Back to top
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 7:47μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Nέα σήματα καταλληλότητας στα κανάλια TV

Μετά από σχετική απόφαση του ΕΣΡ εισάγονται πέντε ηλικιακές κατηγορίες: «Κατάλληλο για όλους», «Κατάλληλο άνω των 8 ετών», «Κατάλληλο άνω των 12 ετών», «Κατάλληλο άνω των 16 ετών» και «Κατάλληλο άνω των 18 ετών». Επίσης, θα υπάρχει ειδική σήμανση για σκηνές τηλεοπτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν βία, σ@ξ, χρήση ουσιών και ακατάλληλη φρασεολογία.

Κάπως έτσι μπαίνει ένα τέλος στα γεωμετρικά σήματα που ισχύουν από το 2000. Τα νέα σήματα καταλληλότητας μπαίνουν στη ζωή μας από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτά είναι τα νέα σήματα:

– Το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου.

– Το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη.

– Το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00.

– Το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00.

– Το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00. Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στις οθόνες οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να βάζουν ένα από τα πέντε νέα σήματα ακόμα και στην προβολή των τρέιλερ των ταινιών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια