Back to top

Αρχείο Οκτώβριος, 2021

Ο Τάκης Τσουκαλάς πέρασε από την Βλαχέρνα!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021 στις 7:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | LENA

Ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και παρουσιαστής Τάκης Τσουκαλάς (γνωστός για το…..άντε γεια!!), πέρασε σήμερα το μεσημέρι από την Βλαχέρνα, κάνοντας στάση στην ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ, για προμήθεια ζυμαρικών! Υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει για να δοκιμάσει και τα ωραία εδέσματα του χωριού μας!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021 στις 6:17μμ | Κατηγορία: Παιδεία | argy

Λόγω της σοβαρής κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας και δεδομένου των προβλέψεων της ΕΜΥ, όπου αναμένεται η επέλαση του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» να κινηθεί ενισχυόμενο τις πρωινές ώρες και στην Αρκαδία, ο Δήμος Τρίπολης με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές  οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. “Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών”.

Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Οδηγίες από την πολιτική προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021 στις 9:51μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Ενόψει της κακοκαιρίας, καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.
  • Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση! Μένουμε σε επιφυλακή! Ακολουθούμε τις οδηγίες!

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προειδοποιητικά μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, έχουν σταλεί και στους κατοίκους της Βλαχέρνας και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αρκαδίας! 

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, 2021 στις 10:26πμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Η κύρια διαδικασία βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί η Απογραφή 2021 θα είναι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή.

Την περίοδο από 23 Οκτωβρίου έως τα μέσα του Νοεμβρίου 2021, οι περίπου 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία (ήδη από την απογραφή κτιρίων που προηγείται οι ερευνητές γνωρίζουν σε ποια σημεία της χώρας εντοπίζονται κατοικίες). Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τον εαυτό του και τα μέλη του νοικοκυριού του, καθώς και για την κατοικία του. Αρκεί ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των μελών του νοικοκυριού. Οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις/διευκρινίσεις.

Κατόπιν από τις 27 Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 θα γίνει η Απογραφή και θα αφορά όσους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά. Αυτούς θα επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της Στατιστικής Αρχής στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της COVID-19.

Μέσω της απογραφής θα προσδιορισθεί ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας (ο πληθυσμός που ανεξαρτήτως καταγωγής έχει τη μόνιμη κατοικία του σε κάποια περιοχή της Ελλάδας) και ο νόμιμος πληθυσμός, δηλαδή ο αριθμός των δημοτών σε κάθε Δήμο και Δημοτική Ενότητα. Με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού θα προσδιοριστεί και ο αριθμός των βουλευτικών εδρών και θα διαμορφωθούν οι εκλογικές περιφέρειες. 

Παλαιότερα υπήρχε η καταγραφή του de facto πληθυσμού, του πληθυσμού δηλαδή που εντοπιζόταν μία συγκεκριμένη ημέρα στη γεωγραφική επικράτεια, ανεξαρτήτως εάν έμενε μόνιμα στη χώρα ή βρισκόταν προσωρινά σε αυτήν π.χ. για λόγους τουρισμού ή αναψυχής κλπ. Στην περίπτωση του de facto πληθυσμού, τα άτομα απογράφονταν οπουδήποτε τους εντόπιζε ο απογραφέας, π.χ. στο σπίτι ενός φίλου, σε ένα ξενοδοχείο κλπ. Πλέον τα πράγματα εξελίχθηκαν και ο πληθυσμός της χώρας απογράφεται σύμφωνα με τη μόνιμη ή τη συνήθη κατοικία του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, 2021 στις 10:25πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Εργασίες καθαρισμού χειμάρρων – ρεμάτων πραγματοποιούνται σήμερα στη Βλαχέρνα, από την Περιφέρεια Πελ/σου.

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, 2021 στις 7:34μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών η Ασπασία Φωτ. Παπαχρόνη (το γένος Παπαναστασίου), Αυστραλία.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

H ηθοποιός Κατερίνα Κρέπη…στις Άγριες Μέλισσες!!

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, 2021 στις 10:28πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Η Κατερίνα Κρέπη, η ηθοποιός που έχει ρίζες από την Βλαχέρνα (κόρη της Μαρίας Πανουσοπούλου του Διαμαντή), έκανε χθες την “είσοδό” της στις Άγριες Μέλισσες (ως νοσοκόμα στους εξόριστους στη Λέρο).

Η Κατερίνα έχει τελειώσει την Ανωτέρα δραματική σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη» και την Ελληνική φιλολογία, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΓΕΝΝΗΣΗ

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, 2021 στις 9:59μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Μιχάλης Αποστολόπουλος του Σταύρου (δάσκαλου) και η Έφη Σίδερη, απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!

ΒΑΠΤΙΣΗ

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, 2021 στις 4:56μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Ιωάννης Λώλος (το γένος Ευγενίας Παν. Τσαρουχά) και η σύζυγός του Ειρήνη, βάπτισαν το δεύτερο αγοράκι τους. Το όνομα του Άγγελος.

Να σας ζήσει!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΠΤΩΣΗΣ ΠΕΥΚΟΥ!

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, 2021 στις 3:44μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στο επάνω μέρος της Βλαχέρνας, από πτώση Πεύκου, προκλήθηκε ζημιά σε καλώδιο μέσης τάσης και για αυτό υπήρξε διακοπή ρεύματος στο χωριό από την ΔΕΗ. 

Reportaz: Yannis Kounelis