Back to top

Αρχείο Αυγ, 2020

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2020 στις 6:38μμ | Κατηγορία: , Ευχές | ΠπΚ

Σήμερα 30 Αυγούστου, εορτή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του, ο ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος ο από Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

Ο Άγιος Αλέξανδρος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, διακρίθηκε, με την ολοκληρωτική αφοσίωση του στο θείο θέλημα, για την έμπρακτη προσφορά του στον άνθρωπο, αφού ήταν εκείνος που περιέθαλπτε τους ταλαιπωρημένους και διωγμένους μάρτυρες κατά τους φοβερούς διωγμούς των Δεκίου, Βαλεριανού και Διοκλιτιανού, ενώ αργότερα διέπρεψε ανάμεσα σε άλλους μεγάλους Πατέρες στην  A’  Οικουμενική Σύνοδο κατά του αρειανισμού.

Αυτού του Αγίου λοιπόν το όνομα φέρει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος ως γνήσιος επίσκοπος στέκεται “επί  σκοπόν” για το καλό του ποιμνίου του, συμβιώνοντας με τον απλό κόσμο ως ένας απ’ αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος είναι από τους επισκόπους εκείνους που σπάνια ”βγαίνουν” εκτός της επισκοπής τους, παρά μόνο όταν τα αρχιερατικά τους καθήκοντα το καλούν.

Οι συντελεστές του vlaxerna.gr εύχονται

Εις πολλά έτη Δέσποτα

ΒΑΠΤΙΣΗ

Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2020 στις 3:14μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Ο Δημήτριος Νικ. Τσαρουχάς (εγγονός γέρο – Ρούβαλη)  και η Ειρήνη Πιέρρου, βάπτισαν την κορούλα τους. Το όνομά της Ελπίδα-Μαρία.

Να σας ζήσει!

Διόρθωση απογραφής της Δημοτικής Περιουσίας στην Κοινότητα Βλαχέρνας Αρκαδίας

Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2020 στις 7:57μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Με την απόφαση 332/26-8-2020 ο δήμος Τρίπολης, προέβη στην διόρθωση της απογραφής των παγίων περιουσιακών στοιχείων της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα:

1. Διαγράφηκαν από τα Βιβλία Παγίων του Δήμου Τρίπολης τα κάτωθι ακίνητα:

«Νεκροταφείο (Κοιν. Βλαχέρνας) με πέτρινη μπετόν επιτοίχιση επιφ. 5 στρεμ. Ι.Ν. Αγ.Τρύφωνα» (Κωδ. Λ.7.90.00.000) και «Καταβόθρα (Κοιν. Βλαχέρνας), φυσική καταβόθρα με περιβ. χώρο 5 στρεμ. Υπάρχουν ανάλογες πέτρινες κατασκευές της 10ετίας του 1930 από το Ελληνικό Δημόσιο» (Κωδ. Λ.0.04.016).

2. Το ακίνητο «Κυλικείο Νεκροταφείου (Κοιν. Βλαχέρνας), Ισόγειο κτήριο διαστάσεων 7×14 με κεραμοσκεπή. περιλαμβάνει μία Αίθουσα & WC. Εντός οικοπέδου επιφ. 1,700 στρ» (Κωδ. Λ.7.00.018) να καταγραφεί-δηλωθεί ως εξής: «Έκταση βορείως του Κυλικείου του Νεκροταφείου Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνα επιφ. 1.500 τ.μ. περίπου (μη συμπεριλαμβανομένου του κτηρίου του Κυλικείου του Νεκροταφείου)»

3. Συμπεριελήφθησαν στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Τρίπολης, στην Κοινότητα Βλαχέρνας τα κάτωθι ακίνητα:

Αγροτεμάχιο πλησίον αθλητικών εγκαταστάσεων Βλαχέρνας επιφ. 1.200 τ.μ. περίπου, πλατεία Αγ. Δημητρίου Βλαχέρνας επιφ. 750 τ.μ. περίπου, οικόπεδο επιφ. 1.800 τ.μ. περίπου με κτίσμα (πρώην τυροκομείο) επιφ. 200 τ.μ. περίπου στη θέση «Μπακαλιό» και γεωτεμάχιο προοριζόμενο για πότισμα επιφ. 300 τ.μ. περίπου στη θέση «Καταβόθρα», σύμφωνα με το Συμβόλαιο 13088/1963 όπως αυτά φαίνονται στα συνημμένα αποσπάσματα ορθοφωτογράφησης του Ε.Κ.Χ.Α.

και 4. Το ακίνητο «Γεώτρηση στη θέση Σύνερο (Τ.Κ. Βλαχέρνας), έκταση 20 τ.μ. με γεώτρηση 5 κ.μ./ώρα σε βάθος 120μ. ανεκμετάλλευτη, διανοιγμένη, χωρίς εξοπλισμό» (Κωδ. Λ.0.04.019) να μεταβιβαστεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Οι λοιπές διοικητικές ενέργειες για την μεταβίβαση θα γίνουν συγκεντρωτικά για όλες τις περιπτώσεις εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης που θα προκύψουν από τις Τ.Κ. του Δήμου.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ στα Πανεπιστήμια!!

Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2020 στις 11:07πμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:

Μαρινάσια Διον. Καπράλη

(το γένος Ελεούσας Παύλου Κατσούλη)

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

***

Αλέξης Δημ. Παρασκευόπουλος

(εγγονός Μαρίας Νικ. Καβουρίνου)

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

***

Ματίνα Φωτ. Παπαχρόνη

ΕΠΙΣΤ. και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛ/ΣΟΥ (Καλαμάτα)

***

Μαρία Κων. Τσαρουχά

(εγγονή αειμνήστου μπάρμπα-Συμεών)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ

***

Κωνσταντίνα Σαλήκου

(το γένος Μαρίνας Αθαν. Παπαχρόνη)

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

***

Δημήτριος Ιωαν. Κουνέλης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Θεσσαλονίκη)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

***

Νικόλαος  Ιωαν. Κουνέλης

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (Κέρκυρα)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

***

Αντωνία Παν. Καραχάλιου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛ/ΣΟΥ (Καλαμάτα)

***

Κυριακή Αδάμ Λατσού

(εγγονή Σμαράγδας Απ. Καραχάλιου)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ (Ρόδος)

Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού

***

Μιχαήλ Βασ. Δρακόπουλος (Draco-door)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛ/ΣΟΥ (Τρίπολη)

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

***

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες.

Συνεχής ενημέρωση…

Ξεκίνησε το έργο για την αντικατάσταση των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης στη Βλαχέρνα!! Τέλος οι αμιαντοσωλήνες!!

Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2020 στις 9:36πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Ξεκίνησε το έργο για την αντικατάσταση των δευτερευόντων αγωγών ύδρευσης οι οποίοι συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Μεθυδρίου ή με δεξαμενές του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Υδατικών Έργων Μεθυδρίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του εν λόγω έργου, προκύπτει από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κοινότητες του Συνδέσμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Αυτά οφείλονται στις ακόλουθες αιτίες:

α) Στη μη επάρκεια παροχής των πηγών. Η παροχή των πηγών Μεθυδρίου έχει ελαττωθεί σημαντικά.

β) Στη πλημμελή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης λόγω παλαιότητας (ανεξέλεγκτες απώλειες και διαρροές).

γ) Σε κλάδους του δικτύου που έχουν προστεθεί αυθαίρετα χωρίς σχεδιασμό και δεν έχουν καταγραφεί.

δ) Στην κακή διαχείριση διανομής φορτίου του δικτύου (ρύθμιση των παροχών στους διάφορους κλάδους του δικτύου).

 

Άρχισε η διαγραφή τέλους επιτηδεύματος για τους Αγρότες.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2020 στις 10:45μμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενημερώνει αγρότες και αλιείς, που δικαιούνται τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος, για τα ακόλουθα:

Για τους αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις:

Φυσικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα πρέπει να έλαβαν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2020.

Όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

Νομικά Πρόσωπα

Τη Δευτέρα 24/8 θα πρέπει να έλαβαν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι, για να επωφεληθούν από τη διαγραφή, θα πρέπει να υποβάλουν ψηφιακά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής. Για την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης αυτής, μετά την είσοδο στην εφαρμογή εισοδήματος του «myTAXISnet», ο φορολογούμενος επιλέγει υποβολή τροποποιητικής δήλωσης και οριστικοποιεί τη δήλωση που εμφανίζεται, χωρίς να απαιτείται κάποια τροποποίηση ή συμπλήρωση του περιεχομένου της.

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη εξοφλήσει το φόρο με βάση την αρχική τους δήλωση, το πιστωτικό υπόλοιπο από την επανεκκαθάριση συμψηφίζεται με υφιστάμενες οφειλές και, αν δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφεται.

Για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (αγρότες και αλιείς που δικαιούνται τη διαγραφή), που υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση από 24/8 και εφεξής δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση, τέλος επιτηδεύματος.

 

ΠΕΝΘΗ

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2020 στις 9:20μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Κωνσταντίνος Ιωαν. Μεγρέμης.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Κουνήθηκε η Αρκαδία το Σάββατο το πρωί !!

Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2020 στις 10:12πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Κουνήθηκε σήμερα το πρωί η Αρκαδία και η Βλαχέρνα (ώρα 7:30). Ο σεισμός ήταν 4.5 Ρίχτερ και καταγράφηκε κοντά στα Καλάβρυτα με εστιακό βάθος στα 23 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο.

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί για φέτος η εμποροπανήγυρης στην Κοινότητα Λεβιδίου!

Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2020 στις 8:21πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης ομόφωνα αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί, για φέτος η εμποροπανήγυρης στην Κοινότητα Λεβιδίου – Δ. Ε. Λεβιδίου – Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 22 μέχρι και 24 Αυγούστου 2020, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 311/2020.

Να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε η ομόφωνη γνωμοδότηση (6/2020) των συμβούλων της τοπικής κοινότητας Λεβιδίου, για την μη πραγματοποίηση  της εμποροπανήγυρης.

Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας: Υπογραφή σύμβασης ΔΕΥΑΤ με τον ανάδοχο.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2020 στις 11:20μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Σήμερα 19 Αυγούστου 2020, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Στ. Χατζόπουλος, υπέγραψε τη σύμβαση έργου “Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας Δήμου Τρίπολης”.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας, της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης, το οποίο λόγω της παλαιότητας, παρουσιάζει διαρκείς διαρροές. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου ύδρευσης θα είναι 9.200 μέτρα, με προϋπολογισμό 627.400,00 € και ποσό σύμβασης 266.446,26 €. Ως ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου έχει αναδειχθεί ο Αναστάσιος Γεωργιόπουλος.