Back to top

Αρχείο Οκτώβριος, 2021

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021 στις 7:17μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών, η Παναγιώτα Β. Μπένου (πεθερά Δημητρίου Ιωαν. Καβουρίνου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2021: ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021 στις 10:57πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα αλλάξει και φέτος η ώρα, με το μέτρο της θερινής ώρας να λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα των προηγούμενων ετών, ουδέποτε υπήρξε απόφαση για κατάργηση της αλλαγής ώρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επρόκειτο για μία θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία δεν συζητήθηκε ποτέ στο Συμβούλιο ούτε εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο.

Επομένως, και σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ήτοι από τις 4:00 π.μ. στις 3:00 π.μ.

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – 2021

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021 στις 8:12μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | CLOLONIS

Στην σημερινή επέτειο της εθνικής εορτής, στο χώρο του μνημείου των πεσόντων στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας, ο ιερέας π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος διάβασε τρισάγιο υπέρ των πεσόντων.

Κατόπιν κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτρης Κολλίντζας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων Ηλίας Τσαρουχάς

Εκ μέρους των αποδήμων Βλαχερναίων ο εξ Αμερικής Σταύρος Φιλ. Κολλιόπουλος

(Σημειώνουμε ότι τα στεφάνια τα έφταιξε ο συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Λολώνης, από τη βάγια που έχει στην οικία του).

Απαγγέλθηκαν ποιήματα από Βλαχερναίους μαθητές

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των νεκρών και όλοι μαζί είπαν τον εθνικό ύμνο.

Στο τέλος ο πρόεδρος Δημήτρης Κολλίντζας πρόσφερε κεράσματα.

Και του χρόνου… 

Η Μηχανή του Χρόνου: Μάχες του Άγνωστου Στρατιώτη στα Βουνά της Ηπείρου

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021 στις 6:27μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.

Στο παραπάνω βίντεο, μιλάει και ο Βλαχερναίος αείμνηστος Αριστείδης Ρούνης (02:00,….)

Νέο Δ.Σ. για την Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021 στις 9:02μμ | Κατηγορία: , Εκλογές | Sakis_Ts

Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας πραγματοποίησε συμβούλιο την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το σώμα του νέου Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας συγκροτήθηκε ως  εξής:

Πρόεδρος: Τσιώλης Β. Αθανάσιος

Αντιπρόεδρος: Παπαδάκος Ν. Γεώργιος

Ταμίας: Τσέκος Ευαγ. Κωνσταντίνος

Γραμματέας: Τσιώλης Β. Γεώργιος

Μέλος: Καρούντζος Γ. Αθανάσιος 

Η νέα εξελεγκτική είναι η εξής: 

Καβουρίνος Δ. Νικόλαος

Λολώνης Χαρ. Κων/νος

Παπαχρόνης Π. Γεώργιος

Η θητεία του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό της Α.Ε.Β., είναι τριετής.

*Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ καθυστέρησε να λάβει χώρα λόγω της παράτασης που είχε δοθεί στα σωματεία εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε. 

Βλαχέρνα Αρκαδίας: “Στου Ονείρου μου το Στέκι”

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021 στις 5:29μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Στου Ονείρου μου το Στέκι υποδεχόμαστε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε μαζί τη νέα χρονιά.
 
28 με 31 Οκτωβρίου, θα είμαστε ανοιχτά όλη μέρα.
 
Για να τραγουδήσουμε, να φάμε και να πιούμε, να διασκεδάσουμε παρέα όπως σας έχουμε συνηθίσει. Τα πρώτα κρύα μας βρίσκουν με τη στόφα αναμμένη, τα αγαπημένα σας πιάτα στο τραπέζι και το απαραίτητο τσίπουρο!
 
