Back to top

Αρχείο Οκτώβριος, 2019

Απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων στην Αρκαδία.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2019 στις 9:08πμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΙΡΩΝ 

Σχετικά με την υποχρέωση των αιγοπροβατοτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής, η οποία πραγματοποιείται από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα꞉ 

Η κοινοποίηση της απογραφής στην Κτηνιατρική υπηρεσία θα πρέπει να γίνει εντός προθεσμίας 30 ημερών από την ημερομηνία της απογραφής και σε καμία περίπτωση μετά τις 15 Δεκεμβρίου. 

Υποχρέωση απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή ακόμη και αυτοί που τυχαίνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μη διαθέτουν ζώα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι κατά την προσέλευση τους στην κτηνιατρική υπηρεσία για την κοινοποίηση της απογραφής, θα πρέπει να προσκομίζουν το Μητρώο συμπληρωμένο με τις μεταβολές του ζωικού τους κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2019. Μητρώα που δεν έχουν συμπληρωθεί δεν θα γίνονται δεκτά. 

Τονίζεται ότι η απογραφή και η συμπλήρωση του Μητρώου γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχουν αξία υπεύθυνης δήλωσης. Η παραλαβή των απογραφών θα πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας όλες τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 8:30 έως 14:00 στα γραφεία της υπηρεσίας μας (Τάπιας 9 Τρίπολη) και στο Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Άστρους. Επιπλέον θα γίνει επί τόπου παραλαβή στα Τρόπαια (κτήριο Δημαρχείου την 26η και 27η Νοεμβρίου 2019 και στην Κοντοβάζαινα (κτήριο ΚΕΠ) την 29η Νοεμβρίου 2019. Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει꞉ α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην κτηνιατρική υπηρεσία, β) είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης. 

Σας ενημερώνουμε επίσης σχετικά με την υποχρέωση των χοιροτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής. 

Η ετήσια απογραφή πραγματοποιείται από 1 έως 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίηση της απογραφής στην Κτηνιατρική υπηρεσία θα πρέπει να γίνει εντός προθεσμίας 30 ημερών από την ημερομηνία της απογραφής. Υποχρέωση απογραφής έχουν όλοι οι χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή ακόμη και αυτοί που τυχαίνει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μη διαθέτουν ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χοιροτρόφοι κατά την προσέλευση τους στην κτηνιατρική υπηρεσία για την κοινοποίηση της απογραφής, θα πρέπει να προσκομίζουν το Μητρώο συμπληρωμένο με τις μεταβολές του ζωικού τους κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2019. Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ꞉ α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην κτηνιατρική υπηρεσία, β) είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης. 

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα:

Τμήμα Κτην/κής Αρκαδίας 2710.222520, 2710.233981

Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Άστρους 27550.22211 

(Δελτίο Τύπου)

Ανησυχία και θέμα επαναλειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων που έκλεισαν, τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019 στις 10:35μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | argy
Για ανησυχία που επικρατεί στα χωριά του Λεβιδίου, από πολλά κρούσματα με διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Σταμάτης, σε θέμα το οποίο έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο: «Όλα αυτά γίνονται μετά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Στάδιο Τεγέας. Μπαίνουν μέρα μεσημέρι στα σπίτια και ο κόσμος ανησυχεί πολύ. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να ανοίξει πάλι το αστυνομικό τμήμα στο Λεβίδι».
 
 
Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε:
«Δεν είναι μόνο στο Λεβίδι, αλλά και στην Τεγέα. Εμείς είχαμε προσπαθήσει να μην κλείσει το τμήμα. Κάναμε μια συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή, του είπαμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων στην αστυνομία. Νομίζω ότι πρέπει και οι πολίτες να έχουμε το νου μας, όχι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν βλέπουμε ότι γίνεται κάτι, ας ενημερώνουμε. Η κοινωνική αστυνόμευση γίνεται σε όλες τις χώρες και δεν έχει σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα στην Ελλάδα. Καμία αντίρρηση να πάμε στην Αθήνα να ζητήσουμε επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί έξαρση της εγκληματικότητας».
Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργος Οικονομόπουλος είπε ότι:
«τα τμήματα έκλεισε λόγω της μείωσης του προσωπικού. Η σκέψη ήταν να γίνονταν μεγαλύτερα τμήματα. Αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων στα μεγάλα τμήματα για να βγαίνουν περιπολίες στα χωριά. Στο Λεβίδι υπήρχε το τμήμα, αλλά περιπολίες δεν υπήρχαν. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι πιάνονται οι κλέφτες το πρωί και το μεσημέρι είναι ελεύθεροι».
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι: «η μείωση των τμημάτων δεν έγινε σε όλους τους νομούς. Να καλύπτει ο δήμος τα έξοδα του αστυνομικού τμήματος, τη ΔΕΗ, τα κοινόχρηστα, τα τηλέφωνα».
Ο Δημήτρης Κοσκινάς πρότεινε: ¨να κοιτάξει ο δήμος πως μπορεί να βοηθήσει όπως συμβαίνει Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο. Εκεί έχουν συνεργασία με security με κάμερες σε χωριά. Μήπως πρέπει να μπούμε κι εμείς σε αυτή τη λογική;»
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι: «το 2012 αποφύγαμε την αναδιάρθρωση. Τουλάχιστον ας μην βγαίνει ανακοίνωση ότι θα εμφανιστεί η κινητή μονάδα».
Τέλος, ο Δήμαρχος είπε: «να δούμε το κόστος για κάμερες και security και να πάμε στο Υπουργείο για να επαναλειτουργήσουν τα αστυνομικά τμήματα».
Ο Κώστας Κατσαφάνας είπε ότι: «τα τμήματα κλείσαμε για διαφόρους λόγους, να βρούμε άλλους τρόπους».

