Back to top

Αρχείο Μάιος, 2024

EΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 9-6-2024: ΤΑ 31 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024 στις 6:26μμ | Κατηγορία: Εκλογές | Ν.Δ.Κ.

Συνολικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις ευρωκλογές 2024 οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024. Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν για τα επόμενα πέντε χρόνια τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είναι:

 1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
 4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 6. ΝΙΚΗ
 7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 8. ΜέΡΑ 25
 9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
 10. ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία
 11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑΟΣ
 12. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
 13. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
 14. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
 15. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 16. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
 17. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
 18. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
 19. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
 20. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
 21. Κίνημα 21
 22. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
 23. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (ΟΔΕΕ)
 24. Νέα Αριστερά
 25. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
 26. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
 27. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
 28. Ελλήνων Συνέλευσις
 29. Πράσινο κίνημα
 30. Δημιουργία
 31. ΚΟΣΜΟΣ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024 στις 2:58μμ | Κατηγορία: Εκκλησιαστικά, | Ν.Δ.Κ.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα η καθιερωμένη αγρυπνία (έναρξη 9:00 μ.μ.), προς ανάμνηση της Αλώσεως της Πόλεως και των προγόνων που ετάφησαν στους χώρους γύρω από τη Μονή όπως και στην Παναγία Καταφυγιώτισσα, όπου έγινε η αποκομιδή των λειψάνων που κατά καιρούς ανεβρέθησαν.

Νέα παράταση υποβολής δήλωσης στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων!

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024 στις 2:25μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Με την απόφαση ΥΠ 790/27-5-2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας παρατείνεται η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 (Α’ 27) ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης στη σχετική πλατφόρμα που έχει τεθεί σε λειτουργία, των υπόχρεων της παρ. 3 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων!

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024 στις 12:46μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αναρτήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων (akatharista.apps.gov.gr) στην οποία μέχρι το τέλος Μαΐου 2024 ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες  θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ότι έχουν καθαρίσει οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα.

Η νέα πλατφόρμα εκτός των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων ιδιοκτητών, έχει και ψηφιακή υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται καταγγελίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Την πλατφόρμα δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 1.000 έως 54.000 ευρώ και απειλούνται με φυλάκιση δύο χρόνων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την οποία καθορίζονται τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα οι υποχρεώσεις των δήμων είναι μεταξύ των άλλων οι εξής:

Ο οικείος Δήμος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, μεριμνά για τη διενέργεια αυτεπάγγελτης αυτοψίας, εξέτασης καταγγελιών για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων του άρθρου 1, ή/και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους υπόχρεους που υπέβαλαν θετική δήλωση στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υ.Κ.Κ.Π.Π.), το οποίο και ενημερώνει για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

Ειδικά για περιφραγμένους ή επαρκώς περιτοιχισμένους χώρους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για καθαρισμό τους, ο οικείος Δήμος, ταυτόχρονα με την επιβολή του προστίμου του άρθρου 6 της παρούσας, αιτείται προς την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία τη διενέργεια αυτοψίας, αποστέλλοντας το Παράρτημα Α της παρούσας, για τη βεβαίωση τυχόν συνδρομής υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς και βάσει αυτής προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων για την άρση του κινδύνου.

Σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς, ο οποίος διαπιστώνεται με σχετικό έγγραφο της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (παρ. 3 του άρθρου 5), επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας των προηγούμενων εδαφίων, ο επείγων αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον οικείο Δήμο για την άμεση άρση του κινδύνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Μετά το “άνοιγμα” της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πηγαίνουν Υ/Δ οι ιδιοκτήτες στον οικείο δήμο, ούτε να στέλνουν την Υπεύθυνη δήλωση με e-mail στον δήμο!

Εγκαίνια του διαιτολογικού – διατροφολογικού γραφείου του συμπατριώτη μας Θανάση Τσιώλη!

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024 στις 8:25μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

«Αλλάζουμε Συνήθειες, Αλλάζουμε ζωή!»

Τα εγκαίνια του Διαιτολογικού – Διατροφολογικού Γραφείου του συμπατριώτη μας Θανάση Β. Τσιώλη (επί της οδού Δεληγιάννη 9, στην Τρίπολη), έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα! Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν την οδό Δεληγιάννη στην Τρίπολη, πολλοί φίλοι, συμπατριώτες αλλά και επίσημοι, έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Βλαχέρνας π. Παναγιώτης, ενώ ακολούθησε και ο Βασίλης Μεγρέμης με το ποιητικό του! Ακολούθησε μουσική εν μέσω πλούσιων εδεσμάτων, γλυκών (παραδοσιακές δίπλες), ποτών και πολλών ευχών για καλές δουλειές από όλους!

Το vlaxerna.gr εύχεται στο συμπατριώτη, φίλο και συνεργάτη Θανάση Τσιώλη, καλές δουλειές και να μας καταφέρει όλους να «Αλλάξουμε Συνήθειες για να Αλλάξουμε ζωή!»

πηγή foto: f/b Τα νέα της Τρίπολης

ΕΩΣ 31/05/2024 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, κλπ!

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 στις 11:29μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Με βάση τα προβλεπόμενα θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε καθαρισμό των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων από την 1η έως την 30η Απριλίου κάθε έτους, και στη συντήρησή τους καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Στην συνέχεια όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέχρι την 31η Μαΐου (ισχύει για φέτος), να προβούν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο. Λόγω ότι δεν έχει ανοίξει μέχρι τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, καλούνται οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν  Υ/Δ στο δήμο Τρίπολης!

Πολλοί δήμοι για την αποφυγή ταλαιπωρίας και μετακίνησης των ιδιοκτητών, δέχονται την αποστολή e-mail προς το αρμόδιο τμήμα τους, με σχετικό κείμενο (π.χ.: καθάρισα το οικόπεδο ιδιοκτησίας μου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή/χωριό: ΧΧΧΧ, εντός οικισμού ή στην οδό: ΧΧΧΧ με αριθ.: ΧΧ ή ΚΑΕΚ: ΧΧΧΧ,  στοιχεία επικοινωνίας: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο σταθερό ή/και κινητό).

***

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24-5-2024, ώρα: 09:30πμ:

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, εκτάσεων, κλπ. των χωριών της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου, μπορούν να αποστείλουν την εν λόγω Υπεύθυνη Δήλωση (θεωρημένη από GOV ή ΚΕΠ) στο e-mail: d.levidiou@gmail.com. Εναλλακτικά μπορούν να την παραδίδουν αυτοπροσώπως στο πρώην δημαρχείο Λεβιδίου!

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΥΝΕΛΗ!

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024 στις 8:14μμ | Κατηγορία: Παιδεία | Ν.Δ.Κ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΟΥΝΕΛΗΣ

Α’ Βραβείο

στον “14ο Διαγωνισμό Ερμηνείας Κοντσέρτου Ηλίας Κουσκουβέλης” του τΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οργάνωσε διαγωνισμό ερμηνείας για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 17/05/2024.

Πολλά εύγε στον Δημήτρη!

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 στις 10:42μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα 20/5/2024 έως Παρασκευή 24/5/2024

ΘΕΣΗ:

Ανατολικό Μαίναλο. Ρέμα Λαγκάδας

ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

2 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα ελάτης

(ήτοι ένα αγροτικό εκάστη οικογένεια)

Τα καυσόξυλα διατίθενται ΑΤΕΛΩΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ!

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024 στις 6:21μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Ο πρόεδρος της Μ.Κ.Β. Παναγιώτης Κ. Καβουρίνος, αφού ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Μ.Κ.Β. ώστε το Σωματείο να είναι πιο λειτουργικό και σύγχρονο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 5:00 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Βλαχέρνας. Κατόπιν αφού εγκριθεί από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Τρίπολης το νέο τροποποιημένο καταστατικό, θα κηρυχθούν αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής  με βάση το νέο καταστατικό.