Back to top

Αρχείο Αύγουστος, 2019

ΒΑΠΤΙΣΗ

Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2019 στις 9:26μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Δημ. Πανουσόπουλος και η σύζυγός του Φωτεινή Τραγουλιά, βάπτισαν την κόρη τους. Το όνομά της Βασιλική.

Να σας ζήσει! 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ: ζητά ένα από τα σημεία τοποθέτησης για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) να είναι στην περιοχή της Βλαχέρνας.

Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2019 στις 5:00μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | PitPan

Με βάση την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Πελοποννήσου, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και πολλών δήμων της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και του δήμου Τρίπολης, θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για την δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Ο Αντιδήμαρχος δήμου Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης, με επιστολές του (αρ.πρωτ.20677/2-7-2019 και 26797/29-8-2019) προς τους αρμοδίους, ζητά ένα από τα σημεία τοποθέτησης για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) να είναι στην Βλαχέρνα και συγκεκριμένα στο δημόσιο κοινοτικό κτίριο του χωριού. 

Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η αιτιολογημένη πρόταση, ώστε να υπάρχει στην περιοχή μας δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2019 στις 4:21μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | PitPan

Χθες 30-8-2019, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και προέδρου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, δόθηκε άμεσα προκαταβολή ποσού 107.559,33 ευρώ προς την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο:  “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ ΤΩΝ Τ.Κ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, ΔΑΡΑ, ΛΙΜΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ΧΩΤΟΥΣΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ”.

Δείτε σχετικό έγγραφο, αρ. πρωτ. 1455/30-8-2019

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του 2019!

Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 στις 7:21μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Πριν λίγο ξεκίνησε, από την ΑΑΔΕ, σταδιακά, η ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2019. 

Τα ποσοστά μείωσης του ΕΝΦΙΑ, συγκριτικά με τον φόρο που καταβλήθηκε πέρυσι, είναι τα εξής:

30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ

27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ

25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ

20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ

10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα απολαύσουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω. Επίσης θα υπάρχει και μερική απαλλαγή βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων.

Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις, με την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης να λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 και της τελευταίας (5ης) στο τέλος Ιανουαρίου του 2020.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΣΚΕΠΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 στις 5:54μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | PitPan

Επισκευάστηκε μέρος της σκεπής του δημοτικού Σχολείου Βλαχέρνας, λόγω προβλημάτων που υπήρχαν και ύστερα από αίτημα της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας.

Η απευθείας ανάθεση της προμήθειας με τίτλο «προμήθεια κεραμιδιών, κόλλας ακρυλικής, υδρορροή αλουμινίου και λοιπά μικροϋλικά για την κάλυψη των αναγκών του πρώην Δημοτικού σχολείου της Σ.Κ. Βλαχέρνας» έγινε από τον δήμο Τρίπολης.

“ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ”

Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 στις 1:41μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Βασιλική Γεωργ. Πανουσοπούλου (εγγονή γέρο-Γκανάκου) και ο Αντώνης Αποστόλου, ενώπιον του Δημάρχου στο δημαρχείο Τρίπολης, υπέγραψαν το κείμενο του πολιτικού γάμου και ενώθηκαν με ελεύθερη συναίνεσή τους. 

Να ζήσετε!

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ!!

Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2019 στις 6:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγίτσα Τρίπολης! 

Συγκεκριμένα:

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγίτσα Τρίπολης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 Ε/Π και 2 PZL.
 
 
Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα περνούν από την Βλαχέρνα…  
 
 
Ενημέρωση: ώρα 21:30 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο  από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 15 με 20 στρέμματα πουρνάρια.

Νέα αίθουσα εστίασης και κοινωνικών εκδηλώσεων από την “Αρκαδική γεύση”, στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2019 στις 12:58μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ένας νέος χώρος εστίασης, καφέ και χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων δημιουργήθηκε από την “Αρκαδική Γεύση” στο χωριό μας.
 
Η αίθουσα εκδηλώσεων – δεξιώσεων της “Αρκαδικής Γεύσης”, σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας μακρόχρονης εμπειρίας στο χώρο της εστίασης και των εκδηλώσεων, από τον ίδιο το δημιουργό της. Με συνέπεια στην υψηλή ποιότητα, στο εγγυημένο αποτέλεσμα, τις φρέσκες πρώτες ύλες, το καλό πιάτο, το νόστιμο φαγητό, την άμεση εξυπηρέτηση, στον επαγγελματισμό του προσωπικού, η “Αρκαδική Γεύση” στοχεύει να γίνει πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή μας.
 
Θα λειτουργεί από τις πρωινές ώρες έως αργά το βράδυ με καφέ, ποικιλίες και φαγητό. Η αίθουσα με τον εξαιρετικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο διατίθεται για γάμους, βαπτίσεις, μνημόσυνα και κάθε είδους κοινωνική ή εταιρική εκδήλωση.
 
 
Ευχόμαστε στην “Αρκαδική Γεύση” καλές δουλειές και να αποτελέσει ένα ακόμη “λαμπρό κατάστημα” για την περιοχή μας! 

Εγκαίνια πολιτιστικού κέντρου Λίμνης (Άγαλι) Αρκαδίας

Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2019 στις 11:10πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σας προσκαλεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Λίμνης (πρώην Δημοτικό Σχολείο).
 
Η παρουσία σας στην εκδήλωση, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2019 στις 11:22πμ | Κατηγορία: , Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών αρχών του δήμου Τρίπολης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη. 

Ο νέος δήμαρχος του δήμου Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας

Δημήτριος (Τζίμης) Κολλίντζας.

Το νέο κοινοτικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας:

Πρόεδρος: Δημήτριος Λ. Κολλίντζας

Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Δημήτριος Γ. Τσέκος, Βασίλειος Π. Μεγρέμης, Αναστάσιος Τρ. Τσαρουχάς και Γεωργία Β. Κουτσούγερα. 

foro: kaiti

Ευχόμαστε στον δήμαρχο του δήμου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, στους δημοτικούς συμβούλους, στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας και τους κοινοτικούς συμβούλους, καλή επιτυχία στο έργο τους. Η συνεργασία και η συνεννόηση να αποτελέσουν κύριο μέλημά τους, για το καλό της Τρίπολης και όλων των χωριών του δήμου μας.