Back to top

Αρχείο Αύγουστος, 2022

Καταστροφή στην Κανδήλα Αρκαδίας | Βροχή και χαλάζι διέλυσαν τις ντομάτες!!

Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2022 στις 10:01μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Σε απόλυτη απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί ντομάτας στην Κανδήλα. Σε μια περιοχή που φημίζεται για την ντομάτα της, αφού στον κάμπο καλλιεργούνται 700 στρέμματα!

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, οι ισχυρές βροχές και κατά διαστήματα η χαλαζόπτωση, έχει ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ολική καταστροφή. Ουσιαστικά, όλη η φετινή παραγωγή ντομάτας είναι για πέταμα, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή. Πολύς κόσμος που ζει από την παραγωγή ντομάτας στην Κανδήλα έχει έρθει σε πλήρη απόγνωση, με τα έξοδα να τρέχουν και την παραγωγή να χάνεται.

Πλέον, αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση από την πλευρά των παραγωγών σε συνάρτηση με την τοπική κοινότητα προς τον ΕΛΓΑ για να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις και οι σχετικές αποζημιώσεις.

πηγή:www.kalimera-arkadia.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022 στις 11:16μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Η ισχυρή βροχόπτωση στην Βλαχέρνα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής (28/8/2022), προκάλεσε προβλήματα σε δρόμους της περιοχής, από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στην κυκλοφορία.
Άμεση ήταν η παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Οικονομόπουλο, για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Παρούσα ήταν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δικά της μηχανήματα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους της περιοχής. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για τα ρέματα, πολλά εκ των οποίων είχαν χρόνια να «κατεβάσουν» νερό.
Επιπλέον, να τονιστεί ότι ο εργολάβος του έργου ύδρευσης που υλοποιείται από την ΔΕΥΑ Τρίπολης, είναι αυτή την ώρα στη Βλαχέρνα, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοτικής επιχείρησης και προχωρά σε αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων.
Από τα πλημμυρικά φαινόμενα, σε σπίτια δεν υπήρξαν ζημιές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022 στις 10:09μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Λίγο πριν νυχτώσει, αλλά και αυτή την στιγμή, μηχανήματα επιχειρούν για την αποκατάσταση των ζημιών στη Βλαχέρνα! 

Μηχάνημα της περιφέρειας καθάρισε την εθνική οδό, ενώ μηχάνημα του δήμου και του ανάδοχου του έργου (εργολάβου) επιχειρούν στο εσωτερικό του χωριού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της κοινότητας Βλαχέρνας, το χωριό μας επισκέφθηκαν, σήμερα το βράδυ,  ο προϊστάμενος Τεχνικού τομέα της ΔΕΥΑΤ κ. Κων. Μανδρώνης. ο Αντιδήμαρχος δήμου Τρίπολης κ. Γεώργιος Οικονομόπουλος και ο αντιιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός.

Αύριο θα έρθουν και άλλα συνεργεία τεχνικών υπηρεσιών, για την βελτίωση της ροής του ρέματος νεκροταφείου, αφού εκεί το νερό συγκεντρώθηκε προς το ποιμνιοστάσιο του συμπατριώτη μας Βασίλη Πανουσόπουλου και υπήρξε κίνδυνος για το κοπάδι του (την πλήρωσαν βέβαια μερικά κοτόπουλα που δυστυχώς πνίγηκαν από τα νερό)!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022 στις 6:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Μεγάλες ζημιές από την έντονη βροχόπτωση (και χαλαζόπτωση) στη Βλαχέρνα, πριν λίγο! Πλημμύρισαν οι δρόμοι, κατέβασαν τα ρέματα (μετά από χρόνια). Οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, λόγω του έργου της αλλαγής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, ενώ πλημμύρισαν και οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού και υπόγεια, κλπ.

Άμεσα πρέπει να  επέμβουν για μερική τουλάχιστον αποκατάσταση, οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι (ΔΕΥΑΤ, ανάδοχος του έργου, κλπ), διότι στην επόμενη έντονη καταιγίδα θα έχουμε πιθανόν χειρότερα αποτελέσματα! 

Προσοχή στους δρόμους, διότι έχουν γεμίσει άμμο και χαλίκι και στο μέρος που έχουν σκάψει για το  υδραγωγείο έχουν δημιουργηθεί χαντάκια… Από τους κεντρικούς δρόμους έχουν φτάσει στην εθνική οδό (χάνι) πολλά χαλίκια και χώματα!

Συνεχής ενημέρωση…

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5X5

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022 στις 3:01μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.

Δύο μαθητές από την Βλαχέρνα, η Μελίνα και ο Αλέξιος, περνώντας από το γήπεδο 5×5 του χωριού μας, μάζεψαν ότι είχαν αφήσει οι “άλλοι” τις προηγούμενες μέρες! Ο Αύγουστος μήνας των διακοπών, της ξεγνοιασιάς και των παιχνιδιών, θα πρέπει να συνοδεύεται και με αυτές τις ευαισθησίες! Κάποιοι (που συνήθως είναι αυτοί που ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους) τα περιμένουν όλα από τους άλλους! Το ίδιο, προ ημερών, είχε συμβεί και στην παιδική χαρά του χωριού μας!

Οι δημόσιοι χώροι πρέπει να προστατεύονται από όλους μας, για να μπορούν να υπάρχουν και να τους απολαμβάνουμε!

Μπράβο Μελίνα και Αλέξιε!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΟΥΣ!

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022 στις 10:47πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Πραγματοποιήθηκε στο χωριό την Παρασκευή, 19-08-2022 και με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, συνάντηση με τους απόδημους Βλαχερναίους. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην ταβέρνα «Αρκαδική Γεύση» και προσέλκυσε αρκετούς από τους απόδημους συμπατριώτες μας που έτυχε να βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Βλαχέρνα για διακοπές.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων κ. Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς, ενώ παραβρέθηκαν στη συνάντηση και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρης Κολλίντζας καθώς και ορισμένα μέλη του Συλλόγου.

Οι καλεσμένοι απόδημοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους διάφορα θέματα και να αναφερθούν στα βιώματά τους στην αλλοδαπή. Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση που καλό θα ήταν να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

ΠΕΝΘΗ

Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2022 στις 8:42μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 94 ετών,

ο Παναγιώτης (Τάκης) Πετρ. Ρούνης.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2022 στις 2:21μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Νέο κατάστημα στην Βλαχέρνα, στον δημόσιο δρόμο. Ψωμί, καφέ, γλυκά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, κρασί, είναι μερικά από τα προϊόντα που θα διαθέτει. Ευχόμαστε στην οικογένεια Μερκούρη (από Κανδήλα) καλές δουλειές!

ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ Ο ΙΓKΛΕΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022 στις 11:26πμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.

Στην Βλαχέρνα βρέθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, Ματίας Ιγκλέσιας και Χερόνιμο Μπαράλες, καλεσμένοι φίλου τους και απόλαυσαν την Βλαχερνιώτικη παρέα αλλά και τα ωραία εδέσματα του χωριού μας!

Σάββατο 27/8: Παράσταση «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» στο Λεβίδι.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022 στις 4:32μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.