Back to top

Αρχείο Μάρτιος, 2023

ΓΕΝΝΗΣΗ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023 στις 8:21πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ο Σταύρος Παντ. Τσαρουχάς και

η Μαριέφη Σιακωτού, απέκτησαν κοριτσάκι.

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!

40/ημερο Μνημόσυνο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023 στις 8:22μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | vasoGRmeg

Ἐπί τῆ συμπληρώσει τεσσαράκοντα ἡμερῶν ἀπό τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τοῦ σεπτοῦ ἡμῶν πνευματικοῡ πατρός, πατρός, παπποῡ, προπάππου, ἀδελφοῡ και θείου 

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 

ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Παρακαλοῦμε τούς τιμῶντας τήν μνήμην αὐτοῦ, ὅπως συμπροσευχηθῶσι μεθ’ ἡμῶν, ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς του, κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν  καί τό Μνημόσυνον πού θά τελέσωμεν 

εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἀγίου Ἀθανασίου Βλαχέρνας Μαντινείας τήν Κυριακήν 26ην Μαρτίου 2023 καί ὣραν 9:30 πρωινήν

ΤΑ ΤΕΚΝΑ 

Φανή Ἀρβανίτη

Μαρία & Κωνσταντῖνος Κουρεμένος

Χαράλαμπος Δαούτης

Εὐανθία Ἀρβανίτη

Δήμητρα Ἀρβανίτη 

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ

ΟΙ ΑΔΕΛΦOI

ΟΙ ΑΝΕΨΙΟΙ

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

www.megremisfunerals.com

Τιμητικές διακρίσεις σε 18 ιερείς της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023 στις 1:06μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά | Ν.Δ.Κ.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρος ἀπέδωσε τιμητικές διακρίσεις σέ δέκα ὀκτώ ἱερείς τῆς Μητροπόλεως μας, πού συμπλήρωσαν σαράντα πέντε καί πλέον ἔτη ἱερατικῆς πορείας καί διακονίας.

Τιμήθηκαν οἱ Ἱερείς:

Μιχαήλ Τούζος, Κωνσταντῖνος Πανουσόπουλος, Νικόλαος Βλάχος, Κωνσταντῖνος Σαμαρτζῆς, Ἀναστάσιος Χριστόφιλος, Γεώργιος Δημογέροντας, Γεώργιος Γεωργουλῆς, Νικόλαος Χαλικιᾶς, Κωνσταντῖνος Κουτρουμπῆς, Κυριάκος Δρακόπουλος, Νικόλαος Παπασπηλίου, Νικόλαος Σαράντης, Κυριάκος Λατσώνας, Βασίλειος Ἠλιόπουλος, Ἰωάννης Βῆλος, Κωνσταντῖνος Παναγάκος, Κωνσταντῖνος Κουρμπέλης καί Γεώργιος Πετρῆς.

ΧΑΜπίτας

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ: Λαχειοφόρος αγορά!

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023 στις 8:15πμ | Κατηγορία: , Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Συνεχίζεται η διάθεση των λαχνών από την Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας!

Ο πρώτος λαχνός κληρώνει ένα ηλεκτρικό πατίνι!

Ο δεύτερος κληρώνει την δεύτερη εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης, προσφορά της ίδιας της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης!


Προμηθευτείτε τους λαχνούς από τα μέλη της Α.Ε.Β,

στηρίξτε τον σύλλογο!!!

ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023 στις 11:11μμ | Κατηγορία: Αγγελία | Ν.Δ.Κ.

Πωλείται αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων (εκτός οικισμού, εντός ζώνης)

στην περιοχή ΛΑΦΤΣΙΩΤΗ στη Βλαχέρνα Αρκαδίας.

Πληροφορίες: τηλ. 6977 488 243

ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023 στις 8:32πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Καλές δουλειές!

Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023 στις 2:16μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.
 
Στις 3 Απριλίου 2023, ο Σπαρταθλητής – υπερμαραθωνοδρόμος και μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ Στέργιος Αράπογλου θα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός δρομικού εγχειρήματος που θα διέλθει από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.
Εκκίνηση θα δοθεί από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός θα γίνει στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου στην Κρήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής προσεγγίζει τα 3.000km και ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησής της είναι οι 50 ημέρες.
 
Στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα διανυθούν περίπου 2.350km σε 38 ημέρες. Διέλευση θα γίνει μέσα από τα Γεωγραφικά Διαμερίσματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδος και της Πελοποννήσου. Σε ένα σύνολο 22 Νομών και μέσα από 465 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, παραθαλάσσιους, ορεινούς και πεδινούς οικισμούς, θα γίνει Στάση σε 23 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ηπειρωτικής Ελλάδος.
Στην Κρήτη θα διανυθούν περίπου 700km σε 12 ημέρες. Διέλευση θα γίνει και από τους τέσσερις Νομούς (Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου) μέσα από 183 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, με Στάση σε 39 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Κρήτης.
 
Καλούνται το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, Ενώσεις Θυμάτων, Αντιστασιακές Οργανώσεις, Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία να υποστηρίξουν το εγχείρημα διοργανώνοντας εκδηλώσεις μνήμης στα χωριά που θα περάσει ο υπερμαραθωνοδρόμος – αγωνιστής Στέργιος Αράπογλου, οργανώνοντας πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα κ.α.
 
 
Θα περάσει και από την Βλαχέρνα!
 
 
Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και η υποστήριξη της πρότασης προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τα σχολικά βιβλία, καθώς και τα λοιπά διδακτικά μέσα, έντυπα και ψηφιακά, την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων, σφαγών αμάχων, του λιμού της Κατοχής και όλων των ναζιστικών και φασιστικών θηριωδιών, διέπραξαν οι κατακτητές στην Πατρίδα μας κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945. Η απόδοση Δικαιοσύνης και η διατήρηση της Μνήμης τους στις μελλοντικές γενιές αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αποτροπής για την επανάληψή τους στη χώρα μας και οπουδήποτε κυριαρχεί η παράνοια του πολέμου.
 
Το συγκεκριμένο δρομικό εγχείρημα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με έξοδα του δρομέα και – για λόγους διασφάλισης της αξιοπιστίας του – θα καταγράφεται συγχρόνως και συνεχώς με δύο συσκευές εντοπισμού του γεωγραφικού του στίγματος (GPS) ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής του σε ζωντανό χρόνο από το Διαδίκτυο μέσω ενός ηλεκτρονικού συνδέσμου επικοινωνίας που θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση.
Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι ευχαριστούμε θερμά τον συναγωνιστή μας για την ανιδιοτελή και σπάνια αυτή συμβολή του στον δίκαιο αγώνα μας!
Στις 31-12-2022 ανακοινώθηκε επίσημα στην Αθλητική Ιστοσελίδα www.runningnews.gr η επικείμενη υλοποίηση του εγχειρήματος υπό τον τίτλο “Στα Ελληνικά Ολοκαυτώματα”. Έχει γίνει πλήρης κατόπτευση της διαδρομής με το αυτοκίνητο και είναι έτοιμο το πλήρες και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που αφορά τη διέλευση από τα Μνημεία των Ολοκαυτωμάτων.
 

Σύνδεση του νέου αγωγού δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης με την δεξαμενή.

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023 στις 2:40μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Το έργο “Αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης”στη Βλαχέρνα, έχει τελειώσει και απομένει μόνο η σύνδεση του νέου αγωγού με την δεξαμενή. Δυστυχώς υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση (το είχαμε γράψει πάλι τον Μάιο 2022!) και δεν έχει γίνει η σύνδεση με αποτέλεσμα η δεξαμενή να τροφοδοτείται ακόμη από το παλαιό αγωγό!

Σύμφωνα με δέσμευση της περιφερειακής αρχής προς τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας, στις 27 Μαρτίου 2023 θα γίνει η σύνδεση και συντήρηση-καθαρισμός της δεξαμενής!

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης!

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023 στις 11:22μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | TSARHL

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης,

αν δώσει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα,

χαρά σ’ εκείνο το ζευγά που ‘χει πολλά σπαρμένα!

ΔΕΗ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ/ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023 στις 4:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Στα πλαίσια της συντήρησης των εγκαταστάσεων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ προέβη στην αντικατάσταση των συρμάτινων γυμνών αγωγών με μονωμένους αγωγούς, ώστε να παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης τους ή σε περίπτωση που ακουμπήσουν σε αυτά κλαδιά από δέντρα.

Επίσης αντικατέστησε κάποιες ξύλινες κολώνες οι οποίες είχαν υποστεί φθορά με το πέρασμα του χρόνου.

Να σημειωθεί πως το δίκτυο τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας στο χωριό μας βρίσκεται σε λειτουργία από το 1965.