Back to top

Αρχείο Μάρτιος, 2023

Ημερίδα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 στις 11:38μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (αμφιθέατρο), ώρα 05:00μμ

Μετά τις εγκεκριμένες άδειες της ΡΑΕ για την εγκατάσταση βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ σε μεγάλο μέρος του Μαινάλου και σε πολλές ακόμα ευαίσθητες περιοχές της Πελοποννήσου, και με τον κίνδυνο να μετατραπεί ο χαρακτήρας της Πελοποννήσου από περιοχή ήπιου τουρισμού σε βιομηχανική περιοχή με όλα τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά επακόλουθα, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις και πολίτες εκδήλωση με θέμα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Α’ ΜΕΡΟΣ

Μαρία Καραμανώφ

Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας

Βασίλης Λύκος

Βιολόγος, M.Sc. Περιβαλλοντολόγος και αναλυτής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου

Κρήτης Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Άκης Παπασαράντης

Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια

Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων

Β’ ΜΕΡΟΣ

Ανοιχτή συζήτηση

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θέσει τα ερωτήματά του απ’ ευθείας στους ομιλητές

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Κωνσταντίνος Μαρινάκος

Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου την οποία συνδιοργανώνει με τα μέλη του, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις, πολίτες, τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.

Συνδιοργανωτές:

Δήμος Τρίπολης

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

ΕΟΣ Τρίπολης

Αναρριχητικός – Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου

Τrekking Hellas Αρκαδίας

SOS Μαίναλο

Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας

Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Ανοιχτός Επιχειρηματικός Φορέας Πελοποννήσου

Ανοιχτό Δίκτυο

Χορηγός επικοινωνίας

arcadiaportal.gr

ΜΙΚΤΗ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Κ-16 ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ!

Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 στις 9:53μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.

Την Τετάρτη 29/03/2023 η Μικτή ΕΠΣ Αρκαδίας Κ-16 αγωνίστηκε στο γήπεδο Λεβιδίου με την αντίστοιχη του Νομού Αργολίδος. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είχαν καλεστεί ήταν και ο Δημήτρης Παν. Μπαλάσης (το γένος Παναγιώτας Θεοδ. Ντόκου) ο οποίος αγωνίζεται στην Κ-16 του Αστέρα Τρίπολης. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Ευχόμαστε στο Δημήτρη πάντα επιτυχίες!

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 στις 9:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα είναι η Βλαχέρνα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, λόγο προβλήματος στους αναμεταδότες στην περιοχή του Λεβιδίου. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Κολλίντζας, η ΔΕΗ κάνει έργα στο Λεβίδι με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ρεύματος προς τους αναμεταδότες στο όρος Ελινίτσα, από τους οποίους παίρνουν σήμα και οι αναμεταδότες στην Καστανιά. Το ρεύμα θα αποκατασταθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου  τις απογευματινές ώρες, οπότε αναμένεται να επανέλθει και το τηλεοπτικό σήμα. 

ΠΕΝΘΗ

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 στις 9:27πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο Κώστας Αναστ. Τζιώλας (Αυστραλία).

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς.

*** Ο Κώστας Αναστ. Τζιώλας (CON TSIOLAS), ζούσε για 60 έτη στην Αυστραλία, Γεννημένος το 1933 από φτωχή οικογένεια, ήταν δραστήριο άτομο και από μικρός εργάζονταν στην Τρίπολη. Ως νεολαίος ήταν δραστήριο μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και αγωνίστηκε και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Παντρεύτηκε στην Ελλάδα με την Γεωργία Κυριαζοπούλου (από Καμενίτσα) και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάσο και την Δήμητρα (η οποία δυστυχώς έφυγε νέα). Το 1965 έφυγε για την Αυστραλία μαζί με την οικογένειά του και έζησε εκεί για πάντα. Στο Σίνδεϋ  ήταν δραστήριο μέλος του συνδέσμου της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ και πάντα ασχολούνταν με τα πολιτιστικά δρώμενα του Ελληνισμού στην Αυστραλία. Επισκεπτόταν την Ελλάδα, αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια λόγω της ηλικίας του και του χαμού της κόρης και της γυναίκας του, δεν είχε έρθει.

(στην φώτο ο  CON TZIOLAS (αριστερά) με τον αδερφό του Ανδρέα)

Αιωνία του η μνήμη!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023 στις 11:24μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Λόγω της σύνδεσης του αγωγού του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης, με την δεξαμενή, θα υπάρξει από αύριο βράδυ ΤΕΤΑΡΤΗΣ και έως το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, διακοπή της υδροδότησης του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού, θα πρέπει να συγκεντρώσουν νερό για τις ανάγκες τους και να κάνουν λελογισμένη χρήση! Παράλληλα με την σύνδεση θα γίνει και καθαρισμός της δεξαμενής.

Ένα έργο που ξεκίνησε από τον Μάιο 2019, φτάνει στο τέλος του, μετά από τέσσερα χρόνια! Δυστυχώς οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (γραφειοκρατικές και μη) οδηγούν σε ταλαιπωρία τους κατοίκους των χωριών και μπλέκουν τα έργα σε απίστευτα γρανάζια! Ευχόμαστε το άλλο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης να τελειώσει και αυτό σύντομα, διότι από ότι φαίνεται δεν έχει ξεφύγει και αυτό από την “συνήθη”  πορεία των έργων!  

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΥΑΤ (νερού)

Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023 στις 8:26πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Οι λογαριασμοί ΔΕΥΑΤ για το νερό, μοιράστηκαν στους καταναλωτές στο χωριό μας. Πρόκειται για τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της περιόδου 01/07/2021-31/12/2021 και μπορούν να πληρωθούν μέσω ΕΛΤΑ ή με τραπεζικό μέσο ή στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ στην Τρίπολη (τηλ.2710 223 223 – 2710 237 890). Ο αγροτικός διανομέας-ταχυδρόμος μοίρασε τα σχετικά ειδοποιητήρια. Οι καταναλωτές-ιδιοκτήτες παροχής, που διαμένουν εκτός Βλαχέρνας, θα πρέπει να αναζητήσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ!

Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023 στις 5:17μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης Μαρτίου 2023 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023 στις 2:31μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, | CLOLONIS

Σήμερα ανήμερα της εθνικής εορτής, στις 10:00 πμ, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο στο Μνημείο πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στη Βλαχέρνα.  

 Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Τ.Κ Βλαχέρνας Δημήτρη Κολλίντζα.

Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων Ηλία Σωτ. Τσαρουχά.

Στη συνέχεια μικροί μαθητές από το χωριό απήγγειλαν ποιήματα.

Εύγε στα παιδιά!

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και απαγγέλθηκε ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος ο πρόεδρος του χωριού πρόσφερε γλυκά, και ποτά.

Και του χρόνου!  Χρόνια Πολλά!

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023 στις 6:35μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | CLOLONIS

Στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο επιμνημόσυνη δέηση στις 10:00 π.μ. στο Μνημείο των πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στη Βλαχέρνα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΤΗ Κ-16 ΕΠΣΑ, ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023 στις 9:11πμ | Κατηγορία: Αθλητικά | Ν.Δ.Κ.

Την Τρίτη 21/03/2023 καλέστηκαν στο γήπεδο ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ για προπόνηση οι ποδοσφαιριστές της ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ που έχουν γεννηθεί το 2007. Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Ηλ. Γιαλάφος (το γένος Ιωάννας Αθ. Δρακοπούλου). Ο Γιάννης συμμετέχει συνεχώς στην Μικτή Αθηνών (αγωνίζεται στον Πανιώνιο). Του ευχόμαστε ακόμη ψηλότερα!