Back to top

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ¨ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ¨ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2010 στις 11:59μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Στους πρόποδες του Μαινάλου ο Γιάννης Νικολάου και η Πένυ Σκάρου, διασκέδασαν τον κόσμο, που παραβρέθηκε στην συναυλία την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στην πλατεία Δημοσθένη Ρούνη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και οι καλλιτέχνες ( συμπεριλαμβανομένου και του συμπατριώτη μας Βασίλη Κουνέλη στο αρκοντεόν), έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κράτησαν τον κόσμο μέχρι τα μεσάνυχτα, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της συναυλίας, ο δάσκαλος μουσικής Νίκος Καραχάλιος και η ομάδα του κουτουκιού ¨ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΚΙ¨, έπαιξαν τραγούδια από τη συλλογή τους.  Η Αει Μαίναλον έδωσε ραντεβού για του χρόνου, υποσχόμενη πως θα μετατρέψει την εκδήλωση αυτή σε διήμερο μικρό φεστιβάλ, για το Μαίναλο.

 


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ

Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2010 στις 11:26μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Την επομένη της Παναγίας εόρτασε η εκκλησία της Παναγίας της Γοργοεπήκοου στη Βλαχέρνα. Αρκετοί συγχωριανοί παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν οι ιερείς π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος, π. Κώστας Πανουσόπουλος και Ματθαίος Αρβανίτης. Στο τέλος η οικογένεια Αθανασίου Γ. Κουτσούγερα προσέφερε γλυκά και ποτά. Ευχόμαστε υγεία σε όλους και του χρόνου.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2010 στις 11:00μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Έγινε η κλήρωση για το μοσχάρι, που είχε βάλει η εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας (15  Αυγούστου) και ο τυχερός  ήταν ο Φώτης Π.  Παπαχρόνης, ο οποίος μάλιστα τήρησε την υπόσχεση του και η μοσχαροκεφαλή και ο πατσάς  φαγώθηκαν στο κέντρο ΚΑΜΑΡΕΣ, από πολλούς συμπατριώτες μας. Επίσης το μενού περιλάμβανε μοσχάρι γιουβέτσι, του οποίου την επιμέλεια στο μαγείρεμα είχε αναλάβει ο Λάμπρος Τσαρουχάς.


ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Πέμπτη, 19 Αυγούστου, 2010 στις 12:24πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Το  πατροπαράδοτο πανηγύρι και φέτος πραγματοποιήθηκε στην Βλαχέρνα με επιτυχία. Στο κέντρο ΚΑΜΑΡΕΣ του Λάμπρου Τσαρουχά στις 14 και 15 Αυγούστου, οι γουρουνοπούλες και οι μπύρες έδιναν και έπαιρναν. Οι οργανοπαίχτες παρουσίασαν το δημοτικό τους πρόγραμμα και έδωσαν τον δικό τους χρώμα στο πανηγύρι. Το σημαντικότερο,  που πρέπει να αναφέρουμε, είναι ο δωρεάν χορός, η ελεύθερη πίστα  για τους παρευρισκόμενους. Μία κίνηση του κέντρου ΚΑΜΑΡΕΣ, που μόνο θετικά σχολιάστηκε. Μάλιστα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού όλοι  διασκέδασαν με την ψυχή τους. Για κάποια στιγμή άδειασαν όλα τα τραπέζια,  όλοι χόρευαν, γέμισε η πίστα. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Λάμπρο Τσαρουχά, για την πρωτοβουλία του αυτή και ευχόμαστε να συνεχιστεί κάθε χρόνο.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ¨ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ¨ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2010 στις 11:15μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, έγινε η συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στη Βλαχέρνα, προσφορά της ΤΕΔΚ Νομού Αρκαδίας, στο πρόγραμμα Πολιτιστικός Αύγουστος 2010. Οι μελωδίες απλώθηκαν στην Αυγουστιάτικη νύχτα, με τον ιδιαίτερο τρόπο που μόνο ο Λουδοβίκος και η ορχήστρα του ξέρουν να παρουσιάζουν. Ο κόσμος απόλαυσε τη συναυλία και έφυγε με πλούσια συναισθήματα.  

ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2010 στις 8:38μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Γιορτάστηκε και φέτος το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα, με πλήθος κόσμου να παραβρίσκεται στη Θεία Λειτουργία. Άλλοι με τα πόδια και άλλοι με τα αυτοκίνητα, ανηφόρισαν την κατάφυτη από πεύκα και έλατα βουνοπλαγιά του Μαινάλου, για να φτάσουν στο μοναστήρι. Η αρτοκλασία και η λαχειοφόρος (δώρο ένα μοσχάρι) έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην ημέρα, θυμίζοντας τα παλιά χρόνια και τηρώντας τα ήθη και έθιμα. Στο τέλος τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του αγωνιστή του 1821, Αλέξιο Νικολάου (Στρατηγό Καπετάν Αλέξη).

ΗΜΕΡΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ 2010 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2010 στις 12:14πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Η ιστορία μας αναφέρει πως οι μεγαλύτερες παραδόσεις δημιουργούνται από μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων. Μία τέτοια παράδοση τείνει να δημιουργηθεί στο χωριό μας εδώ και τρία χρόνια, την επομένη του δεκαπενταύγουστου – εορτή της Παναγίας. Στο παραδοσιακό παντοπωλείο-καφενείο ¨ΠΑΝΘΕΟΝ¨ (της Παναγιώτας Πανούση), για τρίτη χρονιά οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ¨ημέρα φασολάδας¨. Μία μέρα αποτοξίνωσης και διαφορετικού γεύματος απ’ τα σύνηθες των ημερών. Η φετινή μέρα φασολάδας περιελάμβανε φασολάδα λευκή, φασολάδα κοκκινιστή, αλίπαστα και άφθονο ποτό. Μαγείρισσα, η ιδιοκτήτρια του Πάνθεον Παναγιώτα Πανούση, υπεύθυνος οργάνωσης ο Τρύφωνας Πανούσης και τελετάρχης ο Κώστας Κολλίντζας (Τζακ). Οι οργανωτές κέρδισαν τις εντυπώσεις, τόσο στο θέμα οργάνωσης, όσο και στο θέμα διασκέδασης με τα αστεία και τα καλαμπούρια που είπαν. Αρκετοί ήταν οι χορηγοί της εκδήλωσης και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

 

 

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Δευτέρα, 16 Αυγούστου, 2010 στις 11:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | CLOLONIS

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερά Αγρυπνία, που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στη Βλαχέρνα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου προς τιμή της Παναγίας. Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια οι πιστοί παρακολούθησαν τον ιερέα του χωριού μας, Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο και τους ιεροψάλτες, να ψέλνουν σε βυζαντινούς ρυθμούς. Στο τέλος προσφέρθηκε λιτό ατομικό γεύμα προς τους πιστούς.

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ, ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Αυγούστου, 2010 στις 8:43μμ | Κατηγορία: Αθλητικά, | CLOLONIS

Με το διαγωνισμό στο τάβλι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων του Αυγούστου, από την Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας. Συμμετείχαν 8 διαγωνιζόμενοι: Νίκος Καβουρίνος-Γιώτα συζ. Ι. Κουνέλη, Βασίλης Δρακόπουλος-Βασίλης Χρ. Τσαρουχάς, Παναγιώτης Παπαχρόνης-Χρήστος Ξουράφης, Βασίλης Μεγρέμης-Γιώργος Παπουτσής. Στον ημιτελικό συναντήθηκαν τα ζευγάρια  Βασίλης Μεγρέμης- Βασίλης Χρ. Τσαρουχάς, Γιώτα συζ. Ι. Κουνέλη- Χρήστο Ξουράφη. Ο τελικός έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας μεταξύ του Χρήστου Ξουράφη και του Βασίλη Μεγρέμη. Το παιχνίδι είχε έντονες συγκινήσεις και το σκορ εξελίχθηκε ως εξής: Χρήστος Ξουράφης-Βασίλης Μεγρέμης 0-1, 6-1, 6-2, 6-4, 7-4, με νικητή το Χρήστο Ξουράφη.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 15 Αυγούστου, 2010 στις 7:47μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | CLOLONIS

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή (36 διαγωνιζόμενοι), ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ζωγραφικής. Οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν στον καμβά, με το καλλιτεχνικό ταπεραμέντο που διακρίνει τον καθένα και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.