Back to top

Αρχείο Ιούλιος, 2020

Αποδυτήρια γηπέδου 5Χ5

Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2020 στις 4:16μμ | Κατηγορία: Αθλητικά, | THANOS

Με λύπη μου διαπιστώνω για δεύτερη φορά, την καταστροφή της κεραμοσκεπής των αποδυτηρίων του 5×5. Ως Πρόεδρος του συλλόγου Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας, οφείλω να κατακρίνω το γεγονός αυτό, διότι το θεωρώ, έλλειψη σεβασμού προς την δημόσια περιουσία του χωριού μας, προς την αισθητική και την ομορφιά του τοπίου ως αξιών ζωής, τα οποία οφείλουμε να προστατεύουμε για να διατηρούνται αλώβητα στο χρόνο, και όπως τα μετέφεραν οι προηγούμενες γενιές σε εμάς, έτσι και εμείς να τα μεταφέρουμε στις επόμενες.

Με εκτίμηση ,

Αθανάσιος Καρούντζος

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020 στις 9:43μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο Δημοσθένης Φωτ. Πανούσης.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

***

Τον πολυαγαπημένο & σεβαστό μας
σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό & θείο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΦΩΤΙΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ

ΕΤΩΝ 90

Κηδεύουμε το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 & ώρα 11 π.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα Βλαχέρνας Μαντινείας.
Η σορός θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10:30 π.μ. Παρακαλούμε τους συγγενείς & φίλους να συνοδεύσουν την εκφορά του.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Μαρία

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Φώτιος & Αγγελική Πανούση
Κωνσταντίνος Πανούσης
Αναστασία & Λάμπρος Ζάχος

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
Αντί στεφάνων τυχόν χρήματα να κατατεθούν υπέρ του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα Βλαχέρνας.

www.megremisfunerals.com

“Βλαχέρνα Αρκαδίας Ιερές διαδρομές”

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2020 στις 8:55πμ | Κατηγορία: Τουρισμός | Ν.Δ.Κ.

Το επιτελείο του vlaxerna.gr ετοίμασε ένα βίντεο με τίτλο: “Βλαχέρνα Αρκαδίας Ιερές διαδρομές”, με στόχο την προβολή του χωριού και των εκκλησιών του. Στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες που εδώ και 10 χρόνια το vlaxerna.gr αποθανατίζει, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλα βίντεο (βρύσες, μνημεία, κλπ). Tο κανάλι You Tube του vlaxerna.gr εμπλουτίζετε συνεχώς!

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας: Συναυλία την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα: 9:00μμ

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2020 στις 12:25μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Τρίπολης και Τοπική Κοινότητα Ορχομενού

*** Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του Δελτίου Δωρεάν Συμμετοχής. Η διάθεση Δελτίων Δωρεάν Συμμετοχής γίνεται στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και στη Δημοτική Ενότητα Λεβιδίου και  ξεκινά από τις 29 έως στις 31 Ιουλίου, 9:00 το πρωί με 3:00 το μεσημέρι.

Mε νόμο επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου όλο το χρόνο!

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2020 στις 9:09πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Με νόμο που έφερε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ψηφίσθηκε από τη Βουλή, επιτρέπεται το κυνήγι του αγριογούρουνου όλο το χρόνο, για λόγους δημόσιου συμφέροντος και προστασίας της υγείας των ζώων.

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2020 στις 11:01μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, συγκεκριμένα στο “κολλιντζέϊκο δίκτυο”, εντοπίστηκε σήμερα από την ΔΕΥΑΤ και αναμένεται αύριο να αποκατασταθεί. Τα σπίτια που λαμβάνουν νερό από το “κολλιντζέϊκο δίκτυο” θα έχουν νερό κατά διαστήματα.

ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ στη ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020 στις 10:30μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

Βίος Αγίου Παντελεήμων:

Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε. Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.
Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ (κόμβος 111)

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2020 στις 12:36μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Ξεκίνησε σήμερα το έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το σημείο της διασταύρωσης Βλαχέρνας-Χωτούσας, προς την περιοχή μπαριοφύλι (διακλάδωση-κόμβος 111), από την ΔΕΥΑΤ. Έτσι οι οικίες και τα καταστήματα της συγκεκριμένης περιοχής, θα λαμβάνουν νερό από τον νέο κεντρικό αγωγό.

 

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΪΚΗΣ ΓΗΣ (ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ)!!

Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2020 στις 1:45μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Με την εξαιρετικής ποιότητας τομάτα, που καλλιεργείται  στο χωριό μας, από τον Παπαναστασίου Χρήστο, η “Οικοτεχνία Μαργαρίτα”, στον διεθνή διαγωνισμό Μ.Τ.Α 2020 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά υπό την αιγίδα του Υπ. Αγρ Ανάπ. & Τροφ. στο Ηράκλειο Κρήτης, απέσπασε δύο βραβεία!!

ΧΡΥΣΟ βραβείο

ποιότητας γεύσεις για την “Μαρμελάδα Τοματάκι”.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο

ποιότητας γεύσεις για την “Σάλτσα τομάτας”.

 

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα τοπικά καταστήματα:

Κρεοπωλείο Βασ. Τσιώλη (Βλαχέρνα)

Αρκαδική Γεύση Χρήστος Κολλίντζας (Βλαχέρνα)

Παραδοσιακά προϊόντα Δαμόπουλοι ΟΕ (Καρδαράς)

*** Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει την “Οικοτεχνία Μαργαρίτα” και εύχεται και άλλες μεγάλες διακρίσεις. Τα προϊόντα της Βλαχερναϊκής γης, να κατακτήσουν τον κόσμο!!

Ο Ορχομενός Λεβιδίου ακυρώνει την φετινή του συναυλία δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού!

Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020 στις 10:35μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

H ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητοί μας φίλοι.

Μετά από πολύωρες συναντήσεις,συζητήσεις και προσπαθώντας να βρούμε έναν τρόπο για να πραγματοποιήσουμε την φετινή μας συναυλία, χωρίς ταυτόχρονα να θέσουμε την υγεία όλων μας σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας Covid-19, με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι η φετινή μας συναυλία ακυρώνεται. Πως είναι δυνατόν να βάλεις σε περιορισμό την διασκέδαση? Πως μπορείς να βάλεις σε καλούπια και κανόνες την έξαψη που δημιουργεί η μουσική? Γι’ αυτό φέτος κρατάμε απόσταση ο ένας από τον άλλον για να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι του 2021!!

Καλή αντάμωση και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.