Back to top

Αρχείο Ιανουάριος, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2019 στις 11:12μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως, π. Γεωργίου Αναστ. Κουτσούγερα, θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στην Τερψιθέα Αττικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40ημερου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019 στις 7:49μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας
συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού & θείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝ. ΠΑΝΟΥΣΗ

προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, για
την ανάπαυση της ψυχής του, στη Θεία Λειτουργία & το Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας
Μαντινείας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 & ώρα 9:30 π.μ.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Αναστασία

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μαρία Πανούση
Παναγιώτης & Αθανασία Πανούση
Φώτιος & Θεοδώρα Πανούση
Θεοδώρα & Ευάγγελος Γάκης

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
Ειρήνη Σωτ. Καβαλάρη
Αναστασία & Γεώργιος Παν. Πανούσης
Δήμητρα & Γεώργιος Φωτ. Πανούσης
Θεοδοσία & Δημήτριος Ευάγγ. Γάκης

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν.

www.megremisfunerals.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΕΛΓΑ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019 στις 8:01μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Καλούνται οι παραγωγοί των οποίων τα χωράφια υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες, να δηλώσουν τις ζημιές έως την Παρασκευή 01/02, στο Λεβίδι στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ (τα τέλη εκτίμησης είναι 0,50ε ανά στρέμμα).

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΤΗN ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019 στις 1:47πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Το κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες βροχοπτώσεις που κράτησαν για μέρες, αλλά και τα χιόνια που έπεσαν στην περιοχή, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες των κατοίκων της Βλαχέρνας και των περιχώρων. Κάνοντας μία βόλτα αντικρίζεις πλημυρισμένες εκτάσεις και στο μυαλό σου έρχονται αναμνήσεις από παλιότερες εποχές όπου ο κάμπος πλημύριζε και μέχρι τις αρχές Ιουνίου τα νερά δεν άφηναν τους αγρότες να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Η διάνοιξη του καναλιού και η σήραγγα βοήθησαν στην αποστράγγιση της περιοχής, αλλά φέτος η ένταση των καιρικών φαινομένων ξαναδημιούργησε τη λίμνη καταστρέφοντας  χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες. Βέβαια οι κυνηγοί είναι χαρούμενοι, γιατί ευελπιστούν τα νερά να προσεγγίσουν πάπιες.  

Η λίμνη και το γεφύρι στις αρχές της δεκαετίας του 1980

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3-2-2019: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2019 στις 9:45πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής και η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση ιστορικής μνήμης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Προσωπογραφία», την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 2019 στις 5:00μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | argy

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Τρίπολη, αναβλήθηκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Συλλόγου των Βλαχερναίων Τρίπολης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ανακοινώσει σύντομα την νέα ημερομηνία, που θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας.

“ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ”

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2019 στις 2:32μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

ΔΙΑΘΕΣΗ

Το δίτομο έργο μπορείτε να βρείτε.

Για την Ελλάδα: Πέτρος Σαραντάκης (τηλέφωνο 6973.401818) – email: oiatis@otenet.gr)

Για την Αμερική: Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (τηλέφωνο 6308.331900, email: info@panarcadian.org)

Καταγραφή των Αθλητικών Σωματείων της Χώρας με αφορμή την πρώτη Πανευρωπαϊκή έρευνα που διενεργείται από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αθλητισμού και Απασχόλησης (EOSE) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2019 στις 1:54μμ | Κατηγορία: , Αθλητικά | argy

Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής  του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού, που αφορά τη συμμετοχή όλων των Αθλητικών φορέων (Ομοσπονδιών, Σωματείων, Αθλητικών Οργανισμών) της Χώρας στην πρώτη Πανευρωπαϊκή έρευνα που διενεργείται από  το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αθλητισμού και Απασχόλησης (EOSE) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των Αθλητικών Οργανισμών της Ευρώπης ώστε να συνυπολογισθούν στο σχεδιασμό των προγραμμάτων του 2021-27. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταγραφούν εκτός από τον Αθλητικό σας Οργανισμό και όλα τα αντίστοιχα Αθλητικά σωματεία της επικράτειάς σας (τουλάχιστον τα πιο ενεργά που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον συνυπολογισμό τους σε μεταγενέστερα προγράμματα).     

H Πανευρωπαϊκή έρευνα στοχεύει να ανιχνεύσει και να χαρτογραφήσει τον Αθλητικό χώρο, καθώς και να καθορίσει τις ανάγκες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο των εμπλεκόμενων στον τομέα του Αθλητισμού για εξειδικευμένη επιμόρφωση σε δεξιότητες και ικανότητες. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην έρευνα είναι η 22η Ιανουαρίου 2019.

Για την ενημέρωσή σας,  το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.surveymonkey.com/r/ESSA_Sport_Greece

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Ιωαν. Πανουσόπουλου, στην εορτή του πολιούχου της Βλαχέρνας

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, 2019 στις 11:06πμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας του Αγίου Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2019), ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ιωαν. Πανουσόπουλος, μίλησε για τους Άγιο Αθανάσιο και Άγιο Κύριλλο, Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

πηγή video:www.drt915.gr

Βλαχέρνα: Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, 2019 στις 10:09πμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Τις προσωπικές ευχαριστίες τους, αλλά και τις ευχαριστίες των κατοίκων του χωριού, έδωσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτριος Κολλίντζας και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης.
Και οι δύο απηύθυναν τα «ευχαριστώ» στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα καθώς και στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Οι ευχαριστίες αφορούσαν στο έργο της τοποθέτησης σχαρών στο πλαίσιο υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου, που προστατεύουν την εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου, που διέρχεται μέσα από την Βλαχέρνα από τα όμβρια ύδατα.
Επίσης σε λίγες μέρες θα τοποθετηθούν στο χωριό 22 φωτιστικοί στύλοι που θα φωτίσουν τον κεντρικό (δημόσιο) δρόμο και θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους του χωριού, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς.
Ο κ.Παπαχρόνης έκανε λόγο για προβλήματα που χρόνιζαν και για το λόγο αυτό τόνισε πως είναι απαραίτητες οι ευχαριστίες στην Περιφέρεια.
Ο κ.Γιαννακούρας επεσήμανε τη χαρά του για την παρουσία του στο μαρτυρικό και συνάμα όμορφο χωριό της Βλαχέρνας και τόνισε πως δουλειά τους είναι να υλοποιούν έργα για τους κατοίκους όλων των περιοχών της Αρκαδίας και δήλωσε την χαρά του, γιατί του χάρισαν και το “cd-dvd” του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων με παραδοσιακά τραγούδια, μία δουλειά που χρηματοδοτήθηκε και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των κατοίκων και βάσει των δυνατοτήτων της προσπαθεί να δώσει λύση σε όσα περισσότερα μπορεί.
 

Πηγή: www.drt915.gr