμος 4555/2018 αναφέρει στο άρθρο 3 ότι προστίθεται νέο άρθρο στο νόμο 3852/2010 που ορίζει ότι οι δήμοι του Νομού Αρκαδίας χαρακτηρίζονται ορεινοί).

Το επίδομα χορηγείται για επιφάνεια κύριας κατοικίας έως 80 τ.μ. για τον άγαμο και έως 100 τ.μ. για τον δικαιούχο που είναι έγγαμος ή μέρος συμφώνου συμβίωσης, ανεξαρτήτως αριθμού εξαρτώμενων τέκνων. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Taxisnet.

Με βάση τα παραπάνω, το μέγιστο ετήσιο ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε:

320 ευρώ για τον άγαμο και τα 400 ευρώ για τον έγγαμο στην Α’ Ζώνη

– 192 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για τον έγγαμο στη Β’ Ζώνη

– 102,40 ευρώ για τον άγαμο και τα 128 ευρώ για τον έγγαμο στην Γ’ Ζώνη

– 64 ευρώ για τον άγαμο και τα 80 ευρώ για τον έγγαμο στην Δ΄  Ζώνη

Σε περίπτωση πολυκατοικίας, ο διαχειριστής συμπληρώνει τα στοιχεία των ενοικιαστών/ιδιοκτητών και κατόπιν οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση, μέσω της εφαρμογής στο TAXISnet. Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων προβαίνουν σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά τις 31 Μαΐου 2019.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Ν.4172/2013.
β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε εθελουσία ακινησία (δεν συνυπολογίζονται Επ. Ιδ. Χρ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής).
δ) Η επαγγελματική στέγη.
ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
στ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής και οι σύζυγοι αυτών.

H πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε δύο φάσεις μία τον Φεβρουάριο και μία τον Ιούνιο του 2019. Η φάση πληρωμής θα εξαρτηθεί από την περίοδο που θα αγοραστεί το πετρέλαιο θέρμανσης από τον δικαιούχο και από την περίοδο που θα υποβάλλει την αίτηση του, μέσω TAXISnet. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15-01-2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15-02-2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16-1-2019 έως 31-5-2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28-6-2019.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15-7-2019 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται έως 11-10-2019.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή της αίτησης των δικαιούχων, θα ανοίξει πιθανόν σήμερα. 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα ποσά της επιδότησης πετρελαίου που μπορεί να πάρουν οι δικαιούχοι-κάτοικοι της ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ!

“ΦΘΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΩΛΗ

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2018 στις 11:11πμ | Κατηγορία: Παιδεία | J.Arkas

Σε μια ιδιαίτερη βραδινή συνάντηση, στον χώρο που πολύ λίγες φορές τα τελευταία χρόνια δικαιολογεί στο όνομά του το επίθετο «Πνευματικό» κέντρο, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου οι «Φθηνές Ιστορίες», η πρώτη συγγραφική προσπάθεια που βρήκε τον δρόμο της για τα ράφια των βιβλιοπωλείων του νεολαίου Βλαχερναίου Θανάση Τσιώλη. Πολλοί συγγενείς, φίλοι, παλιοί δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, ντόπιοι κάτοικοι του χωριού, προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη διαφορετική αυτή εκδήλωση, μαθαίνοντας περισσότερα για την ιδέα συγγραφής του βιβλίου από τον ίδιο τον νεαρό συγγραφέα αλλά και ακούγοντας τα γεμάτα περιεχόμενο τιμητικά σχόλια του προσκεκλημένου ομιλητή Αθανάσιου Καβουρίνου. Στηρίζοντας περισσότερο τις ελπίδες στους νέους εντός και εκτός του χωριού ευχόμαστε καλή πορεία στο βιβλίο και ασταμάτητη έμπνευση στο Θανάση.

Ταυτόχρονα, η μικρή αυτή εκδήλωση μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και η ανέλπιστα μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ίσως δημιουργεί προβληματισμό, αφού αντίθετα από τη διάθεση των κατοίκων  για συμμετοχή σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ολοένα και πιο αισθητά δηλώνεται η απουσία τέτοιων δραστηριοτήτων στο χωριό, τα τελευταία χρόνια.

«Δεν έσωσες τον κόσμο ολάκερο, αλλά τον κόσμο μερικών ανθρώπων. Και ξέρεις κάτι; Ίσως αυτό να είναι αρκετό τελικά.»

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, 2018 στις 2:30πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Άρχισε η συλλογή δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου στη Βλαχέρνα (17-12-2018)!

Η προθεσμία για την υποβολή τους είναι, για μεν τους κατοίκους του εσωτερικού, η 17-03-2019, για δε τους κατοίκους του εξωτερικού, η 17-06-2019.

Οι επίσημες πληροφορίες για το Εθνικό Κτηματολόγιο μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα:

www.ktimatologio.gr/Pages/Default.aspx

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων:  

www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx

Τα έντυπα των δηλώσεων (για φυσικά πρόσωπα):

www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Documents/entypo%20D1_2018.pdf

Τα έντυπα των δηλώσεων (για νομικά πρόσωπα):

www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Documents/entypo%20D2_2018.PDF

Για την υποβοήθηση των ενδιαφερομένων υπάρχει μία παρουσίαση που είχε γίνει στο χωριό τον περασμένο Αύγουστο υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων. Η εν λόγω παρουσίαση περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες του Εθνικού Κτηματολογίου, τα κύρια βήματα της διαδικασίας σύνταξής του και τα καίρια σημεία που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι συμπατριώτες όταν θα δηλώνουν τα ακίνητά τους.

Η παρουσίαση αυτή είναι σκόπιμα εκλαϊκευμένη, δεν αποτελεί επίσημη παρουσίαση του Φορέα του Ελληνικού Κτηματολογίου και απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν είναι εξειδικευμένα στο κτηματολόγιο ούτε έχουν εις βάθος γνώσεις σε αυτό.  Η παρουσίαση μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα:

www.slideshare.net/PanosLolonis/lolonis-panos-2018-the-cadastre-in-vlaherna-arcadia-16082018

ΠΕΝΘΗ

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου, 2018 στις 10:25πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Γεώργιος Παν. Πανούσης.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

***

Τον πολυαγαπημένο & σεβαστό μας
σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό & θείο

ΓΕΩΡΓΙΟ  ΠΑΝ.
ΠΑΝΟΥΣΗ

ΕΤΩΝ 86

Κηδεύουμε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 & ώρα 12ην μεσ.
εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας Μαντινείας.
Η Σορός θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11:00 π.μ.
Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους να συνοδεύσουν την εκφορά του.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Αναστασία

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μαρία Πανούση
Παναγιώτης & Αθανασία Πανούση
Φώτιος & Θεοδώρα Πανούση
Θεοδώρα & Ευάγγελος Γάκης

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
Ειρήνη Σωτ. Καβαλάρη
Αναστασία & Γεώργιος Παν. Πανούσης
Δήμητρα & Γεώργιος Φωτ. Πανούσης
Θεοδοσία & Δημήτριος Ευάγγ. Γάκης

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
Αντί στεφάνων, τυχόν χρήματα να κατατεθούν υπέρ του
Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας.

www.megremisfunerals.com

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου.

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου, 2018 στις 4:55μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου, στον δρόμο πριν την Βυτίνα (μοσχολάγκαδο). Όχημα έφυγε από τον δρόμο και έπεσε στον γκρεμό. Τα τρία άτομα που ήταν μέσα στο όχημα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.