Για τις κρατήσεις καλέστε στο 6942 772 656
 
 
 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – 2021

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021 στις 6:43μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | CLOLONIS

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

Φωτορεπορτάζ:

ΠΕΝΘΗ

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021 στις 3:52μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή  σε ηλικία 86 ετών, ο Νικόλαος Β. Τσιλιγγίρης (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, σύζυγος της αειμνήστου Νίκης Νικ. Καβουρίνου).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Ο Νίκος Τσιλιγγίρης ήταν από την Κανδήλα Αρκαδίας και η αείμνηστος σύζυγός του, από την Βλαχέρνα. Ήταν γνωστός στην Μελβούρνη Αυστραλίας, μέσα από την δουλειά του, ήταν ιδιοκτήτης του θρυλικού Olympic Doughnuts.

Αναδημοσιεύουμε το αφιέρωμα στον Νίκο Τσιλιγγίρη, από το site ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  neoskosmos.com

Το γλυκό ευγενικό χαμόγελο του Νίκου Τσιλιγκίρη, που άγγιξε με την καλοσύνη του την κοινωνία του Footscray, «έσβησε» για πάντα, την Πέμπτη, σπέρνοντας τη θλίψη στους δικούς του αλλά και στους εκατοντάδες ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Το θρυλικό κατάστημα Olympic Doughnuts, που λειτουργούσε ο αγαπητός ομογενής, για πάνω από τρεις δεκαετίες στη γειτονιά των δυτικών προαστίων, ήταν γνωστό για τα λαχταριστά ντόνατς αλλά και κυρίως για τη χρυσή καρδιά του ίδιου που τα ετοίμαζε.

Ο Νίκος Τσιλιγκίρης στο γνωστό σε όλους κατάστημα Olympic Doughnuts. Φώτο: Supplied

Η κόρη του, Τζίνα Χασάπη, ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση στη σελίδα της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, και από εκείνη τη στιγμή δέχεται εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από τους ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει.

Άλλωστε, ο Νίκος Τσιλιγκίρης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Μελβούρνης, των δυτικών προαστίων, μέσα από ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί για εκείνον από τους Ian Tran και Rachel Morssink, καθώς και μία υπέροχη τοιχογραφία που φιλοτέχνησε πέρυσι ο καλλιτέχνης Ling, στη γωνιά της οδού Leeds, στο Footscray, πολύ κοντά στο σημείο όπου για τόσα χρόνια είχε στημένο το μικρό του μαγαζί.

Ο ζωγράφος Ling ολοκλήρωσε πέρυσι μία τοιχογραφία αφιερωμένη στον Νίκη Τσιλιγκίρη, στην οδό Leeds στο Footscray. Φώτο: Ling

«Ο Νίκος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας σπουδαίος πατέρας, παππούς, αδελφός, θείος, νονός και έμπιστος φίλος» γράφει η κα Χασάπη. «Τον θάνατό του θρηνούν όλοι εκείνοι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν […] Αλλά αυτό που αφήνει πίσω του, οι αναμνήσεις, το χαμόγελό του, τα ντόνατς του, θα ζήσουν για πάντα μέσα μας».

Ο αγαπητός συμπάροικος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, στο Γηροκομείο όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες, καθώς χρειαζόταν 24ωρη πλέον φροντίδα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Η κόρη του, Τζίνα Χασάπη, δεν άφησε το πλευρό του στις τελευταίες εβδομάδες, ενώ όλη η οικογένειά του κατάφερε να βρεθεί κοντά του, πριν κλείσει τα μάτια του.

Η μικρή εγγονή του Νίκου Τσιλιγκίρη απολαμβάνει τα περίφημα ντόνατς του. Φώτο: Supplied

«Ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ επικριτικός. Είχε συμπόνια, είχε κατανόηση, και νομίζω γι’ αυτό τον αγάπησαν οι άνθρωποι του Footscray» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη στον «Νέο Κόσμο» η κα Χασάπη.

O Νίκος Τσιλιγκίρης με την σύζυγό του Νίκη, σε μια ξέγνοιαστη στιγμή από τα νιάτα τους. Φώτο: Supplied

«Όταν ξεκίνησε το Olympic Doughnuts, το Footscray, ήταν ένα προάστιο εργατών και ο κόσμος τα περνούσε δύσκολα. Αυτός συμπεριφερόταν σε όλους με τον ίδιο τρόπο, με κατανόηση. Αλλά είχε και ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά. Πάντα τα πρόσεχε πολύ. Οι σημερινοί ενήλικες του Footscray τον θυμούνται από τότε που ήταν μικρά παιδιά».

Κρατική ενίσχυση covid-19 για παραγωγούς μελιού, χοίρου και μαύρου χοίρου – Άνοιξε η πλατφόρμα.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021 στις 6:17μμ | Κατηγορία: Οικονομία | argy

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στο πλαίσιο της ΚΥΑ με αριθμό 1184/247574/13.9.2021 (ΦΕΚ 4246_Β_14.09.2021) με θέμα «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C/2020/1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε», από σήμερα Παρασκευή 22.10.2021 τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα οι οποίοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

1. Για τους εκτροφείς χοίρων δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει στοιχεία για τον αριθμό των χοιρομητέρων και κάπρων για το έτος 2020 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 297286/2005 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 1170).

2. Ειδικά για τους εκτροφείς μαύρου χοίρου δικαιούχοι είναι οι εκτροφείς ελληνικού μαύρου χοίρου που είναι εγγεγραμμένοι στο γενεαλογικό βιβλίο της ως άνω φυλής που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2020.

3. Για τους μελισσοκόμους δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 3.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α 2014-2020) για το έτος 2020.

4. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε κατά τα οριζόμενα στην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

5. Δεν ήταν προβληματική επιχείρηση στις 31-12-2020 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014.

Αίτηση μπορούν να την υποβάλλουν οι παραγωγοί εφόσον έχουν κωδικό online στη διεύθυνση registration.dikaiomata.gr/user_registration/.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης της ΕΑΕ 2020 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19 και στη συνέχεια το υπομενού Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Εκτροφής Χοίρων, Εκτροφής Αυτόχθονων Μαύρων Χοίρων, Παραγωγής Μελιού.

Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59.

Εθελοντικός καθαρισμός στην καταβόθρα της Βλαχέρνας

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021 στις 4:28μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.
Καθαρισμός της καταβόθρας Βλαχέρνας, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες από ομάδα εθελοντών αγροτών των περιοχών Δάρα και Κανδήλας. Η καταβόθρα της Βλαχέρνας παροχετεύει τα επιφανειακά νερά της περιοχής της πεδιάδας Κανδήλας προς την κοιλάδα του Τράγου μέσω των υπόγειων υδροφορέων. Η κάθε είδους παρεμπόδιση του νερού προς τη φυσική καταβόθρα επιφέρει σημαντική μείωση εμπλουτισμού του υπεδάφους με πολύτιμο νερό.
 
Στον καθαρισμό συμμετείχαν αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κανδήλας και του Δάρα και οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν την περισυλλογή υλικών που φράζουν τις φυσικές διόδους, κοπή χόρτων, απομάκρυνση σκουπιδιών κλπ.
 
Οι αγρότες κάθε περιοχής πρέπει να φροντίζουν ώστε οι άδειες συσκευασίες από φυτοφάρμακα, λιπάσματα ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της αγροτικής παραγωγής να συλλέγονται σχολαστικά και να μην απορρίπτονται στις τάφρους απορροής των νερών διότι καταλήγουν στις καταβόθρες και λειτουργούν ως φράγματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούνται ζημιές από πλημμύρες και βέβαια δεν λειτουργεί η φυσική διαδικασία εμπλουτισμού των υπόγειων νερών.
 
Τα μέλη του ΤΟΕΒ Κανδήλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάρα, δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση της καταβόθρας διότι θεωρούν ότι προέχει όλων η προστασία της φυσικής διαδικασίας αποστράγγισης και διατήρησης των αποθεμάτων νερού στην περιοχή.