Back to top

Αρχείο για Σύλλογος Απανταχού Βλαχερναίων

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024 στις 1:16μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, , | CLOLONIS

Εορτάστηκε και φέτος η 25η Μαρτίου στη Βλαχέρνα, με τον π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο να ψέλνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στον προαύλιο χώρο του Αγίου Αθανασίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του χωριού και εκπροσώπων συλλόγων. Μικροί μαθητές απήγγειλαν ποιήματα. Η τελετή τελείωσε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και εψάλει ο Εθνικός Ύμνος από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση. 

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες

Κατάθεση στεφάνου από τον

πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχέρνας Δημήτρη Κολλίντζα.

Κατάθεση στεφάνου από την γραμματέα του

Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων Αλεξάνδρα Η. Τσαρουχά.

Κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο των

αποδήμων Βλαχερναίων Στηβ Κολλιόπουλο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023 στις 9:23μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | TSARHL

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων μαζί με την δική σας βοήθεια, κατάφερε να μαζέψει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες βάζοντας κι αυτός το λιθαράκι του στη μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιστικής βοήθειας απ’ όλη την Ελλάδα. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μας, φαίνονται σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023 στις 11:21πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, ύστερα από συνεδρίαση, αποφάσισε να προβεί στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τα είδη τροφίμων ή πρώτης ανάγκης που είναι αναγκαία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Η συλλογή θα γίνει σε συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ. μέχρι την Κυριακή, 24-09-2023, ώστε να σταλούν την Δευτέρα. 

Όποιος επιθυμεί να συνδράμει,

μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου:

– Νανσιλένα Πανούση, Πρόεδρος, τηλ. 6981 657 167

– Κώστα Τσέκο, τηλ.  6983 463 933

– Αλεξάνδρα Τσαρουχά, τηλ.  6985 121 340

– Παναγιώτη Λολώνη, τηλ. 210 6505636

– Μαρία Δρακοπούλου 6976 171 504

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων

Λίστα προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης:
Μακαρόνια, Κονσέρβες
Μπισκότα, Κράκερς
Ρύζι, Φακές, Φασόλια
Σερβιέτες, αφρόλουτρα, σαμπουάν
Απορρυπαντικά, μαλακτικό, σαπούνια
Σακούλες απορριμμάτων
Γάντια μιας χρήσεως και τα σκληρά γάντια
Χλωρίνη, κρέμες τύπου cif

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023 στις 9:01πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις, | Ν.Δ.Κ.

Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους συμπατριώτες του χωριού μου, για την ψήφο εμπιστοσύνης στη θέση της Προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων. Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, που για πρώτη φορά αναλαμβάνουμε αυτή τη θέση, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για το καλύτερο του χωριού μας. Θα είναι καλοδεχούμενη κάθε πρόταση και κάθε βοήθεια απ΄ όλους τους συγχωριανούς. Εύχομαι τα έργα μας να είναι αντάξια της αγάπης μας για αυτόν τον τόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση Νανσηλένα Πανούση.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023 στις 10:49πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις, , | Ν.Δ.Κ.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Καπετάν Αλέξη Νικολάου, στο ηρώο που υπάρχει στο σημείο της ταφής του και κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρη Κολλίντζα και την πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων κα Νανσυλένα Πανούση.

Στην εκδήλωση, αλλά και στην Θεία λειτουργία στο Μοναστήρι, παραβρέθησαν ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Πραχαλιάς.

foto: TAM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2023 στις 11:48πμ | Κατηγορία: Κοινωνικά, | Ν.Δ.Κ.

Έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο

της συμπατριώτισσάς μας Σπυριδούλας Αθ. Τσαρουχά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, με την αναγγελία του απρόσμενου και συνάμα πρόωρου θανάτου της συμπατριώτισσάς μας Σπυριδούλας Αθ. Τσαρουχά, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια και ουσιαστική συμβολή της οικογενείας της στο Σύλλογο αλλά και στο χωριό μας, συνεδρίασε εκτάκτως την 31 Ιουλίου 2023 και αποφάσισε:

  1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης.
  2. Να επικοινωνήσει σε εύθετο χρόνο με την οικογένειά της και να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του Συλλόγου αλλά και τη συμπαράστασή του στην αντιμετώπιση του οδυνηρού αυτού γεγονότος.
  3. Να αποστείλει την παρούσα έκφραση συλλυπητηρίων προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα vlaxerna.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Η Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

Ελένη-Αθανασία Πανούση                                   Αλεξάνδρα Σωτ. Τσαρουχά

Νέο αίμα στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων!

Κυριακή, 9 Ιουλίου, 2023 στις 11:25μμ | Κατηγορία: Εκλογές, | Ν.Δ.Κ.

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 και σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.:

Πρόεδρος: Νανσιλένα Δημ. Πανούση

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Ευαγ. Τσέκος

Γραμματέας: Αλεξάνδρα Ηλ. Τσαρουχά

Ταμίας: Παναγιώτης Χαρ. Λολώνης

Μέλος: Μαρία Τρυφ. Δρακοπούλου

Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. καλή θητεία!

Φωτορεπορτάζ από τις εκλογές του Συλλόγου:

foto: TAM

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Σάββατο, 1 Ιουλίου, 2023 στις 11:23μμ | Κατηγορία: Εκλογές, | Ν.Δ.Κ.

Το περασμένο Σάββατο (παραμονή εθνικών εκλογών) πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του χωριού η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων και οι αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η Γενική Συνέλευση (υπήρξε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό) ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. Κατόπιν υπήρξαν τοποθετήσεις και προτάσεις από τα μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ.. και ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Η πρόεδρος της Γ.Σ. και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τήρησαν την νομιμότητα στην διαδικασία των εκλογών και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Για το νέο Δ.Σ. εκλέχθηκαν:

Νανσιλένα Δημ. Πανούση

 Κωνσταντίνος Ευαγ. Τσέκος

Μαρία Τρυφ. Δρακοπούλου

Παναγιώτης Χαρ. Λολώνης

Αλεξάνδρα Ηλ. Τσαρουχά

Αναπληρωματικά μέλη:

Γεώργιος Β. Τσιώλης

Μαρία Δ. Λολώνη

Παναγιώτα Δ. Αποστολοπούλου

Για την Εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν:

Νικόλαος Δημ. Καβουρίνος

Ηλίας Σωτ. Τσαρουχάς

Ιωάννης Κ. Καρούντζος

Αναπληρωματικό μέλος:

Σμαρούλα Σωτ. Τσαρουχά

Στις εκλογές του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων ψήφισαν 24 συμπατριώτες μας! Παραμονή εθνικών εκλογών (την επομένη μέρα ψήφισαν 391 άτομα στο χωριό,  οι περισσότεροι από αυτούς εξ Αθηνών) και δυστυχώς αν δεν ήταν και οι ντόπιοι-μόνιμοι κάτοικοι του χωριού στην Γ.Σ. δεν θα υπήρχε απαρτία! 

Πρέπει όλοι οι συμπατριώτες να αφιερώνουν και ένα απόγευμα για τους Συλλόγους του χωριού, διότι η μη συμμετοχή και η απαξίωση δημιουργεί δυστυχώς την απραξία και την απουσία κάθε δράσης (πολιτιστικής, κοινωνικής, κλπ). Το χωριό μας πρέπει να δηλώνει παρόν και να πρωτοστατεί στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας! Και για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται την συμμετοχή περισσοτέρων μελών!

Το προηγούμενο Δ.Σ. πήρε την απόφαση για την διεξαγωγή της Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών του Συλλόγου, να πραγματοποιηθεί στο χωριό (άλλωστε προβλέπεται από το πρόσφατα τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου) και μάλιστα παραμονή των εθνικών εκλογών, προσδοκώντας στην συμμετοχή των μελών του Συλλόγου! Παρόλο αυτά όμως δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΩΝ

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 2023 στις 10:54μμ | Κατηγορία: Εκλογές, | TSARHL

Το απελθόν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Καταστατικού του, θα διεξάγει την ετήσια τακτική συνέλευσή του στο Πνευματικό Κέντρο της Βλαχέρνας το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 και ώρα 5:00 το απόγευμα με σκοπό τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει:
Απολογισμό πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
Οικονομικό απολογισμό
Προϋπολογισμό τρέχοντος έτους και του επόμενου
Έγκριση εισόδου ή εξόδου νέων μελών
Κάθε άλλο θέμα που ανάγεται στους σκοπούς του Συλλόγου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών και ενδιαφερομένων, πέραν της φυσικής παρουσίας, θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει κάλυψη της συνέλευσης και μέσω διαδικτύου. Όσα μέλη του Συλλόγου και ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση αλλά δεν μπορούν να το κάνουν με φυσική παρουσία, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. (τηλ. 6977-034-333) για να ρυθμιστεί το θέμα της συμμετοχής τους. Υποψηφιότητες για το νέο διοικητικό συμβούλιο μπορούν να αποσταλούν στα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου στο ανωτέρω τηλέφωνο.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου