Back to top

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2010

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2010 στις 9:37πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | dimmeg

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ 2010

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2010 στις 11:00μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

 

 

 

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2010 στις 7:42μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

 

Όξω ψύλλοι, ποντικοί  2010

Στο Δάρα Αρκαδίας, την Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010 και ώρα 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το αγερμικό έθιμο της αποπομπής του Φλεβάρη. Χώρος συγκέντρωσης η πλατεία του χωριού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν με κουδούνια, τροκάνια, μπίμπες, κυπριά, τσοκάνια κλπ.Όσοι επιθυμούν καλό είναι να φορέσουν τα χωριάτικά τους. Η μουσική κάλυψη του εθίμου περιλαμβάνει πίπιζα και νταούλι. Το μενού έχει φασολάδα στο λεβέτι.

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:54μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Καθαρή Δευτέρα και το ραντεβού μικρών και μεγάλων είναι στον Όχτο, όπως γίνεται τόσα χρόνια, αλλά φέτος οι καιρικές συνθήκες, όπως άλλωστε προέβλεψε και η “Πετρούλα” σατιρίζοντας  το δελτίο καιρού το βράδυ του καρναβαλιού, δεν επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί η εορτή στο συγκεκριμένο σημείο. O πολύ δυνατός άνεμος, που τα παλιότερα χρόνια ήταν απαραίτητος, για να σηκωθούν οι χαρταετοί οι οποίοι ήταν φτιαγμένοι με πήχες, νάιλον από σακούλες λιπασμάτων  και εφημερίδες, φέτος λειτουργούσε αρνητικά για τους σύγχρονους χαρταετούς. Έτσι όλοι μετακινήθηκαν στο γήπεδο, οπού οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο ήπιες, για να εορταστούν τα κούλουμα.Οι μεγαλύτεροι της παρέας καθοδηγούσαν τους  νεότερους  στη συναρμολόγηση των χαρταετών και τους έκανε να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, όπου τότε τους  κατασκεύαζαν εξ αρχής. Τα πρώτα πετάγματα στέφθηκαν με επιτυχία και οι χαρταετοί  κυμάτιζαν στον ουρανό με φόντο μία το Κάστρο και μία το Κοφίνι. Βέβαια κάποιοι σε δευτερόλεπτα αποκτούσαν μία τρελή πορεία και έπεφταν στο έδαφος, αφήνοντας τους χειριστές τους με ανάμικτα συναισθήματα. Βέβαια η προσπάθεια συνεχιζόταν με πάθος καθώς αυτό επιβάλει η ημέρα. Παραδίπλα στα τραπέζια, τα οποία ήταν στρωμένα με τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων, η ζεστή λαγάνα ζέσταινε τόσο τα χέρια όσο και τον εσωτερικό κόσμο του κάθε παρευρισκόμενου, δίνοντας του δύναμη να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια στο πέταγμα του χαρταετού. Τέλος όλοι ευχήθηκαν καλή Σαρακοστή, συνεχάρησαν τους διοργανωτές (Βασίλη Μεγρέμη-Λάμπρο Τσαρουχά) και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, ενώ οι μικροί της παρέας συνέχισαν  τη διασκέδαση στο γήπεδο 5×5. Ευχαριστούμε θερμά για τις προσφορές: Κρασί (Τσιώλης Βασίλης, Ρουμελιώτης Μιχάλης,  Κανελλοπούλου Νίκη), Αναψυκτικά (Πανούση Παναγιώτα, καφενείο Διομήδης Κυριαζόπουλος), Σαρακοστιανά (Σούπερ Μάρκετ «Ξύδης»), Λαγάνες (Τσαρουχάς Λάμπρος, Κολλίντζας Χρήστος).

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2010 στις 7:50μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Μετά από αρκετά χρόνια η Βλαχέρνα κινήθηκε και πάλι  σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η απόφαση να ξαναγίνει καρναβάλι, πάρθηκε πέρσι, από λίγα άτομα του χωριού μας (Βασίλης Μεγρέμης – Λάμπρος Τσαρουχάς), τα οποία κατάφεραν να οργανώσουν και να πείσουν αρκετό κόσμο να συμμετέχει υλικά και με την παρουσία τους, σ’ αυτό το γλέντι. Το ραντεβού ήταν την Κυριακή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και από εκεί θα γύριζαν στο χωριό και θα σταματούσαν στην ταβέρνα οι «ΚΑΜΑΡΕΣ», όπου ο αγαπητός μας συμπατριώτης διέθεσε,  για το μεγάλο γλέντι. Ο καιρός δεν βοηθούσε, αέρας, βροχή, κρύο και όμως ήταν όλοι εκεί, δεν βρέθηκε κάποιος να πει «άσε βρέχει δεν θα πάμε». Ο ήχος από την πίπιζα και το νταούλι δίνουν το έμβασμα για να ξεκινήσει η πορεία  για το χάνι. Ο  θεός έβαλε το χέρι του, η βροχή σταμάτησε και άφησε τους καρναβαλιστές να τηρήσουν το έθιμο δίνοντας κέφι και ρυθμό στο πέρασμα τους.  Πέρασαν από το καφενείο «Το Χάνι», την ταβέρνα της «Νίκης». Γυρίζοντας  από τον άμμο, πέρασαν από το φούρνο  «Αρκαδική Γεύση»,  το καφενείο του Πανούση «Πάνθεον» και κατέληξαν στις «ΚΑΜΑΡΕΣ». Αυτό ήταν, η βροχή ξανά ξεκίνησε, αλλά δεν ενδιέφερε κανέναν πλέον, το μαγαζί είναι μεγάλο και χωράει όλους τους χωριανούς. Γιρλάντες και αποκριάτικα στολίδια δημιουργούσαν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, στο πνεύμα της ημέρας. Οι μασκαράδες χορεύοντας και πετώντας κομφετί και σερπαντίνες έφεραν όλο τον κόσμο σε κέφι. Μετά από λίγο ήρθε η ώρα για τη σάτιρα και το θέμα αυτής, μα τι άλλο «Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» (δες βίντεο στο facebook “BLAXERNA ARKADIAS”). Καταπληκτικό και όπως μάθαμε δεν ήταν ιδιαιτέρα προετοιμασμένο, ήταν έμπνευση της στιγμής. Ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του και προσφέρθηκε «μεζές» και κρασί, γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Το γλέντι τράβηξε έως αργά το πρωί ώσπου όλοι κουρασμένοι αποφάσισαν να πάνε στα σπίτια τους και να ευχηθούν και του χρόνου.Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμαστε του χρόνου να επαναληφθεί  με μεγαλύτερη συμμέτοχη από όλους. Καλή Σαρακοστή.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:03μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Κυριακή μεσημέρι (14-02-2010 )  και οι ομάδες των μικρών καρναβαλιστών μαζεύτηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες βροχή –αέρα και κρύο, έτοιμοι για το παιδικό καρναβάλι. Μαζί τους έφτασαν και οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες με πίπιζες και νταούλια, για να δώσουν το ρυθμό στο καρναβάλι, που ξεκίνησε από τον χώρο αυτό για να ολοκληρωθεί με την  περιοδεία στους δρόμους του χωριού. Οι μικροί καρναβαλιστές ήταν ντυμένοι σε ομάδες, αστυνομικοί – πεζοναύτες- μάγισσες και πριγκίπισσες, δίνοντας εντυπωσιακό  χρώμα στο καρναβάλι.“ΜΠΟΥΛΕΣ” ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:28μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Σάββατο βράδυ (13-02-2010) και ομαδές καρναβαλιστών –  μπούλες έχουν ξεχηθεί στους δρόμους και στα σπίτια της Βλαχέρνας προσφέροντας κέφι και χαρά σε όλους. Ντυμένοι με έξυπνα θέματα δημιουργούσαν ατμόσφαιρα καρναβαλιού στα σπίτια που επισκέπτονταν. Οι οικοδεσπότες τους υποδεχόντουσαν με γλυκά και ποτά, συμμετέχοντας και αυτοί στο ξεφάντωμα.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:31πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Βλαχέρνα

 

 

Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010

Παρέλαση παιδιών

Στις 4μμ από Πνευματικό Κέντρο προς τους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Ξεφάντωμα μεγάλων και μικρών

Στις 7:30μμ από Πνευματικό Κέντρο προς καφενεία και σπίτια χωριού

και κατάληξη στις 9:30μμ σε ταβέρνα του χωριού.

Σας περιμένουμε όλους για ανταλλαγή ευχών

 για την Σαρακοστή, μέσω κρασοκατάνυξης και μεζέ.

 

 

 

 

Καθαρά Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2010

Πέταγμα χαρταετών και κούλουμα στον Όχτο

Μικροί και μεγάλοι, θα πετάξουν τους χαρταετούς και θα γευθούν

τις παραδοσιακές λαγάνες, προσφορά των φούρνων του χωριού μας.

 

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:07πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  “ΑΛΕΞ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ”

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Λεβιδιωτών Αττικής, την Κυριακή 3/2/2010. Για ακόμη μια  χρονιά διοργάνωσε άψογα το χορό του και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Συλλόγου και όχι μόνο.  Συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από το Λεβίδι (Αρκαδιανή, κλπ), ενώ μεγάλο αφιέρωμα έκανε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο δελτίο ειδήσεων στις 13:00 την 4/2/2010.  Στην διεύθυνση  webtv.antenna.gr/webtv/   μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το αφιέρωμα.  Παρόν πολλοί επίσημοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος του Λεβιδίου Αθανάσιος Καβουρίνος. Τα παραδοσιακά όργανα, νταούλι και πίπιζα, ηχούσαν και έδωσαν μια άλλη νότα στην βραδιά. Και του χρόνου.

 

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:39πμ | Κατηγορία: Άρθρα | Ν.Δ.Κ.

ΚΑΛΗ  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ…

       

       Σήμερα  το 

                    τσικνίζουμε!!

 

   ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ…