Back to top

Αρχείο Ιανουάριος, 2022

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022 στις 1:00μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών, ο Ιωάννης Κουμαρέλας.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

***

*** Ο Ιωάννης Κουμαρέλας γεννήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας. Τελείωσε το δημοτικό στο Λεβίδι Αρκαδίας και Γυμνάσιο – Λύκειο στο Αιγάλεω Αττικής. Το 1978 γράφτηκε στην κτηνιατρική σχολή PARMA – Ιταλίας όπου και αποφοίτησε, αποκτώντας δε την άδεια άσκησης επαγγέλματος για όλη την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή ένωση. Κατά την διάρκεια της φοίτησης του, εργάσθηκε ως βοηθός του διακεκριμένου χειρούργου κτηνίατρου DR. ZIS. Κατόπιν εισήλθε εσωτερικός στο ερευνητικό, ζωοπροφυλακτικό κέντρο Parma-Brescia, όπου και εργάσθηκε για δύο έτη. Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, ασκώντας το επάγγελμα του κτηνιάτρου. Το 2003 πιστοποιήθηκε ως εγκεκριμένος auditor για HACCP. Από το 2005 είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ .

www.megremisfunerals.com

ΠΕΝΘΗ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022 στις 7:57μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasilaras

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών, η Νίκη Μπρέγιανου (πεθερά του Γεωργίου Αριστ. Πανούση, USA).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

* Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί αύριο 27/01 και ώρα Ελλάδος 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο ILLINOIS-USA.

ΠΕΝΘΗ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022 στις 12:18μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών,

ο Θανάσης Παν. Τσέκος.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

***Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Παναγίτσας.

ΒΛΑΧΕΡΝΑ: ΣΤΟΥΣ -8 °C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ! ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 στις 11:45μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Πριν λίγο (ώρα 23:00 το βράδυ) όχημα της πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης, ρίχνει αλάτι στους παράλληλους δρόμους και τα στενά του χωριού. Η θερμοκρασία στη Βλαχέρνα είναι στους -8 °C! 

Ο οδηγός του οχήματος της πολιτικής προστασίας Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας, περνούν από όλους τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 στις 12:22μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στις 11:00πμ σήμερα το πρωί, όχημα από τον δήμο Τρίπολης, προχώρησε σε εκχιονισμό και ρίψη άλατος στους δρόμους του χωριού. Το όχημα-μηχάνημα αφού θα κάνει ανεφοδιασμό αλατιού θα επανέλθει. Εκτός των κεντρικών δρόμων-αρτηριών του χωριού, θα πρέπει να καθαριστούν και να πέσει αλάτι και στα στενά, διότι ο παγετός θα είναι ισχυρός το βράδυ!  

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

*** Ώρα 20:10 στους  -5 °C στη Βλαχέρνα (θέση Σπαή) και οι δρόμοι έχουν παγώσει. Να σημειώσουμε ότι δεν επανήλθε το μηχάνημα-αλατιέρα του δήμου Τρίπολης στο χωριό (όπως είχε ανακοινωθεί σήμερα το πρωί) και οι παράλληλοι και άλλοι δρόμοι έχουν μείνει χωρίς καθάρισμα και αλάτι με συνέπεια να υπάρχει ολισθηρότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δρόμους πλησίον εκκλησίας-οικίας Κολλιντζογιαννάκη, στα Ρουνέϊκα, στα Κολλιντζέϊκα, στα Ντοκέϊκα/Τζιωλέϊκα, στα Καρουντζέϊκα, στην Γιανιά, στο δρόμο πίσω από το Νεκροταφείο, κλπ. Ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους που λόγω εργασίας πρέπει να μετακινηθούν.

Χαμηλές θερμοκρασίες στη Βλαχέρνα!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 στις 9:47πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βλαχέρνα και αναμένεται ακόμη χαμηλότερες στην διάρκεια της ημέρας (θα φτάσει έως -5 °C). Ο πρόεδρος της κοινότητας μας ενημέρωσε ότι από χθες είναι σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς επίσης και με τον δήμαρχο Τρίπολης, για τον εκχιονισμό και την ρίψη άλατος στους δρόμους.

Χθες ήρθε μηχάνημα ρίψης άλατος, πέρασε από το δρόμο στις κοτρώνες και τον κεντρικό δρόμο, αλλά λόγω βλάβης (σύμφωνα με το χειριστή) δεν συνέχισε! Από το πρωί σήμερα αναμένεται πάλι το μηχάνημα για να ρίξει αλάτι, ώστε οι δρόμοι να είναι ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, να είναι προσεκτική!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από σήμερα το πρωί!

 

ΠΕΝΘΗ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 στις 8:46πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο Χρήστος Μαντιός

(σύζυγος της Χριστίνας Αθαν. Δρακοπούλου, γερο-Μπάκα), ΚΑΝΑΔΑ.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Η ακολουθία εξόδου θα τελεστεί την Παρασκευή 28/01 και ώρα 11:00πμ (ώρα Ελλάδος 18:00) από τον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας (ΤΟΡΟΝΤΟ-ΚΑΝΑΔΑ).

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022 στις 7:13μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Χιονόπτωση στη Βλαχέρνα το απόγευμα και κίνδυνος για παγετό. Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της κοινότητας, έχει επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης και θα υπάρχει ρίψη άλατος. Επίσης συνίσταται σε όλους τους πεζούς και τους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και μόνο όταν υπάρχει ανάγκη να γίνεται μετακίνηση! Ακόμη όποιος θέλει αλάτι για περιοχές που δεν θα περάσει το μηχάνημα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της κοινότητας (τηλ. 6936 794 213).

*** Σημειώνουμε πως στον δήμο Τρίπολης με  απόφαση του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη 25/01/2022 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ).

ΠΕΝΘΗ

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022 στις 1:01μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε δυστυχώς από την ζωή σε ηλικία 54 ετών, ο Θεόδωρος Δελής

(σύζυγος Ευανθίας Ματθ. Αρβανίτη).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Κλειστά την Δευτέρα 24/1 τα σχολεία στον Δήμο Τρίπολης.

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022 στις 6:55μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Με αφορμή την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο και πιθανές χιονοπτώσεις, ο Δήμος Τρίπολης με εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, για αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες δεν καθιστούν μόνο δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως την παραμονή τους  στις αίθουσες δεδομένου της αναγκαιότητας να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα για εξαερισμό.

Απόλυτή μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και σε όλη τη σχολική διαδικασία με τα τωρινά υγειονομικά δεδομένα.

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες, θα γίνει σύσκεψη την Δευτέρα, όπου θα επανεκτιμηθούν τα καιρικά δεδομένα και η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς” και θα ενημερωθούν οι πολίτες εκ νέου.

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης