Back to top
Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2010 στις 10:03μμ | Κατηγορία: Άρθρα | CLOLONIS
ΕΔΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΣΤΑΝ

 Θα είδατε τις αμέτρητες σακούλες λιπάσματος  δεξιά κι αριστερά στο δρόμο προς Τρίπολη, γεμάτες σκουπίδια, που μέρες μάζευαν ”αλλοδαποί” εργάτες του Δήμου Λεβιδίου. Ένα απέραντο σκουπιδαριό είναι τα χωριά μας [δε λέω βέβαια κάτι καινούριο] και θέλουμε τρομάρα μας, και τουρισμό. Πώς;;

 Με αξιοθέατα τα σκουπίδια;;

 Οι ξένοι, που επισκέπτονται τα χωριά μας, κάνουν και καμιά βόλτα και ”τα βλέπουν όλα”. Ρέματα, χαντάκια, δασάκια, δρόμοι, γήπεδα, γεμάτα σκουπίδια. Είναι πιο βολετό να πετάς τα σκουπίδια σου στην  κάτω βρύση π.χ.  παρά να τα βγάλεις να τα πάρει το αυτοκίνητο του  δήμου ή να τα μεταφέρεις ως τη χωματερή; Την αυλή μας να ‘χουμε καθαρή και για το περιβάλλον δε μας καίγεται καρφί. Όλα τα περιμένουμε απ’ το κράτος, απ’ τους άλλους…, αλλά ποιός είναι το κράτος; ΕΓΩ, ΕΣΥ, ΑΥΤΟΣ,…όλοι ΕΜΕΙΣ.

 Να το πάρουμε λίγο προσωπικά και να το δούμε εθελοντικά; Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας…κυριολεκτικά.

 Ας  βγούμε όλοι μια μέρα.. γονείς, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι του δήμου, οι μαθητές των σχολείων, στους οποίους προσπαθούμε να ”διδάξουμε” αγάπη για το περιβάλλον μέσα στην τάξη και μες απ’ τα βιβλία. Θα ‘ναι ένα καλό μάθημα για τα παιδιά που τα ‘χουμε ”φλομώσει” στη θεωρία.., θα αντιμετωπίσουμε όλοι μια πραγματικότητα  και θα καταλάβουμε την ευκολία του ”πέτα” και τη δυσκολία του ”μάζευε”. Με σύνθημα το….. ουτενασκουπιδικάν το Σκουπιδιστάν μπορεί να γίνει Καθαριστάν….

Παναγιώτα Σταματοπούλου

(Δασκάλα Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου)

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια