Back to top

Αρχείο Μάιος, 2022

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 2η θέση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας!

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2022 στις 10:20μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

Μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, που κατέλαβαν την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHELLAS για την ομάδα Lousios Waterpower Team του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης –Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στον εκπαιδευτικό συμπατριώτη μας, Ιωάννη Γ. Καρούντζο!

ΒΑΠΤΙΣΗ

Δευτέρα, 30 Μαΐου, 2022 στις 12:11πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Ο Μιχάλης Χρ. Πανουσόπουλος και η Γεωργία Μάλλιου βάπτισαν τον γιο τους. Το όνομα του Χρήστος.

Να σας ζήσει!

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ

Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022 στις 11:02μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Ανδρέας Φωτ. Μάρκου (το γένος Δήμητρας Ανδρ. Τζιώλα, εγγόνι γερο-Ντούτσου) και η Δήμητρα Βασ. Πιτερού, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και βάπτισαν και την κορούλα τους. Το όνομα της Άννα.

Ο γάμος και η βάπτιση έγιναν στην εκκλησία του Καρδαρά και κατόπιν ακολούθησε σε κοσμικό κέντρο στην Τρίπολη, τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας!

Τα μυστήρια είχαν έντονο Παναθηναϊκό χρώμα, αφού ο νονός της Άννας ήταν ο γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης! Έτεροι κουμπάροι που στεφάνωσαν τους νεόνυμφους ο Δημήτρης Οικονόμου και η Χριστίνα Κουτσογιάννη.

Βίον ανθόσπαρτο και να σας ζήσει η κορούλα σας!

Πάντα άξιοι οι κουμπάροι!

Ο γαμπρός επί το έργον…της διασκέδασης!!

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΠΡΟΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022 στις 1:58μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα πριν το μεσημέρι, στο δρόμο από το Λεβίδι προς Βλαχέρνα. Επιβατικό όχημα βγήκε από την πορεία του, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, παρά μόνο φθορές του οχήματος! Διερχόμενοι άλλοι οδηγοί από την Βλαχέρνα, βοήθησαν τον οδηγό, που δεν είχε ευτυχώς τραυματιστεί!

ΓΕΝΝΗΣΗ

Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022 στις 8:12μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Η Αικατερίνη Αθαν. (Σούλη) Δρακοπούλου και ο σύζυγός της Γεώργιος Πετρόπουλος, απέκτησαν κοριτσάκι.

Να σας ζήσει!

Εκοιμήθη ο ιερέας π. Χαράλαμπος Κουστένης

Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022 στις 9:51μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε σε ηλικία 90 ετών,  ο επί πολλά έτη λειτουργός στην Ιερά Μονή Κερνίτσας, Πατήρ Χαράλαμπος Κουστένης.

Αιωνία του η μνήμη!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022 στις 10:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Συνεχίζονται οι διακοπές του νερού στη Βλαχέρνα, καθώς το συνεργείο της ΔΕΥΑΤ δεν έχει εντοπίσει τη βλάβη στο εσωτερικό δίκτυο του χωριού. Ο πρόεδρος Δημήτρης Κολλίντζας μας ενημέρωσε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε διακοπές στο νερό, έως ότου βρεθεί και αποκατασταθεί το πρόβλημα.

 

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων.

Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022 στις 7:52πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν από χθες Δευτέρα, το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.

Ειδικότερα, αναφορικά με κάθε υπηρεσία:

Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Με την ψηφιοποίηση του μέχρι πρότινος έγχαρτου Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού, το παιδιατρικό ιστορικό περνά στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ). Έτσι, το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού εμφανίζεται πλέον ως μια ξεχωριστή υποκατηγορία του ΑΗΦΥ και είναι προσβάσιμο στους γονείς μέσα από το ehealth.gov.gr, στην ενότητα «Παιδιατρικό Ιστορικό».

Στο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού εμφανίζονται τα δεδομένα υγείας του παιδιού για κάθε ηλικιακή του περίοδο. Εμφανίζεται, επίσης, και το σύνολο των εμβολιασμών που έχουν καταχωριστεί από τον ιατρό στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων (τόσο όσοι εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει, όσο και οι επόμενοι που έχουν προγραμματιστεί από τον ιατρό).

Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Με το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα οργάνωσης των βασικών παιδιατρικών εμβολιασμών. Η σύσταση του Μητρώου Εμβολιασμού Παιδιών κι Εφήβων αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή των εμβολίων για όλα τα νοσήματα. Στο Μητρώο θα καταχωρίζονται όλα τα δοσολογικά σχήματα που χορηγούνται μέχρι και την εφηβική ηλικία, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για Παιδιά κι Εφήβους και σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται στους γονείς η δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες του Εθνικού Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων που αφορούν στην εμβολιαστική κάλυψή των παιδιών τους, τα οποία είναι ασφαλιστικά εξαρτώμενα μέλη τους.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022 στις 9:27πμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά, | Ν.Δ.Κ.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα η καθιερωμένη αγρυπνία (έναρξη 9:00 μ.μ.), προς ανάμνηση της Αλώσεως της Πόλεως και των προγόνων που ετάφησαν στους χώρους γύρω από τη Μονή όπως και στην Παναγία Καταφυγιώτισσα, όπου έγινε η αποκομιδή των λειψάνων που κατά καιρούς ανεβρέθησαν.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ !!

Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022 στις 5:50μμ | Κατηγορία: Ιστορικά Οχήματα | argy

Το όχημα με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα στην νέα στήλη του vlaxerna.gr, είναι το ιστορικό τρακτέρ του Θοδωρή Γ. Ντόκου.

O μπάρμπα-Θοδωρής μας είπε τα εξής: Κυκλοφόρησε το 1960, είναι μάρκας ΖΕΤΟR, 55 ίππων, χρώματος μπλέ. Το τρακτέρ αγοράστηκε από τον Θεόδωρο Ντόκο το 1965 έναντι 128.000 δραχμών, μαζί με τα ινιά του, από την αντιπροσωπεία του Μήτσια στη Τρίπολη. Από ότι μας είπε ο ίδιος ο μπάρμπα Θοδωρής το τρακτέρ έχει γυρίσει και πολλά πανηγύρια στη περιοχή μας, αφού όταν το αγόρασε δεν υπήρχαν πολλά μεταφορικά μέσα στο χωριό και έτσι έκανε και μεταφορές στα διπλανά χωριά πολλών νέων, προκειμένου να διασκεδάσουν στα πανηγύρια. Επιπλέον έχει κόψει και πολλά ξύλα αφού αργότερα είχε και ξυλοκορδέλα.

Ευχαριστούμε τον μπάρμπα-Θοδωρή!