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι: “συμφωνεί να γίνει παρέμβαση για την επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων”.

Πηγή: www.drt915.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ “περί εμβολιασμών” ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019 στις 5:31μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Την ερχόμενη Κυριακή 3/11/2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου, θα πραγματοποιηθεί ιατρική ενημέρωση – συζήτηση “περί εμβολιασμών” από την Δ/ντρια παιδιατρικής του Γ.Ν.Ναυπλίου κυρία Γεωργία Παναγοπούλου. Κατά την διάρκεια της ιατρικής ενημέρωσης θα παραβρίσκεται και ο Δ/ντης του Κ.Υ. Δημητσάνας, ιατρός κύριος Βασίλειος Βαρδιάμπασης.

Η ημιμάθεια είναι ό,τι χειρότερο…και οι ειδικοί γνωρίζουν πάντα καλύτερα από εμάς.

πηγή: www.arcadiaportal.gr

“Τα εδέσματα του μούστου” στη Βλαχέρνα Αρκαδίας.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2019 στις 10:14μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/10, η εκδήλωση “τα εδέσματα του μούστου” από τον Σύλλογο Βλαχερναίων Τρίπολης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πνευματικό κέντρο του χωριού και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν μουσταλευριές, λουκουμάδες, παραδοσιακό τσίπουρο, γλυκίσματα και πολλά εδέσματα. Βέβαια όλα αυτά συνοδεύονταν από τους ήχους της παραδοσιακής πίπιζας και του νταουλιού και τους τραγουδιστάδες της παρέας. Όλοι οι συγχωριανοί και οι φίλοι θυμήθηκαν παλιές καλές ιστορίες! Ο φακός του vlaxerna.gr κατέγραψε, τις ωραίες αυτές στιγμές.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2019 στις 8:01μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Από σήμερα το βράδυ (29/10) έως αύριο τις πρωινές ώρες (30/10), θα υπάρχει γενική διακοπή του νερού (για να γεμίσει η δεξαμενή), λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΤ για την ανεύρεση βλαβών στο δίκτυο.

 

ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ (φωτορεπορτάζ)

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2019 στις 6:44μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | TSARHL

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2019 στις 3:05μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Πλήθος κόσμου στο τρισάγιο που τελέστηκε στο μνημείο των πεσόντων σήμερα το πρωί, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Βλαχέρνα. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Βλαχερναίοι μαθητές, με επικεφαλής τον σημαιοφόρο Χαράλαμπο! Μετά το τρισάγιο, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τζίμη Κολλίντζα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων Ηλία Τσαρουχά και εκ μέρους των αποδήμων όπου γης, Σταύρο Κολιόπουλο. Εντυπωσιακό και το ποίημα που είπε ο μαθητής Χαράλαμπος Π. Λολώνης, που δέχθηκε το εντυπωσιακό χειροκρότημα όλων. Η καθιερωμένη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν όλοι μαζί.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!   

 

 

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2019 στις 1:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο τέως Πρωθυπουργός πέρασε το τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία και μέσα στις επιλογές του, ήταν και η Βλαχέρνα, την Κυριακή το βράδυ. Μάλιστα ομάδα Βλαχερναίων του επιφύλαξε έκπληξη και μετά την εκδήλωση με τα “εδέσματα του μούστου”, επισκέφθηκαν του Ονείρου μου το Στέκι, και τραγούδησαν με συνοδεία πίπιζας. Ο Αλέξης Τσίπρας το διασκέδασε ενώ χόρεψε κιόλας!

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2019 στις 9:10πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Γιώτα Παντ. Παπαχρόνη και ο Γεώργιος Κατσίγιαννης, βάπτισαν τα διδυμάκια τους. Τα ονόματα αυτών Χρήστος και Άννα.

Να σας ζήσουν!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2019 στις 5:38μμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αύριο Δευτέρα και ώρα 10:00πμ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου.