Back to top

Αρχείο Δεκέμβριος, 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΩΤΟΥΣΙΩΤΩΝ

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2019 στις 12:42μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy

Έως 31-3-2020 οι ιδιοκτήτες κτισμάτων μπορούν να δηλώσουν στους οικείους δήμους την πραγματική επιφάνεια ΧΩΡΙΣ πρόστιμα, προσαυξήσεις και αναδρομικότητα!

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2019 στις 8:30πμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Η υποδήλωση της επιφάνειας των κτισμάτων στους δήμους, πράγματι αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, αφού από την πλευρά των δήμων υπάρχει απώλεια από τα δημοτικά τέλη και άλλες εισφορές υπέρ Ο.Τ.Α., ενώ από την πλευρά των ιδιοκτητών υπάρχει διστακτικότητα για την διόρθωση των λανθασμένων και δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων, λόγω των υψηλών προστίμων και της πενταετούς αναδρομικότητας! Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως στις περιπτώσεις κάθε είδους μεταβίβασης, όπου ζητείται βεβαίωση από τον δήμο και εκεί προκύπτουν πρόστιμα και αναδρομικότητα.

Με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών η οποία προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας το οποίο ήδη ψηφίστηκε (άρθρο 51, παρ. 2), προβλέπεται η απαλλαγή από κάθε είδους πρόστιμα, προσαυξήσεις, αναδρομικότητα για όσους ιδιοκτήτες δηλώσουν στους δήμους που βρίσκονται τα κτίσματά τους, την πραγματική επιφάνειά τους και συγκεκριμένα μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31-3-2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1-1-2020 και μετά.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία δέκα έτη (εκμεταλλευόμενοι διάφορους ευνοϊκούς νόμους), πολλοί ιδιοκτήτες προχώρησαν σε τακτοποίηση και νομιμοποίηση αυθαίρετων προσθηκών σε κτίσματα, ενώ και με τις δηλώσεις κτηματολογίου (που είναι σε εξέλιξη σε πολλά μέρη της χώρας) πολλοί ιδιοκτήτες διαπίστωσαν λανθασμένα στοιχεία στα τ.μ. των κτισμάτων τους. Το “τρίγωνο” μεταξύ δήλωσης Ε9, δήλωσης κτηματολογίου και δήλωσης τ.μ. επιφάνειας στις παροχές ρεύματος, πρέπει να μην έχει διαφορετικά στοιχεία, διότι κάποια στιγμή θα υπάρξει διασταύρωση.

Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τους Δήμους της χώρας, ήτοι τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ΤΑΠ και δημοτικό φόρο, και αφορά κάθε είδους ακίνητα, ήτοι κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2019 στις 11:03πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | argy

Ο Βασίλειος Δημ. Μεγρέμης (εγγόνι γέρο-Κλαρίτη, Αμερική) και η Ειρήνη Χιώτη απέκτησαν αγόρι. Το όνομά του Δημήτριος (Μίμης).

Να σας ζήσει!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 στις 11:05μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

*** Στην παρουσίαση εκ των ομιλητών, ο φυσικός Δημήτριος Παν. Παρασκευόπουλος (το γένος Μαρίας Ν.  Καβουρίνου).

Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου: Απογραφή στρατευσίμων γεννηθέντων το 2002

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2019 στις 11:19μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Απογραφή στρατευσίμων γεννηθέντων το 2002

1. Από 02 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 01 Απριλίου 2020 καλούνται όλοι οι άρρενες, που γεννήθηκαν το έτος 2002, προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.
 
2.   Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει, σε οποιαδήποτε  Στρατολογική Υπηρεσία είτε σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή και σε αρμόδια Προξενική Αρχή για όσους διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

3.   Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίασή τους, να προσκομίζουν απαραίτητα  τα παρακάτω δικαιολογητικά (πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα):
        
  α.    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου.

 β.   Βεβαίωση Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

 γ.    Βεβαίωση ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr  
     
 δ.    Γνωστοποίηση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail).

 ε.    Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου (εφόσον διαθέτουν).
        
 4.   Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.

Κέφι, χορός και πλούσια εδέσματα στην Αγαλαίικη γιορτή – γουρουνοχαρά!

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 στις 7:50μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος του Αγροτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λίμνης “Άγαλι” που πραγματοποίησε την “Αγαλαίικη γιορτή” καθώς και η αναβίωση του εθίμου του γουρουνίσματος-“Γουρουνοχαρά”, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο όμορφο χωριό της Λίμνης Αρκαδίας.

Στις εκδηλώσεις του Συλλόγου παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, τόσο από το χωριό, όσο και από τα γειτονικά χωριά (Κώμη, Χωτούσα, Κανδήλα, Βλαχέρνα κλπ) και πολλοί αιρετοί. Το κέφι, ο χορός και τα πλούσια εδέσματα (φαγητά, αλλά και γλυκά με βάση το γάλα) ήταν τα κύρια συστατικά της όλης εκδήλωσης που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του χωριού και η μεταλάμπαδευσή τους, στις νέες γενιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Αντιδήμαρχοι κα. Καρούντζου, κ. Λαγός, κ. Κανελλόπουλος, κ. Χατζόπουλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Οικονομόπουλος, κ. Καραλής, κ. Τσιαμούλος Νικολαος και Τσιαμούλος Ζαχαρίας.

πηγή: www.pna.gr

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2019 στις 1:25μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | argy

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών η Σταυρούλα Δημ. Καρέλλα (το γένος Πάνου Παπακωνσταντίνου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί το Σάββατο 7/12, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας-Αττικής.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2019 στις 9:02πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | argy

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ!

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, 2019 στις 8:36μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄  70, μερικοί ρομαντικοί του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, επανιδρύουν τον Σ.Σ.Α. Ορχομενός Λεβιδίου. Ανάμεσα τους και ένας νεαρός από το Πέραμα (πρώην παίχτης του Περαμαϊκού) που είχε τοποθετηθεί ως αγροτικός ιατρός στο Λεβίδι. Ο Πέτρος Περιμένης πρωτοστατεί στην δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας, συμμετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αυτή και το όνομα του μνημονεύετε μέχρι σήμερα στο τόπο μας: “Την ομάδα την ίδρυσαν ο…., ο…..και ο γιατρός ο Πέτρος Περιμένης”.
Ο Σύλλογος θέλησε πέρσι να τον τιμήσει για την προσφορά του, όμως προσωπικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στην τελετή.
Από χθες ο Πέτρος Περιμένης καθηγητής Ουρολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ δεν είναι πια μαζί μας. Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών και το κείμενο αυτό είναι ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη του και την προσφορά του στον σύλλογο και στο Λεβίδι. Να τον θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι.

Σ’ ευχαριστούμε…

ΥΣ: Στην φώτο ο Πέτρος Περιμένης, όρθιος 2ος από αριστερά, σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της ομάδας στο παλιό γήπεδο του Άστρους.

πηγή: Κρεοπωλείο Κουμπούρης Δημήτρης Παρασκευόπουλος (f/b)