Back to top

Αρχείο Δεκέμβριος, 2021

O Δημήτρης από την Βλαχέρνα, μαζί με τους φίλους του, κέρδισαv στο νέο τηλεπαιχνίδι του MEGA: The Chase!!

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021 στις 8:08μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ο Δημήτρης Τσαρουχάς από Βλαχέρνα και οι φίλοι του, κέρδισαν στο νέο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA, το The Chase που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου!

Μπράβο στον Δημήτρη και τους φίλους του!

Παραδοσιακό λιώσιμο χοιρινού (παστό)!

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021 στις 5:47μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | vasilaras

Στη “Φάρμα ο Μπίλιας” στη Βλαχέρνα, πραγματοποιήθηκε χθες το λιώσιμο του χοιρινού, το παραδοσιακό παστό! 

Ο γνωστός σεφ Λάμπρος Τσαρουχάς, επί το έργον…

Ο Μπίλιας γεμίζει τα κουτιά (με παστό…)…

foto: ΤΑΜ

Οι μικροί μας φίλοι, έψαλαν τα κάλαντα στη Βλαχέρνα!

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2021 στις 11:31πμ | Κατηγορία: Ευχές | Ν.Δ.Κ.

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνος.
Αρχή που βγήκεν ο Χριστός Άγιος και πνευματικός
στη γη να περπατήσει και να μας καλοκαρδίσει!

Και του Χρόνου!

Αίθουσα πλησίον του Κοιμητηρίου Βλαχέρνας

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021 στις 10:46μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Η αίθουσα πλησίον του Κοιμητηρίου (εκκλησία Αγίου Τρύφωνα) Βλαχέρνας, μετά από κάποιες παρεμβάσεις, είναι διαθέσιμη και λειτουργική. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι τουαλέτες λειτουργούν, οι πόρτες και τα παράθυρα ασφαλίστηκαν, νέες κουρτίνες, καθαριότητα, βάψιμο, πινακίδες με ενδείξεις, επισκευή και βάψιμο ντουλαπιών, συντήρηση και γυάλισμα μωσαϊκού, τοποθέτηση εικόνων, κλπ.

Οι παρεμβάσεις αυτές δίνουν μια άλλη εικόνα στο χώρο αυτό. Ως γνωστόν εκεί πολλοί συνάνθρωποι μας, δέχονται την στοργή και την αγάπη από άλλους, λόγω της απώλειας των συγγενών τους. Ο χώρος πρέπει να μείνει λειτουργικός, ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος και προπάντων καθαρός (μέσα και έξω). Στην περίοδο αυτή που ζούμε βέβαια, λόγω πανδημίας, τα “μέτρα” της πολιτείας, θα εφαρμόζονται και στην αίθουσα αυτή.

Η εκκλησιαστική επιτροπή θερμά ευχαριστεί όλους εκείνους, που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν.

Η Βλαχέρνα φιλοξένησε ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021 στις 7:25μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Την φιλόξενη Βλαχέρνα επέλεξαν για μια ακόμη φορά, ομάδα Προσκόπων (8 Σύστημα Προσκόπων Αθηνών, από Ακρόπολη) και ο φακός του vlaxerna.gr βρέθηκε εκεί.

 

foto: ΤΑΜ

“ΦΑΡΜΑ ο Μπίλιας”: Παραδοσιακό λιώσιμο του χοιρινού (παστό)!

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021 στις 4:51μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | vasilaras

Αύριο Πέμπτη 30/12 και ώρα 10:30πμ στην “ΦΑΡΜΑ ο Μπίλιας”, θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό λιώσιμο του χοιρινού, το οποίο σφάχτηκε την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων! Έχουν ήδη γίνει η πηχτή, ενώ είναι έτοιμα τα λουκάνικα και το λίπος (για το παστό)!

 

ΒΛΑΧΕΡΝΑ – KAMARES HΑLL: Ρεβεγιόν παραμονή ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ!

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021 στις 4:12μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

*** Με νεότερη ενημέρωση, λόγω των μέτρων της πολιτείας κατά της διασποράς του covid-19, αναβάλλεται η εκδήλωση.

Διαθέσιμη στο Covid Free GR Wallet η αστυνομική ταυτότητα!

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021 στις 4:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη:

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους έχουν πλέον οι πολίτες, καθώς από το πρωί της Τρίτης είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό, σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Στη συνέχεια, μπαίνει την οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

Η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώου Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. Δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών COVID το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν αυθεντικοποίησής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Η εφαρμογή Covid Free GR Wallet είναι διαθέσιμη για τις πλατφόρμες iOS και Android στο covidfree.gov.gr.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (δισέγγονος του γερο-Ντρούλια, από Βλαχέρνα)

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, 2021 στις 8:14μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου του Γεωργίου και της Νατάσας, εγγονός του Βασιλείου και της Ελένης Παπαγεωργίου και δισέγγονος του Βασιλείου (γέρο Ντρούλια) και της Σταυρούλας Τσαρουχά, αποφοίτησε με Αριστείον την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μάλιστα συμμετείχε στην ομάδα των φοιτητών και ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που είχαν διεθνή διάκριση!

Συγκεκριμένα:

Ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελούμενη από:

  • τους προπτυχιακούς φοιτητές Βασίλη Παπαγεωργίου, Θάνο Νηχωρίτη, Πάνο Βασιλακόπουλο,
  • τον μεταδιδάκτορα ερευνητή Γεώργιο Βουγιούκα και
  • τον Καθηγητή  Άγγελο Μπλέτσα,

έλαβε το βραβείο καλύτερης εργασίας (“IEEE WCNEE 2021 Best Paper Award”) στη διοργάνωση “5th IEEE International Workshop on Wireless Communications and Networking in Extreme Environments (WCNEE) 2021”, που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του συνεδρίου “IEEE International Conference on Distributed Computing in Sensor Systems (DCOSS) 2021”.

Η εργασία:

V. Papageorgiou, A. Nichoritis, P. Vasilakopoulos, G. Vougioukas and A. Bletsas, “Towards Ambiently Powered Inference on Wireless Sensor Networks: Asynchrony is the Key!“, 5th IEEE International Workshop on Wireless Communications and Networking in Extreme Environments (WCNEE), 2021,

αφορά τη σχεδίαση και υλοποίηση ασύρματου δικτύου αισθητήρων χωρίς μπαταρία, το οποίο λειτουργεί ως ένας κατανεμημένος υπολογιστής που συλλέγει και επεξεργάζεται το ίδιο τα δεδομένα, με ενέργεια αποκλειστικά από το περιβάλλον. Περιλαμβάνει τόσο θεωρητική ανάλυση, όσο και πρακτική υλοποίηση σε πραγματικό δίκτυο, και αποτελεί ένα πρώτο βήμα/proof-of-concept. Υλοποιήθηκαν αλγόριθμοι κατανεμημένης αντιστροφής πίνακα και κατανεμημένης ομοφωνίας (consensus), όπου ο κάθε κόμβος του δικτύου αποτελούταν από μικροεπεξεργαστή 32-bit, εφοδιασμένου με ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Η τροφοδοσία του κάθε κόμβου του δικτύου έγινε αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, χρησιμοποιώντας πρότυπα κυκλώματα.

Η βασική ιδέα είναι να μετατραπεί η απώλεια μηνυμάτων (π.χ. λόγω μη επαρκούς ενέργειας) και η διακοπτόμενη λειτουργία ενός δικτύου τροφοδοτούμενου με ενέργεια από το περιβάλλον, σε ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που επιταχύνει τη σύγκλιση των αλγορίθμων επεξεργασίας. Το κίνητρο της εργασίας είναι η απαλλαγή από τα ενεργοβόρα εργοστάσια εξυπηρετητών (server farms) που απαιτούνται στο σημερινό (ή μελλοντικό) cloud/edge/fog computing, τα οποία μολύνουν το περιβάλλον.

Δόθηκαν συνολικά δύο (2) βραβεία και το 2ο βραβείο (Βest Paper Αward Runner-up) δόθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης (La Sapienza).

Το vlaxerna.gr θερμά συγχαίρει τον Βασίλη!

Η Α.Ε.Β συλλέγει πλαστικά καπάκια για τη στήριξη τoυ συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, 2021 στις 7:11μμ | Κατηγορία: Αθλητικά, | Sakis_Ts

Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας βρίσκεται συνεχώς δίπλα στη κοινωνία. Έπειτα από τη συγκέντρωση ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Γορτυνίας τον περασμένο Αύγουστο, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, προτίθεται να συνδράμει το έργο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, και επικεντρώνεται στην συγκέντρωση πλαστικών καπακίων που θα βοηθήσουν στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Η Α.Ε.Β ήδη έχει συλλέξει ένα μεγάλο αριθμό από καπάκια και ελπίζει τις μέρες αυτές να μεγαλώσει αυτός ο αριθμός με την βοήθεια όλων μας και να παραδώσουμε όσο περισσότερα. Η παράδοση τους θα γίνει τις πρώτες μέρες του 2022. Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια και μοιράζουμε χαμόγελα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα παρακάτω μέλη του Συλλόγου:

Αθανάσιος Τσιώλης: 6971 785 602
Γεώργιος Παπαδάκος: 6980 542 175
Αθανάσιος Καρούντζος: 6973 989 389