Back to top

Αρχείο Σεπ, 2019

Nέα σήματα καταλληλότητας στα κανάλια TV

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 7:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.

Μετά από σχετική απόφαση του ΕΣΡ εισάγονται πέντε ηλικιακές κατηγορίες: «Κατάλληλο για όλους», «Κατάλληλο άνω των 8 ετών», «Κατάλληλο άνω των 12 ετών», «Κατάλληλο άνω των 16 ετών» και «Κατάλληλο άνω των 18 ετών». Επίσης, θα υπάρχει ειδική σήμανση για σκηνές τηλεοπτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν βία, σ@ξ, χρήση ουσιών και ακατάλληλη φρασεολογία.

Κάπως έτσι μπαίνει ένα τέλος στα γεωμετρικά σήματα που ισχύουν από το 2000. Τα νέα σήματα καταλληλότητας μπαίνουν στη ζωή μας από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτά είναι τα νέα σήματα:

– Το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου.

– Το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη.

– Το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00.

– Το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00.

– Το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00. Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στις οθόνες οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να βάζουν ένα από τα πέντε νέα σήματα ακόμα και στην προβολή των τρέιλερ των ταινιών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους.

Η Πολυαγορά “Πιτ-Παν”, χορηγός φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ Τρίπολης.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 5:38μμ | Κατηγορία: Αθλητικά | PitPan

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το απόγευμα της Δευτέρας 24/09/2019, η ομάδα του ΠΑΟΚ Τρίπολης παρουσίασε το χορηγό φανέλας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα το Παντοπωλείο – Πολυαγορά  “Πιτ-Παν” στην Βλαχέρνα αποτελεί χορηγό της ομάδας, για τη σεζόν 2019-20. Μάλιστα ο κ.Παναγιώτης Παπαχρόνης παρουσίασε και τη νέα εμφάνιση της ομάδας μαζί με το μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ Τρίπολης κ. Χρήστο Δερμιτζόπουλο.

Με τη σειρά του ο κ. Παπαχρόνης ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της ομάδας μια καλή σεζόν με Υγεία και Επιτυχίες σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αρκαδίας, σ’ αυτή την «παρθενική» συμμετοχή και τον μόλις δεύτερο έτος ιστορίας του συλλόγου.

πηγή: www.contraepithesi.gr

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 8:58πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy

Νέο διοικητικό συμβούλιο προέκυψε στη ΔΕΠΕ (Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Επικοινωνίας) μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Πρόεδρος ο Γιώργος Σπηλιόπουλος και Αντιπρόεδρος ο Δήμος Σωτηρόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

Σπηλιόπουλος Γιώργος (με αναπληρωτή τον Οικονομόπουλο Γεώργιο)

Καρούντζου Ελένη (με αναπληρώτρια την Ελένη Παναγοπούλου)

Κουκάκης Σταύρος (με αναπληρωτή τον Τσαμούλο Ζαχαρία)

ΠΟΛΙΤΕΣ:

Αντωνόπουλος Άγγελος (με αναπληρώτρια την Γιαννακοπούλου Χριστιάννα)

Κουτσούγερα – Τσιώλη Ελένη (με αναπληρωτή τον Θεοδωρίδη Γεώργιο)

Σωτηρόπουλος Τριαντάφυλλος (με αναπληρωτή τον Τσάμη Χρήστο)

Σωτηρόπουλος Δήμος (με αναπληρωτή τον Βασιλόπουλο Γιάννη)

Λουκάς Δημήτριος (με αναπληρωτή τον Φίλιππο Κωνσταντόπουλο)

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ:

Θα ζητηθεί εκπρόσωπος από το Επιμελητήριο.

Eξετράπη όχημα της πορείας του, κοντά στο χωριό Κάψια.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 6:27μμ | Κατηγορία: Αστυνομικά | Ν.Δ.Κ.

Σε δρόμο κοντά στο χωριό Κάψια, εξετράπη όχημα της πορείας του. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, την Τρίτη (24/9) και ώρα 14:30, ΙΧ όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε δρόμο κοντά στο χωριό Κάψια. Ευτυχώς από το περιστατικό σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμούς.

www.arcadia938.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 2:42μμ | Κατηγορία: Υγεία | Ν.Δ.Κ.

Ο ιατρός Βασίλης Βαρδιάμπασης ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στο ιατρείο στην Βλαχέρνα ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 06:00μ.μ.

Παράταση ως 31 Δεκεμβρίου για αγροτικό τιμολόγιο και εκ νέου διακανονισμός για τα χρέη στη ΔΕΗ των αγροτών.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 10:10μμ | Κατηγορία: Αγροτικά | Ν.Δ.Κ.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:  

“Σε παράταση για δεύτερη φορά της προθεσμίας σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, προχωρά η Κυβέρνηση, έπειτα από συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι αγρότες δεν προλάβαιναν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καλλιεργητική περίοδος, ενώ και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους εντός της προθεσμίας, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

Παράλληλα, έπειτα από συνεννόηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με την ΔΕΗ, δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση οφειλών. Η ευκαιρία αυτή αφορά επίσης όσους είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά ακόμα και όσους έχουν λάβει ειδοποίηση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα μπορεί να γίνει από την 1η Νοεμβρίου ώστε οι αγρότες να έχουν εισπράξει εντωμεταξύ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την προκαταβολή για τις ενισχύσεις και να διαθέτουν επαρκή ρευστότητα.

Σε ό,τι αφορά δε το ζήτημα της προκαταβολής που ζητά η ΔΕΗ, επειδή κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να ανταποκριθούν πολλοί αγρότες στην υποχρέωση καταβολής του 30% της συνολικής οφειλής για την ένταξη στη δεύτερη ρύθμιση, από τη ΔΕΗ θα γίνεται εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήματος, προκειμένου να λαμβάνεται η τελική απόφαση για τον προσδιορισμό του ύψους της προκαταβολής.”

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο στην Λίμνη (Άγαλι) Αρκαδίας.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 11:36πμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Το Σάββατο 21/09/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αρκαδίας Χρήστος  Π. Λαμπρόπουλος εγκαινίασε μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη το Πολιτιστικό Κέντρο της Λίμνης Αρκαδίας. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, “πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πλήρους ανακαίνισης του παλιού σχολείου που σε μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και την ευγενική χορηγία του ομογενούς μας Ι. Φίλη. Χρέος μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και την ένταξή του σε ένα δίκτυο κτιρίων και περιοχών της Αρκαδίας που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα τόσο από τουρίστες όσο και από Σχολεία όλης της χώρας.”   

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης είπε: “Πρόκειται για ένα έργο που έγινε με τη στήριξη του Δήμου, των κατοίκων του χωριού και κυρίως με την οικονομική βοήθεια του κ Φίλη, μετανάστη στις ΗΠΑ από το Άγαλι. Χρέος των κατοίκων είναι πλέον να διατηρήσουν ζωντανό αυτό το στολίδι και να το αναδείξουν σε πόλο έλξης σαν λαογραφικό μουσείο. Ο Δήμος Τρίπολης θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτή τους την προσπάθεια.”

πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

ΚΑΝΔΗΛΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: 8η ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 5:26μμ | Κατηγορία: Εκδηλώσεις | Ν.Δ.Κ.

Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τζαμάρας, το αηδόνι του δημοτικού τραγουδιού.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 4:20μμ | Κατηγορία: Κοινωνικά | Ν.Δ.Κ.

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ρούμελης κι όλης της Ελλάδας στα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, ο Γιώργος Τζαμάρας, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

*** O Γιώργος Τζαμάρας γεννήθηκε το 1936 στη Μαντασιά Φθιώτιδας. Μπήκε στη δουλειά από μικρός παίζοντας ακορτεόν και τραγουδώντας, κοντά στον αδερφό του που έπαιζε κλαρίνο. Όταν κάποια στιγμή τον άκουσε ο Παναγιώτης Κοκοντίνης του πρότεινε να κατέβει στην Αθήνα να γράψει ένα δίσκο. Κατέβηκε το 1961 και έγραψε το τραγούδι: ‘’Τα ορφανά δε χαίρονται’’. Στη συνέχεια ηχογράφησε κι άλλα τραγούδια σε δίσκους των 33 , 45, 78 στροφών και σε όλους τους τύπους που ακολούθησαν αργότερα [LP, κασέτες, cd]. Ηχογράφησε συνολικά 400 περίπου τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν επιτυχίες. Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Για κάποιο διάστημα τραγούδησε και στη Θεσσαλονίκη. Όργωσε όλη τη Στερεά Ελλάδα τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου για τον μοναδικό τρόπο που έλεγε τα τραγούδια, ειδικά τα καμπίσια. Προσκλήθηκε από συλλόγους και επιχειρηματίες στο εξωτερικό και τραγούδησε για τους ομογενείς της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γερμανίας και αλλού. Δικαιολογημένα θεωρείται και ήταν, ένας σπουδαίος τραγουδιστής με δική του προσωπικότητα στο τραγούδι, που άφησε σημαντικό έργο πίσω του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας του που θα τον σκεπάσει. Από την Ομάδα: ‘’Δημοτικοί Οργανοπαίκτες και τραγουδιστές’’ (Γιώργος Υφαντής).

Πηγή: lamiareport