Back to top

Αρχείο Ιούνιος, 2019

Παραπλανητικά (από την Φυλλιώ Τσαρουχά την διασημότερη αστρο-πολυλογού!)

Τετάρτη, 19 Ιούνιος, 2019 στις 6:17μμ | Κατηγορία: Ζώδια | Ν.Δ.Κ.

Διάλογος ενός επαγγελματία ψυχιάτρου με μια αστρολόγο της «πλάκας»:

– Γεια σου Φυλλιώ. Είμαι ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ψυχίατρος-συγγραφέας και κάνω  μια επιστημονική έρευνα σχετικά με τους υποψήφιους των εκλογών. Για να μην στα πολυλογώ μίλησα με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι μου είπαν ότι εσείς οι υποψήφιοι, είστε απαξιωμένοι στα μάτια τους, ότι λέτε ψέματα για να εκλεχθείτε και ότι κοιτάτε μόνο το συμφέρον σας!

– Χα! Για κάτσε να ακούσεις και την πλευρά των υποψηφίων! Σκαμπάζεις να σου μιλήσω ζωδιακά ή μόνο επιστημονικώς συνεννοείσαι?

– Ε, κάτι σκαμπάζω κι εγώ, εκτός των επιστημονικών!

Λοιπόν, άκου…

Ο Κριός μπήκε φουριόζος στο εκλογικό κέντρο. Από τη φούρια του έριξε το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο στης Ευρωβουλής και  το Δημοτικό, δεν ξέρει κι ο ίδιος πού!!

Ο Ταύρος, αφού μάζεψε τους φίλους του, έφαγαν και ανάλυσαν σοβαρά πολιτικά θέματα (καλαμπουράκια λέγανε, αλλά τέλος πάντων), τελευταία στιγμή έφτιαξε δικό του συνδυασμό και ψήφισε τον εαυτό του!

Ο Δίδυμος έπιασε την κουβέντα έξω από το εκλογικό κέντρο, έκανε αναλύσεις  για την κυρία Κατίνα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί και πλένει τα πιάτα στο χέρι και για τον κύριο Μήτσο που αλλάζει ακόμη το λάστιχο του αυτοκινήτου του με το γρύλο! Ξέχασε να ψηφίσει!

 

 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Τρίτη, 18 Ιούνιος, 2019 στις 9:23μμ | Κατηγορία: , Θεολογικά/Εκκλησιαστικά | TSARHL

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!

Δευτέρα, 17 Ιούνιος, 2019 στις 2:53μμ | Κατηγορία: , Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης, πλησίον του Πνευματικού κέντρου, έχουμε διακοπή νερού σε μεγάλο μέρος του χωριού. Αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη.

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Κυριακή, 16 Ιούνιος, 2019 στις 6:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS

Έντονη καταιγίδα με ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό και τη γύρω περιοχή στις 6:00 μ.μ. Σε λίγο χρόνο, περίπου μισή ώρα, άνοιξαν οι ουρανοί και η δυνατή βροχή σε συνδυασμό με το χαλάζι και τις αστραπές  δημιούργησαν Φθινοπωρινό τοπίο. Ελπίζουμε η χαλαζόπτωση να μην έκανε μεγάλες καταστροφές.

 

Κυνήγι: Από τον ποδαρόδρομο…..στο ΝΑVΑRΑ!!

Παρασκευή, 14 Ιούνιος, 2019 στις 8:41μμ | Κατηγορία: Ιστορικά | Ν.Δ.Κ.

…του Αθανασίου Γ. Κουτσούγερα-Δάσκαλου

Τα ‘χω μαζεμένα σε μας τους σημερινούς κυνηγούς (και στην αφεντιά μου φυσικά) για τον τρόπο που γίνεται τη σήμερον ημέρα το κυνήγι.  Τώρα που έχουμε ανάπαυλα αξίζει να τα πούμε λιγάκι!

Σήμερα λοιπόν, το κυνήγι είναι ξεκούραστο. Χαβαλές, λακριντί και καλαμπούρι. Παλιότερα ήταν – μαζί με όλα αυτά φυσικά – και σχέτη περιπέτεια. Ήταν πολύ κουραστικό και σχεδόν μέσο επιβίωσης διότι εξασφάλιζε και επίλεκτη τροφή, αλλά ικανοποιούσε και υποχρεώσεις δώθε-κείθε που είχαμε. Τα πιο πολλά κυνήγια τα πηγαίναμε πισκέσι, σε κανά βουλευτή, σε γιατρό ή τέλος πάντων σε κάποιον που νομίζαμε ότι θα τον χρειαστούμε για καμιά εκδούλευση ή για κανά ρουσφέτι. Ακόμα και τον Αγροφύλακα φιλεύαμε καμιά φορά και είναι αυτονόητο για ποιο λόγο. Από την τραγασούρα…τα έβλεπε όλα!

Και ποιος δεν θα ζήλευε, τότε, ένα πιάτο λαγό στιφάτο ή ένα μεζέ αγριόπουλου. Στο μαγείρεμά τους, μοσκοβόλαγε όλη η γειτονιά και σπάγανε μύτες. Και τώρα βέβαια τα κυνήγια είναι επίλεκτα πιάτα αλλά τώρα μπορεί να αντικατασταθούν με άλλο είδος κρέατος που το βρίσκουμε άφθονο. Τότε περιμέναμε πότε θα σφάξουμε τα γουρούνια κοντά τα Χριστούγεννα ή πότε θα έρθει το Πάσχα για να σφάξουμε το μανάρι. Τον άλλο χρόνο βολευόμαστε με καμιά στάλα σύγκριατο, αν και αυτό το φυλάγαμε για κάναν ξένο ή με καμιά τσιγαρίδα μες στον τραχανά! Τέλος πάντων.

Ρε πώς αλλάζουνε οι τσαιροί μου ’λεγε ο μπαρμπα-Κώστας μια φορά, που του θύμιζα παλιές καταστάσεις και βούρκωνε.

Σήμερα δεν ξεκινάει κανένας κυνηγός να πάει ποδαρόδρομο στην Αρπακωτή, στη Λεύκα, στο Μέγα Διάσελο, στους Ρούχους ή στην Πίκιζα στο Τετράγωνο και στο Καντηλέϊκο και να περπατάει όλη τη νύχτα. Σήμερα έχουμε τις τζιπάρες μας, τα NAVARA μας και ξεπεζεύουμε δίπλα από το κουμάσι του ζουδιού που θέλουμε να κυνηγήσουμε!

 

 

Η κακοκαιρία κατέστρεψε ολοκληρωτικά δρόμο στην Κώμη Αρκαδίας – Αποκομμένοι οι κτηνοτρόφοι!

Πέμπτη, 13 Ιούνιος, 2019 στις 11:14μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Ολοκληρωτική καταστροφή δρόμου στην Κώμη από την κακοκαιρία Απόγνωση στους κτηνοτρόφους της περιοχής αφού τα ποιμνιοστάσιά τους αποκόπηκαν. Ο δρόμος διαλύθηκε από την ισχυρή καταιγίδα και ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.
 
 
Αποκομμένοι κυριολεκτικά από τον έξω κόσμο βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Κώμης, αφού η η κακοκαιρία που έπληξε το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου την περιοχή τους, είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που οδηγεί στα ποιμνιοστάσιά τους. Παρακείμενο ρέμα έφερε μεγάλες ποσότητες νερού από το βουνό Σαϊτά και κατέστρεψε ό,τι βρήκε στο πέρασμά του. Παλιά γεφύρια καταστράφηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και η άσφαλτος καταστράφηκε, αφήνοντας κομμένο το δρόμο σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν ούτε με αγροτικά οχήματα να περάσουν για να μεταφέρουν το γάλα αλλά και να πάνε στο χωριό, αφού πολλοί εξ αυτών μένουν στα μαντριά τους.
Η καταστροφή είναι τεράστια και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποκαθιστούν κάποιες ζημιές στον “111” ενώ μετά από αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γ.Ρουμελιώτη, θα σταλούν μηχανήματα για να γίνουν κάποιες πρώτες παρεμβάσεις, για να ανοίξει ο δρόμος προς τα ποιμνιοστάσια και να μπορέσουν να μετακινηθούν οι κτηνοτρόφοι, ώστε στη συνέχεια να δουν πώς θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Να τονίσουμε πως υπάρχει η πληροφορία από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους πως χάθηκαν και ζώα, αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να γίνει επιβεβαίωση, μιας και τα ζώα δεν είναι συγκεντρωμένα και καταμετρημένα. Επιπλέον να σημειώσουμε πως θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι απαιτούμενες εργασίες και να δοθούν και χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πηγή: www.drt915.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (Τ.Α.Π.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τρίτη, 11 Ιούνιος, 2019 στις 2:30μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Ως γνωστό με τις διατάξεις του ν.2130/1993 και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (87/1193), (47/2011) και (638/2018) ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα ή μη (κτίσματα ή οικόπεδα) ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ή κτίσματα ηλεκτροδοτούμενα ή μη ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ υποχρεούνται στην καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.). Όμως παρατηρείται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει όλα τα ακίνητά τους, ή δεν έχουν δηλώσει τα σωστά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, με αποτέλεσμα όταν ο ιδιοκτήτης προβαίνει σε πράξη μεταβολής της ιδιοκτησίας του (πώληση, κληρονομιά, κλπ.) να καταβάλλει αναδρομικά για μια πενταετία το τέλος αυτό με πρόστιμο 200%.

Ο νόμος 4611/17-5-2019 προβλέπει ευεργετικές διατάξεις για τους οφειλέτες του δήμου, όπως απαλλαγή από το πρόστιμο αν εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους ή μείωση του προστίμου σε ποσοστό επί της 100, αν εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε δόσεις (από 2 έως 100).

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κάτοικοι των κοινοτήτων, να δηλώσουν τα ανωτέρω ακίνητά τους, στο τμήμα εσόδων και δημοτικής περιουσίας, της Δ/σης Οικονομικών του δήμου Τρίπολης, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 28η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, προκειμένου να απαλλαγούν από το πρόστιμο ή να το καταβάλλουν μειωμένο ανάλογα με τις δόσεις που θα κανονίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2713.600463 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δωρεάν μαστογραφία και «Τεστ-ΠΑΠ» στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου

Τρίτη, 11 Ιούνιος, 2019 στις 8:49πμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.
Το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Κ.Υ. Δημητσάνας και το Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” με σκοπό τον έλεγχο του γυναικείου πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού & του τραχήλου της μήτρας. Ο Προληπτικός έλεγχος θα γίνεται από Δευτέρα 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 έως και Παρασκευή 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, τις εργάσιμες ώρες, στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου.
 

 
 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δευτέρα, 10 Ιούνιος, 2019 στις 9:23μμ | Κατηγορία: Οικονομία | Ν.Δ.Κ.

Παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου 2019, αναμένεται να δοθεί για την υποβολή δηλώσεων των δικαιωμάτων ακινήτων στο Ν. Αρκαδίας. Να θυμίσουμε πως για τους κατοίκους εξωτερικού ισχύει ήδη η 15η Σεπτεμβρίου 2019.

Πρόσθετες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Π. Παπαχρόνη μεταβίβασε ο δήμαρχος Τρίπολης

Παρασκευή, 7 Ιούνιος, 2019 στις 6:16μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Μέχρι 31/8/2019 θα είναι Αντιδήμαρχος Τρίπολης ο Παναγιώτης Παπαχρόνης. Με νεότερη απόφασή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μεταβιβάζει επιπλέον αρμοδιότητες στον κ. Παν. Παπαχρόνη.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

α) Συμπληρώνουμε τη με αρ. πρωτ. 33603/16-10-2018 απόφασή μας και μεταβιβάζουμε στον ανωτέρω αντιδήμαρχο επιπλέον καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας ως εξής:

Σε θέματα εκτέλεσης τεχνικών έργων και μελετών

Σε θέματα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας

Σε θέματα εγκαταστάσεων αδειών μεταφορών

β) Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. πρωτ. 33603/16-10-2018 απόφασή μας.

Αυτές οι αρμοδιότητες έρχονται να προστεθούν στις εξής αρμοδιότητες που ο κ. Παπαχρόνης έχει από τον Οκτώβριο του 2018:

α) Αρμοδιότητες του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών και Ελέγχου Κατασκευών ( άρθρο 16, παρ. α του Ο.Ε.Υ. του Δήμου).

β) Αρμοδιότητες του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών (άρθρο 16, παρ. β τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου).

Ο αντιδήμαρχος υπογράφει τα υπηρεσιακά έγγραφα και αποφάσεις που εκδίδονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, πλην αυτών που έχω διατηρήσει και αυτών που έχω μεταβιβάσει με την 238/2015 απόφασή μου – όπως αυτή ισχύει- στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και στους προίσταμένους των υπηρεσιών καθώς και αυτών που από τον Νόμο προβλέπεται να υπογράφονται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες θα ασκεί ο Δήμαρχος.